İyi olmaya çalışıyorum canım. Sıkıntı var sanki. Böyle bir darılıyorum sanki. Arada bebeğimin kıyafetlerini etiketlerini kestim. Yavaş yavaş ağırlaşmaya başlıyoruz sanırım.
Benim oğlum iki gündür cok hareketli. Bazen diyorum acaba kasilma mı oluyor da ben hareket zannediyorum.
Ama bebeğimin kolu bacağı sanki sivri geliyor elime.
Canım hiç birsey yapmak istemiyor sanki ya. Uzandim simdi koltuğa ama sanki nefes alamıyorum. Baskı yapıyor galiba diyaframa.
Esim de daha dışarıda gelmedi.
Öyle iste canım. Kendimi bi garip hissediyorum kısacası.
Ben oda takımı almıycam kızlar kızımın oda takımı var daha yanımızda yatıyor sadece dolabı işe yaradı şimdilik ama artıkherkes ayır diyor tuvalet eğitimi vermem lazım nasıl yapıcam bilmiyofum yoksa oda da dört kişi yatıcaz :)
canım en iyisi bebekken daha aklı ermezken ayırmak herhalde eltim zamanında ayırmamış dediğin gibi 4 kişi yatıyorlar odada üstelik çocuğunun biri 7 diğeri 6 yaşında..ama sen ayır daha bebek de doğmadan alıştır bebek doğduktan sonra daha da zor olur biraz gaz vereceksin cesaretlendireceksin ayrıca ödül yöntemi kullan her odasında yatışında bir çıkartma ver ona 5 çıkartma topladığında da bunu gerçek bir ödüle dönüştür istediği bir şeyi al ya da yap yani,gelişim psikolojisi dersleri gördüm ve en çok işe yarar yöntem ama kararlı olmalısın asla pes etme sana direnecektir
canım sen yine de kendini normal doğuma adapte et alıştır..boyun kaç ki bu aradane bilim herkes bişey söylüyor tam karar veriyom sonra vazgeçiyom,doktorum da özel hastene doktoruyum diye sezeryan yanlısıyım sanma sakın dedi ama yine de güvenemiyorum.
aynı sıkıntılar bende de var hele evde yalnız kalayım daha beter oluyorum eşimin bensiz dışarı çıkmasını hiç istemez oldum daha çok bunalıyorum çünkü nefes darlığı filan daha çok artıyor psikolojimiz de alt üst oldu sanırımİyi olmaya çalışıyorum canım. Sıkıntı var sanki. Böyle bir darılıyorum sanki. Arada bebeğimin kıyafetlerini etiketlerini kestim. Yavaş yavaş ağırlaşmaya başlıyoruz sanırım.
Benim oğlum iki gündür cok hareketli. Bazen diyorum acaba kasilma mı oluyor da ben hareket zannediyorum.
Ama bebeğimin kolu bacağı sanki sivri geliyor elime.
Canım hiç birsey yapmak istemiyor sanki ya. Uzandim simdi koltuğa ama sanki nefes alamıyorum. Baskı yapıyor galiba diyaframa.
Esim de daha dışarıda gelmedi.
Öyle iste canım. Kendimi bi garip hissediyorum kısacası.
Valla aslında bizim sınırlama getirmemiz lazım cnm amma o güç şu anda bende yok gerçekten takatim yok reflü bir yandan sıcaklar artık ya sabır
ama hamilelikte reflü yaşaya lar varsa doğumun 2. günü geçiyor kızımda öyle olmuştu inşallah bu kez de hemen geçer
keşke benimde iştahım olmasa ama normalde çok açık iştahım sadece üşengeçlik olduğu zaman hazırlayasım gelmediği için yiyesim de gelmiyor
Bizim de aklınızda bulunsun. Ne guzel taktiklercanım en iyisi bebekken daha aklı ermezken ayırmak herhalde eltim zamanında ayırmamış dediğin gibi 4 kişi yatıyorlar odada üstelik çocuğunun biri 7 diğeri 6 yaşında..ama sen ayır daha bebek de doğmadan alıştır bebek doğduktan sonra daha da zor olur biraz gaz vereceksin cesaretlendireceksin ayrıca ödül yöntemi kullan her odasında yatışında bir çıkartma ver ona 5 çıkartma topladığında da bunu gerçek bir ödüle dönüştür istediği bir şeyi al ya da yap yani,gelişim psikolojisi dersleri gördüm ve en çok işe yarar yöntem ama kararlı olmalısın asla pes etme sana direnecektir
Aynı seyleri hissediyoruz demek. Esim evde olunca gene bi oyalanıyorum. Simdi kitap okusam ne iyi olur mesela ama hic birsey yapmak istemiyorum.aynen bende şu anda midemden boğazıma kadar yanma oluyor sıcakta da nefes alınmıyor zaten benimde eşim dışarda daraldım resmen
o programı biliyorum gerçekten güzel ve faydalı bir program ordakileri uygulayabilirsin..ben o derslerin faydasını şimdi de görüyorum yeğenlere karşı kullanıyorum da işe yarıyor mesela yapmicamı bildiklerinde asla bende ağlayarak birşey istemezler ama annelerinin başının etini yerler ağla ağla sonunda istediklerini alacaklarını bildiklerindeevet cnm süper dadıyı izliyordum daha ö ce trt de aynı yöntemler inşallah deniycem.seninde gördüğün dersler ilerde işine yarayacaktır
Bence de yavaş yavaş ayırsan iyi olur gibi. Bizim bir akrabanın oğlu var, 6 yadına geldi hala daha anneye bağımlı. Ondan ayrı uyumuyor. İlla annesinin kulağını falan tutmadan uyumuyor. Annesini cok bunaltiyor.
Ben Allah nasip ederse belli bir yasta ayırmak istiyorum.
Bence de yavaş yavaş ayırsan iyi olur gibi. Bizim bir akrabanın oğlu var, 6 yadına geldi hala daha anneye bağımlı. Ondan ayrı uyumuyor. İlla annesinin kulağını falan tutmadan uyumuyor. Annesini cok bunaltiyor.
Ben Allah nasip ederse belli bir yasta ayırmak istiyorum.
ben de şimdiye kadar fazla almadım çok şükür ama acayip derece hızlandı 10 günde filan 1 kilo alıyorum malesef iştahıma dur demem lazım onun farkındayımbenim iştah yok ama kilo aldı başını gidio durmuo
Bizim de aklınızda bulunsun. Ne guzel taktikler
Aynı seyleri hissediyoruz demek. Esim evde olunca gene bi oyalanıyorum. Simdi kitap okusam ne iyi olur mesela ama hic birsey yapmak istemiyorum.
Bu arada sanki vakit cok az kaldı da hic birşeyim yetismeyecekmis gibi geliyor.
Utu yıkama ve canta hazırlama işi haftaya kaldı. Bu hafta biraz yogun olacağım. Böyle bir stres oldum.
canım sen yine de kendini normal doğuma adapte et alıştır..boyun kaç ki bu arada
aynı sıkıntılar bende de var hele evde yalnız kalayım daha beter oluyorum eşimin bensiz dışarı çıkmasını hiç istemez oldum daha çok bunalıyorum çünkü nefes darlığı filan daha çok artıyor psikolojimiz de alt üst oldu sanırım
evet aslında ebeveynlerin sınırlama getirmesi lazım ama senin bu halinla zor ben çocuğum olmadığı halde zorlanıp yoruluyorum sen daha çok yorulursun
yaparsın cnm senin doğuma ne kadar var bendaha bir şey almadım kızımdan kalan beyazları giydiricem sadece hastane çıkışı ve battaniye çıtçıtlı badi bikaç alt üst alırım yine alacağım var mevlüttede byağı geliyor çanta daha ortada yok herkes hazırladı mıBizim de aklınızda bulunsun. Ne guzel taktikler
Aynı seyleri hissediyoruz demek. Esim evde olunca gene bi oyalanıyorum. Simdi kitap okusam ne iyi olur mesela ama hic birsey yapmak istemiyorum.
Bu arada sanki vakit cok az kaldı da hic birşeyim yetismeyecekmis gibi geliyor.
Utu yıkama ve canta hazırlama işi haftaya kaldı. Bu hafta biraz yogun olacağım. Böyle bir stres oldum.
o programı biliyorum gerçekten güzel ve faydalı bir program ordakileri uygulayabilirsin..ben o derslerin faydasını şimdi de görüyorum yeğenlere karşı kullanıyorum da işe yarıyor mesela yapmicamı bildiklerinde asla bende ağlayarak birşey istemezler ama annelerinin başının etini yerler ağla ağla sonunda istediklerini alacaklarını bildiklerinde
bende inşallah bu snen odamda yatırıcam yaza kadar 9-10 aylık gibi ayırıcam odasını
Evet canım evde yalnız olmak daha bir sıkıntı veriyor sanki.
Annemlerdeydim eve geceyim dedim uzanır dinlenirim diye. Ama yalnız olunca da sıkıntı bastı.
Aklımda bin bir çeşit seyler.
Halledilecekler yük yapıyor sanki bana.
Aslında doğumdan once koltuklarımı değiştirmek istiyordum ama gücüm de tükeniyor sanki. Gezmeye takatim kalmıyor. Bir de koltuk beğenmek icin de gezmek lazım.
Mevlitte koltuklarım değişmiş olsun istiyordum. Bunlar hep aklımda kafam allam bullak sanki.
yaparsın cnm senin doğuma ne kadar var bendaha bir şey almadım kızımdan kalan beyazları giydiricem sadece hastane çıkışı ve battaniye çıtçıtlı badi bikaç alt üst alırım yine alacağım var mevlüttede byağı geliyor çanta daha ortada yok herkes hazırladı mı
aynen ben ağlayark yaptırıyor dediğini şu hamilelikte gerçekten bıraktım herşeyi bütün yapmak istemedilerimi yaptırdı sağolzun
Bizde seneye taşınmayı düşünüyoruz. O zaman oğlumun odası olur insallah. Bende odasında uyuturum oğlumu.o programı biliyorum gerçekten güzel ve faydalı bir program ordakileri uygulayabilirsin..ben o derslerin faydasını şimdi de görüyorum yeğenlere karşı kullanıyorum da işe yarıyor mesela yapmicamı bildiklerinde asla bende ağlayarak birşey istemezler ama annelerinin başının etini yerler ağla ağla sonunda istediklerini alacaklarını bildiklerinde
bende inşallah bu snen odamda yatırıcam yaza kadar 9-10 aylık gibi ayırıcam odasını
Evet aslında bebek gelmeden alıştırsan iyi olur. Daha rahat olur geçmesi. Bu hafta başla istersencanim. Linanin taktikleriyle.Evet ayırmam lazım doğumdan sonra ayırırsam yeni bebek geldi beni istemiyorlar die çocuk psikolojik boşluğa düşecek yoksa
ben de şimdiye kadar fazla almadım çok şükür ama acayip derece hızlandı 10 günde filan 1 kilo alıyorum malesef iştahıma dur demem lazım onun farkındayım
hakkatten yaa kitap okumayı seven ben şimdi onu da yapasım gelmiyor salonumda duran kitaplıktan utanıyrum bazen orda öyle duruyor içi de dolu ben tek bir sayfa bile okumyorum malesef
Evet canım evde yalnız olmak daha bir sıkıntı veriyor sanki.
Annemlerdeydim eve geceyim dedim uzanır dinlenirim diye. Ama yalnız olunca da sıkıntı bastı.
Aklımda bin bir çeşit seyler.
Halledilecekler yük yapıyor sanki bana.
Aslında doğumdan once koltuklarımı değiştirmek istiyordum ama gücüm de tükeniyor sanki. Gezmeye takatim kalmıyor. Bir de koltuk beğenmek icin de gezmek lazım.
Mevlitte koltuklarım değişmiş olsun istiyordum. Bunlar hep aklımda kafam allam bullak sanki.
canım sen yine de kendini normal doğuma adapte et alıştır..boyun kaç ki bu arada
Benim yok artık canım.kızlar sizin de göğüs hassasiyetiniz devam ediyor mu benimkiler iğne var gidi yaa acayip fenalar iğna batması gibi yanıyor hala
Ben daha hazırlamadım çantamı. Alınacak bir kac alt var. Kundak alırım belki. Bebek bezi, Tarak vs. Arabası ve ana kucağı. Alt açma.yaparsın cnm senin doğuma ne kadar var bendaha bir şey almadım kızımdan kalan beyazları giydiricem sadece hastane çıkışı ve battaniye çıtçıtlı badi bikaç alt üst alırım yine alacağım var mevlüttede byağı geliyor çanta daha ortada yok herkes hazırladı mı
aynen ben ağlayark yaptırıyor dediğini şu hamilelikte gerçekten bıraktım herşeyi bütün yapmak istemedilerimi yaptırdı sağolzun
hele de o alınacaklar yapılacaklar daha bir insanın üstüne geliyor düşün düşün bir hal oluyor insan..kocan gelmedi mi daha
Bizde seneye taşınmayı düşünüyoruz. O zaman oğlumun odası olur insallah. Bende odasında uyuturum oğlumu.
Evet aslında bebek gelmeden alıştırsan iyi olur. Daha rahat olur geçmesi. Bu hafta başla istersencanim. Linanin taktikleriyle.
En azından bebekle ilgili olanları okusam ya, yooook hic gelemiyorum okumaya. Ne garip olduk yahu kızlar :)
İnsallah bir de lohusa depresyonuna falan girmeyiz
kızlar sizin de göğüs hassasiyetiniz devam ediyor mu benimkiler iğne var gidi yaa acayip fenalar iğna batması gibi yanıyor hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?