2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

aynen yaa aferim..

tabiki canım, o zaman bakçaz duruma göre bakalım belki ben gezdiririm evet şekercim senin şartların farklı erkende yapabilirsin, ilk 15-20 günlükken yapan bile var, bu tamamen sana ve bebişine bağlı, madem ailen burda olcak onlar burdayken yapmak en mantıklısı hem yardımcı olurlar sana hemde onlarla beraber yapmadıktan sora kıymeti yok bu işin konu komşuyamı yapçan dimi

ORUÇ TUTMAYI DÜŞÜNENLER
“İlk 3 ayda genelde bulantı ve kusmayla birlikte anne adayı yeterince beslenemez. Ayrıca hamilelerin oruç tutmasıyla birlikte özellikle sıvı yetersizliği, hipoglisemi ve ona bağlı bayılma veya aşırı halsizlik çok daha belirginleşir. 3. ve 5.aylar arasında daha rahat hamilelik yaşanması nedeniyle oruç için en uygun hamilelik ayları 3 ve 5. dir. Son aylar bebeğin hızlı büyüdüğü ve kilo aldığı dönemlerdir. Bu aylar da uzun süren açlıklar hem bebeğin az kilo almasına, hem şeker düşmesine, aşırı sıvı kaybına bağlı olarak bebekte sıkıntı ve bazen bebek kaybı olabilir. Bu dönemde özellikle dikkat edilmelidir.

Anne adayının hamilelikle birlikte ilave bazı tıbbi sorunları da mevcutsa oruç tutmak ciddi sorunları tetikleyebilir. Bunlar şeker hastalığı, hipertansiyon, aşırı kansızlık ve erken doğum tehdidi gibi durumlardır. Bu sorunlar varsa oruç tutmak oldukça zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Oruç tutan anne adayları; özellikle aşırı baş dönmesi, baygınlık hissi veya bayılma gibi belirtiler gösterirse mutlaka uzanmalı ve şekerli bir sıvı almalıdırlar. Eğer tedbir alınmazsa ve gerekli sıvı ve şeker desteği sağlanmazsa annede beyinle ilgili sorunlar ve halisünasyon görülebilir. Bebekte ise ani kan şekeri düşmesine bağlı kalp ritminde bozulma ve bazen bebek kaybına neden olabilir.
kızlar oruç tutmayı düşünüyosanız bir kez daha düşünün.bebişlerimizi riske atmayalım.

dr um da sen dayansan bile bebeğin gellişimi geri kalır ve telafisi olmuyor dedi..

ben kendim tutmadığım gibi ofisteki arkadaşlarımı kandırmaya çalışıyom gelin aralıkta beraber tutalım diyee

Merhaba anneler,
Bugün şeker yüklemesi ve kontrolüm vardı. Çok şükür sanırım bi sorun yok.
Glukoz Açlık 74 70 110
Glukoz 60 dk 106
Glukoz 120 dk 103
Glukoz (İdrar) 1.SAAT:NEGATİF 2.SAAT:NEGATİF

Onun dışında 4 kilo 300 gr almışım fena değil dedi doktor. bebeğin ağırlığı da 850 grmış. Herhalde başka zorlayıcı bir test kalmadı. Oruç tutmayı düşünenleri tebrik ediyorum:) Şu şeker yüklemesine bile zor dayandım. Allah yardımcınız olsun.

Bir de aklıma bir şey takıldı. Sata göre ve makineye göre doğum tarihleri farklı oluyor acaba hangisine göre izne ayrılacağız?

birlikte tutarız cnm gene destek oluruz burdan birbirimize yeterki bebişlerimiz iyi olsun :)

evet canım bebişler sağlıklı olsun beraber tutarız insallah zaten bu gidişle seneyede zor olacak bizim iş 8 aylık olacak bebişler emzirirken tutulan oruçlardada süt kesiliyormuş

geçen kendim şööle bi araştırdım sat a göre cnm..zaten ultrasona göre tarih değişken oluyo..

teyzeler yardım edın lutfen kızıma araba bulamıyorum sız bana yardım cı olun nasıl bı araba onerırsınız

teyzeler yardım edın lutfen kızıma araba bulamıyorum sız bana yardım cı olun nasıl bı araba onerırsınız

ekim annelerinin kısmı arabasını şimdi almıcak mesela ben mart nisan gelince alıcam kışın zaten nasıl arabaya koyup gezdircem
o yüzden bi öneride bulunamıyorum canımcımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…