2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Merhaba kızlar,
Ben de bir yandan çalışıp bir yandan sizi okuyorum.
Yakın bir arkadaşım bana çok güzel bir kitap hediye etti. Sizlerle paylaşmak istedim.

Hafta Hafta Bebeğinizin İlk Yılı diye bir kitap.
Hafta Hafta Bebeinizin lk Yl - Glade B. Curtis - %25 indirimli : Kitap | idefix.com

Şu anda zamanımız varken biraz bebek doğduktan sonra yapacaklarımızı da öğrenmekte fayda var. Çünkü bebek gelince okumaya pek vaktimiz olmayacak. Çok güzel bilgiler var. Bebeğin doğduğu ilk haftadan itibaren anlatmış. Nelere hazırlıklı olmalıyız, neler olunca panik olmamalıyız, bilmemiz gereken o kadar çok şey var ki.
Kimimizin yanında annesi yada tecrübeli tanıdıkları var ama kimsecikler yoksa yanınızda, tam bir başvuru kitabı.
Tavsiye ederim.

geçmiş olsun kuzu dün banada oldu bende 2 saat acilde yattım açlıktan oluyor canım

canım cok kotu bıseydı ya dedımya esımın omzuna bıle yatamadım uyursun dedı hemsıreler sonunda kendımı acılde buldum hem nıye uyuyumkı orda sandalye tepesınde basta yapmaları gereken seyı sonda yapıyorlar uzanın ama uyumayın deseler bızde aptal degılız herhalde

Bana doktor demedi ama internette okumuştum yatış pozisyonlarını. Sol tarafa yatmak daha iyi diyorlar. Ammavelakin ben de sağ tarafa yatınca daha rahat ediyordum. Çok uzun süre sağa yattım. Hiç de birşey olmadı. Şimdi bu aralar farkettim ki sola yatınca daha rahatım. Bir bakıyorum gece kendim sola dönmüşüm. Sanırım senin kendini nasıl rahat ettiğin önemli. Çünkü bebek içerde hareket ettikçe sen onun ters tarafına yatmaya başlıyorsun istemsizce. Ne güzel birşey aslında değil mi? Vücut adapte oluyor hemen..

arkadaşlar slm başıma gelenleri sormayın 3 gündür hastanede yatıyordum dün taburcu oldu ctesi sbah suyum qeldi birden acile gttik baktılar doğum dediler giydirdiler ve tabi ben mal gibi oldum korktum ağlamaya başladım sonra nst ye falan soktular serum taktılar ordn oraya amniyon akısı durmus beklettiler 3 gündür bebek ve ben enfeksiyon kapmayım die damardan antiyobitik be bebeğin ciğerleri için ilaç verdiler allahtan son anda kurtulduk bebeğim dünyaya erken gelicekti.

Yok cnm gelmedi henüz dün aradı aldıgımız yer ya bugun yada yarın gelicekmiş. kargoya verilmiş ama hala ulaşmadı bize. senin tam olarak kac gun sonra gelmişti aldıktan ?

5-6 günde geldi biz evde yoktuk bi günde kargoda bekledi biz gittik kargo şirketinden aldık yani 1 haftayı buldu
ama daha önce demiştim ya sana biz haftasonu gelsin dedik adam siparişi geç verdi oda haftasonuna yetişmedi o yüzden bu kadar uzadı

bayram değil kurban koycam kuzumun ismini.... bi kere teyzecim benim ismim hazır unuttun galiba...

canım geçmiş olsun...dikkkat et kendine neden oldu ki acep... peki erken doğum riskin var mıydı senin?

Ay çok geçmiş olsun valla..Durup dururken mi geldi suyun yoksa böyle fazla hareket filan ettin mi merak ettim. En korktuğum şey şu anda valla erken doğum. Ucuz atlatmışsın canım

Anladım cnm adam bizide dun aradıgında yarın gelır gelmezsede en gec persembe elınızde olur dedi. nak kargo ıle mı gelmıstı sızınkıde bizimkı nak kargoyla gelcekmiş...

çok geçmiş olsun canım, bebişte yorulmuş olabilir, oruçlu değilsin biraz tatlı bişiler ye yat uzan bakalım nolcak? akıntı olayıda belki dün geceki şeyler geliodur şimdik, çünkü vajina kendi sistemini öyle güzel kurmuşki yabancı maddeleri hemen kendisi atıyo dışarı akıntı salgılayarak o nedenle belki öle bişidir.:26:

midede olanlar normal canım, reflü olabilir, az ve sık yemeye gayret et bide bazı yiyecekler iyi gelmeyebiliyor onları biliyosan onlarıda yememeye çalış, mesela bana hamur işi hiç iyi gelmiyo bi lokma yiyeyim hemen başlıyo midem yanmaya, farkettiğimden beri yemiyorum çok rahatım.

yatış şekline gelince sol önerirler hep çünkü bebişe giden oksijen ve kanın iyi olması için ancak yatamayanlar için illa da yatın diye bi kural yok, ben doktoruma sordum sağıma yatmayı çok seviyorum ama bebiş durmuyo, solumada hep yatamam ne yapayım diye, o da sen nasıl rahatsan öyle yat, sol sağ farketmez sol herzaman daha iyi ama şuanda önemli değil asıl önemli olan senin rahatlığın, bebiş güvende sen merak etme dedi

saolsun benim hemsireler hemen yatırdılar uyumadan bekledim acilde hatta ikinci ve üçüncü kanı acilde alıp labrotuara gönderdiler

bayram değil kurban koycam kuzumun ismini.... bi kere teyzecim benim ismim hazır unuttun galiba...

biliyorum teyzecim kızma şaka yaptım anneciğinee yerim ben senin tribini

canım cok gecmıs olsun buyuk bısey atlatmıssın dıkkat et kendıne

canım geçmiş olsun...dikkkat et kendine neden oldu ki acep... peki erken doğum riskin var mıydı senin?

hayır cnm yoktu bilmiyorum ama oldu işte doktor agır falanmı kaldırdın dedi ama kaldırmadımda cok korkuttu benide herseyim normal hamilelikle ama bende bilmiyorum

her sağlık ocağının tarzı farklı heralde. Bana sadece iki doz dedi neyse gittiğimde sorayım bari belki bana da hamilelikten sonra yapılır.

bende de oldu canım geçen hafta ya üşüttüm diye düşündüm ya da bebek saçlanınca yanmayla beraber mide bulantısı da olurmuş...karışık bir durum senin dediğinin aynısını yaşadım anlayabiliyorum ama şimdi iyiyim... doktorlar sol tarafa yatın demesinde kiamaçları bebklerin beslenme kanalı mı neyse işte o sağ taraftaymış canım...sağ tarafa yatınca bu kanalda tıkanıklık gibi bişi oluyomuş...o yüzden genellikle doktorlar sol tarafa yatın diyorlar hatta gelişimi geriden olan bebeklerde ise kesinlikle sol taraf diyolar...bana da demişti doktorum dayanamayıp sordum neden sol taraf diye...bana anlayabileceğim bir şekilde böyle anlattı...bu konularda fazla meraklıyım...bir gün fırça atcak doktorum bana ama ne zaman bilmiyom...hep neden kısmını sorgularım...

banada doktorum bişi demedi ama ayrıntılı ultrason yapan radyoloji uzmanı sağa ve sola yatabilirsin sırt üstü yatma dedi bende aksi gibi hep sırtüstü yatasım varr sağa yatınca belim ağrıyo sola yatıncada göbüşüm rahat etmiyor ay ne sorunluyuzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…