2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Kızlar bende bugün ara ara regl sancısı gibi ağrı oluyor, çok uzun sürmüyor ama böyle bişey olduğu yoktu ondan endişelendim. Yarın dr randevum var, o zamana kadar idare edip yarın sorucam bakalım normal mi?
Bazı hamilelerden kasılmalarım oluyor gibi laflar duyuyorum. Acaba bunlar mı kasılma dedikleri?

YA DA kovdurucak beni dönüşte. canıma minnet alır tazminatımı gider bebeğime bakarım ohhh missss

nasıl vermez anlamadım cnm ben 3. aydan beri eleviti kullanıyorum ayrıyetten bu ilaca doğumdan sonra da bir müddet devam ettiriyor doktorlar

Sadece elevit bile yetmiyor hatta.. Ben elevit dışında ayrıca demir ilacı alıyorum, önce şuruptu sonra hapa döndük.
Elevitte 60mg demir var. Aldığım hapta 100mg var ve 2 tane birden içiyorum.. 200mg ediyor.

Elevit daha ziyade multivitamin desteği yapıyor, başlı başına demir hapı diil aslında.. Ama onu da alıyorum 3. Aydan beri dediğin gibi..

bana sadece elevit verdi belkide kan testlerine bakıp ona göre ilaç veriyorlar 1 ay önce yaptırdığım test sonuçlarımda önceki gibi olmasada fena değildi

Günaydınlar arkadaşlar,nasılsınız?Güzel bir gün daha olsun inşallah
Haplardan mı konuşuyoruz?Benim doktor çok gelenekselci,haplardan hoşlanmıyor ne gariptir ki..7 ay sadece kan hapı aldırdı,ağzımda yaralar çıkınca eleviti ,kramplar çoğalınca da magnezyum hapı(osteocare) verdi,dün kontrolden sonra hamilelere özel balık yağı hapı da aldım yoksa doktorum vermeyecekti..İnşallah bunları almak için çok geç kalmamamışımdır..

bana sadece elevit verdi belkide kan testlerine bakıp ona göre ilaç veriyorlar 1 ay önce yaptırdığım test sonuçlarımda önceki gibi olmasada fena değildi

Evet, aynen öyle kan testleri en önemlisi.. Hemoglobin en az 12 olmalı.. Ondan düşükse hemen ilaç veriyolar. Doktorlar bilir işini yoksa neden vermemezlik etsin dimi ama?
Bi de giderek düşüyo demir seviyesi çünkü bebek 30 lu haftalara gelince artık demir rezervini kendi tutmaya başlıo, yani anneden demiri çekiyor. Yaamazlar iliğimizi kuruttular valla

Kızlar bişey sorucam
eşim benim ssk primgün sayım az kldığı için beni bir yerde çalışıyor gösterip primlerimi yatırıyor zaten az da kaldı 1 sene kadar 1.5 sene ödemiş toplamda 2.5 sene ödemem vardışimdi bende 31 . haftanın sonuna kadar ödeme yapıp 32. haftnın başında rapor alıcam değilmi

benim doktorum da öyle ilaca karşı 3.ayda folik asidi bıraktım başka da ilaç kullanmıyorum
kan değerlerime bakarak 2 kere de demiri serum olarak aldım o kadar
her doktor bir olmuyor demek ki

Son düzenleme:
aynen öyle cnm
Benimde 1 ay kadar önce yapılan kan testlerimde 12 civarı belkide o yüzden ek bir ilaca gerek duymadı

Rapor almayı 32. Haftanın bitiminde hak ediyormuşsun. Ben de bu hafta alacağım için çok sordum. 31+6 olsan vermiyorlarmış rapor. Tam 32+0 olmak lazımmış.. Yani 32. Haftan dolmuş olacakmış..

Kızladr bana yardımcı olacak var mı

benim doktorum da öyle ilaca karşı 3.ayda folik asidi bıraktım başka da ilaç kullanmıyorum
kan değerlerime bakarak 2 kere de demiri serum olarak aldım o kadar
her doktor bir olmuyor demek ki

Serum olarak dediğin damardan verdi dimi?
İşte benim de ilaçla yükselmezse bu sefer damardan vericez dediydi, sanırım o seninki gibi.. O en son çaremiz dedi. Ve en hızlı demiri yükseltenmiş :)

Rapor almayı 32. Haftanın bitiminde hak ediyormuşsun. Ben de bu hafta alacağım için çok sordum. 31+6 olsan vermiyorlarmış rapor. Tam 32+0 olmak lazımmış.. Yani 32. Haftan dolmuş olacakmış..

Evet o u biliyorum cnm bende ilk hamileliğmde 32 +0 da almıştım ama şimdi biryerde çalışıyor gözüküyorum onu soruyorum rapor almam gerekiyor herhalde

benım dr ılaclarla arası ıyı değil 3. ayımda folıkasıtı bıraktrdı ve 30. haftamda demır ılacı verdı panık yapma canım artık her gıttıgımde kanıma ve ıdrara baktıgı ıcın kan değerlerım yrındeydı en son gıttıgımde kanım dusuk cıkınca yazdı bende dıyodumkı ılacsız doğurucam bana da dedıler vıtamın ne den yazmadı bazılar poşşet dolusu ılaç içiyorlar bazı dr bılıyorsun mumessıllerle anlaşmalı ılac yazıyor benım yakın arkadaşlarım bu meslegı yapıyor sırf bazen dr vermek ıcın verıyor ılaç oyuzden senın dr en ıyısını bılır gerek duysa yazardı bak 2 hafatad kullanaıyorum sadece bende

Evet o u biliyorum cnm bende ilk hamileliğmde 32 +0 da almıştım ama şimdi biryerde çalışıyor gözüküyorum onu soruyorum rapor almam gerekiyor herhalde

İşte çalışır gözüktüğün için de aynı değil mi?
32+0 olunca ya izne ayrılman lazım, yada 5 hafta daha çalışabilir raporu alman lazım.. Sen çalışmadan çalışıyor gözüktüğün için burda artık karar senin sanırım.
Ama her halükarda 32+0 ı beklicen.

canım orda beğenmişsen o zaman boşuna çıkıp aramışsın çünkü biz kadınlar birşeyi beğendik mi ondan başka şeyi beğenemeyiz en azından ben öyleyim aklımda olandan başkasını beğenemiyorum
Güle güle kullanın canım. Kızlar bu hastane çıkışından kac tane lazım. Hastaneye kac takım götürmek gerek. Orda dogunca hemen bizim götürdüklerimizi mı giydirmiyorlar.

canım arefe günü eltim doğum yaptı ben de fırsat bu fırsat baktım neler lazım diye 10lu hastane çıkışı 1 tane yeterli diğerlerini 5li takım al çünkü daha kullanışlı ben öyle yaptım 1 tane 10lu aldım 3 tane de 5li aldım şimdilik ama 1-2 tane daha alırım bir de kızlar hastane çantanıza mutlaka silikon göğüs ucu alın bebk memyi kavrayamıyor ilk başta biz ondan aldık ona bebk annesini emmeye kolay alıştı yoksa uç olmadığı için emmiyordu

nasıl vermez anlamadım cnm ben 3. aydan beri eleviti kullanıyorum ayrıyetten bu ilaca doğumdan sonra da bir müddet devam ettiriyor doktorlar

eleviti ilk aydan beri kullanıyorum canım ekstra demir için bi ilaç vermedi benim doktor sanırım kan değerlerim normal olduğu için bilemedim bakalım cuma günü anlayacağım

ben bugün aldım çalışabilir raporumu canım 31+6 yım 32.haftanın içindeyim yani verdiler yani doktor 32 hafta dedimi zaten kurum bunu bilemezki doktorun yani hastanenin kararına uymak zorunda...

tahmini doğum tarihimiz seninle aynı :)))

adı sümeyye sena

kız senin minik çok afacan olcak dur durak bilmiyor maşallahhh
zizag bu kadar olur yani arefe günü de benim eltim doğum yaptı onun da kızı oldu onlarda adını sümeyye koydu

hoşgeldin aramıza artık bundan sonraki paylaşımlarda birlikte oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…