2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
ya kızlar ben birşeyi merak ediyorum şimdi benim bebegim normale göre 2 hafta geriden geliyor peki beklenen doğum tarihi 8 ekim yaa şimdi benim bebeğim 2 hafta geçmi doğacak komik gibi biraz soru ama merak ettim

ya kızlar ben birşeyi merak ediyorum şimdi benim bebegim normale göre 2 hafta geriden geliyor peki beklenen doğum tarihi 8 ekim yaa şimdi benim bebeğim 2 hafta geçmi doğacak komik gibi biraz soru ama merak ettim

2 hafta geriden geldiğini doktorun mu söyledi? İlerleyen zamanlarda daha netleşir diye düşünüyorum,gelişimi için önünüzde daha çok zaman var,içini rahat tut :)

anladığım kadarrrıyla geç döllenme oluş sanırım...d un ne diyo peki..

Geçmiş olsun canım,Allah cc kurtarsın inşaAllah.Dediğim gibi ameliyatı yalandan yapıyorlar.1-2 ay rahat nefes alıyor sonra tekrar tıkanıyor.Yanaklarına baktırsın canım,inşaAllah kökü bulunur ve kökten kurtulur:)Çok zor canım geceleri boğuluyordum ben.

Son düzenleme:

Canım bence sabır en önemli dostumuz bu aralar... Sabırlı olmak zorundayız adım adım gitmeliyiz.
Zor ama başaracağız bak göreceksin bu günleri geçireceğiz, kanım kaynadı sana ve inanıyorum ki 2mizde kalp atışlarını duyacağız ama bununlada bitmiyorki
Kalp atışından sonra 3 ayı çıkarmaya çalışacağız, sonra 2li test sonra vs vs vs...
Bence şimdi sakin olma zamanı düşünsene beni perşembeyi nasıl bekliyorum
1 hafta 2 hafta geriden çok önemli değil ki yumurtlama döneminde olmamış ondan sonraki hafta tekrar yumurtlamışız o sırada olmuş benim bildiğim bu geç döllenmeyle ilgili...
Geç döllenme olsun ama sağlıklı olsun...
İyi düşün lütfen yorma kendini canım

cnm bıldıgım kadarıyla ılerleyen haftalarda bebek haftasını yakalar yıne de bu konuyu doktorunla gorus ıstersenn

2 hafta geriden geldiğini doktorun mu söyledi? İlerleyen zamanlarda daha netleşir diye düşünüyorum,gelişimi için önünüzde daha çok zaman var,içini rahat tut :)

evet doktorum dedi ultrasyon ölçümüne göre sat a göre 7 haftalık olması gerekiyor ama 5 haftalık :-( inşallah gelişimini tamalarda yetişir zamanına

Bende onların yanında baş ağrısı ve mide bulantısı oldu en önemlisi iştahsızlık,zorla yiyorum nerdeyse gitti eski iştahım

selam canim muhtemel dogum tarihlerimiz ayni bende bu bugun sadece hafif bas agrisi oldu simdi iyiyim Allaha sukur

evet doktorum dedi ultrasyon ölçümüne göre sat a göre 7 haftalık olması gerekiyor ama 5 haftalık :-( inşallah gelişimini tamalarda yetişir zamanına

Canım ilerleyen haftalarda kendi haftasını yakalıyormuş bebek.Çok kafana takıp üzme miniği

ABD’li doktorlar artık ilaç yerine bulgur veriyor.

O kadar ki çok faydaları var.

Özellikle de hamilelikte bir numaralı ilaç yerine geçiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram diyor ki;

-’Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor’ .

HAMİLELİK İÇİN MUCİZE ETKİ

Profesör Doktor Mustafa Bayram´ın aktardığına göre, ´´Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor.

Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar.

Diyorlar ki ´hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz´.

O açıdan bulgur önemli´.

Bulguru ABD´de gözde yapan bir çok yönü var.

Onlardan bazılarını Prof. Bayram şöyle sıralıyor;
*Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır.

*Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır.
*Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir.
*Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür.
*Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır.
*Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.

ET KANSERDEN KORUMAZ AMA BULGUR KORUR

Başlığa bakıp da et yememezlik etmeyin, onun yeri abartmamak kaydıyla ayrı ama en azından etli çiğ köfte yerine bulguru, özellikle haşlanmış (yalancı köfte gibi) olarak tercih edin ve sofranızda bulguru en azından haftada 2 kez tüketin.

Dünyada ilk işlenen gıda maddelerinden biri olan bulguru, meşhur moğol imparatoru Cengiz Han savaşlarda ordu erzakları arasında bulundurmuştur.

FAKİRİN DOKTORU

Gelelim ucuz olduğundan mı bilinmez ülkemizde Anadolu mutfağı dışında çok da fazla itibar görmeyen bulgurun faydalarına.

*Bulgur özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltır.

*Besin değeri yanında vitaminler açısından da son derece zengin bir gıdadır.

*Bulgur çözünebilen ve çözünemeyen lifler (fiber) bakımından oldukça zengindir.

*Fiber düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak kanseri riskini engelleyen önemli bir besin elemanıdır.

KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜR

*Karbonhidrat değeri düşük, protein değeri yüksektir.

*Bunun dışında B1, B6 vitaminleri ve Niasin’den zengindir.

*Bulgurda bulunan lifler, içerisinde bulunan selüloz, pektin gibi yapılarla vücutta dengeleyici etki gösterir.

*Suda çözünebilen lifler, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürücü etki gösterir.

KİLO VERMEK İSTEYENLER İÇİN BİREBİR

*Lifli besinler diğer besinlere oranla aynı zamanda daha fazla tokluk hissi vererek kilo vermeyi kolaylaştırır.

*Ayrıca günlük su ihtiyacını da artırdığından bol su içilmesini sağlar.

*Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, folat ve magnezyum sinir ve sindirim sistemi sağlığında önemli rolleri olan maddelerdir.

BULGUR KABIZLIĞI DA ÖNLÜYOR

*Bulgur aynı zamanda içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.

*Kabızlığı önler,

*Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar,

*Zihni dinlendirir ve enerji verir.

EKMEK GİBİ

*2 yemek kaşığı pişmiş bulgur kalori değeri bakımından 1 dilim ekmeğe denk düşmektedir.

*Zayıflama diyetlerinde kolestrol sorunu olanları ekmek yerine bu sebeple bulgur önerilir.

PİRİNÇ YERİNE BULGUR TÜKETİN

*Doktorlar bulgurun, vitamin ve protein yönünden pirince oranla daha zengin olduğu da bildiriliyor.

*Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü´nce yapılan bir araştırmaya göre, bulgur, pirince göre 4 kat kalsiyum, 4 kat demir, 2 kat fazla protein içeriyor.

*Vitamin ve protein yönünden zengin olan bulgur üstelik çok daha ucuz.

DEMİR ORANI ISPANAKTAN BİLE FAZLA

Bulgurda, bazı sebzelerden daha çok demir bulunmaktadır.

Bu sebeple de doktorlar vücudunda demir eksikliği bulunanlara ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.

Porsiyon yününden karşılaştırıldığında, ıspanakta 3,2 miligram, bulgurda ise 3,5 miligram demir olduğu görülür.

ÇİN´DE KUTSAL BİTKİLERDEN BİRİ

MÖ 2800´de Çin İmparatoru Shen Nung, bulgurun ana maddesi olan buğdayı; pirinç, darı, arpa ve soya fasulyesiyle birlikte beş kutsal bitkiden biri olarak belirlemiştir.

İNCİLDE DE GEÇİYOR

Hıristiyanların kutsal kitabı İncil de, eski Babil, Hitit ve İbrani halklarının 4 bin yıl önce, Mısırlıların ve Doğu Akdeniz´de kurulu diğer uygarlıkların da MÖ 1000 yılında pişirilip kurutulmuş buğdayı kullandıklarını göstermektedir.

Radyasyona karşı dayanıklı olduğu için stratejik gıda olarak kabul edilen ve stoklarda tutulan bulgur, kolay hazırlanabilmesi ile de avantajlı bir gıda.

BM BULGUR STOKLUYOR

Raf ömrü uzun olduğu için bozulmaması ile bilinen bulgur o kadar kıymetli ki ABD´de savaş olasılığına karşı stoklanıyor

kızlar çok moralim bozuldu tam çöktüm, taharet alırken akıntımın içinde kan geldi, doktoru aradım hemen, progestan kullan dedi, ona da ayrı sinir oldum kullan diyo sanki ben uzmanım nasıl kullancam kaç mg bişi demiyo, tekrar aradım 100 mg lıktan günde üç kez kullan dedi. Nolur dua edin mercimeğim bizimle kalsın sağlıcakla yuvamıza dahil olsun inş. (

sağol canı ya evet aynen 1 ay sadece iyiyiydi tekrar başladı bide gittik aaaa tekrar olmuş nasıl olduysa ben hepsini aldım diyor doktor bunu hiç duymamıştık canım yaa sağol kesin baktıralım kök diye ilk kez duydum aynen eşimde kalkar geceleri boğuluyorum diyor çok zor yaaa

Canım sıkma canını hepimizde ara ara olan şey bu çok normal. Çoğumuz progestan kullanıyoruz. Bu aralar bu tarz kanamaların olması muhtemel. Sakın telaş yapıp kendinide bebeğide strese sokma . Herşey güzel olacak. Bunlar küçük şeyler

Evet ben de sana katılıyorum,moral bozukluğu ve fazla stres bebeği çok etkiliyor,o minicik beden bize emanet rahat olalım,ona iyi bakalım ve Allaha bol bol dua edelim..

Son düzenleme:

cnm moralini bozma dün bendede oldu dr önemmli bişey değil ilacccını al yat dinlen dedi öyle yaptım ve geçti sende yat dinlen ilaçlarını ihmmal etme inş. geçiccek

Moralini bozma canım,Allah cc.nin izniyle sorun yoktur.Doktoruna kontrole git istersen,çok kafana takıyorsan.

canım yaa sağol valla burdaki destek okadar güzel ki zaten hormonlar alt üst ağlayacağım :-( inşallah duyarız canım yaaa okadar çok istiyorum ki 1 ,5 yıl bekledik gelsin diye bu ay olmayacak derken süpriz yaptı ben bu süprizin elimden alınmasını hiç istemiyorum çok korkuyorum.. doğru sade kalp değil birçok şey var inşallah bebeğimizi alırız kucağımıza hayırlısıyla ... sen duyarsın inşallah persembe güzel haberle gelirsin amin.. benim bu ay yumurtalrım büyümemişti hatta doktorumla konuştık rahim filmi çekinecektim bu ay bize süpriz oldu inşallah geç döllenmedir canım kadın olmak ne zormuş yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…