Hmm.. Degisikmis isim canim, pink bencede Cinar diyorum ben
valla canım benim 32. haftam ağustos 14 te doluyo. kendimi iyi hissedersem o zaman gidip çalışabilir kağıdı alıcam eylül başına kadar çalışıcam.bende öyle yapacağım ama ben öğretmenim.. .yaz tatilinde malum çalışmıyoruz. eylülde çalışabilmek için şimdiden mi almamız lazım ki çalışabilir kağıdını?
15 gün çalışacağım canım seminer döneminde...yoksa dönemi kapatamıyorum rapor falan sıkıntı olacak...seminerde de yorulacağım bişi yok...yormazlarda zaten beni...okullarda 16sında açılıyo 16sında ben izne çıkacağım..
canlar bi iki haftaya doğum yapacak bi arkadaşım var az önce onla konuştum. doğum izni raporunu 32. haftası dolduktan sonra aldığı için 1 haftası yanmış.
yani diyor ki 31+... olduktan sonra gidip raporunu al benim gibi mağdur olma
aklınızda bulunsun
canlar bi iki haftaya doğum yapacak bi arkadaşım var az önce onla konuştum. doğum izni raporunu 32. haftası dolduktan sonra aldığı için 1 haftası yanmış.
aklınızda bulunsun
canım yine sen doktorunu bi ara sor ama ben 31+1 olunca gidilmesi gerektiğini anladım.cnm benim şimdi ağutosun 14 ünde tam 32+1 oluyorum. ağutosun 12 sindemi gitmem lazım 31+6 iken acaba ? zaten calısmayı düşünüyorum aktarma yapıcam calısabilir kağıdı alıcam büyük ihtimal
aklınızda bulunsun
aklınızda bulunsun
canım biraz dikkat et dicek sanırım senin doktorunnn
canım 31+1 de artık 32. haftada sayılılyoruz ya o yüzden 31+1 olunca gidip raporu alırsak izinden kayıp gün sayımız olmuyomuşaaa şimdi iş arkadaşıma aynı şeyi sormuştum. ben çalışabilir raporunu ne zamn alcam 31 + larda mı alcam demiştim. yani diosun ki 31 + larda alcaz yani demi?....
32.haftaya girdiğinde yani 31+1 olduğunda yasal olarak gidip doktordan şu kadar hafta kalana kadar çalışabilir diye rapor almamız lazım. sonra da izne ne zaman çıkmak istiyorsak o tarihte de iş göremez raporu alıcaz sanırım. iyice araştırmak lazım iznimden 1 günün bile yanmasını istemiyorumnasıl yani çalışabilir raporu almak için mi 31+...... da gitmek gerek yoksa izne çıkacaksak mı tam kavrayamadım ben
nasıl yani çalışabilir raporu almak için mi 31+...... da gitmek gerek yoksa izne çıkacaksak mı tam kavrayamadım ben
merhaba kızlar
dün gece hastaneye kaldırıldım bi anda sancı tuttu yalancı sancıymış çok şükür
Doğum iznine 32. haftaya girince yani 31+0 günlükken mi, yoksa 32. haftayı doldurunca yani 32+0 günlükken mi çıkılacağı anne adaylarının aklını karıştıran bir durum.
Hafta bazında gebelik takibi yapılırken 31+0, 31+1, 31+2, .ve 31+6 günler 32. hafta olarak kabul edilmektedir.
Ancak kanunda doğum iznine ayrılma tarihi açıkça doğumdan 8 hafta önce olarak belirtilmektedir. Bu durumda izne ayrılmak için 32. haftanın dolmuş olması gerekir. Doğum izninizi başlatmak üzere başvurunuzu yapacağınız tarihi iki şekilde hesaplayabilirsiniz:
Her iki hesaplama ile de aynı güne ulaşmanız gerekir.
- Doktorunuzun size söylediği beklenen doğum tarihinizden geriye doğru 8 hafta sayarak,
- Ya da 32. haftanızı doldurduğunuz günü hesaplayarak.
Eğer farklı günler bulursanız ve tereddüt ederseniz bulduğunuz günlerden daha erken olan gün için, sigorta hastanesi ya da sigorta ile anlaşmalı özel hastaneden randevu alın. Randevunuza vizite kağıdı ve sağlık karnenizle birlikte gidin. Eğer hesapladığınız gün doğruysa doktor size doğum izni kağıdınızı verecektir. Eğer yanlış bir gün hesapladıysanız hangi gün gitmeniz gerektiğini doktordan öğrenin.
Burada önemli olan nokta 32. haftada izine çıkacak olsanız da, 3 hafta kalana kadar çalışacak olsanız da 32. haftanızın dolduğu gün mutlaka doktor raporunuzu almanız gerekmekte! Yoksa geçen süre için hak iddia etmeniz mümkün olmuyor.
​
selam kızçeler nasılsınız ne var ne yok 2 gündür giremiyorum siteye dün doktora gittim şeker yükleme testi yaptırdım çok şükür şeker çıkmadı minik kızım da büyümüş maşallah 885gr 34cm olmuş tatlım benim
bugün de işlerimden anc fırsat buldum da girdim salonumun calarını sildim yoruldum yaa geçmiş bizden bu işler gerçekten alt tarafı iki cam sildim bacaklarım titremeye başladı yorgunluktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?