sirkeyi hiç duymamıştım cnm sorayım bakayım anneme:26:kızlar bi de doğumdan çıkınca azcık sirke içmek çok fayda edermiş. yediklerimiz sütten dolayı bebişe dokunmazmış. bnm kv çıkar çıkmaz içircem sana dedi. 0 dediyse tereddüt etmem zaten. yeğeni doğum yaptı ona içirdiler, şimdilik rahat sorun yok diyo.. deneyim bakim nasıl olcak..
bende ilk başlarda vardı snradan geçti yavaş yavaş.. iç çamaşrmdan da büyüdüğünü anladım git gide.. ama büyüme sancısız oldu..
ohh sen rahatsın cnm bizde bayramda fasulye aldık koyduk. diğerlerinide annemle yapıcaz ben izinli olucamya sorun değil eltimde gelir iki günde hallederiz.annem sağolsun vişne koymuş bana...elma erik ve kayısı almış kurutmuş köyden...patlıcanları ben burada hallederim dedi gelirken getiririm dedi...bamyayı da teyzem köye gitmiş tarladan toplamış kurutuyormuş...gayganamda kabak getirdi geçende doğramış dondurucuya attık...biberi de zaten biz burada dolaba atmayız yazdan kuruturuz..onu da gayganam yaptı sağolsun...birde patlıcan kurutmuş..bu sene rahatım anlayacağınız...annem mantı da yapma dedi...komşular birleşiriz bir günde epeyce yapar çıkarız demişler...sağolsunlar....
Saglikli olsun insallah.
Kızlar eskiden cocuklar hep iri doğarmış normal olurmuş hersey, biz mı abartıyoruz simdi. Benim esim 4250 doğmuş, kardesim 4 doğdu 56 cm, kayinlarim da 4 civarı doğmuş. Ben 3400 dogmusum kız olunca biraz daha narin :) ama 51cm mışim.
Simdi 3500u gecti mı cocuklar iri deniyor. Ben anlamadım bu işi.
bende öyle dedim kuzu ama bir iki yudumdan hiçbişey olmaz merak etme diyo. suyla felan seyreltcek napcak bilmiyorum ki, yoksa halim duman gibi geliyo
sirke içersem ben midemden ölürüm kız...
o da güselmiş
yarım saat tutup makine gibi konuşcağına 10 dk tut özet geç dimi ama
sirkeyi hiç duymamıştım cnm sorayım bakayım anneme:26:
ohh sen rahatsın cnm bizde bayramda fasulye aldık koyduk. diğerlerinide annemle yapıcaz ben izinli olucamya sorun değil eltimde gelir iki günde hallederiz.
biz yemeğe çıkalım teyzoşlarrr
Bu arada epidural falan düşünüyorsanız normal veya sezeryanda doğumdan çıktıktan sonra baş ağrısı oluyomuş..olmaması için bol su ve türk kahvesi içmemiz gerekliymiş...olanlar hep bu şekilde diyo bilginize...
doğru diosun canım, vardır bunda da bi hikmet diyelim.. senin de işin zormuş.. annenlerde orada merak içindedir.. neyseki eşin sana destekmiş bak, o da güzel bişey.. Allah böyle imtihanlar versin diyorum ben hep.. çocuk imtihanımız bu kadarcık olsun inşallah :) azıcık daha sabretcez, sonrası ooohhhh güzelliklerle dolu olsun inşallah :))
bende öyle dedim kuzu ama bir iki yudumdan hiçbişey olmaz merak etme diyo. suyla felan seyreltcek napcak bilmiyorum ki, yoksa halim duman gibi geliyoonu bi ara soruyumda net bi cevap yazim..
al benden de o kadar, hergün duşa girip yıkandığı yerde terleyen bi insanım benaynen canım diyorum inşallah doğuma kadar iyileşir bacaklarım mahvoldu delik deşik derler bu ne böylebişeyde giyilmiyor gerçekten iççamaşırla bile sırılsıklam oluyorum..hergün duş değiştir tekrar terle değiştir....sürekli çamaşır makinam çalışıyor sağolsun
sor kuzu, belki o da biliyodur..sirkeyi hiç duymamıştım cnm sorayım bakayım anneme:26:
bak bunu hiç duymamıştım. epiduralden emin olmadığım için fazla araştırmadım daha önce, önümüzdeki kontrolde dr. ile doğumu konusuruz diye bekliyorum suan..Bu arada epidural falan düşünüyorsanız normal veya sezeryanda doğumdan çıktıktan sonra baş ağrısı oluyomuş..olmaması için bol su ve türk kahvesi içmemiz gerekliymiş...olanlar hep bu şekilde diyo bilginize...
çıkın bakalım, afiyet bal şeker olsunnnn, yarasınnn kuzumuzabiz yemeğe çıkalım teyzoşlarrr
benimde hemşiresi hoşuma gidiyo ya, dr bazen gıcıklık ediyoaynen ama hemşiresi çok tadlu yawww..kendimi çok rahat hiissediyom onun yanında...
ben de epiduralli normal yani ağrısız normal doğum düşünüyodum ama epidural iğnesi olan bi arkadaş bebeği 8 aylık oldu hala iğne yapılan uerim ağrıyo dedi tırstım :))
Mehmet'i koy bence de. Artık ikinciyi de düşünürsün.ben öyle çok rüya görürüm ki anlatamam :) 5dk uyusam yine de uzun uzun rüyalar görürüm.. dediğin gibi olur belkide mehmet ilk ismi olur ikinci ismini yine kendi söyler belki rüyamda çünkü emir ismini beğenmedi bnm tosuncuk "çikin" dedi rüyamda :))) en beğendiğim isimlerden biridir halbuki..
Evet ya bu hormonlar garip garip seyler gordurtuyir bize.günaydın tatlım hoşgeldin.. genellikle hormoncuklarımız yüzünden oluyo kuzum. ben sabaha kaç defa uyanıp uyusamda binbir çeşit rüya görüyorum. bazen geçiyo bazen beklenmedik anda yine başlıyo
ohh ohhhhhemen hissediyolar ya, bende karamsarlığa kapıldığım an durup bi bakıyorum hemen bi tepki geliyo Allah'a şükürler olsun bize böyle duygular tatdırdığı için
ivet kuzu, arkadaş sıkıntısı da çekmez bizim bebişler
Maasallah tam ele avuca geliyor ne guzel.dönem dönem oluyo sanırım, zaten bigünümüz diğerini tutmuyo sezinim. kendini zorlamadan az biraz yemeye çalış. bi de sebepsiz bile olsa moral bozukken iştah olmuyo.
hobaa kop koppp
amin inşallah :)
haklısın jaseminim buradakilerden dinliyorum hep 4 civarı doğumlar. ne dr ne hemşire var.. bi ebe gelip doğum yaptırıp gidermiş. ama benim 3,650 gr olmasına iri dememin sebebi, bebişin şuan 1 haftalık olmasına rağmen araba koltuğuna oturuyo ve herşeye tepki verebiliyo olması.
Sirke ne ise yararmış canım?kızlar bi de doğumdan çıkınca azcık sirke içmek çok fayda edermiş. yediklerimiz sütten dolayı bebişe dokunmazmış. bnm kv çıkar çıkmaz içircem sana dedi. 0 dediyse tereddüt etmem zaten. yeğeni doğum yaptı ona içirdiler, şimdilik rahat sorun yok diyo.. deneyim bakim nasıl olcak..
bende ilk başlarda vardı snradan geçti yavaş yavaş.. iç çamaşrmdan da büyüdüğünü anladım git gide.. ama büyüme sancısız oldu..
benmi eşim 5kilo doğmuş:) ona benzer diye çok korkuyorum...
bak bunu hiç duymamıştım. epiduralden emin olmadığım için fazla araştırmadım daha önce, önümüzdeki kontrolde dr. ile doğumu konusuruz diye bekliyorum suan..
benimde hemşiresi hoşuma gidiyo ya, dr bazen gıcıklık ediyo
sağa sola bakma sen cnm, herkeste farklı oluyo, bilmiyoruzki ne yaşıcağımızı. hep diyorum milletin ilk ve ikinci doğumu arasında bile dağlar kadar fark olabiliyoken, kendimizi onları düşünerek strese sokmak doğru değil bence..ben de epiduralli normal yani ağrısız normal doğum düşünüyodum ama epidural iğnesi olan bi arkadaş bebeği 8 aylık oldu hala iğne yapılan uerim ağrıyo dedi tırstım :))
benimde korkum o kuzu.. ama doğumun etkilerinden dolayı belki hissedilmiyodur, bilmiyorumki.. detayları bi öğreniyim ben, ona göre bişiler olur artık. ama çocuğa maden suyu verildiğini hiççç duymadımsu ile karıştırılırsa içilebilinir..ama sadece içersem birde mide ağısıyla uğraşmayalım orada..bende maden suyunu duydum..neler duycaz daha ..çocuğa ilk maden suyu verirsen gazı olmazmış....gayganam dedi ama onu yapamam herhalde...yeni doğmuş çocuğa ben nasıl maden suyu vereyim..
sağa sola bakma sen cnm, herkeste farklı oluyo, bilmiyoruzki ne yaşıcağımızı. hep diyorum milletin ilk ve ikinci doğumu arasında bile dağlar kadar fark olabiliyoken, kendimizi onları düşünerek strese sokmak doğru değil bence..
benimde korkum o kuzu.. ama doğumun etkilerinden dolayı belki hissedilmiyodur, bilmiyorumki.. detayları bi öğreniyim ben, ona göre bişiler olur artık. ama çocuğa maden suyu verildiğini hiççç duymadım6 aya kadar su bile içirmeyin diyo doktorların çoğu, ki bu bi de maden suyu..
bilmem canım normal olan olmadı benim çevremden sezeryan olanlar var ama onlarda öyle bir şikayet duymadım...en iyisini doktorlar bilir...ama doktorlar pek önermiyo epidurali normalde...ıkınma da sorun olabiliyomuş...sezeryanda sıkıntı yokmuş ama..
doğumdan sonra annenin yedikleri bebişe dokunmuyomuş cnm, gaz vs yönlerinden.Evet ya bu hormonlar garip garip seyler gordurtuyir bize.
Maasallah tam ele avuca geliyor ne guzel.
Sirke ne ise yararmış canım?
haklısın kuzu hayırlısı ne diyelim.. bitkileri bilmiyorum kuzum ama artık bende bunlara inanmamaya başladım. yengemin 1,5 yasında kızı var, doğumu 2,5 saat sürdü. misafirlikten geldiler, hafiften sancılanıyo baktı geçiceği yok, çantayı alıp gidiyolar hastaneye.. 2,5 saat içinde normal doğumla bebiş kucağında. ertesi günde çıkardılar hastaneden..bana da doğum yapan arkadaşlar dedi kuzu...bakalım nasıl doğurcaz orası da meçhulde..aklımızda bulunsun yine...
bu arada geçende bir bitkiden bahsettik ya ben inanmaya başladım o bitkinin doğumu kolayaştırdığına..geçende bizim okuldan bir öğretmenin kızı doğum yaptı...8 saat sonra kızı kucağındaydı..sancısının başlamasıyla kızını kucağına alması 8 saat sürmüş..ve o kadar da sancı çekmemiş...çok rahat geçti diyo doğumu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?