Teşekkür ederim kızlar,Allah hepimizin bebeklerini korusun ve cicilerini güle güle sağlıkla kullandırmayı nasip etsin ..Annemden yana şansım yok ama kv çok ilgilidir,heyecanlıdır sağolsun..Kendi annem içine kapanık,soğuk ve pek hayattan zevk almayan biri..Bunları yazmak da kolay değil..Annemin hep arkadaş gibi olması ,diğer anneler gibi ilgili olmasını isterdim ama 5 kardeşiz hepimize de aynı davranıyor,babama da..Tabi onun da geçerli sebepleri var,20 yıl babamın Almanyadan dönmesini bekledi tabi kayınvalidesi kayınpederiyle beraber oturdu çok sıkıntı çekti hayat onu bu hale getirdi..
senın az kaldı canım gercı aramızda 9 gun var ama 1 hafta bıle cok fark edıyor gülüm ya Aallaım dayanma gucu versın ben sabah mutfagı topluyordu akşamdan kalma eşimin yedılerı vardı bır yandan da kahvaltı hazrlıyordum dolaptakı sıseyı aldım az ılerı koyayım derken sırtımın sagından bıcak gırdı sankı kalış o kalış şimdı bır bardak suya muhtacım hareket sıfır kas agrısımı tutulmamı bugunde 30 agustos hastenede dr yoktur içime dokuldu agrısı ama şuan kahvaltıyla duruyorum kalkıp bişey yıcek durumum yok acıkmadımda ama sıcakta canım zaten ıstemıyoo kocamı beklıcem mecbur bak sneın kocan yok ama her daım anacıgın yanında Allaım bı yerden bı şans verıyo ınsana hepten yok etmıyo hiç bişeyi
yemek felan yedin mi canımcım ? büyük olasılıkla tansiyon ya da kan şekerin düşmüştür.Gecmis olsun kuzum neden hareket edemiyorsun yanlis bir hareket mi yaptin dikkat etahh sezinim annemede sordum yavas yavas olur öyle agrilar diyor artik yaklastin az kaldi diyor ama ne biliyim böyle olunca sancimi degilmi anlamiyorum iyce agirlastim suandada bi halsizlik var tansiyonummu ne düstü yine vallahi hayirlica bi dogursaydik ne güzel olurdu
haklısın cnmeşim kıpırdasam yapışıyor elime dikkat et nereye diye..oda rahat uyuyamıyor biliyorum ama ayrı yat istersen dediğimde de tamam sen beni istemiyosun rahatsız etmem seni diyor güceniyor hala beraber yatıyoruz ama benimd erdim hiç bitmiyorki ha bire tuvalete taşınıyorum gece nefesim kesilir gibi oluyor kalkıyorum hava alayım diyorum o da hep uyanık oluyor..evet bende çok kafaya takıyorum herşeyi..minnaklarımız doğsada onlardan başka şey düşünmesek ama biz rahat durmayız o zmanada niye bebiş uyumadı yada niye çok uyudu herşeyi takarız biz
vallahi sen mi ben mi yaevet katılıyorum canım, en sonunda sıkıntıdan bir salacağım kendimi, bayırın sonuna kadar yuvarlana yuvarlana gideceğim, zaten top gibiyim
ne yaparlarkı canım bu agrıyaa acaba taş düşürdümde bişey yapmadılarcanım çok geçmiş olsun ihmal etme acile falan git canım ya
yemek felan yedin mi canımcım ? büyük olasılıkla tansiyon ya da kan şekerin düşmüştür.
haklısın cnmeşler niye böyle yav, biz keyfimizden mi ayrı yatmak istiyoruz sanki :44: benimkide öyle, dün ben koltukta yatıyım dedim orası daha serin diye, yere yatak yapalım bende gelcem diyo hemen :111: ben uyuyamayınca sinir olmayım diye kalkıyorum bu kez o sinir olup kalkıyo amann böyle işte
vallahi sen mi ben mi yaAllah'ın gücüne gitmesin ama tam karnımız çıktı hamileliğimiz belli oluyo diye sevinirken, bu sıcaklarda bu sıkıntılar bizi sıktı
ne yaparlarkı canım bu agrıyaa acaba taş düşürdümde bişey yapmadılar
benimkini de günde 2 kere tutuyor hıçkırık 10 dakika falan sürüyorben bilmiyordum yaygın olduğunu canım o yüzden afalladım korktum evet dönelim bencede eski halimize ya bebiş olduktan sonrada bebişlerimize faydalı olalım böle unutkanlık olursa iyi annelik yapamayız ya gene bebişimi hıçkırık tuttu kızlar çok hıçkırık tutuyor ve çok uzun sürüyor biz bişey yapamazmıyız bebişlerimiz kurtulsun bu hıçkırıktan çok üzülüyorum o hıçkırdıkça ya
canım bilgiler için çok teşekkürlerSelam kizlar,
ben yurtdisinda oldugum ve dogum zamani yanimda tecrubeli hic kimse olamayacagi icin dogum kursuna gidiyorum esimle. Baktim hepimizde yavas yavas soru isaretleri basladi. Kursta gecen hafta verilen listeyi size de yazayim dedim. Tabi burada prosedur biraz farkli isliyor, mesela 4cm acilma olmadan yatis yaptirmiyor, eve geri yolluyorlar. Oyle Turkiyedeki gibi her kontrolde ultrasona sokmuyorlar, bir saglik sorunu olursa bakiyorlar. Yani demek istedigim bu liste size doktorunuzun diyebilecegindan farkli olabilir ama genel olarak bi fikir verir umarim.
Asagidakiler olursa acil durum vardir hemen doktorunuzu arayin dediler:
- Kanama (sadece leke seklinde degil surekli kan akintisi sekinde devam ederse)
- Bebegin normal hareketliliginin belirgin sekilde azalmasi
- Uzun suren siddetli bas agrisi ile beraber bulanik gorme
- Yaralanma, kaza, dusme gibi durumlar
- Uzun suren, durmayan kusma
- Yuksek ates
- 5 dakikada bir gelen 1 dakika suren sancilarin 1 saat boyunca gecmemesi durumu
- Suyunuz gelmesi
Bir sey daha ekleyeyeim:
Eger bu belirtilerin hafif veya emin olmadiginiz halleri olursa, mesela hafif kanama varsa, ya da duzensiz sanci hissediyorsaniz yapilacaklar:
- ne yapiyorsaniz birakin, kendinizi zorlamayin
- idrara cikin
- 4 bardak civari su icin
- dus alin
- solunuza 1 saat boyunca yatin
evet canım sabredelim az kaldı az, kucağımıza alalım sağ salim hepsi geçecek aaaaaah ahyemek felan yedin mi canımcım ? büyük olasılıkla tansiyon ya da kan şekerin düşmüştür.
haklısın cnmeşler niye böyle yav, biz keyfimizden mi ayrı yatmak istiyoruz sanki :44: benimkide öyle, dün ben koltukta yatıyım dedim orası daha serin diye, yere yatak yapalım bende gelcem diyo hemen :111: ben uyuyamayınca sinir olmayım diye kalkıyorum bu kez o sinir olup kalkıyo amann böyle işte
vallahi sen mi ben mi yaAllah'ın gücüne gitmesin ama tam karnımız çıktı hamileliğimiz belli oluyo diye sevinirken, bu sıcaklarda bu sıkıntılar bizi sıktı
bizde de ben yapışıyorum kocicime o sıcaklıyorkorkarım ki babalar bebişler olduktan sonra da alınganlık yapmaya devam edecek..kıskançlık yapacak galiba..valla benimle beraber kocanında hormonlar değişti
babasıda uzun boylu olcak galiba diyor aman dedim sana benzemesin orta bişey olsun babası 2 metre boyundadaa..kızım evde kalır valla koca da bulamaz 2 metre boyla diom onaevet hatun keyfine düşkün şimdiden belli valla doğru dedin kaç günüm kaldı deyip keyif sürüyor
eşim kıpırdasam yapışıyor elime dikkat et nereye diye..oda rahat uyuyamıyor biliyorum ama ayrı yat istersen dediğimde de tamam sen beni istemiyosun rahatsız etmem seni diyor güceniyor hala beraber yatıyoruz ama benimd erdim hiç bitmiyorki ha bire tuvalete taşınıyorum gece nefesim kesilir gibi oluyor kalkıyorum hava alayım diyorum o da hep uyanık oluyor..evet bende çok kafaya takıyorum herşeyi..minnaklarımız doğsada onlardan başka şey düşünmesek ama biz rahat durmayız o zmanada niye bebiş uyumadı yada niye çok uyudu herşeyi takarız biz
senın az kaldı canım gercı aramızda 9 gun var ama 1 hafta bıle cok fark edıyor gülüm ya Aallaım dayanma gucu versın ben sabah mutfagı topluyordu akşamdan kalma eşimin yedılerı vardı bır yandan da kahvaltı hazrlıyordum dolaptakı sıseyı aldım az ılerı koyayım derken sırtımın sagından bıcak gırdı sankı kalış o kalış şimdı bır bardak suya muhtacım hareket sıfır kas agrısımı tutulmamı bugunde 30 agustos hastenede dr yoktur içime dokuldu agrısı ama şuan kahvaltıyla duruyorum kalkıp bişey yıcek durumum yok acıkmadımda ama sıcakta canım zaten ıstemıyoo kocamı beklıcem mecbur bak sneın kocan yok ama her daım anacıgın yanında Allaım bı yerden bı şans verıyo ınsana hepten yok etmıyo hiç bişeyi
yemek felan yedin mi canımcım ? büyük olasılıkla tansiyon ya da kan şekerin düşmüştür.
aaaa bak o konuda sonuna kadar destekliyorum senikorkarım ki babalar bebişler olduktan sonra da alınganlık yapmaya devam edecek..kıskançlık yapacak galiba..valla benimle beraber kocanında hormonlar değişti
öyle kuzum.. şükür bugünlerimizeevet canım sabredelim az kaldı az, kucağımıza alalım sağ salim hepsi geçecek aaaaaah ah
ayy gördünmü oglusunu??nasildi ben gecen göremedim sali günü insaallah görcem.seninki kac gram olmus canim?benim simdiye kadar hic kasilmam olmadi bakalim bu sefer ne olacak.sen sezeryan mi olcan tatlim?normal düsünmüyormusun?ayyy 23üyse cok az kaldiiii :) hayirlica bi dogsalardi yavrucuklar.
cok sükür gecmis bari agrilar canim aman tek tek de gelmiyolarki gelince hepsi bir geliyor insaallah hepimizin agrilari gecer belki üsütüyorda olabiliriz dikkat edelim
benimkini de günde 2 kere tutuyor hıçkırık 10 dakika falan sürüyor
yapacak bir şey yok canım, hıçkırıklarını dinleyeceğiz oturup o kadar
kitapta okumştum yapılacak bir şey de yok korkulacak bir şey de yok yazıyordu
bebeğinizin hıçkırıklarını dinleyip bunun keyfini çıkarın yazıyordu
canım bilgiler için çok teşekkürler
evet canım sabredelim az kaldı az, kucağımıza alalım sağ salim hepsi geçecek aaaaaah ah
oyyy Rabbim sağ salim kavustursun tekrardan.. tez gidip gelmek nasib etsin..bizde de ben yapışıyorum kocicime o sıcaklıyorsosnra o yapışıyor bana ben ittiriyorum ayy bir yatağı paylaşamadık
doğumdan sonra kocam asker allahın izniyle, yanımda olsa da trip atsa keşke, allahım yine de bu günlerime de şükür, gölgesi yeter
ee olcak artık kuzum, son haftalarda inişler çıkışlar.. en azından düzeltebilmek elimizde şükürler olsun :)Yedim tatlimmm tansiyonum düsmüs zaten hep yemekten sonra oluyor aslinda ne güzel 1-2 haftadir düsmüyordu ama bugün yine basladi
azcık senden azcık babadan alır orta halli bir boya sahip olur am az da uzun olsun yaa şöyle endamlı olur yakışır da
bu arada eşini ayrı yatırmaya alıştırma kız sbebiş doğduktan sonra da yüz bulur ayrı yatmak ister hiç alıştırma eşlerin ayrı yatması iyi değil
bebeğime bişey olcak gibi geliyor o hıçkırdıkça ben üzülüyorum doğduğu zamanda öyle olursa naparız ki..
bizde de ben yapışıyorum kocicime o sıcaklıyorsosnra o yapışıyor bana ben ittiriyorum ayy bir yatağı paylaşamadık
doğumdan sonra kocam asker allahın izniyle, yanımda olsa da trip atsa keşke, allahım yine de bu günlerime de şükür, gölgesi yeter
amanınnn bi de bu cıktı basımaaa
sol gögsümün altından yukarı doğru yayılan ince bi sızı giriyo, sanki ucunda toplanıyo bütün acıııııııı
aaaa bak o konuda sonuna kadar destekliyorum seniben daha ağız tadıyla sinir bile olamıyorum, benle beraber sinir oluyo sonra kavqa cıkıyo bırakta bi de ben baqırıyım, evin içinde başka kime kavqa edip sinirimi atabilirim, annene babana baqırıp rahatlayamam heralde diyorum.. kavqa bitince haklısın özür dilerim oluyo çıldırazaaaıımmm
öyle kuzum.. şükür bugünlerimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?