bizimkilerde biliyodur eminim cnm hatırlatıyımda bizde alalım yanımızakızçeler babam geçen gün aşağıda yazıda yazılan hikayeden bahsetti bana, Allah kısmet ederse bende bunu uygulamak istiyorum, sizinde bilginiz olsun diye aşağıya kopyaladım, belki daha önce bileniniz yada duyanınız vardır bunu zaten
3- ÇOCUĞA YEDİRİLECEK İLK GIDA (TAHNİK):
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniyedir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.
Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki:Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı. (Müslim: 2147)Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.
ben bi 5 kilo daha alıp 12-13 le kapatırım dıye düşünüyorum ama bakalım noolcakKızlar sızce daha kaç kilo alırız
evet cnm bende duymustum annemde kundaklamadan olmaz dıyo zaten. ooyyy bı doğsalar yaaaaaa, aslında yapılması lazımmış, şimdi bebişler bizim karnımızda dar alanda duruyolar ya kendi ellerini ve ayaklarını tanıyana kadar bir müddet kundak gerekirmiş ama kundak derken öle sıkı sıkı değil tabikibebişe zarar vermeyecek şekilde sadece elini kolunu oynatmaması için, oda şunun için gerekli hem hala anne karnında hissi olurmuş bebekte ve daha huzurlu olurmuş, hemde eli kolu oynadığı zaman kendi hareketlerinden korkmazmış, eskiler o yüzden hep kundak yaparlarmış bebiş kendinden korkmasın diye çünkü bu sefer korkup sıçrıyomuş rüyasında başlıyomuş ağlamaya
kızlar sonuç geldi 76-127-132 nasıl sizce
İnşallah sen istedigin kiloyla bitirirsin Cnmbende bılmıyorum canım suyuda cok ıcıyorum ama yapacak bısı yok
wayyy canım yaa keske ıstemeyle olsa bende bu kıloyla bıtırsem dıyorum ama daha 3 ay var neredeyse zorr((
Evet Cnm 4 kilo aldım zaten kısa biriyim çok kilo alinca dusunemiyorum kendimi:18:inşallah zullucum, sen zaten çok kilo almadın, muhtemelende bitirirsin, 9 olmazda 10 olur en fazla belkide olmaz bile, hayırlısı olsun hepimiz için
Yok be tatlım bişicik olmaz kaç kıloyla hamiş kaldın kaç kılo aldın ? Vericez elbet yavruslarımız saglıklı olsunlarda yeterki
normal canım şekerin yokkızlar sonuç geldi 76-127-132 nasıl sizce
hmmm yaşıycaksınız zizag hanımcımmmm
canım orta halli değerler galibahadi geçmiş olsun, doktorun ne diyo?
oohhh buna çok sevindim daha ömrüm var yani
doktorum açmadı telefonu bidaha denicem daha sonra 140ın altında çıktı içim rahatladı
normal canım şekerin yok
bence ben 12 kiloyu görürüm öyle hissediyorumİnşallah sen istedigin kiloyla bitirirsin Cnm
Evet Cnm 4 kilo aldım zaten kısa biriyim çok kilo alinca dusunemiyorum kendimi:18:
44 le başladım şu an 48 Cnm vericez de ışte zaten ağır olucaz bari bir iki kilo fazlalık tasimayalim benim ablam 15 kilo aldı toplam ama çok ağırlaştığını uyulmadığını söyledi bana cook kilo alma diyor
Allah'ın izniyle kocanla bebeğinle geçiriceğin uzunnn bi ömür var inş.
merhaba kızlaaaaar
şeker yükleme sonucumu aldım açlık kan şekerim düşük diğerleri iyi çıkmış
ama idrarda enfeksiyon çıkmış
herşeyden önce canım süttende önce vercenCanım zemzem ve hurmanın suyunu süt vermeden once mı vermek gerekirmiş. Yoksa sonradan da yapilir mu?
kızlar sonuç geldi 76-127-132 nasıl sizce
hadi bakalım napıyo bi görün, kaç ton olmuşşşbizimkilerde biliyodur eminim cnm hatırlatıyımda bizde alalım yanımıza
ben bi 5 kilo daha alıp 12-13 le kapatırım dıye düşünüyorum ama bakalım noolcak
evet cnm bende duymustum annemde kundaklamadan olmaz dıyo zaten. ooyyy bı doğsalar yaaaminnaklar. benimki cok fecı tekmeler sallıyo beyefendı öne doğru eğilirsem basıyo tekmeyı yaa canımı acıtıyo valla şu andada elimi ayağımı anlamadım ama kaburgama batıyo. yarın görmeye gıtcez bakalım nasıl tosunumm çokkk özledimmm
hadi gözün aydın canım, allah daim etsin, idrar çok sorun değil hemen geçiyo bol su iç bide sakın tutma gelince hemen git yapmerhaba kızlaaaaar
şeker yükleme sonucumu aldım açlık kan şekerim düşük diğerleri iyi çıkmış
ama idrarda enfeksiyon çıkmış
kızlaaaar bizim kurumda yangın çıktı eve gönderdiler bizi
değerlerini yazsana canım bende şimdi aldım sonuçlarımı ama doktoruma ulaşamadımm
kızlaaaar bizim kurumda yangın çıktı eve gönderdiler bizi
herşeyden önce canım süttende önce vercen
süper 140 ın altındasın, hadi iyisin, ye dondurma karpuz ne varsa artıkkkk
hadi bakalım napıyo bi görün, kaç ton olmuşşşkız benimkide aynını yapıyo bunlar bizim eğilmemizi istemiyolar ben anladım ne zaman eğilsem başlıyo ordan vurmalara, bide sağımı sevmiyo bizimki kıpır kıpır, sol sanki onun sarayı bi nevi vala sola yattımmı bi huzur bi huzurrrr
hadi gözün aydın canım, allah daim etsin, idrar çok sorun değil hemen geçiyo bol su iç bide sakın tutma gelince hemen git yap
herşeyden önce canım süttende önce vercen
süper 140 ın altındasın, hadi iyisin, ye dondurma karpuz ne varsa artıkkkk
hadi bakalım napıyo bi görün, kaç ton olmuşşşkız benimkide aynını yapıyo bunlar bizim eğilmemizi istemiyolar ben anladım ne zaman eğilsem başlıyo ordan vurmalara, bide sağımı sevmiyo bizimki kıpır kıpır, sol sanki onun sarayı bi nevi vala sola yattımmı bi huzur bi huzurrrr
hadi gözün aydın canım, allah daim etsin, idrar çok sorun değil hemen geçiyo bol su iç bide sakın tutma gelince hemen git yap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?