şuan halen var mı canm geçtiyse korkma.rengi kırmızı olmadıkça çok tedirgin olma.kırmızı yada pembe olunca tehlikelidir.tekrar gelirse ara doktorunu.benim oğlumda progestan kullanmama rağmen 2 ay hep kahverengi lekelenmem oldu hiç kesilmeden hemde çok şükür bişi olmadı.hatta şuan kanlı canlı karşımda oyun oynuyor.stres yapma yorma kendini
Günaydın hoşgeldin canım. Dün yazmışsın doktorum devlet hastanesine başlamış diye. Bildiğim kadarı ile doktorların ya muayenehane de yada hastaede çalışması gerekiyor.senin dokturun nasıl hem devlette hemde özel kendi yerinde çalışabilior anlamış değilim. Bursa da özel muayenehanesi olan doktorların bazı özel hastaneler ile anlaşması oluyor bence onu bi doktoruna sor ve ona göre hareket et. Bende merak ettim.
sizlerde bulantılar başladımı benim bütün belirtilerim erkenden başlıyor
KIzlar ya benim dün nokta kdar 2 defa kahverengi leke geldi peceteye nokta gibi sizce bu normalmi
şuan halen var mı canm geçtiyse korkma.rengi kırmızı olmadıkça çok tedirgin olma.kırmızı yada pembe olunca tehlikelidir.tekrar gelirse ara doktorunu.benim oğlumda progestan kullanmama rağmen 2 ay hep kahverengi lekelenmem oldu hiç kesilmeden hemde çok şükür bişi olmadı.hatta şuan kanlı canlı karşımda oyun oynuyor.stres yapma yorma kendini
Canım içime su serptin.Benim 2 gündür kanamam oluyor.Koyu renk.Doktorumu aradım henüz keseyi görmediğimiz için bir şey yapamayız ama salı gel keseye bakalım artık görebiliriz dedi.Bol bol dinlen dedi.Sen neler yaptın kanaman olunca.Ayak altına yastık falan koydun mu?Kanaman şiddetli miydi?Yani çamaşırında belli oluyor muydu yoksa peçeteye silince mi geliyordu?
Canım içime su serptin.Benim 2 gündür kanamam oluyor.Koyu renk.Doktorumu aradım henüz keseyi görmediğimiz için bir şey yapamayız ama salı gel keseye bakalım artık görebiliriz dedi.Bol bol dinlen dedi.Sen neler yaptın kanaman olunca.Ayak altına yastık falan koydun mu?Kanaman şiddetli miydi?Yani çamaşırında belli oluyor muydu yoksa peçeteye silince mi geliyordu?
evet canm benimde kafama takıldı normalde yasak olması lazım.daha önce sadece muayenesi vardı ve özel bi hastaneyle anlaşması vardı doğumumuda orda yapmıştı.ama şimdi durum farklı.dün bizi özel muayenesine çağırdı bugün tahliller içinde hastaneye kafam karıştı.biraz zaman ilerlesin sorucam bende.ya sanmıyorum ki beni devlette doğum yaptırsın.çünkü kontrollerimiz özel muayenesinde yapılıyor.hem her ay oraya tonla para döküp hemde gidip devlette mi doğum yapıcam biraz saçma olur.birde küçümsemek gibi değil ama buranın doğum hastanesi berbat ötesi biryer.birazönce bile kan vermeye gittiğimde kokudan ölücem sandım yaaa.sanki insanlar 2 aydır banyo yapmıyor gibiydiler.hiç kimseyi küçümsemiyorum ama fakirlik allahtanda pisliktemi allahtan?
Cumartesi benden de çok küçük damla açık renk şeklinde kanama gelmişti. Doktoru aramazdım pzt kontrolum vardı o zaman söyledim. Progestan verdi 15 gün sonra kotrole çağırdı ve ilişki olmasın dedi . Yğun olmadığı sürece korkma
iyi akşamlar sevgili anne adayları bende 4 hafatalık hamileyim
dr 9 marta çağırdı ben çok heycan yapıyorum sizkaçıncı hafta
duydunuz kalp atışını ben erken gitmeyi düşünüyorum acaba
kaç haftada gitsem duyarım
bahsettiğim su-tuz-karbonat karışımının bebeğe hiçbir zararı olmaz. kbb dr u gebelik şüphesi var diye bana ilaç veremem, bunu yap, o da rahatlatır seni dedi.. dr un gebeliğe özel önerisi o tarif...
kozmetiğe gelince, bazı rujlarda problem olabilir. ruj sürünce dudakları ısırır mısınız?
dudağınızdaki ruj, silerken hemen çıkmıyorsa, o ruju gebelikte kullanmamak gerekir.
benim bildiklerim bunlar...
iyi canım sevindim. ama yinede dikkat et..yorma kendini..Kanaman devam ederse değilde artarsa ve şiddetli ağrın olursa hemen gel dedi.Pazartesi günü gel kesene bakalım dedi.Çok şükür şiddetli ağrım ve çok kanamam yok.Koyu kahve ve açık pembe lekelenmelerden fazla korkma dedi.
cnm yanında vıtamın almama gerek var mı sadece folbıol yeterlımıdır? bu arada tsk ederım cnm cvp ıcın
çok şükür canım.ne güzel erken kavuşacakmışsın hem de bebeğin normal sağlıklı durumuyla . bana kalırsa oraya git. gerçi bunlar tahmini oluyor.yani eylül sonundan itibaren bebeğimiz her an gelebilir. yani ileriki sağlık koşullarına göre zaten değişebilir. ayırca malum sezaryan vs durumları da olabiliyor. yani yanlış bilgi vermeyim ama sanırım 36 haftadan sonra bebeğin doğumasında bir sakınca olmuyor. bizim gelin taşıyamamış öyle yapmıştı. ama ben asla önceye aldırmam. Elimden geldiğince gününü beklerim. gerçekten zor olursa o zaman bakarız artık. zaten dr annenin sağlığını veya bebeğin sağlını etkileyecekse önce doğum isteyebilir. gerçi yasalar zorlaştırdı ama dediğim gibi önce sağlık..kızlar meraba ben doktordan geldim ve kalp atışlarını duyduk..çok şükür...ama ben kendimi 5 haftalık felan sanıyordum ilk gittiğimde doktorun söylmesine göre benim biraz karışık olmuştu adetim geçti 13.gün sonra adet söktürücü içtim sonra hamile olduğumu anladım yani ne zaman hamile kaldığım belli değil çünkü sat tarihimi göre 12 haftalık felan oluyorum doktor baktı ultrasyonda 7+2 dedi ve doğumun eylül sonuna geliyor dedi sat tarihimide ultrasyona göre belirledi 22 aralık dedi..ben şimdi ekim annelerinden çıkığp eylül annelerinemi gececem kafam karıştı iyice ama kalp atışlarını duydum ya en güzel hediye bu bana birde sağ sağlim kucağıma aldığımı görsem başka birşey istemem...
kızlar bu hamilelik takvimi nasıl yapılıyor
hadi bakalım sıra pıt pıtlara..slm kizlar ne cok konusmussunuz yahu oku oku bitmedi :)) bugun sabah 4002lik degerimi dra gosterdim ultrasonla bakalim keseyi gormek icin dedi karindanmi dedim evet bu degerlerle karindan gozukmesi gerek dedi baya bakti ama kese gozukmedi gozukmesi lazimdi dedi vajinal ultrason istedi ama ben vajinal ultrason yaptrmk istemedim baska bi hastaneye gidelim dedik ve medicalparka gittik normalde dr randevusuz hasta kabul etmiyomus ama bizi duyunca dis gebelik ihtimali olabilir diye hemen muayeneye aldi durumu anlattim drun yanlis soylemis degerin ancak 6000lerde olunca karindan gorulebilir dedi vajinal kontrol sart sen risk altindasin dedi tamam dedim hic korktugum dusundugum gibi degilmis ultrasonla bakar bakmaz gorduk keseyi cok sukur tabi tutamadim kendimi agladim biraz cunku keseyi gorene kadar aklimda yazdigim senaryolari bi bilsenizzz... 28subata randevu aldik kalp atislarini dinliycez insallah :)
aynen canim o yuzden en iyisi ve garantisi vajinalultrasonmus ve hicte korkuldugu gibi degilmis eger drunuz isterse korkmadan baktirabilirsiniz
kızlar benim kafam karışık biraz yaaa.benim doktorum özel devlete bağlı değildi daha önce.özel muayenehanesine gidiyorduk diğer hamileliğimde doğumumuda anlaşmalı olduğu ve benimde çok sevdiğim özel bir hastanede yapmıştı.bugün yine özel muayenehanesine gittik artık devletin doğum hastanesinde olduğunu söyledi.yani hem özel muayenehanesi var hemde hastanede çalışıyor.yarın beni hastaneye çağırdı kan sulandırıcı iğnelere rapor çıkarmak için.yaa kafama takılan şimdi benim doğumumu doğum hastanesinde mi yapacak.doktorumdan vazgeçmek istemiyorum çünkü çok seviyorum ve çok alıştım ama doğumumu orda yapacak olursa başka doktor seçmek zorundayım çünkü ben sezeryanlıyım ve doğum hastanesinde normal dikişle dikiyolar ve ağrısı çok oluyormuş hemde doğumdan sonra 10 kişilik odalarda 3 gün süreyle yatırıyorlar ben yapamam orda doğum kafayı yerim
ben de ben de:) ama ben önce şu troit testi yaptıracağım. bir de demir ne durumdaymış.. dr öyle demişti..20 şubat çarşamba da ben gideceğim ilk defa bakalım , hepimiz için hayırlısı ...
vajinal ultrasyondan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz arkadaşlar bir sıkıntısı olmuyor ki ne bebeğe zararı var ne size ilk aylarda bakıldığında okuyunca şaşırıyorum sonra kendi kendime şöyle diyorum
" aç kapa aç kapa sanırım normalleşmiş vajinal ultrasyonla bakılması yoksa yoksa ardamarım mı çatladı benim "
oooo:) aşermeler başlamış.. valla benim canım tatlı istedi dün ama eşim almadı. başka zaman canın birşey istiyor mu deyip duruyordu. hatta babalar da aşerirmiş o zamanlar:) eşimde çilek canı istemiş:) almış .. :) dedim ki gelirken künefe al diyecektim dedim. birşey demedi.. alıyım geliyim falan yokkizlar etsiz cig kofte yememde sakinca var miiiii cok canim cektiiiiiii
çok şükür.. hayırlısı..benim de ilk tüp bebek denememdi ve tuttu çok şükür. 27 sinde doktordan randevu aldık. inşallah güzel bir hamilelik dönemi geçiririz
kızlar bugün doktora gittim lekelenmem olduğu için bugün gittim yoksa yarın gidecektim ama malesef kese görünmedi beta hcg 160,16 düşük tehlikesi varmış yada sağlıksız gebelik dedi progestan ve folik asit verdi cumartesi tekrar çağırdı moralim çok kötü dua istiyorum bebeğim sağlıklı gelişsin inşallah lütfen
benim de biraz kalın giydim. geçmiiiş olsun.bacaklarim agriyo kizlar ya
geçmiş olsun. benimde dün ve akşam oldu ama çıkarma yok.. bulantı oluyor geçiyor.canlarım nasılsınız ben 2 gündür mide bulantısından hastanedeyim yeni çıktım....bulantım çoktu ama çok şükür geçti....
senin de gözün aydın..normal bir şekilde erken kavuşacaksın:)Kızlar ya benim geç döllenme olmuştu 2hafta geriden geliyordu ama şimdi o açığı kapatmış hemen hemen Eylül 18 Allah izin verirse dogum tarihim yani Eylül annesi olacakmış gibi gözüküyorum :)
inşallah güzel haberle gelirsin.Kizlar ben cikiyorum yarin ilk dr kontrolumuz var gelir gelmez yazarim sizlere benim icin dua edin kendinize iyi bakin
geçmiş olsun. canım başka bakacak kimse yok mu. yani en azından bir müddet çocukla ilgilenirler..selam kızlar..
çok fena gribim..boğazlarım çok ağrıyor..oğlumdan da uzak durmaya çalışıorum ona da bulaştırmıyim diye ama nerdeeee..anneee uff ufff deyip öpüyor kuzum..sizler nasılsınız bakalım..
iyi akşamlar sevgili anne adayları bende 4 hafatalık hamileyim
dr 9 marta çağırdı ben çok heycan yapıyorum sizkaçıncı hafta
duydunuz kalp atışını ben erken gitmeyi düşünüyorum acaba
kaç haftada gitsem duyarım
inşallah canım.merhaba kızlar ben de p.tesi günü öğrendim hamile olduğumu, Allah nasip ederse 22 ekimde doğum olacak.
merhaba kızlar,bakıyorum iyice kaynatmışsınız,okumadan da geçemiyorum,anca bu saate yetişiyorum :) yarın 2 çeyrekte randevum var,ilk defa gidicem,inşallah hem keseyi,hem mercimeği,hem de kalp atışlarını görürüm,çok heyecanlıyım kızlar,dua edin bana bi aksilik olmasın:18:
Merhaba.. Gözünüz aydın bizden bir sonraki ay doğum yapıcak arkadaşlar..
Ben bir önceki ayın topiğini '2013 agustos anneleri topiğini düzenli olarak takip ediyordum.. Bizlerden 1-2 hafta öndeler yaşayacaklarımızı 3 asagı 5 yukarı tahmin etme fırsatım oluyor bu şekilde.. Kendi adıma zor bir ay geçirmiştim 6. haftamdan sonrası bulantı ve halsizlik acısından kabus gibiydi.. Çok şükür o dönemi atlattım.. Sizlerinde atlatması dileğiyle.. Umarım sağlıkla alırsınız bebeklerinizi kucaklarınıza...
[Yeniden hepinize güzel ve saglıklı hamilelik kolay dogum dilerim şimdiden.. Umarım 0 kayıpla atlatırsınız..
[/COLOR]
günaydddııınnnnn !!!
iş olmasa varya öglene kadar yatacak potansiyele sahibim
Günaydın kızlar:)
Bende hafiften bulantılar başladı. yarın kalp atışını duymak için dr a gideceğiz. İnşallah herşey yolunda gider.
inşallah canım..merhaba güzel bayanlar ALLAH kısmet ederse bende ekim annesi olacam 5+4 günlük gebeyim
günaydın hanımlar.ben sabah sabah hastaneye gittim.kan sulandırıcı iğneme rapor çıkartmaya.yalnız dün kesemizi görmemize rağmen bugün doktorum yine kan sayımı ve beta hcg yaptıttırdı neden anlamadım.acaba diğer beta hcg sonucu raporum olmadığı için mi?ben sağlık ocağında kan vermiştim sonucuda tlfnla öğrendim bana sadece 1000 küsür demişleri acaba ondan mı anlamadım ben
Günaydınlar... Biz sabah dr.amcamıza gittik ve kesemizi gördük,hersey yolundaymıs Rabbime cok sükür... İlk gebeligim suyum bittiği için sonlandırılmıstı,o yüzden gerekli bütün tetkikler istendi,5tüp kan verdim birde idrar testi.saat 3te sonuc alıcam kısmetse... İnsallah hersey yolunda giderde bu sefer yavruma kavusurum... Aminnnnnn....
inş bida olmaz ama mutlaka sölicem pazartesi doktoruma zaten gecen hafta keseyi gördük bu hafta büyüme oluyomu falan die kontrole çagırdı bide çalışıyorum ya ister istemez ayaktayım ister istemez yoruluyorum
Günaydınlar... Biz sabah dr.amcamıza gittik ve kesemizi gördük,hersey yolundaymıs Rabbime cok sükür... İlk gebeligim suyum bittiği için sonlandırılmıstı,o yüzden gerekli bütün tetkikler istendi,5tüp kan verdim birde idrar testi.saat 3te sonuc alıcam kısmetse... İnsallah hersey yolunda giderde bu sefer yavruma kavusurum... Aminnnnnn....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?