2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

hayatım ben sabah akşam ağızdan alıyorum, öğlende iğnesini oluyordum. bu hafta iğnesi haftalık olan başka bir iğneyle değişti.

En rahatı benim sanırım k validem ne arıyor ne soruyor :)

ben doğum izninden sonra başlayacağım. benim arkadaşım da anaokulu öğretmeniydi doğum izninden sonra oğlunu da çalıştığı anaokuluna verdi, çocuk çok kolay büyüdü. şimdi 2 yaşında bir problem yaşamadılar. çocuğun için neyin en iyi olduğunu sen bilirasin neticede kimseyi fazla söz sahibi yapma bu konuda canım. çünkü torunda çocuklarında yaşamadıklarını yaşamaya ve herşeye ister istemez müdahil olmaya çalışıyorlar. özellikle sütün yetti yetmedi, bu çocuk aç gibi şeyler anneyi strese sokuyor. anneyle bebek ne kadar başbaşa kalırsa anneliğe o kadar kolay adapte oluyor insan bence.

ben sabah 1, akşam 2 progestan alıyorum.. Bana pıhtılaşma olduğu için önerdi sanıyordum ama birkoç kişi kullanıyor. Öyleyse pıhtılaşma için ne yapacağım ((

evet canım çok belli dimi 35bcuk
evet ben de manisadayım yakınız.. dr. a nereye gidiyosun cnm?
arkadaşlar, sağ bacağımda baldırda böyle kısa süreli kramp gibi şeyler oluyor.yani bacağımda tutulma gibi birşey oluyor. iki gündür.. olan var mı.
benim de oluyo o canm. magnezyum la kalsiyumun dengesiz alımından kaynaklanıyomuş... normal bişey cnm...

ben de pek bırakamam gibi geliyo ama en azından 1yıl çalışmayı düşünmüyorum...
sonrasın da da kayınvalidem bakar... bebek bakımı konusunda güvenirim kendisine...benim yanıma getirir gün içinde işyerim çok uzak değil. öğle aralarımda ben giderim.. ama bebeğimin büyüdüğünü ilklerini ben görmek isterim tabi... o apayrı......

Eşim askerde olduğu için kaynanamla gittik keseyi görmeye... Aslında ben yalnız gitmeyi düşünüyordum ama gelmek istedi ilk torunu kırmadım onu da götürdüm. Resmen kıskançlıktan çatlıyorum ben ona şöyle yaparım böyle yaparım dedikçe... Gerçi eşime karşı sırnaşık tavırlarını da kıskanıyorum ama kayınvalidem çok iyi biridir. Çocuğumu güvenle teslim edebilirim ama etmek istemiyorum. Ablam da çok iyi çocuk bakar ama ona da bırakmak istemiyorum... Benim bebeğim o ya... Hele ki iş durumum müsait... Bakıcıya vermektense tabi ki kaynanamın bakması çok büyük avantaj olur ama istemiyorum bırakmayı...

Sonuçta ihtiyacım olunca gelirler yardıma... Oy oyy... Çalışsam iyi olacak tabi ama bebişime kıyamam ben...

Ben şuan folik asit kullanıyorum kan tahlillerinde gitgide yükseliyor folat değeri... Çok gerekli mi bilmiyorum ama... Bende hafif kansızlık var onun için herhalde ileriki aylarda ilaç verirler...

Bir de tahlilleri yaptırdınız mı? Ben eylül ekim gibi yaptırmıştım HIV vs gibi testleri tekrar yaptırmam gerekir mi acaba

Hoşgeldinnnnnnnn

Neslihakancım iyi ki varsın :)) Aslında herkese yazarım hemen hemen ama en korktuğum şey gruplaşma yoktur inşallah bu topicte..Zaten bu hamilelik asabiyet yaptı bana :))
Nasılsın bu arada? Salavatı tefriciyeyi bugün okumaya çalışıcam canım.Yengem de kanseri atlattı o korkuyu bilirim,Allah şifa versin,sevdiklerine bağışlasın..

Amin canım ya sağol valla. Bi sen cevap verdin banada :) Bende elimden geldiğince herkese bildiğim konularda yazmaya çalışırım. İnşallah sayı toplanırsa iyi olacak bakalım. umarım yetişir.
Bu kızcağızda kanseri atlatır.

Yengem için de çok okumuş ve okutmuştuk,dualarımız mı kabul oldu yoksa zaten kaderinde yaşamak var mıydı bilemiyorum ama Allah iki çocuğuna ve abime bağışladı çok şükür.Hala kontrollere gidiyor ama..Dualara devam edelim yine de,elimizden gelen bu çünki..

kızlar çok kötü nezle oldum doktor dedi ilaç veremiyoruz:

adaçayı
tarçın
karanfil
portakal kabuğu
bal

adaçayının antiseptik özelliği varmış.

bu arada ileri dönemde aşılarımız olacakmış mutlaka aile hekimlerimizden hamilelik takvimi alıcakmışız (kendi doktorumuz dışında) şeker yüklemesi, kan tahlilleri, aşılar aile hekimliğinde yapılıyormuş bilginize

Geçmiş olsun,evet aile doktorlarımızın bu aşamada rolü çok büyük.Bizim sağlık ocağı hamileler konusunda çok hassas ama sanırım genelde böyle..

Geçmiş olsun,evet aile doktorlarımızın bu aşamada rolü çok büyük.Bizim sağlık ocağı hamileler konusunda çok hassas ama sanırım genelde böyle..

evet çok hassas çalışıyorlar. hamilelere de öncelik varmış. kalabalıktı ama bana öncelik tanıdılar ben gitmesem bilmiyordum. kendi doktorum bahsetmedi gitmen gerek diye.

canım bitki çayları içilebilir ama sınırlı die biliyorum ıhlamur falan duydum içilir diye ama adaçayı zararlı diye biliyorum

evet çok hassas çalışıyorlar. hamilelere de öncelik varmış. kalabalıktı ama bana öncelik tanıdılar ben gitmesem bilmiyordum. kendi doktorum bahsetmedi gitmen gerek diye.

Evet artık öncelikli bayanlarız :) Hele karnımız şişmeye başlasın herkes yol verecek ve tuhaf bakışlar sergileyecek :)

canım bitki çayları içilebilir ama sınırlı die biliyorum ıhlamur falan duydum içilir diye ama adaçayı zararlı diye biliyorum

hadi ya . doktor verdi ama zararı olsa verir miydi ki?? 2 yaprak dedi ölçü olarak. bilemedimm gözüm burnum aralıksızz akıyor içtim hemen mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…