2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Doğum Sancınız Gerçek mi, Yalancı mı Nasıl Anlarsınız?
Pek çok hamilenin daha doğuma bir kaç ay varken yaşamaya başladığı ve doğurduğunu zannetmesine yol açan sancılar, aslında yalancı doğum sancılarıdır ve vücudun kendini doğuma hazırladığı anlamına gelmektedir.
Yalancı kasılma nedir?
Hamileliğin 24. haftasından itibaren kendini belli eden ve her seferinde doğumun başladığı hissini uyandıran sancılar, bu durumun ne olduğunu bulan doktorun adını almış ve Braxton Hicks olarak da anılmaya başlamıştır.Kimi zaman endişe yaratsa da doğum provası olarak düşündüğünüzde kolayca atlatmanız mümkün hale gelmektedir. Daha önce hamilelik yaşamış kadınlarda daha erken başlayan ve nadiren de olsa daha şiddetle seyreden kasılmalar, genellikle acı vermeyen sıkışmalar halinde hissedilir. Kasılmalar zaman zaman 2 dakikaya uzayacak şekilde yukarıdan başlar ve hafifleyerek aşağıya doğru inip, kaybolur
Peki bu yaşadığınızın gerçek doğum sancısı olup olmadığını nasıl anlayacaksınız?
Yalancı kasılmaların şiddeti sabit değildir, her seferinde değişiklik gösterebilir.

İki kasılma arasındaki süre hissedilir oranda kısa değildir. Sıklık ve şiddet artışı yaşanmaz. Yalancı kasılma 15-20 saniye sürerken, gerçek kasılma 45-60 saniye süren ve gittikçe şiddetlenen bir tipte olabilir.

Kasılmanın gerçekleşeceği önceden tahmin edilemez.

Düzenli aralıklarla seyretmez.

Ağrı yaratmaz ancak rahatsızlık vericidir.
Yalancı kasılmalar neden olur?Yukarıda da söylemiş olduğumuz gibi, vücut yalancı kasılmalar aracılığıyla kendini doğuma hazırlamaktadır. Rahim kendi sertliğini korumaya ve plasentaya kan akışının sağlanmasına yardımcı olmaya çalışırken, bir yandan da rahim ağzı belirli aralıklarla açılarak esneklik kazanmaktadır.
Bu sancılar hangi zamanlarda artış gösterebilir?
Bebek aşırı derecede hareketlilik gösterdiğinde.

Uzun süre sıvı alımı yapılmadığında.

Cinsel ilişkiden hemen sonra.

Ayakta kalmaya bağlı bir yorgunluk yaşandığında.
Kasılmalardan kaynaklanan hafif ağrıları geçirmek için neler yapılabilir?
Sol tarafınıza yatarak cenin pozisyonuna geçip, ayaklarınızı kendinize çekin.

Şekerli gıda, özellikle meyve suyu ve bol su tüketin.

Ilık bir duş alıp, dinlenin.

Ağrı devam ediyorsa mutlaka doktorunuza danışın.

Kizlar biliyorum suanki konumuzla hic alakasi yok ama ben cok kötüyüm kocacimla konustum ve agladi telde ben ona dayanamam cok özledim dedi durdu..sonrada basladi aglamaya offfff bu öyle kötü birseyki rabbim sabir versin banada beni seviyorsan sakin sen aglama dedi..aglamamak icin zor tutuyorum kendimi offf ne zormus yarabbim ayri kalmak sabah uyandiginda yaninda onu görememek...o telefondaki sesi öyle kötüydüki titriyodu ben kiyamam ona.inaninki dayanmak cok zor coook (((

şafak 51e düştük nigdedeyiz oglumla tabi kk sabah düşüo şafağı ben 00:00dan sonra düşüyorum

canımmm ne desemde sana fayda etmicek biliyorum kolay degil ayrılık insan bi gün ayrı dursa özlüo ki sizinki kaç ay bide hamilesin bebegin için kocana verdigin söz için dayanacaksın üzülmüceksin aglamayacaksın zaman gelince bebeginizle öyle mutlu olacaksınızki o günleri düşün moral ver kendine sayılı gün geçecek elbet heleki bebişin dogsun bak nasıl hızlı geçecek günler

Ayrı kalmak gerçekten çok zor oluyor canm yanlış hatırlıyorsam kusura bakma senin eşin askerdeydi demi askerde olmdı daha zor insan hele hamileyken her dk yanımda olsun istiyor ((

Canım Allah sabır versin. Cok zor bu donemde ayrı kalmak. Ama elinizden gelen birsey yok maalesef. Biz ne desek boş. Üzmemeye çalış kendini.

kızlar nedir bu erken doğum muhabbetleri valla yazdıklarınızı okudukça gerildim.. biz 34+5deyiz şu an birdahaki pazartesi doktor kontrolümüz var.. bakalım ne diyecek

işte canım ben bır hafta uzak durdum sıteden buyuzden cunku bende gerilmiştım ve sankı bendede kasılma oluyodu sankı psıkolojık olarak o bır haftada hiç olmadı dedımkı etkılenmışım sayfalardan

Insaallah ezinecimm insaallah..ama inanki sadece cabuk bitmesini istiyorum cok..dedigin gibi insan bir gün bile zor ayri kaliyor bizim kac günümüz ayri gectii ve daha kötüsüde daha cooook günümüz ayri gececek..zaten bebegim olmasa bu kadar dayanamazdim suanda öyle tekmeler atiyorki resmen üzülme der gibi ama ya kocacim napiyo oralarda tek basina ((

Ayrı kalmak gerçekten çok zor oluyor canm yanlış hatırlıyorsam kusura bakma senin eşin askerdeydi demi askerde olmdı daha zor insan hele hamileyken her dk yanımda olsun istiyor ((

Evet askerde canim..ahh ahh keske yanimda olsa cok ihtiyacim var ona.hele hamilelikte okadar zor günler gecirdimki kontrollerde hep yalniz olmak cok zoruma gidiyor ((
Canım Allah sabır versin. Cok zor bu donemde ayrı kalmak. Ama elinizden gelen birsey yok maalesef. Biz ne desek boş. Üzmemeye çalış kendini.

Amin canim cok sagol..evet maalesef hic birsey gelmiyor elimizden.caresizce bekliyorum sadece..

ahh bürammmmmmmm ınan dıcek teselli edicek bır cumle aradım bulamadım bu sefer gercekten hiç birsey dıyemıyorum

Sezinimmmm bu bana gercekten cok koydu..o oralarda bi basina o aglamasi o sesi kurban olurum cok kötüydü simdi napiyodur acaba..

onun için daha zorr sadece sen değil bırde bebeginizı dusununce işin içinden cıkamıyordur offffffffffff Allaha dua et onun ıçınde endın içinde sabır ver bıze dıye gülüm

canım Allahım sabır versin hem sana hem eşine rabbim sabredecek daha kötü şeylerden korusun sizi. daha diyecek söz bulamıyorum canım

onun için daha zorr sadece sen değil bırde bebeginizı dusununce işin içinden cıkamıyordur offffffffffff Allaha dua et onun ıçınde endın içinde sabır ver bıze dıye gülüm

Ediyorum kuzummm..biliyorum o orda kendini yiyip bitiriyordur bunlari düsüne düsüne. neyse bacim ben cikiyorum cok kötü oldum biraz uyumaya calisayim cok sagol sezinimm destegin icin iyi geceler

Kizlaar cok sagolun desteginiz icin ben cikiyorum iyi geceler hepinize..dua edin su kardesinize olurmu

Bu sabahın ilk günaydını benden olsun herkese huzurlu mutlu bol tepikli günler dilerim doktora gidecek olan varsa Allah hayırlı haberlerle karşılaştırsın bir de sevenleri tez zamanda kavuştursun demi busra00 Allah hayırlı teskere nasip etsin.

Günaydınnn güzel anneler günümüz güzel geçer umarım dün gece uyku problemi yaşadım tarif edemediğim bi rahatsızlıkla güne başladım ama bundan sonrası güzel geçer umarım

günaydınnnnnn annişler ve bebişleriiiiiiibu gece güzel uyumuşum yaa bi kalktım saat 5 tuvalete dar koştum siz nasılsınız daha uyuyo herkes sanırım

ben de 32+1 günlük olduk normal doğum yapmak
için 36 haftayi geçmek lazım Cnm sezaryen olmak istemiyorum

İnşallah 40 hafta kalır canım yeterki 37 den önce gelmesinler..ama normal diye tutturup büyük konuşma, hayırlısı olsun de..en ufak bir komplikasyonda sezeryana alıyorlar zaten..inşallah olmaz ama bu tarafından da bak ve şimdiden doğum stresine girme canımcım..dualarım seninle benim de daha belli değil bebeğimi kucağıma sağ salim alayım da başka bişey istemem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…