canımcım su anda kendını boyle yıpratmanın hıc bı yararı yok aksıne yıne zarar verıyorsun bebegıne bundan sonra dıkkat edersın sende canım sıkıntı yapmaa kendıne bunları bılmıyordun dıkkat etmemıssın sımdı bılıyorsun dıkkat edersın hepımızın bılmedıgı dıkkat etmedıgı ne cok sey vardır zamanla ogrenıyoruz
Bundan sonra dikkat et canım telefonu oturduğun odada bile tutmamaya çalış, telefon olan odada yatma, kendinden uzak tut. Herşey bitmiş gibi konuşma canım bebeklerimiz sadece karnımızda değil dünyaya gelince de korumalıyız bu uzun bir süreç unutma, bundan sonra daha dikkatli olursun, eşine de anlat durumu telefonu duymadığından yakınmasın o da...
bugun buraya yazmayacaktım çunku ferhat nıcklı arkadaşın yazısından çok etkılendım ben bebeiğinin ölumunun nedenı plesantanın besleyememmesıymiş ınternette araştırdım bu konuyu bende orada okuduklarım erken doğum belırtıleri ve bebek ölümleri.... ordaki şikayetler bende de var :2: size burdan yazmıştım çiş gibi sıvı geldı demiştim sizlere aynen böyle yazıyor yazılardada plesantanın yırtılmasından kaynaklanıyormuş ve pek çok sey okudum bununla ılgılı doktorda randevum salı gunu o gune kadar napıcam ben bana yardım edın kızlar bazen burası ıyı oluyor ama bazende çok etkılenıyorum yazılardan ve korkmaya başladım erken doğumdan yada bebegın karnımda gelışememesınden ve daha oncede 1 bebek kaybım var çok uzgunum
canım senı cok ıyı anlıyorum bunların hepsını cogumuz yasıyoruz cogumuzun ılk bebegı cunku ama dedıgın gıbı annelık farklı bbısey ve kımse annelıgı ogrenmıyor ıcgudusel olarak kadınların fıtratında var annelık sen cok ıyı bı anne olacaksın baksana sımdıden onu dusunmeye baslamıssın bıldıgımz ve elımızden geldıgı kadar onlar ıcın en ıyısını yapacagız bılmıyoruz dıye kendımız suclayamayız zamanla ogrenıcez cogu seyıannelik gerçekten çok farklı bir duyguymuş..ben çok duygusal alıngan birde bebeğime zarar vericem onu koruyamıcam besleyemicem diye korkak çekingen ya bi değişik insan oldum..reklamlara ağlayan tanımadığım bir bebek çocuk ağlarken bile ağlamaklı olan bir kadın oldum.evet canım bunları bilmiyordum ve niye bilmiyorum diye kızdım doğum yaklaştıkça bebeğime bakamama korkusu başladı koruyamama korkusu başladı..
arkadaşlar ya aklıma bişey takıldı siz avm deki kapı dedektörlerinden o cihazlardan geçiyormusunuz.? bebeğe zararı varmı acaba onun?çok aklıma takıldı zararı varmı diye:26:
ben çok düşüncesizim bebeğime iyi bakamıyorum onu koruyamıyorum.ben geçtim hemde bir kaç kez geçtim..aklıma gelmedi zarar vereceği..anne karnında bile koruyamıyorum bebeğimi.çok kızdım kendime çok üzgünüm şuanda.
canım senı cok ıyı anlıyorum bunların hepsını cogumuz yasıyoruz cogumuzun ılk bebegı cunku ama dedıgın gıbı annelık farklı bbısey ve kımse annelıgı ogrenmıyor ıcgudusel olarak kadınların fıtratında var annelık sen cok ıyı bı anne olacaksın baksana sımdıden onu dusunmeye baslamıssın bıldıgımz ve elımızden geldıgı kadar onlar ıcın en ıyısını yapacagız bılmıyoruz dıye kendımız suclayamayız zamanla ogrenıcez cogu seyı
Canım o kadar kızma kendine lutfen. Benimde aklıma gelmiyor. Hep geçtikten sinra aklıma geliyor. Onlar kac kat suyun ve derinin altında. Olmaz insallah birseycik. Bından sinra dikkat edersin.
arkadaşlar ya aklıma bişey takıldı siz avm deki kapı dedektörlerinden o cihazlardan geçiyormusunuz.? bebeğe zararı varmı acaba onun?çok aklıma takıldı zararı varmı diye:26:
Bence ondan canım. Rahat ol. Benimde öyle çünkü. Öyleyiz tabii hemen bebeklerimizi düşünüyoruz.Jaseminimm evet burnum hep kuru oluyor kuzum ondan mi kaniyor dersin..insan ister istemez korkuyor kiizz bebisimi düsünüyorum hemen
Aynen öyle canım. Her gun kk ya girip okumaya çalışıyorum. Elinde cep telefonu. Ordan bakıyorum çünkü. Buraya bakmasam da baska birşeyler araştırıyorum. Günde 10 saat elimde yada yanimdadir telefon. Ne kadar zararlı aslında hiç önemsemiyoruz.kızlar bu kadar takıntı yapmayın ve uzmeyın kendınızı artık dıkkat ederssınız hem onlara gelınceye kadar telefonlarımız var pc lerımız var onlardan ayda yılda bıkez gecıyoruz ama telefonları hıc dıbımızden ayırmıyoruz bu arada telefonlarıda gobegınıze yada rahım bolgenıze yakın yerlerde yanı ceplerınızde tasımayın buda rısk ıcerıyrmus
Onlarsiz da olmuyor iste.Canım tek o olsa iyi benim de tabletim düşmez o elimden sanki çok mu iyi yapıyorum. Evdeyim canım sıkılıyo sürekli internetteyim hangimiz dört dörtlük koruyoruz çocuklarımızı hele ki şu kablosuz bağlantılar ne kadar zararlı aslında. Mümkün olduğunca sakınmalıyız tabi ama hepimiz bir çok şeyi atlıyoruz zaten sakın kendini bebeğini üzme...
İyi yapmışsın canım. Ama cok da yorma kendini.2 saattir yürüyoruz resmen pertim çıktı..eve kendimi zor attım...
ben bir defa geçtim canım o da 3 veya dört aylıktım..geçtikten sonra tabi dank etti bazı şeyler...şimdi zaten belli oluyor hamile olduğum izin isteyip yan taraftan geçiyorum...
İyi yapmışsın canım. Ama cok da yorma kendini.
çok kızdım canım ama şimdi sizler yazdıkça kızgınlığım geçiyor azcıkın..onlar suyun altında deyince aklıma ne geldi çok alakasız ama bebeğim bir eli yüzünde ve ağzı açık çıktı resimde eşime ya ağzı açık ağzına su kaçmıyormu ki o kadar suyun içinde dedim eşim bana baktı baktı sonra ne bileyim sormadınmı doktora dedi.kendi aklım yetmiyor gibi eşiminde aklına saçma sapan sorular sokuyorum şimdi düşünüp duruyoruz
kızlar nasılsınız? bugün gene doktora gittik iç organlarına bakıldı kızımın.herşey güzel ama beyninin bir kısmında bi yer hafif geniş bulundu.doktor önemli değil yaradılışı böle olmuş sıkıntı yaratmaz dedi ama canım sıkıldı genede.dün gittiğimde 1255 gr çıkmıştı minik kuşum bugün 1340 gr çıktı 40 cm de boyu olmuş.bebişlerimiz sağlıkla gelsin inş. kızlar ayy bi doğursaydık sağ salimkucağımıza alsaydık hayırlısıyla.
kızlar nasılsınız? bugün gene doktora gittik iç organlarına bakıldı kızımın.herşey güzel ama beyninin bir kısmında bi yer hafif geniş bulundu.doktor önemli değil yaradılışı böle olmuş sıkıntı yaratmaz dedi ama canım sıkıldı genede.dün gittiğimde 1255 gr çıkmıştı minik kuşum bugün 1340 gr çıktı 40 cm de boyu olmuş.bebişlerimiz sağlıkla gelsin inş. kızlar ayy bi doğursaydık sağ salimkucağımıza alsaydık hayırlısıyla.
Canım olmaz birsey Allah'ın izniyle. Sonuçta hepimiz öyle degilmiyiz. Kimimizin alnı geniş kimimizin dar. Beyni de öyledir. Bir günde 45 gr almış demek bebiş. Maasallah
maşallah kuzuna canım doktor sıkıntı yok dediyse rahat ol bence günlerimiz aynı bende oglumu çok merak ediyorum ne kadar oldu diye pazartesi randevum var bakalım nekadar olmuş bebegim
bugun buraya yazmayacaktım çunku ferhat nıcklı arkadaşın yazısından çok etkılendım ben bebeiğinin ölumunun nedenı plesantanın besleyememmesıymiş ınternette araştırdım bu konuyu bende orada okuduklarım erken doğum belırtıleri ve bebek ölümleri.... ordaki şikayetler bende de var :2: size burdan yazmıştım çiş gibi sıvı geldı demiştim sizlere aynen böyle yazıyor yazılardada plesantanın yırtılmasından kaynaklanıyormuş ve pek çok sey okudum bununla ılgılı doktorda randevum salı gunu o gune kadar napıcam ben bana yardım edın kızlar bazen burası ıyı oluyor ama bazende çok etkılenıyorum yazılardan ve korkmaya başladım erken doğumdan yada bebegın karnımda gelışememesınden ve daha oncede 1 bebek kaybım var çok uzgunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?