2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

cnm Allah kardeşine sağlıkla kucaklamyı nasip etsin bebişini kolay doğum versin
bnmde bulantılar başladı gün içinde hep var ama akşam biraz daha artıyo kusma noktasında değil ama tutuyorum kendimi

kizlar bugun ki tek belirtilerim azicik agriyan belim ve yaklasik yarim saattir agriyan sag bacagim bel agrisini anladim da bacak agrisi ne alakaysa

cnm inş bebişini sağlıkla görürsün
belirtilerin herkeste farklı olması normal cnm hem bulantı çok zor bişi gerçekten ben az haliyle bile zorlanıyorum ama insan istiyo onu bile anlıyorum:) sağlıklı bi 9 ay geçer inş güzel belirtilerle hele tekmeler başlasın ondan mükemmeli yok doğana kadar:)

canlar ben geldim ama birazdan cikarim bende dua ediyorum mide bulantim fln baslamasin yoksa cok kotu :26:

selam kızlar bayadır giremiyodum.2. kattan 4. kata tasındık o yuzden :)) .ben hala folık asıt vıtamın vb ılaclara baslamadım sız basladınız mı ve ne ıçıyorsunuz?

Folik asite başlayacaksan bir an önce başlasana canım. ilk aylarda kullanımı önemli. hemen eczaneden folbiol al, günde 1 er tane iç. 1,5 tl fiyatı, yazdırmayı bekleme.

bir bardak kaynamış suda, 1 er çay kaşığı karbonat ve tuz karıştır. soğut bu karışımı,sonra burnuna çek. burunu biraz açıyor bu.
hem de içini dezenfekte ediyor. hatta boğazın için de aynı suyla gargara yap.
bolca dinlenmeye bak. bol bol portakal gibi c vitaminli meyvelerden ye... geçmiş olsun.

kızamık mı kızamıkçık mı?
kızamıkçık hamileyken geçirmekten çok tehlikeli, bunu biliyorum. bence rapor almaya çalış. dr undan ayrıntılı öğren. kuluçka süreleri de var, süreleri tam bilmiyorum ama, bence okul idaresiyle de bunu görüşmelisin. bebeğini riske atma. çocuklar anlamaz, gelir hep kucaklar seni, sana geçme ihtimali yüksek olabilir...

Bende bugun doktora gittim ,hem kesesini hem kalp atışını gördüm .Hep sağımda hissediyorum dedim doktora ama ,o sadece psikolojik dedi ,anlamadım ama çok mutluyum .Allah herkese kucağına almayı nasip etsin kızlar :)

canım, yüksek prolaktin için dostinex kullanıyorum uzun süredir. 6.haftaya kadar da devam edeceğim. kadın doğum dr um prof. onun önerisine göre devam ediyorum hala ilacıma.
dostinex gebelik için parlodel den daha riskli diyorlar ama birçok dr, dostinex in de olumsuz etkisi olmayacağını söyledi. sen ilacına devam et, dr un önerisine göre bırakırsın.

ya kızlar siz böyle deyince bende korktum.benimde bugün oğluma yaptılar 10 aylık oğlum normalde 1 yaşında yapılıyor ama devlet kızamık yaygını olduğu için 9 aydan büyük çocuklara ara kızamık yaptırıyor.şimdi bende mi risk altındayım ama ben çocukken hafifte olsa geçirmişim

önemli bilgiler paylaşmışsın ama mesajın arada kaynamış sanki. paylaştığın için teşekkürler.
suyu zor içiyorsan, yudum yudum iç. o zaman daha az mide bulanır.

ben hem devlet hem de özelde takip yaptıracağım. özel hastanede 1 muayene+15 gün içinde 1 kontrol ücretsiz ... sgk geçmiyor.
3 aya kadar her iki dr da alttan bakıyor.

aşıyı yapanlara sormadınız mı size zararı olur mu diye? emin olmak için dr a sormanız daha iyi olur .

geçirdiyseniz bağışıklığınız vardır ama sizin bağışıklığınız bebeği ne kadar korur onu bilemiyorum...
aşı olduysanız o zaman daha hafif geçiriyorsunuz diye biliyorum. hem aşıdan hem de hastalığı geçirmekten siz bağışıklanmışsınızdır.
çocukluğumda hastalığı geçirmişim. bağışıklığım var. ama yine de ne olur ne olmaz dikkat ederdim.

siz de bebeğinizle çok yaklaşmayın mümkünse. eşiniz bakımını üstlensin.
sağlık ocağından yarın bilgi alın.

Son düzenleme:
Gebelikte Kzamkk, Hamilelikte Kzamkk Rubella Testi Belirtileri, As

burada genel bilgileri paylaşmış ama sizin durumunuz için birşey yok.
siz hastalanmadıkça bebeğe birşey olmazmış. bağışıklığı kazandığınız için hasta olmazsınız...

mantık olarak sorun olmaz herhalde. yoksa neden bağışıklığımıza baksınlar ki?
birşey olmaz inş ama dr a sorun, içiniz rahat etsin.

Son düzenleme:

canm sağol cvbn için.sağlık ocağı hamile olduğumu biliyor bişey olacak olsa uyarırlardı bence.çünkü beni arayan hemşire yarın hem oğlunuzu getirin hemde sizin gebelik kaydınızı yapalım demişti.bence uyarırlardı muhakkak.buarada oğlumda da kesin döküntü olacak diye bir şey varmı ki?

ervamert

canım, üstteki mesajımla seni de korkutmayayım. rubella(kızamıkçık) bağışıklığın var mı? ona göre cevap değişir sanırım...

onlar daha iyi biliyorlardır elbette.

benim bir kaybım olduğu için biraz temkinli gidiyorum canım.

ilk gebelikten önce kontrolde dr a gittiğimde bende kızamıkçık ve hepatit b ye bakmıştı. öğretmen olduğum için kalabalık ve her yaş grubu çocukla bir aradayım, riskli gruplardan oluyoruz biz bu yüzden... dr ikisinin de gebelikte önemli olduğunu söylemişti. hepatit b ye karşı bağışıklığım yoktu, onun aşılarını olmuştum gebelikten önce...
biraz da temkinliyim. seni korkuttuysam özür dilerim. birşey olmaz inş. dr una sor, için rahat etsin.

Son düzenleme:
günaydın kızlar
nasılsınız bakalım kese ve kalp atışlarını görenleri tebrik ederim darısı bizlere bende 1 hafta sonra gidicm inşallah görebilirim bugün tekrar bhcg yapılacak bakalım katlamışmı çok endişeliyim

Merhaba kızlar benide aranıza alın bende inş ekim annesi olacağım.Keseyi gördük çok şükür.Bebeği görmek için 22 şubatta kontrole gidicem umarım herşey güzel olur.Bu arada herşey kokuyor,tiksiniyorum,Yağ,salça,yemek hiçbişey görmek istemiyorum.Yiyebildiğim tek şey tuzlu çubuk,limon ve haşlanmış yağsız sade makarna.Mide bulantısı olan varmı benim gibi

gunaydin kizlar bugun tekrar sonuclarimi alip muayene olucam insallah gorurum keseyi :)
yeni gelen arkadaslari tebrik ediyorum insallah saglicakla kucaginiza da alirsiniz bebislerinizi :)

benimde doktorum ilk gebelik sonucu solediğğimde düşündü ve bir kaç gun daha devam et dedi bugunde içicem bakalım cumartesi randevuda bakıcak sanırım değerlerime , prolaktinin yuksek olsaıda düşğe sebep oluo sanırım, Allahnkorusun ....hepeimiz için hayırlısı bakalım , bebeişlerimizde Allah a emanet

günaydınnnn aramıza hoş geldin hep hayırlı haberler alırız inş. hep beraber.
mide bulantısı tabii ki var çünkü bebeklerimiz büyüyo :))
ama en kötüsü öğürmek sanırım (
çubuk krakeri ben de ne zamandır eksik etmiyorum bi o yatıştırıyo midemi.
senin ne kadarlık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…