2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Aramıza hoşgeldin. Bizimle burada yazışarak sende bebeğini büyüteceksin inşallah. Moralini bozma pozitif düşün hep. kese gözüktümü

Merhaba ben de 5+3 te gittim sali gunu, ayni seninki gibi 1.9 cm kese gorundu, 2-3 mm de yolk kesesi, bebis gorunmedi haftaya gel dedi. Normal sanirim :))
Merhaba canım biz yolk kesesinide gördük 0,55cm.
İnşaallah en kısa zamanda pıt pıt kalp atışlarınıda duyarız :)
Bugün duymayınca tabii bir tuhaf olduk eşimle
Haftaya gideceğiz bakalım, tabii internetten baktığımızda boyları filan o yüzden az telaş ettim sanırım farklı olabiliyor sonuçlar hepimiz için.Önemli olan tabii ki bebeğin sağlıklı gelişimi ve 3 aylık dönemi atlatmamız sonrasında da sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza almamız...
Allahım hepimize sağlıkla nasip etsin.

Biraz önce doktorumu aradım,ilaç kullanmalı mıyım diye?Kese gözükene kadar ilaç önermiyorum dedi.

slm kızlar bende 7 haftalık hamileyim inş ekim annesi olcam aranıza katılabilir miyim

canım yürüyüşten kastım iki üç tur..zaten masa başı iş yapıyorsan kalkıp iki üç tur atman öneriliyor. ben bir de evden işe yürüyerek gidiyorum. yarım saatlik bir yol. yer yakın ama ulaşımda problem var en azından şu dönem araçla gidiyim dedim dolmuşçular almıyor:)) tıklım tıklım durmuyorlar bile..

valla ben öyle adet sancıları çektim ki.. yani boştan yere yaşamışım o kadar sıkıntıyı.. bebeğimin en iyi şekilde doğması için elimden ne geliyorsa onu yaparım. dr bana şimdi çok erken ilerde sağlığınız doğrulutusunda karar veririz dedi.

kızlar nerde oturuyosunuz? yaşadığımız şehri yazarsak dr. tavsiyelerinde bulunabiliriz diye düşünüyorum...
ben manisa.......

ben Ankara..

bana da prl birden yükselirse düşük çok sık oluyor, o yüzden 6. haftaya kadar kullan demişti dostinexi... düşük riskine karşı da progestan vermişti dr um. şimdi sadece dostinex içiyorum, henüz progestana başlamadım.

bahsettiğim su-tuz-karbonat karışımının bebeğe hiçbir zararı olmaz. kbb dr u gebelik şüphesi var diye bana ilaç veremem, bunu yap, o da rahatlatır seni dedi.. dr un gebeliğe özel önerisi o tarif...

kozmetiğe gelince, bazı rujlarda problem olabilir. ruj sürünce dudakları ısırır mısınız?
dudağınızdaki ruj, silerken hemen çıkmıyorsa, o ruju gebelikte kullanmamak gerekir.

benim bildiklerim bunlar...

Son düzenleme:
Peki kanaman devam ederse kontrol edelim dedi mi?

Kanaman devam ederse değilde artarsa ve şiddetli ağrın olursa hemen gel dedi.Pazartesi günü gel kesene bakalım dedi.Çok şükür şiddetli ağrım ve çok kanamam yok.Koyu kahve ve açık pembe lekelenmelerden fazla korkma dedi.

[

cnm yanında vıtamın almama gerek var mı sadece folbıol yeterlımıdır? bu arada tsk ederım cnm cvp ıcın

normalde sağlıklı beslenen biri isen, ekstra vitaminlere ilk haftalarda pek gerek olmuyormuş.
her gün süt-yoğurt
meyve-sebze
az miktarda kırmızı et
bol miktarda su tüketmeye çalış.

ilk dr kontrolüne gittiğinde dr un gerekli görürse sana vitamin yazar ama bana sadece folik asite devam et dediler vitamin olarak...

Son düzenleme:

Sende bu zaman zarfında çok dikkat et kendine. İşten çıkınca bol bol dinlen canım. yat uzan . İnşallah pzt gittiğinde de keseyi görürsün ve kanama probleminde bitmiş olur.

gece cevap yazmıştım size. bir link eklemiştim.
kızamıkçık =rubella' dan bahsediyorsunuz.

bence de alabildiğiniz kadar rapor alın. gebelikteki riskleri fazla, riske atmaya değmez bence.
kızamıkçık bağışıklığınıza baktınız mı, testte negatif sonucu aldınız mı? aşı ile belki bağışıklık kazanmışsınızdır. onu da kontrol ettirebilirsiniz.

Sende bu zaman zarfında çok dikkat et kendine. İşten çıkınca bol bol dinlen canım. yat uzan . İnşallah pzt gittiğinde de keseyi görürsün ve kanama probleminde bitmiş olur.

Canım çok teşekkür ederim,inşaAllah keseyi görürüz ve bir sorun yoktur.Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

Canım çok teşekkür ederim,inşaAllah keseyi görürüz ve bir sorun yoktur.Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın.

Olumlu düşün ama hep olumsuz düşünme sakın olur mu hepimiz sağlıcakla kucağımıza alacağız çoçuklarımızı kaç haftalıksın şuanda .

slm kızlar bende 7 haftalık hamileyim inş ekim annesi olcam aranıza katılabilir miyim
canm aramıza hoşgeldin.rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.2.bebek galiba?

canm hadi herkes rapor alabilirde ben napım benim oğlum atsan atılmaz satsan satılmaz:)

kızamık geçirmediğim için aşı olmam gerektiğini söylediler... söylediiler ve araştırmaya başladım aile hekimliğine gittim bizde aşı yok hastaneye git.. hastaneye gittim acile sor, acil kadın doğuma sor, kadın doğum git doktoruna sor... koskoca ilçede aşı bulamadılar... bari eczanelerde falan satlıyorsa alayımda sağlık ocağında vursunlar dedim tanıdık eczacımız tüm ilaç depolarına sordurdu bulamadı neymiş efndim bu arada doktorumdanda cevap geldi aşılar toplatılmışmış... artık en son 1 ay öce ümidi kestim ve bebeği yapmaya karar verdik. aşı olsaydım eğer en az 3 ay daha bebek yapamıycaktık yasak dedi doktor... e şimdi piyasaya aşı çıkıverdi... hapşuruyolar öksürüyolar diye miniklerime yaklaşamıyorum fazla birde kızamık çıktı ortaya...hiç bağışılığıma baktırmadım.. ama haftaya cuma günü 60 km mesafede olan kadın doğum doktoruma gidip sorucam bununla ilgili bir test yapabiliyorlarmı yoksa alabilirsem alıcam bir aylık rapor.. ve sonrasından hep korkucam... acabada kalıcam geçtimi geçmedimi...çocuklar atlattımı... velilerle hep irtibatta kalıcam ama...of o amalar...

tatlım görmedim linki de kızamıkçık değil kızamık aşısı kkk yani kızamık kızamıkçık kabakulak aşısı sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…