Hoşgelin canım biz iyiyz sen nasılsın? nerelerdesin yoksun. Sende topiğin ilkelrinden olduğun içn gözlerim arıyor
ben geldimmmm bebegimi ve kalp atislarini gördüm çok şükür Allahıma, darısı görmeyenlere
allahım sana şükürler olsun, tüm isteyenlere nasip et ya rabbim.
gittim o pıtpıtları duydum, eşimle çıldırdık.bir de süpriz ikinci bir kese, kesenin içinde süpriz bi embriyo daha çıktı.onun kalp atışı daha duyulmadı ama haftaya bir daha gideceğiz doktora.inşallah o zaman onu da duyarız.
gidenlerden hayırlı haberler bekliyorum.
merhaba hanımlar bende bugün keseyi gördüm doktor kalp atışıda görünüyor dedi ama duyulmaz henüz çok küçük dedi. günlerdir bekliyordum çok şükür bende gördüm bebeğimi inşallah haftaya kalp atışınıda duyarım.
bugün hep güzel haberler var ne güzel gözünüz aydın darısı bana artık,OzlTzk demek ikinci kese göründü nasıl şaşırmışsınızdır hayırlı olsunkızlar merhabalar......
biz nerden geliyoruz bilin bakalım?
evettttttttt doğru tahmin... miniğimin kalp atışlarını gördük.... çok şükür,binlerce kez şükür.......
darısı bekleyen herkesin başına.....
gece uyuyamadım. kötü kötü rüyalar gördüm ama şükür ki hayra çıktı...
rabbime emanet minik yavrum...1cm boyu varmış....
benim gibi panik bir hamile daha biraz sakin ol canım daha 6 haftalık galiba senin kalp atışının duyulmaması gayet normal bende 6 haftalıkken gittiğimde yolk sac ve küçük bi beyazlık göründü bebeğimmiş,bende çok panik yaptım hemen ertesi günü başka bir doktora gidecektim ama sonra beklemeye karar verdim herşey olacağına varıyor zor ama pozitif olmaya çalış,ben pazartesi gidicem doktora sen tekrar ne zaman gideceksinToparlandım gidiyodum hastaneye aklıma geldi aradım sordum ki ultrasonları en basit ultrasonmuş, bişey görülmez yani. benim en son bakılan 2D liydi o bile kıpırtıyı tam algılayamadı. gidersem iyice moralim bozulacak.
Benim anlayamadığım eğer geç döllenme olduysa ben nasıl adetime 2 gün kala evde kendim test yapıp çift çizgi gördüm? geç olunca bildiğim adet birkaç gün hatta 1 hafta geçince anca çift çizgi çıkıyor. Umarım o gördüğü embriyodur. banada fotoğrafını verdi. yolk kesesi beyaz halka gibi bide kalın beyazlık var o da embriyo olabilir dedi
Tamam sen sakin ol derin nefes al dediğim gibi. Şimdi doktora gitmen kafa karıştırmaktan başka hiç birşeye yaramayacak. 2 g li ultrason ile bakan doktor ne zaman gel dedi sana 1 hafta sonrasında herşeyi görebiliyor. Bilgin olsun. Kesenin büyümesi bile güzel öyle düşün ve panik yapmadan hamileliğinin tadını çıkar canım
bugün hep güzel haberler var ne güzel gözünüz aydın darısı bana artık,OzlTzk demek ikinci kese göründü nasıl şaşırmışsınızdır hayırlı olsun
benim gibi panik bir hamile daha biraz sakin ol canım daha 6 haftalık galiba senin kalp atışının duyulmaması gayet normal bende 6 haftalıkken gittiğimde yolk sac ve küçük bi beyazlık göründü bebeğimmiş,bende çok panik yaptım hemen ertesi günü başka bir doktora gidecektim ama sonra beklemeye karar verdim herşey olacağına varıyor zor ama pozitif olmaya çalış,ben pazartesi gidicem doktora sen tekrar ne zaman gideceksin
bugün hep güzel haberler var ne güzel gözünüz aydın darısı bana artık,OzlTzk demek ikinci kese göründü nasıl şaşırmışsınızdır hayırlı olsun
benim gibi panik bir hamile daha biraz sakin ol canım daha 6 haftalık galiba senin kalp atışının duyulmaması gayet normal bende 6 haftalıkken gittiğimde yolk sac ve küçük bi beyazlık göründü bebeğimmiş,bende çok panik yaptım hemen ertesi günü başka bir doktora gidecektim ama sonra beklemeye karar verdim herşey olacağına varıyor zor ama pozitif olmaya çalış,ben pazartesi gidicem doktora sen tekrar ne zaman gideceksin
Canım bende cok cok iyiyim sükürler olsun. Çok giremiyorum canm bulantılarım ve mide yanması mahvediyordu beni, ama dünden beri biraz daha iyiyim.
Hepimizde olan sorunlar var canım atlatacağız inşallah bugünlerimizide . en güzel dönem 3 ay ile 6 arası diyorlar bakalım. Biz de diyecek miyiz?
Perşembe günü gel dedi. aslında fotoğrafları eklemek istiyorum bi görün diye ama beceremiyorum
Ben taa perşembe günü. nasıl bekliycem bilemiyorum. Kimseyle konuşamıyorum eşim annem herkes kızıyor artık bana bu panik halimden bende içime kapandım iyice ama buda delirtiyor. Bende de küçük bi beyazlık var ama doktor bebeğin demedi diyemedi büyük ihtimal bebek olabilir dedi. Kesin kesin " aaa bak bebeğin hemde kıpırdıyor" falan dese böyle olmazdım. Kalbi atabilirde atmayabilirde.... yorum böyle
Canım bebek zaten kıpırdamaz. Ben 2 aylık oldum neredeyse sadece bebeğimi grdüm kıpırdama olmaz daha çok küçükler. Perşmebeyi bekleyemezsen 1 gün öne çek ve çarşama git. Ama bu halin inan seni ve bebeği sıkıntıya sokmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Doktor sadece keseyi görmüş ve bir kez gitmişsin doktora aramızda senden daha kötü durumda olan arkadaşlar var kesesi gelişmeyip 1 hafta sonrasını bekleyenler var moral bozmak için söylemiyorum biraz daha kendine gelip gayretlşi olman için söylüyorum bunları. Bence bi silkelenip kendine gel.
Umarım deriz canım ama olsun onun dısında hersey iyi cok sükür :)
aaaa ne güzel... Kac doğumlusun cnm ben 86lıyım... Ama bebişlerimizinki denk gelmiyo ama olsun ekim ikisi de....
84 lüyüm canım bende :) içime öyle doğuyor ki benim bebeğim eylül sonunda doğacak gibi geliyor.
Kızlar benım adetlerım bırkac gun olarak duznsız 20subatta hcg bakıldı ıkıyuz kusur cıktı sonra 27subatta bakıldı bınkusurdu 4marrta randevum var sızce bebek kese falan bısı gorunurmu guttıgım hastanenın ultrasonu kotu bende baska hastaneden aldım sızce dgerım bebek goruncek kadar yukselırmı cunkı doktor dgerlerın az armıs falan dedı sınırımı bozdu hekezden yorum beklıyorum lutfen
Arkadaşlar merhaba, ben çok üzgünüm çok tedirginim ne olur beni aydınlatın içimden ağlamak geliyor.
17 ocak ta en son adet gördüm. Şubatta adetime 2 gün kala evde idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. 21 şubatta yani tam 5. hafta da 5ml kese göründü. doktor şekli yeri güzel 2 hafta sonra gel dedi. Eve gedim, bu siteden forumları bi okudum ki benim kesem haftama göre küçükmüş yorumlar öyle. O gece evde zor durdum ertesi gün başka doktora gittim kese boyutu 6.2 ml çıktı. Doktor" bizim için boyutu değil görünmesi önemli şimdilik" dedi o da 2 hafta sonra gel dedi.
Bu arada tahlillerim vardı onları devlet hastanesinde yaptırırken oranın doktoruda karnımdan bi bakmak istedi. 27 şubat günüydü yani 6. hafta olmuştu kesem 10ml çıktı.... Doktor bu "kese 6 günlük adet gecikmesi olan kadının kesesi senin adetin geçeli nerdeyse 15 gün olmuş bu kese küçük, yakın zamanda düşük yapacaksın" dedi.Hiç lekelenmem kanamam yoktu, neye uğradığımı şaşırdım şok oldum. 2,5 senedir bekliyordum tam tüp bebek tedavisine gideceğim ay gelen mucizem bizi bırakacak mıydı?.
Tansiyonum düştü yığılmışım, eşim hemen başka bir özel hastaneye götürdü kapanmaya yakın apar topar aldılar beni muayene odasına. Doktor sağolsun halime baya üzüldü. Karnımdan bişey göremedi ki alttan bakmak istedi. Kesemin ölçüsünü söylemedi ben zaten kendimde değildim sormak aklıma gelmedi. Sadece " yol sac oluşmuş görülüyor ve bir kıpırtı tarzı bir şey var alet tam algılayamıyor, bu embriyo diyip seni ümitlendirmek istemem ama büyük ihtimalle embriyodur bak sende görebilirsin, kalp atışıda kesin olur olmaz onun içinde bişey diyemem bakalım zaman gösterir perşembe birdaha gel" dedi.
Şimdi burada bakıyorumda benim gibi muhtemel doğum tarihi 25/10/2013 olan arkadaşlar kalp atışını ya görmüş ya duymuş bana niye böyle havada şeyler söyleniyor?
Günde 1 ml artmamış kesem çarşamba günü 11 milim olması gerekirken 10 milim olmuş bugün nedir bilmiyorum. Perşembe yi bekleyemiyorum. Delirmek üzereyim. O kıpırtı neydi? bebek diyemedi. Şu an gidebileceğim en yakın hastaneye gidip "beni bi muayene edin" diyesim var. saatte geçiyor ama artık duramıyorum. kimsemde yok lütfen yardım edin... ben niye göremedim kalp atışını yada bebeği....
Kızlar benım adetlerım bırkac gun olarak duznsız 20subatta hcg bakıldı ıkıyuz kusur cıktı sonra 27subatta bakıldı bınkusurdu 4marrta randevum var sızce bebek kese falan bısı gorunurmu guttıgım hastanenın ultrasonu kotu bende baska hastaneden aldım sızce dgerım bebek goruncek kadar yukselırmı cunkı doktor dgerlerın az armıs falan dedı sınırımı bozdu hekezden yorum beklıyorum lutfen
benim de 300gr falan farketmişti ama pantolonum gelmiyordu. allahtan büyük beden pantolonlarım var. hatta altını bile yaptırmadığım:)) bir ara kiloluydum. daha doğrusu alerjiden şişti her yanım.. yanaklarımdan gözüm görünmüyordu..neyse o zamandan kalan giydiğim ve giymediğim kıyafetlerim var:))
zaten önümüz yaz... cici hamile tshirt kıyafetleri giyerim:))) inşallahh allahım ne olur göster bize o güzel günleri sonra da bebeğimizi kucağımıza aldığımız günleri.. aaa sonra uykusuz geceler.. olsun bebişimiz için herşeye razıyız.mağdem onu hayata getirmek istiyoruz. elbette emzireceğiz bize ihtiyacı var.. sonu uykusuzluk da olsa yapacağız..
tatlım korkumu endişe mi birşeyler var.. dediğin gibi çok erken olduğundan ileriye gitmiyorum. dr da zaten çok erken planlamasını sağlık durumuna göre yaparız ne yapacağımıza karar verdiğimizde de ona göre yönlendirme yaparım vs dedi.
yani benim de sezeryan diye bir diretmem yok. sezeryan anneye zor bebeğe kolay diyorlar.bence ikisinin de artıları eksileri var. ayrıca bebeğe kolay değil. çünkü ilk gün bebeği emziremiyorsun sütün gelmiyor. ya da bizim gelinin gelmedi çünkü o biraz da erken sezeryan oldu ama olan birkaç kişiden de duydum.
normal doğum zaten zamanı gelince oluyorsun. sancı vs olacaktır elbette sonuçta doğum yapıyorsun küçücük bir yer genişleyerek ordan bebek çıkacak:)
sezeryanda içinden bebek alınıyor içinizdeki o sıvılar vs duruyor. zamanla geçiyor. yanılıyor muyum bilmiyorum. çünkü sezeryan olanlar sanki hiç doğum yapmamış gibi oluyor. gerçi normal doğum yapanda çevremde göremedim de:)))
neyse herşeyin hayırlısını versin.. dr nasıl yönlendirirse ona göre bakacağız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?