Günaydın arkadaşlar ...cumanız mübarek olsun ...dua ile ...:)))
günaydın güzel anneler
şansımçok canım bnm bilgilerimde değişiklik olsun düzeltirsen sevinirim:)dün kontrole gittim hatırlarsanız bnm ilk haftalarda problem olmuştu ve bebek görünmediği için boş gebelik denmişti ama bikaç gğün sonra başka bi doktorda görülmüştü hamdolsun yani geç döllenme ve dünde doktorum satımı değiştirdi.normalde 26 aralık sat ama 1 ocak yaptı geç döllenme olduğu için bebişim 9+1 görünmesi gerekirken 8+2ydi ama olsun çok şükür büyümüştü fasülye kadar olmuşkalbinide dinletti tekrar bide tahlil yapıldı hamdolsun bi sorun yok sadece yemek yiyeiyorum dedim ilk 3 ay öenmli değil o besleniyo merak etme dedi:) Rabbim hepimizinkini korusun O na emanetler
günaydın kızlar , bebişlerin kalp atışını görene kadar lütfen hamile olduğunuzu çevrenize söylemeyin bu çok önemli sonra gördukten sonra bebeğin gelişimi çok önemli kese boyu her gittiğinizde gelişmiş olmalı buna dikkat edin ve lütfen bebeğinizi kaybederseniz buna çok üzülmeyın çünkü 3 ay korunup tekrar denediğinizde ilk ayda hamıle kalma olasılığınız %70 .
ben çok yıpranmıştım o yuzden siz yaşamayın istıyorum. Doğurduktan sonra kaybetmekten bınlerce kat ıyıdır dıyıp moral bulun lütfen buna herkes kendını hazırlasın çünkü hepımız ilk haftalardayız henuz tutunmuş sayılmaz bebekler... Regl olmuşçasına beliniz ağrıyorsa, kahverengi ,pembe lekeler görmeye başladıysanız halsizliğiniz üst düzeyde ayakta duramıyorsanız bir doktora hemen başvurun. progesteron iğnesi vermesi gerekıyor ki bu yuzden bebeğiniz düşmesin ama tututamayacaksa ne yaparsanız yapın düşüyor. Bu aylarda alışveriş yapmayın
ilk 3 ay en önemli dönem bebekler yediğinizden değil kanınızdan damarlardan beslenıyor kan hapınızı için. folik asit veya folbiolu mutlaka ama mutlaka için en önemlisi o çunku bu dönemde bebeğin kemik omurilik gelişimi sağlanıyor.
arkadaslar bu folik asiti prospektusunde ac karnına iciniz yazıyor yalnız ben bu ilacı aksam yemeginden 2 saat sonra alıyorum ve yatıyorum istah actıgı soylendigi icin boyle yapıyorum sizler ac karnınızamı alıyorsunuz merak ettimm simdi..
ben sabah kalkar kalkmaz alıyorum folik asiti yarım saat sonra falan kahvaltı yapıyorum kan ilacınada gelince doktorum şimdilik bırak dedi ama bende anemi var mide bulantısı yapar çok zorlanırsın folik asiti ihmal etme yeter dedi kafam karıştı şimdi siz böle diyince :44:
benim doktorum tok karına içilmesi gerektiğini söyledi ama sorun değil bence aç yada tok, tok karına olunca biraz daha az yan etkisi oluyor sadece okadar. ilk testlerimde bende de anemi çıktı sınırdaymışım o yüzden acilen günde 2 kez olmak üzere kan hapına başladım canım ben, belki senin kanın sınırda değildir o nedenle doktorun içme demiştir, gerekli gördüklerinde içirtiyorlar sen merak etme, içmem desende zorla veriyolar zaten:) ilk üç ay beslenemesekte sorun değil, bebiş zaten kandan alıyor herşeyi o nedenle sıkıntı yok, folik asiti ihmal etme.
onu ihmal etmiyorum zaten çoooookk önceden başlamıştım folik asite düzenli içiyorum meyveyi ihmal etmiyorum kan hapı içmiyorum ama kan yapıcı üzüm yiyorum bol bol
herkese günaydın:)tez zamanda bulantılarımızn bitmesini ben de canı gönülden diliyorum:)
Günaydın güzel anne adaylarıı bizde geldik...
Doktorum bana da ilk 3 ay normal beslensende olur, zaten ilerleyen aylarda bol bol protein alıcaksın dedi bebişe çok bi etkisi yok şu anda, yiyebildiklerini ye kendini zorlama dedi ama günde 1 bardak ayranı içmeye çalış dedi.
Bilgilerinize ...
bdoğum tarihlerimiz aynı görünüyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?