Benimde 25 marta. Hiç gelmeyecek gibi geliyor insana dimi
ben korkmuyorum ama sezeryan olmasın da onu hiç istemiyorum... O sancıya,acıya razıyım ama yeterki normal doğum olsun... İnsallah sezeryan olmak zorunda kalmam. Normal doğumdan sonra hiç bişey hissetmiyosunuz.. Bi acı sızı kalmıyo... Ama sezeyan zor bence...
ay tatlım sana aylı yıldızlı katılıyorum. ben de kendimi teselli ediyorum aman diyom nasıl olsa öle böle doğacak inş...hatta bu günlerimi arıcam diyom daaa gel de her zaman böle düşünebil. hele gece yatağa girince bazen düşünürken valla sıcak sıcak terliyom..:):)
he he he 25 mart benim doğum günüm.... Hatırlarım o gün mutlaka... Bana da zaman gecmiyo... 1nisan cok uzun ya saka gibi:)
benim de 300gr falan farketmişti ama pantolonum gelmiyordu. allahtan büyük beden pantolonlarım var. hatta altını bile yaptırmadığım:)) bir ara kiloluydum. daha doğrusu alerjiden şişti her yanım.. yanaklarımdan gözüm görünmüyordu..neyse o zamandan kalan giydiğim ve giymediğim kıyafetlerim var:))Evet bel kalınlaşıyor. Hiç kilo almadım ama belimin kalınlaştığını ve vucudumun değişmeye başladığını fark ettim bir anda.
tatlım korkumu endişe mi birşeyler var.. dediğin gibi çok erken olduğundan ileriye gitmiyorum. dr da zaten çok erken planlamasını sağlık durumuna göre yaparız ne yapacağımıza karar verdiğimizde de ona göre yönlendirme yaparım vs dedi.selam kızlar. siz de benim gibi doğum korkusu yaşıyo musuuz biliyorum çok erken ama düşünmeden edemiyorum..
Nasılsa girdi bi kere bu girişin birde çıkışı olacak ama dimi
ben korkmuyorum ama sezeryan olmasın da onu hiç istemiyorum... O sancıya,acıya razıyım ama yeterki normal doğum olsun... İnsallah sezeryan olmak zorunda kalmam. Normal doğumdan sonra hiç bişey hissetmiyosunuz.. Bi acı sızı kalmıyo... Ama sezeyan zor bence...
arkadaşlar aranızda benim gibi estrofem tablet kullanan varmı ?
eşimmveben çok üzüldüm canım ya şu an net bilgi alabilmen için bence de beklemelisin gibi.kese küçük olunca ayrıntıların bilinme şansı çok düşük.bence beslenmene dikkat et ilacın varsa düzenli kullan dua et ve sabırla bekle canım..çok dr a gitmek de kafanı karıştırmış sanki? iyi bi dr araştırıp ona mı gitsen acaba
Arkadaşlar merhaba, ben çok üzgünüm çok tedirginim ne olur beni aydınlatın içimden ağlamak geliyor.
17 ocak ta en son adet gördüm. Şubatta adetime forumları bi okudum ki benim kesem haftama göre küçükmüş yorumlar öyle. O gece evde zor durdum ertesi gün başka doktora gittim kese boyutu 6.2 ml çıktı. Doktor" bizim için boyutu değil görünmesi önemli şimdilik" dedi o da 2 hafta sonra gel dedi.
2 gün kala evde idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. 21 şubatta yani tam 5. hafta da 5ml kese göründü. doktor şekli yeri güzel 2 hafta sonra gel dedi. Eve gedim, bu siteden
Bu arada tahlillerim vardı onları devlet hastanesinde yaptırırken oranın doktoruda karnımdan bi bakmak istedi. 27 şubat günüydü yani 6. hafta olmuştu kesem 10ml çıktı.... Doktor bu "kese 6 günlük adet gecikmesi olan kadının kesesi senin adetin geçeli nerdeyse 15 gün olmuş bu kese küçük, yakın zamanda düşük yapacaksın" dedi.Hiç lekelenmem kanamam yoktu, neye uğradığımı şaşırdım şok oldum. 2,5 senedir bekliyordum tam tüp bebek tedavisine gideceğim ay gelen mucizem bizi bırakacak mıydı?.
Tansiyonum düştü yığılmışım, eşim hemen başka bir özel hastaneye götürdü kapanmaya yakın apar topar aldılar beni muayene odasına. Doktor sağolsun halime baya üzüldü. Karnımdan bişey göremedi ki alttan bakmak istedi. Kesemin ölçüsünü söylemedi ben zaten kendimde değildim sormak aklıma gelmedi. Sadece " yol sac oluşmuş görülüyor ve bir kıpırtı tarzı bir şey var alet tam algılayamıyor, bu embriyo diyip seni ümitlendirmek istemem ama büyük ihtimalle embriyodur bak sende görebilirsin, kalp atışıda kesin olur olmaz onun içinde bişey diyemem bakalım zaman gösterir perşembe birdaha gel" dedi.
Şimdi burada bakıyorumda benim gibi muhtemel doğum tarihi 25/10/2013 olan arkadaşlar kalp atışını ya görmüş ya duymuş bana niye böyle havada şeyler söyleniyor?
Günde 1 ml artmamış kesem çarşamba günü 11 milim olması gerekirken 10 milim olmuş bugün nedir bilmiyorum. Perşembe yi bekleyemiyorum. Delirmek üzereyim. O kıpırtı neydi? bebek diyemedi. Şu an gidebileceğim en yakın hastaneye gidip "beni bi muayene edin" diyesim var. saatte geçiyor ama artık duramıyorum. kimsemde yok lütfen yardım edin... ben niye göremedim kalp atışını yada bebeği....
Arkadaşlar merhaba, ben çok üzgünüm çok tedirginim ne olur beni aydınlatın içimden ağlamak geliyor.
17 ocak ta en son adet gördüm. Şubatta adetime 2 gün kala evde idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. 21 şubatta yani tam 5. hafta da 5ml kese göründü. doktor şekli yeri güzel 2 hafta sonra gel dedi. Eve gedim, bu siteden forumları bi okudum ki benim kesem haftama göre küçükmüş yorumlar öyle. O gece evde zor durdum ertesi gün başka doktora gittim kese boyutu 6.2 ml çıktı. Doktor" bizim için boyutu değil görünmesi önemli şimdilik" dedi o da 2 hafta sonra gel dedi.
Bu arada tahlillerim vardı onları devlet hastanesinde yaptırırken oranın doktoruda karnımdan bi bakmak istedi. 27 şubat günüydü yani 6. hafta olmuştu kesem 10ml çıktı.... Doktor bu "kese 6 günlük adet gecikmesi olan kadının kesesi senin adetin geçeli nerdeyse 15 gün olmuş bu kese küçük, yakın zamanda düşük yapacaksın" dedi.Hiç lekelenmem kanamam yoktu, neye uğradığımı şaşırdım şok oldum. 2,5 senedir bekliyordum tam tüp bebek tedavisine gideceğim ay gelen mucizem bizi bırakacak mıydı?.
Tansiyonum düştü yığılmışım, eşim hemen başka bir özel hastaneye götürdü kapanmaya yakın apar topar aldılar beni muayene odasına. Doktor sağolsun halime baya üzüldü. Karnımdan bişey göremedi ki alttan bakmak istedi. Kesemin ölçüsünü söylemedi ben zaten kendimde değildim sormak aklıma gelmedi. Sadece " yol sac oluşmuş görülüyor ve bir kıpırtı tarzı bir şey var alet tam algılayamıyor, bu embriyo diyip seni ümitlendirmek istemem ama büyük ihtimalle embriyodur bak sende görebilirsin, kalp atışıda kesin olur olmaz onun içinde bişey diyemem bakalım zaman gösterir perşembe birdaha gel" dedi.
Şimdi burada bakıyorumda benim gibi muhtemel doğum tarihi 25/10/2013 olan arkadaşlar kalp atışını ya görmüş ya duymuş bana niye böyle havada şeyler söyleniyor?
Günde 1 ml artmamış kesem çarşamba günü 11 milim olması gerekirken 10 milim olmuş bugün nedir bilmiyorum. Perşembe yi bekleyemiyorum. Delirmek üzereyim. O kıpırtı neydi? bebek diyemedi. Şu an gidebileceğim en yakın hastaneye gidip "beni bi muayene edin" diyesim var. saatte geçiyor ama artık duramıyorum. kimsemde yok lütfen yardım edin... ben niye göremedim kalp atışını yada bebeği....
benim de 300gr falan farketmişti ama pantolonum gelmiyordu. allahtan büyük beden pantolonlarım var. hatta altını bile yaptırmadığım:)) bir ara kiloluydum. daha doğrusu alerjiden şişti her yanım.. yanaklarımdan gözüm görünmüyordu..neyse o zamandan kalan giydiğim ve giymediğim kıyafetlerim var:))
zaten önümüz yaz... cici hamile tshirt kıyafetleri giyerim:))) inşallahh allahım ne olur gösterme bize o güzel günleri sonra da bebeğimizi kucağımıza aldığımız günleri.. aaa sonra uykusuz geceler.. olsun bebişimiz için herşeye razıyız.mağdem onu hayata getirmek istiyoruz. elbette emzireceğiz bize ihtiyacı var.. sonu uykusuzluk da olsa yapacağız.
cicişlerde pek yakışacak bize yahuuu :) dediğin gibi önümüz yaz rahat ve tiril tiril gurula göbüşlerimiz önümüzde gezeceğiz inşallah. uykusuzlukta değer be bebişler için ayy düşüncükçe heyecanlanıyorum.
Selam,
öncelikle sakin olmaslıısn herşeyin başının stres olduğunu unutma. Beklemek ne demek çoğumuz bunu iyi biliyoruz. Benim yazdıklarımı okurken önce derin bir nefes al ve bebeğim iyi diye içinden düşün. Kesen gayet büyümüş iyi. Üstten bakılan ultrasonla vajinal bakılan ultrason arasında fark var. Geç döllenme olmuş olabilir ve herkesin bebeği birbirinden farklı. Hepimizin döllenme zamanlarıda birbirinden farklı. Sonuçta kesenin büyüdüğünü biliyorsun. Gördüğü küçük şeyde emriyodur. Herşeyi iyi düşün böyle düşünüp panik yaparsan allah korusun bebeğe zarar verebilirsin. Bak ne güzel sende beklemişsin ve sonunda kendiliğinden olmuş. Bende tam aşılamaya geçecekken bebeğim oldu. İnan hiç korkum olmadı her gittiğimde doktorumdan da hep iyi haberler aldım. Güvendiğin sadece 1 doktor varsa ona git başka doktorlarla kafa karıştırma. Bu senin canını sıkmaktan başka işe yaramaz arkadaşım. Dediğim gibi önce sakin ol ve bebeğinin seninle olduğunu düşün. Ve kontrol gününü bekle.
evet canım doktorum prof. dr. engin oral ve onunla devam ediyorum. istanbuldayım, ilk tüp bebek denememizdi ve tuttu çok şükür. inşallah bebeklerimiz bizleri bırakmazlar. senin de tüp bebek miydi?
Toparlandım gidiyodum hastaneye aklıma geldi aradım sordum ki ultrasonları en basit ultrasonmuş, bişey görülmez yani. benim en son bakılan 2D liydi o bile kıpırtıyı tam algılayamadı. gidersem iyice moralim bozulacak.
Benim anlayamadığım eğer geç döllenme olduysa ben nasıl adetime 2 gün kala evde kendim test yapıp çift çizgi gördüm? geç olunca bildiğim adet birkaç gün hatta 1 hafta geçince anca çift çizgi çıkıyor. Umarım o gördüğü embriyodur. banada fotoğrafını verdi. yolk kesesi beyaz halka gibi bide kalın beyazlık var o da embriyo olabilir dedi
evet cnm. Mesela düşük doğumdan daha sancılıdır,rabi büyük olunca daha zor,ben 16haftalıkken hem de suni sancıyla düşük yaptıgım için cok korkmuyorum ona dayandıysam buna hayli hayli dayanırım ki Rabbim sabrını veriyo...Ben bezen eşime bakıp düşünüyorum işi ne kadar kolay diyejetonu attı işi bitti. Ağrı sancı herşey bizde. Allah tan eşim her konuda anlaşıylıda gözüme batmıyor.
Pırtlatıcak bakalım. Gülücük dediğin gibi normal doğum anlık sancısı oluyor sadece ama sonrası kolay oluyor. Abalma hemen ayağa kalmıştı. Rbbim hepimize hayırlı doğumversin inşallah.
aaaa ne güzel... Kac doğumlusun cnm ben 86lıyım... Ama bebişlerimizinki denk gelmiyo ama olsun ekim ikisi de....Şaka gibisin gülücük benm de 25 mart doğum günüm inanmıyorum.
benim de 300gr falan farketmişti ama pantolonum gelmiyordu. allahtan büyük beden pantolonlarım var. hatta altını bile yaptırmadığım:)) bir ara kiloluydum. daha doğrusu alerjiden şişti her yanım.. yanaklarımdan gözüm görünmüyordu..neyse o zamandan kalan giydiğim ve giymediğim kıyafetlerim var:))
zaten önümüz yaz... cici hamile tshirt kıyafetleri giyerim:))) inşallahh allahım ne olur gösterme bize o güzel günleri sonra da bebeğimizi kucağımıza aldığımız günleri.. aaa sonra uykusuz geceler.. olsun bebişimiz için herşeye razıyız.mağdem onu hayata getirmek istiyoruz. elbette emzireceğiz bize ihtiyacı var.. sonu uykusuzluk da olsa yapacağız..
tatlım korkumu endişe mi birşeyler var.. dediğin gibi çok erken olduğundan ileriye gitmiyorum. dr da zaten çok erken planlamasını sağlık durumuna göre yaparız ne yapacağımıza karar verdiğimizde de ona göre yönlendirme yaparım vs dedi.
yani benim de sezeryan diye bir diretmem yok. sezeryan anneye zor bebeğe kolay diyorlar.bence ikisinin de artıları eksileri var. ayrıca bebeğe kolay değil. çünkü ilk gün bebeği emziremiyorsun sütün gelmiyor. ya da bizim gelinin gelmedi çünkü o biraz da erken sezeryan oldu ama olan birkaç kişiden de duydum.
normal doğum zaten zamanı gelince oluyorsun. sancı vs olacaktır elbette sonuçta doğum yapıyorsun küçücük bir yer genişleyerek ordan bebek çıkacak:)
sezeryanda içinden bebek alınıyor içinizdeki o sıvılar vs duruyor. zamanla geçiyor. yanılıyor muyum bilmiyorum. çünkü sezeryan olanlar sanki hiç doğum yapmamış gibi oluyor. gerçi normal doğum yapanda çevremde göremedim de:)))
neyse herşeyin hayırlısını versin.. dr nasıl yönlendirirse ona göre bakacağız...
Selamlar annecikler ve melekleri nasılsınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?