- 3 Ağustos 2012
- 12.357
- 15
- 138
bak o deniz etkisi yapar güneşte çok kalma yinede
Nesliciiimmm sen buralara ziyaret eder miydin hain domdomumKızlar size ve miniklerinize selam,
Yoğun iş sebebi ile siteye uzun zamandır giriş yapıp yazamadım akşamalrıda malum çalışma yorgunluğumdan telefonu elime alıp internete dahi giriş yapamadım. Nasılsınız ? keyifler nasıl ?
Nesliciiimmm sen buralara ziyaret eder miydin hain domdomumMinik erkeğin nasıl? Gerçi senden haberleri alıyorum bi şekilde ama kamuoyu aydınlansın
canımmmmm,
ben ve miniğim iyiyiz büyüuruz tekmeler oynamalar devam ediyor. Herşey yolunda şükürler olsun ki mutlu mesut doğumu bekliyoruz dicemama tırsmalar da yok değil hani :)
ORUÇ TUTMAYI DÜŞÜNENLER
İlk 3 ayda genelde bulantı ve kusmayla birlikte anne adayı yeterince beslenemez. Ayrıca hamilelerin oruç tutmasıyla birlikte özellikle sıvı yetersizliği, hipoglisemi ve ona bağlı bayılma veya aşırı halsizlik çok daha belirginleşir. 3. ve 5.aylar arasında daha rahat hamilelik yaşanması nedeniyle oruç için en uygun hamilelik ayları 3 ve 5. dir. Son aylar bebeğin hızlı büyüdüğü ve kilo aldığı dönemlerdir. Bu aylar da uzun süren açlıklar hem bebeğin az kilo almasına, hem şeker düşmesine, aşırı sıvı kaybına bağlı olarak bebekte sıkıntı ve bazen bebek kaybı olabilir. Bu dönemde özellikle dikkat edilmelidir.
Anne adayının hamilelikle birlikte ilave bazı tıbbi sorunları da mevcutsa oruç tutmak ciddi sorunları tetikleyebilir. Bunlar şeker hastalığı, hipertansiyon, aşırı kansızlık ve erken doğum tehdidi gibi durumlardır. Bu sorunlar varsa oruç tutmak oldukça zararlı ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Oruç tutan anne adayları; özellikle aşırı baş dönmesi, baygınlık hissi veya bayılma gibi belirtiler gösterirse mutlaka uzanmalı ve şekerli bir sıvı almalıdırlar. Eğer tedbir alınmazsa ve gerekli sıvı ve şeker desteği sağlanmazsa annede beyinle ilgili sorunlar ve halisünasyon görülebilir. Bebekte ise ani kan şekeri düşmesine bağlı kalp ritminde bozulma ve bazen bebek kaybına neden olabilir.
kızlar oruç tutmayı düşünüyosanız bir kez daha düşünün.bebişlerimizi riske atmayalım.
Cok bısı kacırmadın canımcım bugun kızlar bıraz mayısıklarKIZLAAARRR ne kaynattınız okuyamadım. bi karı koca geldi iki saattir peşlerinde dolanıyorum seramik satıcam diye. insan der bu kadının karnı burnunda yukarı aşağı çıkartmayalım diye ama nerrddeeee
bana gelen her müşteri mimar edasında zaten bi gün dalıcam birine ağız burun o olcakyüzüne vurup vurup al sana sanat eseri dicem
aman Allaahımmmm kimlerr gelmişş kimlerrr gelmişşşş
Aaaaaaaaaaaçok boş bıraktım sahaları. yeniden dönmeye karar verdim :) baya gelişmeler var.
mal insanlara mal satmak en zoru canım inanCok bısı kacırmadın canımcım bugun kızlar bıraz mayısıklar, ben o kadar ıs hallettım geldım evdeyım sayfalar cok tıkırdamamıss, ay senın ısınde zor sız gıdın bakın dıyeydın Mal satmakta ne zor beeeee
en son ne zaman yazdın buraya baktın mı hiççok boş bıraktım sahaları. yeniden dönmeye karar verdim :) baya gelişmeler var.
canım bizim adetlerde mevlüt yapma yok allahtan da yapanlar da oluyor ama gecelik giyenini görmedim hem bebek ve sen biraz toparlanınca yapmicakmısın mevlüdü o zamanda gecelik giymek abes olur en iyisi şık nirşeyler giymekgüzelmiş canım.
bebek mevlütünde gecelik giyicek misiniz yaa?
kayınvalidem tutturdu giy diye he dedim ama tabii ki giymicem
ev misafir doluyken ben gecelikle yatamam yatakta kimse kusura bakmasın
kısmetse ben de denicem bakalım nasıl olucak zorlanırsam tutmam ama denemeden de bilememKızlar nasılsınız bebişleriizde iyidir inşallah çoktandır giremiyordum yatıya misafirim vardı onlar gitti sonra ben anneme gittim biraz kaldım geçen haftada doktora gittim şeker yüklemesi kan ve idrar testi yapıldı normal çıktı sonuçlarım
Kızlar oruç tutacak olanlar var mı ben yarın kısmet olursa deniycem nasıl olsa evdeyim çalışanlar zorlanabilir o yüzden bir şey diyemiyoum borç bizim zaten ben kızıma hamilyken tutamamışım ilk aylardaydım o yüzden sonradan tam 3 ayda tuttum araya yok hastalık giriyor bi yere davet ediliyosun hafta sonları derken uzuyor bende bu sefer tutabildiğim kadarını tutmak istiyorum eskiler hep tutuyormuş annem bana hamileyken eylül ayında beni doğurmuş bakalım bir deniycem.....
çok güzel çınar gibi uzun ömürlü olsun oğlun canım ben çok beğeniyorum çınar isminikızlar oğluma çınar ismi koymayı düşünüyorum.. sizce nasıl? hatta çınar kadir
Kızlar size ve miniklerinize selam,
Yoğun iş sebebi ile siteye uzun zamandır giriş yapıp yazamadım akşamalrıda malum çalışma yorgunluğumdan telefonu elime alıp internete dahi giriş yapamadım. Nasılsınız ? keyifler nasıl ?
canım bizim adetlerde mevlüt yapma yok allahtan da yapanlar da oluyor ama gecelik giyenini görmedim hem bebek ve sen biraz toparlanınca yapmicakmısın mevlüdü o zamanda gecelik giymek abes olur en iyisi şık nirşeyler giymek
kısmetse ben de denicem bakalım nasıl olucak zorlanırsam tutmam ama denemeden de bilemem
çok güzel çınar gibi uzun ömürlü olsun oğlun canım ben çok beğeniyorum çınar ismini
oooo kimler teşrif etmiş efendim biz de nesliciğimiz bizi unuttu artık yazmıyor diyorduk ki çok şükür yanılmışız nasılsın canım
Kızlarrrrrrrrr dondurma yıommmmnedennnnn doktor aradı sekerın yok, ıdrar temız, kan bırz az ama hapa devam dedıııı ay bı rahatlama bendekı sormayın, gelsın meyvelerrr dondurmalarrrrrr
Aaaaaaaaaaakımmmm gelmişşşşş hosgeldın neslıııı naber? Ya hala younmu calıstırıolar senı allla alllaaaa keyıfler yerındedır ısallah
mal insanlara mal satmak en zoru canım inan
ben çok zevkliyim edasında gelen insanlara tahammül edemiyorum hee hee diyip geçsene ama yokkk ben doğrucu davuten sonundda yaa o öyle olcak iş mi diye alıyorum karşıma çiziyorum gösteriyorum tamam diyolar ama ben harab oluyorum
neyse girdik işe artık ya bu deve güdülecek ya bu diyardan gidilecek
en son ne zaman yazdın buraya baktın mı hiçen son face mi kk mı kavgası vardı amaaaa gördük ki en büyük
canım biz çerkesiz ve bizde de hiç böyle adetler yok ama çevredekiler için yapcaz işte. hadi mevlütü ben istiyorum ama bana 20-25 gün sonra gecelik giy yat derlerse ki dicekler kimmmseee hiç kusura bakmasın
Kızlarrrrrrrrr dondurma yıommmmnedennnnn doktor aradı sekerın yok, ıdrar temız, kan bırz az ama hapa devam dedıııı ay bı rahatlama bendekı sormayın, gelsın meyvelerrr dondurmalarrrrrr
ay hakkaten ya bı ara ole bı kapışma olmuştu dımımal insanlara mal satmak en zoru canım inan
ben çok zevkliyim edasında gelen insanlara tahammül edemiyorum hee hee diyip geçsene ama yokkk ben doğrucu davuten sonundda yaa o öyle olcak iş mi diye alıyorum karşıma çiziyorum gösteriyorum tamam diyolar ama ben harab oluyorum
neyse girdik işe artık ya bu deve güdülecek ya bu diyardan gidilecek
en son ne zaman yazdın buraya baktın mı hiçen son face mi kk mı kavgası vardı amaaaa gördük ki en büyük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?