2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

bizde bir kere oldu ama şiddetli oldu bayağı bir...hatta gidiyodum anamgillere...ama anladı yaptığı hatayı..şimdi tam bir melaike... mevlam bozmasın..anladı ailedeki huzurun başka bir yerde olmadığını...şimdi de tam tersi ne dersem tamam diyo...o yüzden şu son bir ayım çok rahat geçti diyebilirim...

kızz o kadar oldun mu ben sadece ayaklarımı göremiyorum

şimdi inceledim de...şişiriyo göbek deliğimi dışarı çıkmış accık..dışarı çıkan kısmını kafamı ileri götürünce görüyom...birde bizde ki şu çizgi vardı ya sanki biraz daha yukarı çıkmış...

kızlar çok sıkılıyorum evde
gezmek te yasak off
sikintidan patlayacagim
sabret canım az kaldı
totosu mu ayaklarımı pazartesi çıkcak meydana..ama merak ediyorum o baskıyo totosuyla nasıl yapıyo...

totoları tam ortada yanlardada ayakları oluyo canım benimki öyle duruyo bende paniğimden çarşamba gidicem doktora yoksa eylül başı gitcektim

benim de göbek deliğim çıktı biraz dışarı dar giyince belli oluyo en sevmediğim görüntü
evet canım çizgi ilerledi tabii ne kaldı şurda zaten

sabret canım az kaldı

totoları tam ortada yanlardada ayakları oluyo canım benimki öyle duruyo bende paniğimden çarşamba gidicem doktora yoksa eylül başı gitcektim

o zaman sağda hiissettiğim dalgalanmaları yapanda bizim bıcırın ayakları...

[h=1]Hamilelikte yenmesi gereken tatlı[/h]ANNE 19 AĞUSTOS 2013

Uzman Diyetisyen Sevinç Bakan, hamilelerin dondurma tüketmesinin faydalı olduğunu belirterek, dondurmanın hamilelere enerji verdiğini bildirdi.
Bakan, her yaştan insanın severek yediği dondurmanın yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olduğunu söyledi. Sıcak yaz günlerinde dondurmanın herkesi kendine çektiğini belirten Bakan, gebeliğinin son ayları yaza denk gelen kadınların da, tatlı olarak dondurmayı tercih edebileceğini ifade etti.
Bakan şöyle devam etti: “Dondurma iyi bir kalsiyum, enerji ve protein kaynağıdır. Kalsiyum gebelikte annede oluşan kemik kayıplarını azaltır, bebeğin kemik gelişimini destekler. Ayrıca annede kas krampları, tansiyon ve buna bağlı olarak preeklemsi riskini azaltır. Süt ve süt ürünleri kalsiyumun en zengin kaynaklarıdır. Günlük beslenmelerinde düzenli olarak süt-yoğurt, peynir tüketen gebeler haftada 1-2 kez dondurma yiyerek kalsiyum alımını destekleyebilir.”
“YEMEDEN ÖNCE 5 DAKİKA BEKLETİN”
Annelerin dondurma tüketimine özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Bakan, dondurmanın enerji içeriğinin yüksek olması nedeniyle annenin gebeliğe bağlı olarak artan enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğunu belirtti.
Bakan, dondurmanın, içerdiği sütten dolayı kaliteli bir protein kaynağı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Proteinler bebeğin gelişimin temel taşıdır. Annenin sağlığını korumada önemli yeri vardır ve günlük mutlaka yeterli alınmalıdır. Protein ve kalsiyum açısından besleyici olan dondurma, hamilelere enerji vermektedir. Bu özelliği nedeniyle hamilelik aşamasında dondurma tüketimi yararlıdır.”
Bakan, sağlıklı gebelerde haftada 1-2 kez ve 2-3 top dondurma tüketilebileceğini vurgulayarak, dondurmanın hijyenik özelliklerine ve saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Dondurmanın yenme zamanının önemli olduğuna dikkati çeken Bakan, “Kan şekeri dengesizliklerini önlemek için gündüz saatlerinde ve yemeklerden en az 2 saat sonra yenmesi daha uygundur. Yenmeden önce yaklaşık 5 dakika kadar bekletilmesinde fayda vardır. Zira çok soğuk besinler gebelikte riskli olabilir ya da boğaz ve solunum yolu enfeksiyonlarını tetikleyebilir” dedi.

serapcım ben onu teyit ettirdim doktora son gittiğimde karnımın sol tarafında bi sertlik var neresi dedim ultrasonla baktı poposu dedi. ee sağda da yumurta gibi bi yükselti geziyo arada dedim gerinirken oluyordur ayakları dedi. kafası aşağıda dedi demiştim ya kocam başı diye poposunu seviyomuş meğer

aman canım allah bozmasın aslında su ıkınıcı ucuncu sahıslar olmasa evlılıler daha guzel olacak ama herkes lımon omaya cok meraklı

sabret canım az kaldı

az kaldı ama zaman geçmiyor ki ezinecigim
ablamida çok özledim
inşallah doğuma gelir ablam yoksa yalnız başıma
ne yaparım :18:zaten bebisim de minik olacak
hatirliyorumda benim yeğenim 3,5 kilo dogmustu ben yegenime
dokunamamistim o kadar mini güzel oluyorlar kiay muhtemelen
benim bebis daha küçük olacak ben nasıl bakicam kuzuma
kesin heyecandan bayılırım:18:

ay sabah bizimki de babasına bir tepik attı..adam kız bu ne yapıyo içeri de diyo...sana ne bırak ne yaparsa yapsın dedim..benim minnakım o...ona her hareket serbest...

aman canım allah bozmasın aslında su ıkınıcı ucuncu sahıslar olmasa evlılıler daha guzel olacak ama herkes lımon omaya cok meraklı

amin canım mevlam kimsenin evinde ki huzuru bozmasın...doğru diyon şu ikinci üçüncü şahıslar olmasa ailelelr daha huzurlu olacak..

benim de göbek deliğim çıktı biraz dışarı dar giyince belli oluyo en sevmediğim görüntü
evet canım çizgi ilerledi tabii ne kaldı şurda zaten
benim göbüşte belli oluyo son iki haftadır
ewet canım öyledir pazartesi daha net ögrenirsin

ablandan başka kimse yokmu canım ablan gelene kadar yanında duracak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…