amin canım inşallah hepberabermaşallah bebeğine insallah sorunsuz son ayını da atlatırsın ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına vajinadaki ağrın normal canım çatın genişlemeye başlamıştır artık.
bebişin kaç kilo olmuşş
evet cnm var aklımda birşeylr. bu hafta sonu annemle beraber alıcaz onlarıda
sorunun cevabını verdım yukarda cnm
amin canım inşallah hepberaberlifler geriliyomuş alt tarafta o nedenle oluyo olcakta dedi, birsürü bişi anlattı tıp kelimeleriyle ama ben çok anlamadım normal demesi yetti zaten 2090gr mış canım, uyumlu gidiyo, bebişin kilosunun en az kaç olması lazım diye bi soru sordum doktora çünkü merak ediyorum normal bi bebek kaç gr olmalı, 2500gr dedi, 2500gr bir bebek bizim için yeterlidir dedi, bunun altında doğanda bize göre yeterli tabiki ama 2500gr olmasını isteriz illaki dedi
cnm ist da isen, eminönünden alabilirsin, 40-60 tl arasında değişiyorlar, bildiğim kadarıyla keçe süsler hazırda yok, onları özel yapan yerlere yaptırman gerekiyor.
3-3,5 tabiki ideal hele normal istiyosan 3 ü bile geçmesin bencemaşallah bebişinee bizimde vardı kontrolümüz 1645 gram çıktı oğlum bende dedim çok tosun olmucak heralde 3-3,5 doğar dedi ee normal isteyen ben için ideal bir kilo
bu arada ben 2500 doğmuşum görsen şimdi hiç öyle doğmuş gibi durmuyorum ki zaten gördün maşallahım var
falında ne çıktı kızz merak ettim süle bakimmmmoh süper o iş bittimi insan bayağı bi rahatlıyo çok sevindim senin için, olsun az eksik kalınca insan rahatlıyo onlarda yavaştan alınır. cumartesi doktorla geçti gün bi sabahtan kızkardeşlerimle kahvaltıya gidip ondan sora falcıya gittik, sora doktor, sora ev işte. Pazarda evi sildik süpürdük, çamaşırlar yıkanıp asıldı çok bişey yapmadım aslında, bebişe bir kaç yeni bişi almıştım onları yıkadım astım, hafta içi akşamları ütüleyip koycam çok bişi değil allahtan takmıyorum kafaya, bide bu cuma tatilya onunda verdiği bi huzur var içimde nedense , topu topu 1 gün ama niyeyse mutlu oluyorum , bebek şekerlerini çok beğendim, ben kapı süsünü keçeden yaptırdım üstüne oğlumun ismini yazdırdım, şekerde yaptırmayacağım büyük ihtimal çünkü çok gelen giden oluyo yetmez bize 50 şeker sadece üstü nazarlı çikolata dağıtacağım hastanede, mevlüte kısmetse mevlüt şekeri yaptırmayı düşünüyorum yine üstüne ismi yazılı külahlarda
park yatak mı alacaksın yoksa beşik mi
Haftasonu havuzlu hana gittim alusverisimi yaptim canım. Ama o kadar yoruldum ki keçe süsleri gordum soyle bi baktim yorgunluktan alıcı gozuyke bakamadım. Bir daha gitmemde zor.ablami göndericem artik.birde benim bebek arabasi seklinde seker sepetleri hosuma gidiyor. 25tlydi orada. Onlardan alicam.ablam bebek kurabiyesi yapıyor o da kurabiyelerimi yapacak
Haftasonu havuzlu hana gittim alusverisimi yaptim canım. Ama o kadar yoruldum ki keçe süsleri gordum soyle bi baktim yorgunluktan alıcı gozuyke bakamadım. Bir daha gitmemde zor.ablami göndericem artik.birde benim bebek arabasi seklinde seker sepetleri hosuma gidiyor. 25tlydi orada. Onlardan alicam.ablam bebek kurabiyesi yapıyor o da kurabiyelerimi yapacak
3-3,5 tabiki ideal hele normal istiyosan 3 ü bile geçmesin bencedoktor soruyo her gidişimde normalmi istiyoruz sezaryen mi diye bende bilmiyorum diyorum, bunu her hafta konuşalım normal istersen ve bebek iri olacaksa kescez vitaminleri diyo, cumartesi bi hamişin vitaminini kesmiş çünkü böle giderse 4kg olur bebek istesede doğuramaz dedi ne varmış senin halinde, bişi yok bence gayet normal kilon vs. bende 4kg doğmuşum ama gel görki sadece bebekliğim ve çocukluğum tombik sorası hep zayıf bi terslik var yani bu işte hahaha
falında ne çıktı kızz merak ettim süle bakimmmmbenimde hafta sonum işle geçti. bebişin kıyafetlerini ütüledim yerleştirdim bizimkiler ütülenecek kaldı ilk öncelik onun artık. ben büyük ihtimalle perşembe alıcam çalışamaz raporunu. çünkü bu hafta sonu yoğun olacak benım için. cuma memlekete gidicez düğün var sonra cumartesı doktora gidicem. yol yorgunu tekrar işe gelmek istemem diye düşünüyorum. zaten nıyetı bozuk almıstım raporuda şekerleride herkese dagıtmıycam cnm yaa sadece yakın akrabalar ve arkadaslara verıcem yoksa yetmez bizimde. oğluşunun ismini ne düşündün cnm ?
park yatak alıcam cnm daha sonra büyüyünce yatacagı bazamız var başlığını değiştirim sadece. park yatagıda toplayım kaldırırım diye düşündüm. en büyüklerinden alıcam
günaydınlar kızlar, bugün itibariyle 8 ay bitti artık 9 a girmiş vaziyetteyimhem paniğim hem bir hoşum ikisi bir arada hayırlısıyla son zamanlarımızı tamamlarız inşallah, cumartesi doktor kontrolümüz vardı, artık doğsada hiçbir sıkıntı yaşamaz, bu haftadan sonra bebeğin ciğerleri tamamlandı ve emme kabiliyetini kazandı dedi doktor ( 34 bittiğinde risk bitiyormuş ), o nedenle hiç stres yapmayın dedi, haftasıyla uyumlu normal bi şekilde gidiyormuş herşey, sancım yokmuş, bebişin hareketlerini sordu bende bana göre iyi ama neye dikkat etmem lazım dedim, doktorda şöle bi açıklama yaptı ( bilmeyenler için bu bilgi önemli ), bugün kalktınız hiç hareket yok bebişte diyelim, hemen yemek yiyip üzerine tatlı bişiler yedikten sonra sol yanınıza saatin kaç olduğuna bakarak yatıp bebişin hareketlerini sayıyosunuz ( bu hareketlerin içinde, dalgalanma, tepik, hıçkırık hepsi dahil yani bebişe dair bir hareket ), bu hareketler en az 8 adet ise sıkıntı yok dedi, 8 in altındaysa hemen bana geliyosunuz dedi. Sabahları burnum kanıyordu onu sordum gayet normal dedi ( yani kanama azcık olup duruyosa ), eğer durmayan bir kanamaysa geliyosunuz burda kulak burun boğaza gözüküyosunuz dedi, ama durmayana çok rastlanmıyomuş çok nadir bir durummuş haberiniz olsun, vajinama olan ağrıyı sordum oda çok normalmiş sana sıkıntı veriyosa dinlenmeyi dene ama bu ağrılar normal dedi. Anlıcanız tüm şikayetlerime normal dedi doktor
Ya kızlar benim kasılmalar geçmiyor haftalardır yatıyorum en fazla günde yarım saat ayaktayım tuvalet bany vs..daha 32. haftama yeni girdim doktorum da bundan farklı tedavisi yok yatıcaksın ilaç alıcaksın dedi.. moralim çok bozuk 35. haftaya bir girebilsem azcık rahatlıcam
elif merhaba cnm bnm ilk gebeliğimde sancılarım 28.haftada başlamıştı düşün erken doğum riskim hep sürdü ama çok şükür 37ye kadar bekledi oğlum sertleşmeler ağrılar okadar çoktuki ama dinelnmeye çalış başka yöntem yok gerçekten 34.haftada 3 cm açılmam vardı düşün artık sen içini ferah tutmaya çalış dua edelim hayırlıyla beklicek kuzun bak annesini üzmicek o sağlıkla 34.haftayı atlattıktan sonrada endişelenme inş
elif merhaba cnm bnm ilk gebeliğimde sancılarım 28.haftada başlamıştı düşün erken doğum riskim hep sürdü ama çok şükür 37ye kadar bekledi oğlum sertleşmeler ağrılar okadar çoktuki ama dinelnmeye çalış başka yöntem yok gerçekten 34.haftada 3 cm açılmam vardı düşün artık sen içini ferah tutmaya çalış dua edelim hayırlıyla beklicek kuzun bak annesini üzmicek o sağlıkla 34.haftayı atlattıktan sonrada endişelenme inş
merhba canım benim de 27. haftada başladı 3 hafta sonra geçti doktor ilacı birden kesince sanki tekrar eskiye döndüm yeniden ilaca başladık..ne olur ne olmaz diye belki ciğer geliştirici vurur dedim ama yapmadı nst de de sancı çıkıyor..off moralim çok bozuk geçmiyor bu kasılmalar umarım 36. hafatdan erken gelmez(
canımcım eğer vaji girişindeyse enfeksiyon olabilir. Akıntında süt kesiği şeklindeyse koku da yapıyo.kızlar bişey daha sorucam malum hamile olunca akıntımız çok oluyor..benim 1 ay öncesinden hafif şeyimde kaşıntı vardı heralde sıcak terden filan oluyo dedim geceleri yatarken filan hala kaşınıyo. doktorum daha geçen gün kanda crp midir nedir ona baktı vücutta enfeksiyon yok dedi..kasılmalar için bakmıştı..normal akıntımda koku yok ama bazen de afedersiniz şeyimi temizlemek maksadıyla sildiğimde balık kokusu giib geliyo...sizce bu enfeksiyonmu kanda çıkmayınca sormadım artık doktora...ama dünden beri aklımda
Rabbim en hayırlı vakitte sağlıkla NASİP ETSİN İNŞ CNM BANADA İLAÇ CİĞER GELİŞTİRİCİ FALAN VERİLEMEMİŞTİ inş bak gör 36yı geçincede artıkg else demeye başlıcaksın:)insan ilerledikçe artık gelsin diye bakıyo :)üzme kendini
canımcım eğer vaji girişindeyse enfeksiyon olabilir. Akıntında süt kesiği şeklindeyse koku da yapıyo.
kızlar bişey daha sorucam malum hamile olunca akıntımız çok oluyor..benim 1 ay öncesinden hafif şeyimde kaşıntı vardı heralde sıcak terden filan oluyo dedim geceleri yatarken filan hala kaşınıyo. doktorum daha geçen gün kanda crp midir nedir ona baktı vücutta enfeksiyon yok dedi..kasılmalar için bakmıştı..normal akıntımda koku yok ama bazen de afedersiniz şeyimi temizlemek maksadıyla sildiğimde balık kokusu giib geliyo...sizce bu enfeksiyonmu kanda çıkmayınca sormadım artık doktora...ama dünden beri aklımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?