kizlarrr gunaydinn...calisabilir raporunu tam olarak kacta aldiniz.ben suan adet tarihe gore 30+ 5 teyim...yardimci olur musunuz
şirket bayramı birleştirdi canım durum böyle olunca bi 9 gün ara vermiş oldum topiğe, bide bayramda çok bayramlaşma yapamadım bi anneme gittim, soraki günler hep evde yatıştaydım, acıtıyo bebiş artık, dediğin gibi normal tepiklemeler bitti, dalgalanma şeklinde göbeğimi titreterek ittirmeler başladı ama öyle böyle değil sanki şimdi ordan çıkçak sanıyorum bebiş zaten bu kadar hareket olunca doktorda dönmesi normal dedi çünkü çok hareketli, hareketli bebekten zarar gelmez demekki enerjisi var ve mutlu dedi, bende kendimi öyle avutuyorum acıttığı zaman sıpa, izin fazla olunca bende fırsat bu fırsat bebiş kıyafetlerini yıka kurut ütüle ve yerleştir kısmını yaptım en azından büyük kısmı bitti, odası yerleşti, bi perde ve tüller yıkancak ev genelinde bide halılar ve genel ev içi temizlik oda olur olmasada sıkıntı değil zaten ama iyiki yapmışım artık iki adım atıp 3. adımda oturcak yer arıyorum kendime
altta çok hissediyosan kafa aşağıya gelmişte olabilir canım yani doğum pozisyonu, bakalım kısmet, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah, hep öyle dua ediyorum, en büyük duam erken gelmemesi ve sağlıklı olması için, gerisi boş
maşallah serocum önceden iyi aldın ama sonradan durdu göbüşün nasıl büyüdü mü
pazartesiden pazartesye ölçüm yapıyorum..bugün 8 kilo 200 gramla kapatmışım..evet bu aylarda pek fazlaalmadım 2ayda 3 kilo almışsın dedi sağlık ocağındaki doktorum...
aynen canım ben hissediyorum sırtını bi sağa dayıyo bi sola dayıyo balık gibi kayıyo dönüyo canımı çok yakıyo minnak sıpa
[COLOR=p#0000cd]göbük çıktı kuzu ama ilk baştakinden pek farklı değil...ilk başta benim karnım çok çıkmıştı hafiften irileşti işte..zaten çok korkmuştum bu şekilde gidersem son aylarda göbeği ben nereye yerleştirecem diye...[/COLOR]
kızlar biz biraz uzanalım yine geliriz
bende 7kg aldım başından beri, ben değil de bebiş almaya devam ediyo allahtan, geçen ayda 1 kg almışım sadece onunda 700gr mı bebişe gitmiş, bakalım bu ay ne kadar alcaz, bide geçen cumartesiden yarına kaç gr almış bebek onu çok merak ediyorum ilk defa bu kadar kısa sürede yine doktora gidiyor olcam, ha bide bundan sora artık 2 haftada bir çağırcakmış doktor öle dedi, sık sık gitmeye başlıyoruz artık bakalım
valla ben göbüşümü koycak yer bulamuyorum hele yatarken zor atıyorum sağa sola
evet canım şükür izin verdiler gittik, başta kızdım senelik izinlerimizden siliyolar diye ama sorada mutlu oldum iyikide yapmışlar bisürü iş yaptım evde, lazımmış böle bi tatilohhhh ne güzel...bende kızıyordum bu kıza çok yükleniyorlar hamiş hamiş diye meğerse tatildeymişsin...
evet dediğin gibi dalgalanma şeklinde oluyo ve dönüyo mu napıyo anlamıyorum..aslında çokda merak ediyorum sıpa şu an içeride ne ediyo diye...bugün rüyamda karnımdan kolunu yakaladığımı gördüm derimden resmen belliydi tuttum hatta eşime de bağırıyorum koş gel bu sıpa artık aştı kendini diyorum..temizlik işini bitirmişsin bende bu hafta yıkayıp ütüleyip kaldırmayı düşünüyorum...bakalım...bundan sonra zaten zor hareket ederiz herhalde..sona yaklaştıkça kendimden korkmaya başlıyorum..bayram günü acayip şiştim ahhha dedim sero yandın kızım şimdi de bu çıktı çek bakalım 2 ayda bu şişlikleri ama çok şükür şu an fıs durumdayım...şişim mişim gitti..inşallah dönmüştür dediğin gibidir..ben normal istiyorum ama bakalım nasip sağlıklı olsunda sezeryandır normaldir farketmez...
yat güzelim yat, bacak arana yastık koy yatarkenkızlar biz biraz uzanalım yine geliriz
aynen onu düşünüyorum, bakıyorum şuncacık yer aslında ama nasıl lömbür lömbür dönüyo içerde, bide geniş olsa yandık gittiAllahtan yerleri dar birde geniş olsa bu sıpalar ne eder acaba içeride...
tutup dönüyon dimi artık, ben öyle yapıyom mecburen çünkü acıyo sağa sola dönüşte yataktavalla ben göbüşümü koycak yer bulamuyorum hele yatarken zor atıyorum sağa sola
aynen bende o günlerde olacak mı acaba d,yorum...bizler hissediyoruz akşam eşime diyorum bu duygudan mahrumsun sana acıyorum resmen...elini koydu konuştu konuştu iki saat o arada bir tepik geldi ahhhaaa geliyo dedim karnım gerildi çünkü peşine tepik geldi...resmen çocuk gibi seviniyo oğlum bana tepki veriyo diye...kendi içimden diyorum bu benim yaşadıklarımı yaşasa aklı uçar gider herhalde...kuzu yatarken dört tane yastıkla yatıyorum...yatakta yastıklardan bize yer kalmıyo..şişliklerden çok korktum hiç güzel bişi değilmiş...kimseye tavsiye etmem...tuz sıfır kullanıyordum ben..doktorum tamamen kesme dedi..tansiyonum o gün 9'a 6 çıktı...abartmamak şeklinde kullan dedi tansiyonum düşükmüş yine düşük hissediyorum kafa uçuyo şu an...ay bir doğursaydık hayırlısıyla....akşam eşime diyorum yavrum eski haliem dönebilecek miyim ağrısı günlerim olacak mı diye?evet canım şükür izin verdiler gittik, başta kızdım senelik izinlerimizden siliyolar diye ama sorada mutlu oldum iyikide yapmışlar bisürü iş yaptım evde, lazımmış böle bi tatilyakındır kolunu bacağını dışardan göreceğimiz günler demedi demeyin, benim koca ilk defa bukadar uzun süre benimle vakit geçirmiş oldu hamişlik başladı başlayalı şok içinde şuanda, sen nasıl duruyosun işyerinde bu hareketler varken diyor, dedim anlatınca olmuyo dimi illa görmen lazım oda görmüş oldu, sanki elini gördüm diyo ( ben göbüş açık oturuyom sürekli bizimkinin gözler bende şaşkınlıkla izliyo, tabi biz hissediyoruz bide onlar sadece görüyolar o nedenle çok şaşırıolar ) bacak arana yastık koy uzanırken falan canım, sıcaklar arttıkça dahada şişlik oluyo insanda, neyseki buna şükür gerçekten, bi arkadaş daha 5. ayında şişmeye başladı kızı bide korkuttular yok mikrop var yok bilmemne diye sora doktor hamişlik şişliği bu çekçen bunu mecbur senin bünye yapıyo demiş
Alllah gönlüne göre versin inşallah canımcım, benim için ikiside sorun değil, hatta sezaryen istiyodum başından beri normalden korktuğum için, doktor ters duruyo diyince sıpa annesinden taraf çıktı dedim içimden de ne yalan söyliyim azcık mutlu bile oldum
aynen onu düşünüyorum, bakıyorum şuncacık yer aslında ama nasıl lömbür lömbür dönüyo içerde, bide geniş olsa yandık gitti
her ne kadar korksam da bir aksilik olmazsa normal doğum düşünüyorum zaten bebeğimin pozisyonu da hep normal doğum pozisyonunda baş aşağı durmayı seviyor kereta
Magnezyumu ne için kullanıyorsunuz benm Dr vermedı öle bişey
kızlar bebektekı saaçla sızın miğdenız ne alaka bebekler bır su kesesının içinde zarın içinde sizin miğdenızle temeası nasıl olabılırki değil mi eskılerden kalam bır laf subatta arkasım dogum yaptı nada öyle dedıler kabak doğdu bebeişi
saat 2 de yemek yedim ama şuan elım ayagım tıtrıyo hanı sankı acıkırsında son haddeye gelırsın ya aynı öyle oldum şuan kızlar bu açlıkmıdır yoksa tansıyon falan mı dunde boyle oldum yarım saat oldu yıyelı 2 gundur bırde boyle luyorum ben yaa
slmlar arkadaslar ne yapıyorsunuz.dr.demır hapı vermıs bana kullanan varmı?ya hıc ıcmek ıstemıyorum kabızlık yapıyor.bırde sızınde arada hala mıgdenız bulanıyomuagzıma garıp bır tat gelıyor butun keyfım kaçıyor bu bulantılardan ((((((
Merhaba arkadaslar,
Bizim bayramımız biraz stresli gecti.
Bayramın ilk gunu normal ziyaretlerimizi yaptık. O gece geç yattık. Tabii yorgunluk, uykusuzluk vs vardı. Gece uyumadan esim fenalasti. Kalbinde sıkıntı, nefes alamama vs. Beni de telaslandirmak istemedi. Ama bende anladım. O dolandı balkon da vs de. Soğuk suyla yıkadı elini yüzünü. Sonra bana dedi ki ben bayılacak gibiyim hastaneye gidelim. Evde bayılmaktan ve beni zor durumda bırakmaktan korktu. Nabzi ve tansiyonu da cok cikmisti. Ben iyim ama gitsek iyi olur dedi bana.Telaslanmayayim diye. Ama hissediyorum kötü olduğunu.
Ben tabii ister istemez telaş yaptım. Benim zaten o gun nabzım hep 100 çıvarindaydi. Heyecandan kimbilir ne oldum.
Taksi çağırdım hemen ve acile gittik.
Dr baktı ve sonuc olarak panik atak gibi gözüküyor dedi esime. İgne yapalım sonra eve gidin dedi. Ama esim eve gitmekten de korktu evde birsey olur diye. Orda müşaade odasında durduk. Esim beni üzdüğü ve huzursuz ettigi icin de ayrı üzülüyordu. Çünkü bebeğimiz kıpır kıpırdi. Cok stres oldu o da.
Sonra kardeşimi aradım ki gelsin ben gideyim annemlere diye. Çünkü ben orda olunca esim daha kötü oluyordu beni düşündüğü icin. Bende bırakmak istemedim esimi. Ama sonunda gittim kardesim gelince. biraz uyudum annemde eşimde geldi oraya sinra çünkü. Saat zaten sabah 7 olmuştu. 3-4 saat uyudum sayılır dun.
Ödemim yok falan dıyordum hep. Ama dun öyle bir ödem oluştu ki ayaklarım ve ellerim davul gibi oldu resmen.
Herhalde stres, üzüntü, uykusuzluk. Bir de havalar da iki gündür cok sıcak. Su da pek içmedim galiba.
Aksam 1 gibi yattım bugun 12 ye kadar uyumuşum. Gece sık sık sol Ekim uyuştu bir de arkadaslar. Soluma da yattım sagıma da yattım hiç farketmedi. Sol elimin bas işaret ve orta parmakları. Hiç hissetmedim parmaklarimi ve birsey tutamaz oldum. Kalkıp dolandım kan dolaşımı olsun diye. Ama cok sık oldu. İnternetten baktım karpal tünel sendromu deniyormuş. Hamilelikte ödem kilo vs arttığı icin el bileğinde sinir sıkışması oluyormuş.
Anlayacağınız bayramımız bu sekilde gecti kızlar. Pazartesi benim Dr kontrolum var. Orda Dr'a da söyleyeceğim bu şikayetlerimi. Bir de kasilma ve vajina da çok ağrım oldu dun. Sanırım cok üzüldüm, ağladım stres yaptım diye.
Pazartesi esimi de bir kac Dr'a gösterelim onun da iyi oldugundan emin olalım insallah.
Cok korktum gercekten.
Kalp krizi geçiriyor zannettim.
Allah hepimizin esine, evlatlarına ve bizlere saglik sıhhat versin.
Bugun saglıktan onemli hiç birşeyin olmadıgını öğrendim.
Gercekten hiç birşeyin önemi yok. Bebeğimizin yatağı kiyafeti vs olmus olmamış hiç onemli degil. Sakın birbirinizi üzmeyin. Hersey olur Allah'ın izniyle yeter ki bizler saglikli olalım.
Esimi kaybedeceğim ve ona birsey olacak korkusu beni cok etkiledi. Cok üzdü. Sakın birbirinizi kırmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?