2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

aman ne dıyımm artık millete laf yetiştirmekten bıktım. işe gelmektende bıktım yaaaa bayramdan sonra ayrılıcam izne olmuyo böle bugün yine topallayarak geldım işe. kramp beni bırakmıyo

evet en azından soru işaretin kalkar canımmm

ıyyy o adamda enerjini alıyodur senin biran önce tatil olsa artık bizeee

aynen öyle canım bi de zenci gibi olmuş nispet yapar gibi. herifin ramazanla bayramla işi yok ki
valla yazılanları bile okumakta zorlanıyorum takip de edemiyorum ztn iyice bi sersemledim bugün
damatcım napıyo canım?
benim kız kıpır kıpır çıldırdı içerde iki gündür

kuzu evde olursan o kadar olmaz herhalde..sen şimdi sürekli oturuyorsun iş yerinde kilitleniyosun resmen..hareket ettikçe azalır ister istemez...bak ben burada yazarken bile kırk kere kalktım nerdeyse...
inşallah canım zaten öyle avutuyorum kendimi az kaldı evde rahat edicen bu kadar ağrın olmicak dayan die yoksa inan oturamıyorum artık ben de sabahtn beri 10 defa kalktım oturdum ama dikkat çekiyo rahat rahat kakıp oturamıyosun bile yarın duruma göre bir hafta rapor alırım belki:26:

o zaman benim çatı çok mu dar canım :26: çünkü dayanılmaz hal alıyo geceleri gündüz de ayağa kalktığımda etimden et koparılıyo iki üç adımı zor atıyorum

datlum muayeneden önce anlaşılmaz ama inş öyle değildir ya hayırlı sağplıklı bi şekidle atlatırsın sanırım yarın yapmaz ama dediğim gibi erken bencee senin o ağrıların çatının genişlemesiyle ilgili olaiblir ne güzel kız büyüyo işte hazırlanıyo doğuma

napsın valla o da dün çok hareketliydi büyüdü ve kuvvetlendi demekki dün gece yarısı teyzesine karın şov yaptı acayip tekmeler savurdu bu arada kız kardeşim geldi çok şükür özlemişim valla

cağla22 bu arada catı muayenesi 37. haftada yapılıyıorrr

inşallah canım genişliyo ama beni de mahfediyo...

sen bilirsin canım durumuna göre raporunu al..dinlen evde...

serapcım canım günlük kaç km yürümek gerek? sen ne kadar yürüyosun :26:

canım bilmiyorum ne kadar yürünmesi gerektiğini ama benim evden çıkmamla eve girmem hiç sürmese bir saat sürüyo..ama her günde yapmıyorum 2 gün çıkıyorum bir gün dinleniyorum...öyle tempolu bir yürüyüşte değil...normal sakin sakin kafama göre geziyorum...

Kızlarrrrr selammmmmmm, günaydınnnnnnnnnn
Hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol tekmeli bir hafta olsun inşallahhhh
Nasılsınız bakalımmm, ne vaa ne yukk

aynen aynennn kalkıp yürüyemiyorum zaten topallıyorum ayağım çok ağrıyo. gören soruyo nooldu diye. biri kaldırıp bişey dese sinirlerim zıplıyo. dayanamıyorum artık bugün hiç iş yapasımda yok ama gidene kadar toparlamam lazım. gözümden uyku akıyo.naapcam bilmiyom

benim evin karşısındaki parkta yürüyüş parkuru var canım 700 m bi turda yoruluyorum ama galiba en az 20-30 dk yürümek gerekiyomuş

HAMİLELİKTE YÜRÜYÜŞ YAPMANIN FAYDALARI
Hamileler için gebeliğin 3. ayından sonra haftada 3 gün düzenli yürüyüş yapmak faydalıdır. Yürüyüş orta tempoda olmalıdır ve 20-30 dakika kadar yapılması yeterlidir. Her egzersizde olduğu gibi yürüyüşe başlamadan önce de 5 dakika ısınma hareketleri yapılmalıdır. Yürüyüş için rahat eşofman ve spor ayakkabı giyilmelidir. Yürümek hem her zaman her yerde yapılması en kolay spordur, hem de tehlikesiz güvenli bir spordur bu nedenle gebelikte en çok tercih edilen sporlardan birisidir. Yürüyüş sırasında vücut dik olmalıdır, omuzlar öne doğru bırakılmamalıdır, kambur durulmamalıdır.Yürürken yere veya ayaklara değil karşıya doğru bakılmalıdır. Yürürken yere önce topuklar sonra ayağın tamamı basmalıdır. Yürüyüş güvenli ve düz bir yolda yapılmalıdır, inişli çıkışlı yokuş alanlarda yapılmamalıdır. Yürüyüş temponuzu rahat nefes alıp-verecek şekilde ayarlamalısınız, örneğin o anda sohbet edebilecek kadar rahat olabilmeniz gerekir, eğer bu kadar rahat değilseniz, soluk alıp-vermede zorlanacak kadar aşırı yorulmuşsanız bir kaç dakika durarak esneme hareketleri yapıp sonra tekrar yürüyüşe devam etmelisiniz. Yürüme sırasında başkalarıyla konuşmamalısınız, gereksiz efor harcamanıza neden olur. Gebelikte yürüyüş veya koşu yapmak için evdeki koşu bantları yerine dışarıda uygun alanları kullanmak daha faydalıdır, bu alanlarda bol oksijen alabilme imkanı olacaktır.

Yürüyüşün faydaları:
- Gebelikte kendinizi fiziksel olarak daha güçlü ve zinde hissetmenizi sağlar.
- Kendinizi psikoloji olarak da daha rahat ve huzurlu hissetmenizi sağlar.
- Hamilelik süresince aşırı kilo almanızı önler.
- Vücut şeklinin ve formunun korunmasını sağlar, doğumdan sonra eski formu almayı kolaylaştırır.

Gebelikte yürüyüş veya diğer uygun egzersizler eğer doktorunuz sizde sakınca olduğuna dair özel bir durum belirtmemişse çok faydalıdır ve gebelik ile ilgili risklere neden olmaz. Gebeliğiniz 3. ayında doktorunuzla konuşmalısınız ve sizin gebeliğinize has bir sakınca yoksa 3. aydan sonra egzersizlere başlayabilrisiniz.

kuzu kalk yüzünü bir yıka istersen açılırsın...yoksa zaman geçmek bilmez sana...

benim evin karşısındaki parkta yürüyüş parkuru var canım 700 m bi turda yoruluyorum ama galiba en az 20-30 dk yürümek gerekiyomuş

canım ben parkta yürümüyorum normal yolda... yorulduğumu farkedince bir markete girip marketi turluyorum..geri dönüşte de parkta accık oturup dinleniyorum sonra eve kendimi zor atıyorum...wc ihtiyacı acayip oluyo çünkü...

Kızlarrrrr selammmmmmm, günaydınnnnnnnnnn
Hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol tekmeli bir hafta olsun inşallahhhh
Nasılsınız bakalımmm, ne vaa ne yukk

Selam canım hoşgeldin iyidir sen nasılsın? Bugun az bi çıkardım kahvaltımı yapınca kendıme geldım

Selam canım hoşgeldin iyidir sen nasılsın? Bugun az bi çıkardım kahvaltımı yapınca kendıme geldım
hoşbuldum canımcım şükür bende iyiyim.. Miden de sorun mu var kuzum yoksa halen hamişlik belirtilerinin geçmemesinden mi kaynaklanıyo :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…