2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
hımm olabilir cnm...ben 53 le hamile kaldım şuan 63 üm...doktorum 66 sınır koydu ama eskisi kadar iştahım yok moral bozuk kasılmalardan yemekleri bile zor yiyorum ama tatlıya hayır diyememmm

şerbetli tatlılara o kadar düşkün oldum ki...benim kadar tatlı yiyen yoktur herkes sen nasıl kız doğurcan ekşi yemen gerek diyolar ama hiç ekşi yemedim hep şerbetli tatlılar yedim halada yiyorum..

hımm olabilir cnm...ben 53 le hamile kaldım şuan 63 üm...doktorum 66 sınır koydu ama eskisi kadar iştahım yok moral bozuk kasılmalardan yemekleri bile zor yiyorum ama tatlıya hayır diyememmm

bende 50 ıle hamıle kaldım her aya 2 kılo verdı bu ay 64 olmm gerekırken 65 e vardım rekor bende sanırsam engel olamıyorum kılo almya ekmek tatlı felan yemıyorum hıc bol bol su ıcıyorum abur cubur turu seyde yemıyorum 2 ogn yemek ve meyve yıyorum nasıl oluyorsa yıne alıyorm yıne alıyorum cok takıntı yapmıyorum ama normal dogum ıstedıgım ıcın benım de bebısımınde cok asırı kılo almaması lazımm

canım doktorundan rapor alacaksın ve onu calsıtıgın yere vereceksın muhasebecıde bunu sıgortaya bıldırecek dogum sonrasında sen 8+8 ucretını alacaksın

canım sorun şu bürüt maaşın 3/2 sini alıyoruz ya bu net maaşa denk gelmiyor mu? muhasebecilere göre baya bir eksik çıkıyor eğer öyleyse durum çok kötü

ben bir aydır tartılmıyorum,çok takmıyorum açıkçası ama dışardan hala beni 7 aylık hamile falan zannediyorlar,iç karnım büyük..Kız mı bekliyordun?Kız çirkinleştirir erkek güzelleştiri safsatasına da çok inanmıyorum açıkçası,hormonsal bişey bu ..ben de kız bekliyorum ama hiç de çirkinleşmedim,sen de kendini iyi hissetmeye çalış,en güzel ve özel dönemimiz bu

canım sorun şu bürüt maaşın 3/2 sini alıyoruz ya bu net maaşa denk gelmiyor mu? muhasebecilere göre baya bir eksik çıkıyor eğer öyleyse durum çok kötü
yasa geregı 3/2 sını verıyor tamamını vermıyor dıye bılıyorum ama sen yınede 170 ara oraya bı sor daha ıyı bılgı alırsın

akşam yemek menulerınde ne var kızlar söyleyın bakalım benım canım şöyle soslu ve ce yogurtlu guzel bı makarna cektı ya

sağol canım yedim bitti bile .Açıkçası ilk aylarda dikkat ettim çok yemedim canım hiç özel bişieyler çekmedi hiç fazla yemek yemedim ama bu ay kudurdum hep hazır şeyler yemek istiyorum böyle fast foodlar aklımdan çıkmıyor doymuyorum hep etler kebaplar pideler olsun,ketçap mayonezin içine düşeyim istiyorum anlamadım ben de bu durumu doktor da ekmek yeme dedi üfffffffffff kim takar...

Son düzenleme:
şerbetli tatlılara o kadar düşkün oldum ki...benim kadar tatlı yiyen yoktur herkes sen nasıl kız doğurcan ekşi yemen gerek diyolar ama hiç ekşi yemedim hep şerbetli tatlılar yedim halada yiyorum..

aynen valla...ama artık baklava filan reflümü iyice azdırdı da bıraktım artık nutella filan yiyorum ..ben hiç ekşi yemedim..ama eltim yedi hep..ikimizde erkek bekliyoduk..onlara inanmıyom ben canın ne çekerse ona yöneliyosun

canım öğünleri atlama..meyveleri gene ye...sanırım ekmeğe yüklendin

evet kızım olacak bende inanmıyorum öyle şeylere en basiti kızı olacak kadın hep ekşi yermiş sözde ama asla ekşi yemedim benim kadar tatlı yiyen yoktur aç karnına bile sabah gözümü açar açmaz tatlı yiyorum resmen şerbetli tatlı yiye yiye bende şerbetlendim bana diyolar sen nası kız doğurcan erkek olmasın bu

bende erkek beklediğimden tatlıya düşkün olmalıyım ama hamileliğim boyunca toplamda yediğim 4 yada 5 kez o da şerbetli tatlıda değil :) hurafe onlar aldırmayın :)

ılk aylarda yemek yapamıyordum yemek yapanımda yoktu onun ıcın bıraz yuklendım ama 3 aydan sonra bıraktımm bunyeyle alakalı galıba vucudum musaıt almaya galıba

cok ıstısnadır oyle seyler ıstedıgım 1 yada 2 kez olmustur toplam hıc bısey ıstemıyor canım sadece sekerım dusmesın bebısım vıtamınsız kalmasın dıye yıyorum... amannn canın ıstıyorsa takma en azından nefsın korlesır benımde oyle sıtedıgı olunca bı ıkı parca alıp gecıstırıyorum aklımda kalacagına mıdemde kalsın

Son düzenleme:
Ben hamile kalmadan önce de şerbetlileri sevmezdim hami,le kalınca da sevmedim,bayramda ağzıma baklava atmadım düşün..Ama ikisi de orantılı sayılır,tatlı şeyler de yiyorum ekşi de..İlk aylarda çok erik yemiştim..Bence canımızın çektiğini orantılı bir şekilde yemeliyiz,her ne kadar elimizde olmazsa da..İleride Allah korusun şeker tansiyon kilo gibi sıkıntılarla uğraşmayalım..

senin dr çok iyi vermiş ayda 2 kilo benim dr ilk aylarda aldığım kilolar için bana kızdı diyetisyenim kiloyu sen alıyon bebek bişi almıyorki diyerekten meyve yerkende dikkat et, çok şekerli meyveleri tercih etme, öğünde 1 porsiyondan fazla da yeme onlarda şeker olduğundan kilo aldırıyor. bide beslenmeni belli saatlerde hergün aynı zamanlarda yap, aç kalıp saatler sonra yemeğe de geçme.

bir ara bende öyle olmuştum.mayoneze aşermiştim resmen.hatta o kadar çok canım istiyordu ki ekmeğe sürüp sürüp yedim..düşün sadece ekmeğe sürüp yedim ekmek arası falanda değil sonra geçti mayonez aşermem

Sanırım aşağıdaki bilgiler yeterli olur.

Doğum Parası Ne Kadardır Ve Nasıl Hesaplanır ?

Doğum parasının hesaplanması çok basittir. Çalışan kadının günlük kazancının 3 te 2 si kadına analık parası olarak verilmektedir. Mesela Günlük 45 TL’ye çalışan bir kadına 45 TL’nin 3/2 si SSK tarafından verilmektedir. Bu paranın 3/1′i 30 TL etmektedir.

Doğum İzni Parası Hesaplama Tabloları
Asgari ücretli çalışan kadının alacağı doğum raporu parası;

Doğum Raporu Gün Sayısı: 112 gün

Son 3 Aylık Toplam Brüt Maaş Miktarı: 3064,50 TL

Son 3 Aylık Ödenen SSK Prim Gün Sayısı: 90 gün

Doğum için Ayakta Tedavi Doğum Parası Tutarı (2/3): 2.542,40 TL

Doğum için Yatarak Tedavi Doğum Parası Tutarı (1/2): 1.906,80 TL

1.500 TL net maaş alan evli ve çocuksuz Kadının alacağı doğum parası;

Doğum Raporu Gün Sayısı: 112 gün

Son 3 Aylık Toplam Brüt Maaş Miktarı : 6,294,51 TL (Aylık brüt maaş 2,098,17 TL baz alınmıştır)

Son 3 Aylık Ödenen SSK Prim Gün Sayısı: 30 gün

Doğum için Ayakta Tedavi Doğum Parası Tutarı: 5,222,11 TL

Doğum için Yatarak Tedavi Doğum Parası Tutarı: 3,916,58 TL

canım kilon iyi sıkıntı yapma..gayet normal bence zaten şurda ne kaldı doğuma..

cok sukur oglusumun kılosuda ıyı 2 hafta once 1.500 olmustu genelde aynı saatlerde yıyorum 11-12 arası kahvaltı aksam 4-5 yemegı gunde bır porsıyonda meyve sekerım ckmadı hatta doktorum dusuk bıle dedı onun ıcın meyveye bısey demedı...doktor hem kılo alma dıyor hemde gunluk sutunu yogurdunu peynırını yumurtanı yıyecen dıyor bende anlamadım ne yapacagımı:44::44::44::26::26::26:

Son düzenleme:

süt yumurta ve cevizi aksatmadım önemli olan onlar cnm mutlaka ye

kızlar benimki çıldırdı bugün rahmimin üzerinde zıplıyor biri bu miniği durdursun, heleki yemek yedikten sonra hepten delirdi, nerdeyse kaçırcam zıplamalarından, noluyor bu çocuklara içerde dans ediyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…