2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Bebeklerin tırnakları nasıl ve ne vakit kesilmeli?

Bebeklerin bilhassa ilk haftalarda uzayan ve keskin olan tırnaklarına dikkat edilmesi gerekmektedir. İlk haftalarda hızla uzayan tırnaklar, tedbir alınmazsa bebek kendi yüzünü ve vücudunu tırnaklarıyla çizebilir ve zarar verebilir. Bu dönemlerde tırnakları uzadıkça kesmek ve bebeğinize eldiven giydirmek en ideal tedbir olacaktır.

Bebeğinizin tırnaklarını keserken nelere dikkat etmelisiniz.

Tırnakların çabuk uzamaması için çok kısa kesmek sakıncalıdır. Çok kısa kesilen tırnaklar diplerinde enfeksiyona veya kanamaya sebeb olabilir.
Bebeğinizin tırnaklarını çocuklar için üretilen ufak çıt çıt makaslarla kesebilirsiniz, şayet normal tırnak makası kullanmak diliyorsanız olasıysa uçları sivri olmayanları tercih ediniz.
Tırnakların kesilmesi işlemini genellikle bebeğin banyosundan sonra yapabilirsiniz, hem bebeğiniz banyo sonrası rahatlamış ve sakinleşmiş olur, hemde bebeğinizin yumuşayan tırnaklar daha rahat kesilecektir.
Bebğinizin tırnaklarını uyuduğu zamanlardada kesebilirsiniz.
Genellikle 1 yaşını geçen çocuklar tırnaklarını kestirmek istemeyeceklerdir, tırnaklarını vücutlarının bir parçası olarak göreceklerdir. Tırnak kesme işlemini bilhassa uyurken yapmanız sizi bu sorunlardan kurtaracaktır.
Tırnak kesme işlemini iki güne yayarak bir elinin tırnaklarını bir gün, diğerininkini ikinci gün kesebilirsiniz.

***ANNELER DİKKAT ÇOK ÖNEMLİ***

Resimdeki bitki çok yaygın, evlerde bulundurulması çok tehlikeli imiş, bir parçasını yutan çocuk anında ölmüş, 15 dakikada bir yetişkini öldürebilirmiş aynı zamanda körlüğe neden oluyormuş temasla tabi.. süt gibi bir şey çıkıyormuş yaprağından (zehirli), Türkçe' de de dilsiz bastonmuş adı Latincesi Dieffenbachia maculata su yabancı botanik sitesinde de yazıyor toksik olduğu... Hatta; Amazon yerlileri bu bitkiyi oklarının ucunda zehir olarak kullanıyorlarmış. Çok bilinen bu salon bitkisi sağlığı tehdit edici...

yardımcı oluyum size küçükken yaprağını ısırmıştım evımızde vardı tam hatırlayamıyorum ama 1 2 ay konuşamamıştım dilim dönmüyodu akrazlar gibi ıhh mıhh diyebiliyodum ancak zor zoruna annem konuşturmuştu bebek almştı anne demezsen vermem dedi zorla 5 6 denemede tam olmasada anne diyebilmiştim yani tehlıkelı bi bitki aklınızda bulunsun

ebeğin su dahil tüm ihtiyaçlarını ilk 6 ay boyunca anne sütünden karşılayabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin, annelere sütlerin miktarını ve besin değerini artıracak önerilerde bulundu.

1- Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.
2- Sütünüzü artıran en önemli besin sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor.
3- Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.
4- A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.
5-Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.
6- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

Annelerin dönemlere göre besin ihtiyaçları

Annelerin değişik dönemlerdeki günlük enerji ve besin öğelerini karşılamak üzere temel besin gruplarından almaları gereken miktarlar:

Hangi grup besinde, hangi yiyecekler var?
Beslenme programınızda yer alması gereken temel besin grupları ve içerikleri:

Süt ve süt grubu: Süt, yoğurt, peynir, ayran.
Et ve et grubu: Et, tavuk, balık, yumurta, sakatatlar, kurubaklagiller.
Ekmek ve ekmek yerine geçenler: Ekmek, tahıllar (mısır, buğday, çavdar, yulaf), makarna, pirinç, bulgur, çorbalar, un ve undan yapılmış yiyecekler.

Sebze ve meyve grubu: Tüm sebze ve meyveler bu grup içerisindekiler.

Yağ grubu: Zeytin, yağlı tohumlar ve yağı (ceviz, fındık, badem, susam v.b), bitkisel sıvı yağlar (mısırözü, ayçiçek, soya, pamuk v.b), margarin, tereyağı, hayvansal yağlar ( iç yağı, kuyruk yağı).

Kizlar mrblar nasilsiniz? Aranıza sık sık katılamasam da devamlı takip ediyorum ve tanıyorum hepinizi..benim size bir sorum olacak bugunlerde bebegim cok hareketli ve karnımda da gaz varsa o an yuruyemiyorum resmen sanki icim çıkacak gıbi oluyor bir de vajinama cok nadir inceden bir sizi giriyor bunlar siz de oluyor mu?agirlastikca sorunlar büyüyor sanırım..( saglikla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin Allahım..

cnm hiç beklemeden hastaneye geç bizim haftalarda kanamalar erken doğum habercisi oluyorki senin kasıklarında ağrıyormuş tahminim bunlarda sancılardır. vakit kaybetmeden muayene ol cnm

tşkler cnm geçmişi okuduğumdan anca dönebildim, sağolsun öleler koşuşturuyolar hemen peşimizden allah onları başımızdan eksik etmesin yeterki, minişlerde sağlıklı olup,zamanlarını beklesinlerde daha ne isterim ki :)

slm canım hoşgeldin bebegin hareketli olması iyi. yürüyememen gazdandır sorun oldugunu düşünmüyorum. anidn giren sızı bendede oluyo arada agırlaşıyoruz çatımız genişlio bi sıkıntı olsa bşka şekilde belli olurdu

Canim cevabın icin cok tesekkur ederim valla icim rahatladı o sanci saniyelik girince aklım cikiyor.insallah hersey yolunda gider.

mrb aynı sorunu bende yasıyorum sanırım hepımız yasıyoruz o yuzden ıcın rahat olsun benım bazen kasıklarıma agrı gırıyor yuruyemıyorum

Selam kızlar, nasılsınız ?
Biz pazara gittik geldik ama keşke gitmeseydik. Aç gitmediğim halde gelirken mideme ağrı girdi. Allahtan tam zamanında gelmişim, üzerimi değiştirirken halsizleşip terlemeye başlamıştım. sonrada elim ayağım titremeye başladı. şimdi oturup bişeyler yiyorum. hemde size bir bakayım dedim. bundan sonra az bile olsa dışarı çıkmamak en iyisi sanırım.

bende devamlı yastık değiştirip duruyorum, bigün rahat gelen bigün gelmeyebiliyo. artık 2 taneyle yatmayı denesem iyi olacak sanırım. tavsiyen icin tesekkür ederim. :)

selam kızlar bir selam verip çıkıcam gideyim ortalığı toplayayım sonra da duş filan alırım gelirim yine...

sedecik canım hastaneden döndüğünde mutlaka bize de yaz merak ettim şimdi seni umarım bir şey yoktur herşey yolundadır

Ben 28. Haftadayım kızlar. İzmitte yaşıyorum. 2. Gebeliğim. 2 yaşında kızın var
bugün 32nci haftayı dolduruyoruz biz 33 ten gün almaya başlıcaz

hoşgeldin canım aman dikkat et aç kalmamaya susuz kalmamaya dikkat et dışarı çıkınca zaten havalar sıcak çabuk etkileniyoruz

adig_e sen blk mısın?ben sana daha önce cevap yazdım ama sanırım okumadın

Canım bende normal olduğunu düşünüyorum, aynı durumu biçoğumuz yaşıyoruz. rahim büyümesi ve çatının genişlemesinden dolayı ani sancılar olabiliyo. Önemli olan bunlara eşlik eden kasılmalar, kanama veya normalden farklı bir akıntının olması. 0 yüzden içini ferah tut :)
a.s canım hoşgeldin dicem ama gitmişsin bileee

mrb aynı sorunu bende yasıyorum sanırım hepımız yasıyoruz o yuzden ıcın rahat olsun benım bazen kasıklarıma agrı gırıyor yuruyemıyorum

Normal agrilar oldugunu bilelim de artık cekicez canim.. Ben de bazen yürümekte zorlanıyorum ve 32 de böyleysem ilerleyen haftalarda napicam diyorum( dun alışverişimizi yaptık ufak tefek eksikler kaldi onları da halletmek lazım yoksa insan zorlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…