2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Bu gece nasıl geçer bilmiyorum salı günkü Dr randevumu bugun saat ikiye aldırdım ama çokda stresliyim uyumam ben bu gece inş her şey yolundadır neden bu kadar korkum bılemiyorum ...

Canım ya iyi yapmışsın bugün gitmekle,içini ferah tut sen herkesin sorunu aynı olacak diye bişey yok ya. İyi düşün iyi olsun inşallah doğacak günü yazılmışsa doğacaktır ne olursa olsun . Allah'ım bebişlerimizi korusun bize bağışlasın onları inşallah.

Benim hiç göbek deliğinin üstüne çıkmadı. Hep altta. Kimse de birsey demedi, Dr da demedi bir sorun olduğunu.

Bu gece nasıl geçer bilmiyorum salı günkü Dr randevumu bugun saat ikiye aldırdım ama çokda stresliyim uyumam ben bu gece inş her şey yolundadır neden bu kadar korkum bılemiyorum ...

Canım iyi olmus erkene alman. Ama bu kadar stres yapma. Çünkü bebeğini daha çok uzersin. Etkileniyor senin her tür olumsuz duygundan.
Bak Dr'a gideceksin bugun. Rahat ol lutfen. Bugünkü haber seni etkiledi. Ama o kadar etkilenmemeye çalış lutfen. Huzurlu ol. Allah'a emanet bebeklerimiz.

dr demediyse elalemin ne dediğini boşver cnm..ben de aşağıda hissediorum ama zaten bu haftalardan itibaren doğum pozisyonuna geçmiş olabilir yani başaşağı dönmüş olabilir cmt görcez kısmetse..her lafla kendini tedirgin edersen oo hoo..

yok benim doktorda kiloya bakıo çokca bencede ilaçlardan ya fazla yemiyorumki hele bu ara iştahım bile kesildi vitaminler yapıo anacım bize bu kiloları

aferim çekirgeler alın alın kiloları ben gibi

13 oldum bakalım 2 haftada bana kim önce yetişcek

yaa bişi yemedikçe daha da hızlı alıyorum anlamadım ki:26:

Son düzenleme:

Canım benim de aynı seninki gibi bazen beyaz bazen sarı akıntı oluyo. Bakalım bu randevumda sorucam doktoruma inşallah kötü bi durum değildir. :18:

bu arada ilk günaydın benden galiba
Tavuklumm günaydın,
benim kız dogum pozisyonuna geçmiş. kafası aşağıda artık. kasıklarıma baskı var biraz o yüzden bugünlerde
sen de yarın görüceksin kuzunu demek ne güzel

tavuklu peşini de ben çekeyim. günaydınlaaarrr herkeslere
günaydın canımm nasılsın?

Canım benim de aynı seninki gibi bazen beyaz bazen sarı akıntı oluyo. Bakalım bu randevumda sorucam doktoruma inşallah kötü bi durum değildir. :18:
günaydın badem, bence mantar diyicek doktorunuz benim gibi önemli bişey çıkmıcak görürsünüz

Günaydın anneler ve kuzuları... bugün bizim de temizlik günümüz...ama benim kaburgalar fena ağrıyo...

[h=1]Yeni doğum yapanlara asla bunları söylemeyin[/h]ANNE 26 TEMMUZ 2013

Yeni doğum yapmış annelere iyi niyetle söylenen ve zararsız gibi görünen bazı cümleler, annenin kırılgan ruh halini etkileyebiliyor. Doğumdan sonraki ilk birkaç haftada anneler genellikle duygusal bir karmaşa yaşıyor. Uykusuzluk, emzirme, doğum sonrası fiziksel iyileşme çabaları anneyi olumsuz etkiliyor ve sinir krizlerine yol açıyor. ABD’li blog yazarı Erin Zammett Ruddy, anneler arasında bir anket yaptı ve duymaktan nefret ettikleri cümleleri sordu.
“Bebeğiniz çok küçük gözüküyor”
İri olan bebeklerin daha sağlıklı olduğu algısından doğan bu cümle, anneler için sinir bozucu olabiliyor.
“Doğum yapmış gibi durmuyorsun”
Kadınlar doğumdan sonra görünüşleri konusunda hassas olabiliyor.
“Anne sütü vermiyor musun?”
Sütü gelmeyip bebeğini mamayla beslemek zorunda kalan kadınlar kendisini suçlu hissediyor.
“Geceleri uyuyor mu?”
Pek çok annenin olumsuz yanıt verdiği bu soru da yeni doğum yapmış kadınlara söylenmemesi gerekenlerden.
“Çalışmaya devam edecek misin?”
Çalışan annelerin, zamanını çocuğuyla evde geçirmek yerine doğumdan önce çalıştığı işine geri dönmeyi tercih etmesi, toplumun bir kesimi tarafından ayıplanıyor.
“Bebek uyuduğunda sen de uyursun”
Bebek her uyuduğunda, annenin uyuması, özellikle bütün gün evde oturup bebeğine bakmaktan sıkılan bazı anneler için bir süre sonra zorlaşıyor.
“Başka çocuk yapacak mısınız?”
Bu cümle de özellikle ikiz doğuran anneler için sinir bozucu olabiliyor.
“Doğru emzirirsen, canın yanmaz”
Yeni doğum yapmış kadınlar emzirirken mutlaka acı hissediyor.
“Zor oluyor mu?”
Bazı anneler, bebek sahibi oldukları için “büyük zorluklarla” baş başa kaldıklarını düşünen ve onlara acıyan insanların cümlelerinden şikâyetçi.
“Anne olunca ne yapacağını bilirsin”
İlk kez doğum yapacak kadınlara söylenen bu cümle de pek çok kadın için anlamsız ve sinir bozucu; çünkü bebeğin altını nasıl değiştirecekleri konusunda fikir sahibi değiller.
“Kim bilir onu ne kadar seviyorsun”
Anne ile bebek arasında doğumdan gelen bir sevgi bağı olduğu düşünülse de anneler için bebek, yorgunluk, ağrı ve tükenmişlik anlamına geliyor ve her ilişkide olduğu gibi sevgi, zaman istiyor.
“Sana hiç benzemiyor”
9 ay boyunca karnında taşıdığı bebeğinin ona benzemediğini duymak, anneler için yıkıcı olabiliyor.
“Düşündüğünden daha iyi değil mi?”
Bebek sahibi olmak, anneler için, bazen güzel olduğu kadar, bazen de düşündüklerinden daha kötü olabiliyor. Sürekli ve yorucu bir iş olan bebek bakımıyla bütün gün uğraşmak zorunda olduklarından, anneler sadece olumsuz düşünebiliyor.
“Kız da düşünüyor musunuz?”
İkinci çocukları da erkek doğan annelerin duyduğu bu cümle sinir bozucu olabiliyor.

bana da öyle gibi geliyo ama emin değilim..yarın bakarız artıkın kısmetse..

Günaydın kızlar nasılsınız biz dün öğleden sonra hastalandık eve gittik işyen izin alıp üşütmüşüm sanırım midem cok fenaydı bi üşüme titreme şimdi iyiyim çok şükür kızım da sanki benim hasta olduğumu anlamış da bana iyileşmem için bi kur yaptı gün boyu anlatamam içerde resmen şaklabanlık yaptı bebem :)))) sizler nasılsınız geçmişi okuyamadım umarım herkesin keyfi yerindedir.

kızlar günaydın?
ben bugün çok kötüyüm. Dün akşam resmen bayılmalardan döndüm. Başımın dönmesinden uykumdan uyandım defalarca. Hiç rahat edemedim. Hala da başım dönüyor ara ara. Çok tuhaf bir duygu. Hiç iyi hissetmiyorum. Allah'a emanet.
Hamilelikte normalmiş. Bir de sıcaklara geldi herhalde ondan bu kadar yoğun. Çalışıyorum ama nasıl çalışıyorum Allah bilir. Bitse de bugün biran önce eve gitsem

geçmiş olsun canım ya baş dönmesi olur derler ama seninki baya sürmüş tansiyonuna falan baktırdın mı canım ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…