2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

maaşallah vallahi imrendim dende 6 kioo aldım ama y,nede halsizim kendimi yorgun hissediyorum

ay ben 34 olmusm ınankı şimdi farkına vardm eyvaaaaaaaaaaah az kaldı biyandan olsun dıye bakıym bıyandan yaklasıyo dıye korkuym allahım yardm et hepımıze bu yolda olan herkese
Riskli dönemler, sorunlar, endişelerr hepsi biticek Allahın izniyle hemde en fazla 6 hafta sonra.
Bende bazen oturup düşünüyorum son haftalara geldiğimi, acayip seviniyorum ama doktorumla daha doğumu konuşmadığımız içinde endişeleniyorum kendi kendime. şükür herşey yolunda tahmini doğumun 25 ekim olduğunu dr.umda söyledi ilk defa. inşallah hayırlısıyla sağ salim kavuşuruz hepimiz

kızlar fikri bilgisi olandan fikirlerini bekliyorum hastahane çantasına neler koymaliyim malum bu konuda birşey bilmiyorum

canım ben dun yıkayp ututeyp hazırladm bebişe 2 takım hastane cıkısı koydm battanıyesı cıtcıtlı önlügü sapkası falan bıberon emzık suluk bez koydm bıde bıraz daha kalın battanıye koydm kendımede 2 takım bı gecelık bır pıjama takımı 2 corap terlık ped hasta bezı sabahlık 2 ser iç camasırı emzırme sütyenı havlu kagıt sımdılık aklıma glenler bunlar bunları koydm

doğum yaklaştıkça çok sitres oluyorum sizede durum nasıl
canım senin ikinciydi yanlış okumadıysam, ilki nasıl oldu ?
benim ilk olduğu için herhangi bişey düşünemiyorum, herkesin aklına gelebileceği şeyler illaki benimde aklıma geliyo ama insan bişey bilmeyince neyden korkacağını bile kestiremiyo

kızlar fikri bilgisi olandan fikirlerini bekliyorum hastahane çantasına neler koymaliyim malum bu konuda birşey bilmiyorum

cnm bende internette yaptığım araştırmalara göre şöyle bir listem var, umarım tüm anne adaylarına yardımcı olur :)

1. GECELİKijamadansa gecelik daha çok tavsiy ediliyor, özellikle sezeryan doğumlarında vazgeçilmez durumda, malum pijama lastikleri dikişlere denk geliyor bide sürekli kontroller sırasında zorluk yaşatıyormuş.
2.SABAHLIK, LİZÖZ,HIRKA : özellikle doğum sonrası üşüme görüldüğünden yanında muhakkak sizi ısıtacak bişeyler olmalı,
3. ÇORAP: Bir kaç çift ve geceliklerinize uygun renkte ve kalın pamuklu olabilir malum biz sonbahardayız ve havalar serin olur nede olsa.
4. TERLİK : Hastanede gezmek için gerekli,
5. KOYU RENK HAVLULAR: İlk 40 gün malum kanamamız olacağından koyu renk havlu bulundurmamız daha uygun,
6. DEODORANT, [DİŞ FIRÇASI, DİŞ MACUNU,DUDAK VE EL NEMLENDİRİCİSİ,BAKIM KREMLERİ, MAKYAJ ÜRÜNLERİ, TARAK, FIRÇA, ŞAMPUAN B]: gibi kişisel ihtiyaçlar
7. SABUN, ANTİBAKTERİYEL JEL, KAĞIT HAVLUİPEÇETE,KOLONYA,ISLAK MENDİL
8. KİRLİ ÇAMAŞIRLAR İÇİN TORBA
9. YATAK KORUYUCU. Hastaneniz veriyorsa gerek yok ama evdeki yatağınıza mutlaka alın hemde doğumdan önce kullanmaya başlayıni malum suyumuz gelince yataklarımız batacak.
10. SÜT ARTTIRICI ÇAY: Hastanede hemen kullandırırlar mı bilmiyorum ama süt arttırımı için önemli,
11. ŞARJ ALETİ, FOTOĞRAF MAKİNESİ,KAMERA
12. Hastane çıkışında giyinmek için elbise,ayakkabı vs.

Canım gecen burada paylasilmisti. Bende onu kopyalamistim. Ekleyeyim.
Ne kadarı gerekli bilemiyorum. Daha bende hazırlandım.
Ama fikir olsun sana:

ANNE HASTANE İÇİN
GÖĞÜS PEDİ-GÖĞÜS KALKANI
EMZİRME ÖRTÜSÜ
FAZLADAN ÇAMAŞIR
SÜT POMPASI SETİ
EMZİRME SÜTYENİ
HİJYENİK kadin PEDİ
ÖNDEN AÇILIR 3 TAKIM GECELİK
SABAHLIK - LİZÖZ ( ÜŞÜMEYE KARŞI )
KALIN ÇORAP
TERLİK
DEODORANT, DİŞ FIRÇASI, DİŞ MACUNU, MAKYAJ MALZ.
PARFÜM
TOKA, FIRÇA, TAÇ VS.
DUŞ İÇİN GEREKLİ MALZ. ŞAMPUAN, DUŞ JELİ, LİF
KAĞIT HAVLU
ISLAK MENDİL
KİRLİ EŞYA TORBASI
SÜT ARTTIRICI REZENE ÇAYI ( ECZANELERDE )
ŞARJ ALETİ, KAMERA VS.
HASTANE ÇIKIŞINDA GİYMEK İÇİN KIYAFET
FÖN MAKİNE YADA DÜZLEŞTİRİCİ
BEBEK HASTANE İÇİN
2 TAKIM HASTANE ÇIKIŞI 1 İ TAM TAKIM OLANLARDAN YENİ DOĞAN
YELEK, HIRKA, PATİK
AĞIZ BEZLERİ
FAZLADAN BATTANİYE
ALT DEĞİŞTİRME ÖRTÜSÜ
BEBEK BEZLERİ, ISLAK MENDİL, PİŞİK KREMİ
BİBERON ( SÜT GELMEZSE DİYE )
ANA KUCAĞI ( hastane çıkışında mecbur tutuyolar bizim burda )
SÜS MALZ.-NAZAR BONCUĞU VE BALONLAR
BEBEK ŞEKERİ
TEPSİ
SÜRAHİ
BARDAKLAR

doğum yaklaştıkça çok sitres oluyorum sizede durum nasıl

valla Cnm ben zaman geçmiyor diye sıkıntı yapıyorum ne yalan söyliyeyim bir an önce dogumu yaşamak istiyorum doğurmak istiyorum
8 hafta 8 bin yıl gibi geliyor bana şu 59 gün bir an önce geçse diyorum 38 haftada doğurmaya raziyim 40 bekleyemem

evet ikinci ama ilkte acil sezeryandı korkmaya fırsatım olmadı ama bunda başıma ne gelecek tahmin ediyorum ve çok korkuyorum

1. Hastane çıkışı kıyafetleri
2. Yelek, Hırka,Patik
3. Ağız bezi
4. Battaniye,
5. Alt değiştirme bezi,
6. Islak mendili,
7. Pişik Kremi,
8. Bebek bezi,
9. Biberon (acil durumlarda mama alınıp, mama yapılması için)
10. Emzirme minderi
11. Ana kucağı,

banada günler çok uzun geliyor bide doğum kurban arifesi oda beni çok düşündürüyor

canım ılk olması daha guzel bılmedıgn için neyele karsılasacagını da bılmıyn bol bol dua et ben kızmda hep ayetel kursı okudm 3 dikişle dogum yaptm allah yardım edıoyo hıc bagırmadm hep dua et bı tek bebek cıkarken bagırdm oda olsn okadar 19 yasında dogum yaptm şimdi daha ödelek oldm

yarına ütüm var kuzu...haftasonu topik sessiz olunca bende haftasonuna yayıyorum temizliği hafta içinde de yatış veriyorum kendime..
İyi yapmışsın canım. Benim de ütü bar ama artık yaparım bi ara.

Canım bi liste daha buldum:

HaSTANe ÇaNTaSıNa KoNuLaCaKLaR

aNNiŞ için

2 adet kısa kollu gecelik,1 adet sabahlık
terlik
çorap
yüksek bel çamaşır
emzirme atleti
göğüs pedi
hasta bezi yada ped
bardak-çatal-tabak vs
diş fırçası-macun-tarak
antibakteriyel el temizleme jeli
peçete-kağıt havlu-normal havlu
fotoğraf makinesi

BeBiŞ için

2-3 zıbın
2 set hastane çıkışı
2 battaniye
2 önlük
5-10 bez
3-5 ağız mendili
ıslak mendil

canım benm takvımde 4 ekım yazıyo buyuk ultrasonda 2ekım cıktı inş dogum hıkayelerımızı yazarz bır gun hayırlısıyla ben sordm dok suan hersey normal dıyo normal dogum gıbı gözüküyo hayırlısı olsn son ana kadar bellı olmz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…