2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
slm kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz bakalım bız yatıyoruz sureklı bır hafta once suyumun geldıgını dusunmustum o su dogum suyu degıl koruyucu suymus o yuzden 3 gun hastane kaldık antıbiotık alıyoruz sureklı 1 hafta boyunca damardandı sımdı ılaca donduk bugun kontrolum var bakalım dktr ne dıyecek hastanede yatmak berbat bısey ınsanın pısıkolojısı bozuluyor ya temızlık hıc yok ben kactım valla kendı ıstegımle cıktım mıkrop kapmamam ıcın antıbıotık yapıtyorlar ben orada kalsam daha cok mıkrop kapacaktım wc ye bıle gıremedım gunde cok zor durumda kalınca bır kez gırıyordum yatmak ıstemıyorum orada sımdı kayın valıdemde kalıyorum sagolsun bakıyor

aynen bende gece uyuyamıyorum gündüz işte uyukluyorum.ücretli izin 4 aydan 4,5 aya uzadı ücretsiz izin yine 4 ay.ben hepsini kullanmayı düşünüyorum 4,5 ay ücretli 4 ay ücretsiz.

ücretsiz izin alma gibi bi şansım yok ne yazıkkı canım yeni ev aldık zaten suan bıle zorlanıyoruz ben izin alırsam halimiz duman oluronun için ücretli izinle yetinmek zorundayım

yok canım ya evi süpürüp silecem...ay napim ev de toz gördüm mü kendimi pasaklı hissediyom...
serabım aman dikkat et, dinlene dinlene yap işlerini. ne kadar az olsada bize herşey külfet şuan. sonucta sağlık daha önemli..
ah su psıkolojı mahvettı benı kendımı dınlemkten hastalık hastası oldm resmen
bilmem mi paniklim, pa hastası olupta evhamsız olan var mı ki.. :) ben de ufacık bişeyde senaryolar yazıyorum hemen, sonra bebişime bakıyorum içim huzurla doluyo. akıllıdır benim kuzum annesine hep destek oldu şimdiden diyorum, doğumda da böyle olucanı hissediyorum. ve daha birsürü şey :)
evet doru söze ne denir bencede hatta topiği 2013 ekim annelerinin 2. bebiş çalışmaları diye açalımmm

Allah iyiliğinizi versin emiiiiii, çok güseldi

ben yaptım canım 32 de aldım şimdi 37 ye kadar çalışıcam gün dediğin çabuk geçio çok şükür, ortam klimalıysa gün fena geçmiyo tüm gün oturmak biraz rahatsızlık veriyo ama yapçak bişi yok, evde olsam daha çok sıkılırdım ben çünkü kuruntulu bi insanım evde kurar kurar dururdum, özel sektördemisin? ben öyleyim ve raporumu özel hastaneden aldım ve ik ya verdim başka hiçbişey yapmadım onlar yapıolar gerisini. birde 37 de kapama raporu alıcam onu vericem yine bişi yapmıcam

gerekirse kullanacağım canım, biz hepimiz emzikle büyüdük çok şükür bi sıkıntı çekmemiş annem hem emmişiz hemde emzik kullanmışız, o nedenle çok kuralcı olmak yerine akışına bırakacağım ben kendi adıma

slm canım çok geçmiş olsun evine gelmen daha iyi en azından hijyenik ve kayınvalidenin de yardımı var boşver çok iyi yapmışın, düzelcene daha kötü olursun hastanede hayırlı haberlerle gelirsin inşallah bugün kontrolünden

hahaha merak işte hadi yap işini bari ölen yemeğinden gelene kadar biz, bende bi yarım saate ölen yemene gitçem

ne bu be canım hiç duymadım, nerde geçiyo bu?:44:

işte bu merak var ya bu merak insanın başına çok işler açar.... leslie ne diye sormuşsunuz...diyetle uğraşmadığınız nasıl da belli oluyo... leslie diye bir kadın var o spor yapıyo bizde ona eşlik ediyorduk müzik eşiliğinde

arkadaşlar günaydın bi sorum vardı: ultrason ölçümünde "ASD" diye bir terim var ne anlama geliyor... 33+2 de kontrolde bu değer 28+4 çıktı var mı böyle bir durumla karşılaşan... doktorum normal dedi ama korkuyorum

çok tesekkur edrım canım inş hayırlı haberle gelırım :18:

mrb kızlar bendede bı karın agrısı ıshal almış başını gıdıyı sabah zor atıyorum kendımı lavaboya
benden bi tane daha benim ekstradan midemde bulanıyo, leblebi yiye yiye bi hal oldum ama işe yaradı sanırım bugün tık yok daha

hayır tatlım is kanununda var 6 ay diye yeni biseyyy değill

Allahım allahım şu topiğe bak hepsi doğuma gün sayıyor...içim bi hoş oldu...kızlar İstanbul Anadolu yakasında hangi hastane ve doktorlara gidiyorsunuz....? doğum yapmak istediğiniz hastane hangisi...siz tecrübelisinizdir iyi bi doktor ve uygun bir hastane arıyorum...

cnm mıde bulantısı bendede var 20 gun oluyo tekrardan başlaması özellıkle sabah uyandıgımda fazla oluyo
aynen cnm benimde sabahları çok oluyo. genelde mide yanması çekeceğim zamanlarda bulantı hissim olurdu ama şuanki biraz daha fazla. ben bi de hafiften soğuk aldım sanırım. 1 haftadır boğazımda acıyo yutkunurken. hayırlısıyla şu doğumu bi atlatsaydık en azından ilaç felan bişeyler kullanırdım rahatca..

Analık halinde çalışma ve süt izni
MADDE 74. - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

fhnacım kanunun maddesini kopyaladım sana eğer sgklı isen 6 ay sözleşmeli memursan 1yıl 657 devlet memuruysan 2 yıl ücretsiz izin hakkın var

geçmiş olsun ara ara benımde bogazım doluyo malum klıma yapıyo

hoşgeldin, istanbulda olmadığımdan bi bilgim yok ama 21. haftada olduğunu görünce bende kendi yaşadıklarımı anımsadım. 0 sırada ankarada doktor aramakla meşguldüm :) şimdi doğurcak kadar olduk, vakit geçmiyo derken nerelere gelmişiz gerçekten :) Rabbim hepimizi sağlıcakla kavuştursun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…