Yaşadıklarını okuyunca içim ürperdi. Ben sanırım ne yapıyorsam kendim yapıyorum. Düşündüm de kese görüldüğünden beri 4 doktora gitmişim 1,5 hafta içinde... Çok fazla değil mi? burada oturup saatlerce sayfa sayfa okuyup kendimle kıyaslayıp üzülmelerim de cabası... 4 doktor da farklı şey söyledi. Ben yıprandım. Seninde fikrini almak isterim sanırım bu en son gittiğim alttan muayene de yolk sac kesesiyle beyaz bi top gibi şey gören doktora hep gideyim değilmi? artık değiştirmeyim. Hem ultrasonda 2D miş güzel sayılır yani. Benim bebeğim çok şanssız böyle bir annesi var. Ben 1999 depreminden sonra uzun yıllar tedavi gördüm. Gerçi hala atamadım işte üzerimden ya neyse. Anksiyete bozukluğu var bende. Engel olamaıyorum. Bebeğim niye olmuyor diye 2,5 sene üzüldüm şimdi oldu santim santim araştırıyorum sağlıklılı gelişimi normal mi diye. Biliyorum saçma ama engel olamıyorum hastalığım da bu zaten engel olamamak. Huzursuzluk, tedirginlik, kuşku, panik.... Yazık ben kim annelik kim... Kendime hayrım yok yanlış anneye geldin kuzum yada zaten bu anne yüzünden gideceksin...Ağlıycam artık daha fazla anlatmıyım
Yaşadıklarını okuyunca içim ürperdi. Ben sanırım ne yapıyorsam kendim yapıyorum. Düşündüm de kese görüldüğünden beri 4 doktora gitmişim 1,5 hafta içinde... Çok fazla değil mi? burada oturup saatlerce sayfa sayfa okuyup kendimle kıyaslayıp üzülmelerim de cabası... 4 doktor da farklı şey söyledi. Ben yıprandım. Seninde fikrini almak isterim sanırım bu en son gittiğim alttan muayene de yolk sac kesesiyle beyaz bi top gibi şey gören doktora hep gideyim değilmi? artık değiştirmeyim. Hem ultrasonda 2D miş güzel sayılır yani. Benim bebeğim çok şanssız böyle bir annesi var. Ben 1999 depreminden sonra uzun yıllar tedavi gördüm. Gerçi hala atamadım işte üzerimden ya neyse. Anksiyete bozukluğu var bende. Engel olamaıyorum. Bebeğim niye olmuyor diye 2,5 sene üzüldüm şimdi oldu santim santim araştırıyorum sağlıklılı gelişimi normal mi diye. Biliyorum saçma ama engel olamıyorum hastalığım da bu zaten engel olamamak. Huzursuzluk, tedirginlik, kuşku, panik.... Yazık ben kim annelik kim... Kendime hayrım yok yanlış anneye geldin kuzum yada zaten bu anne yüzünden gideceksin...Ağlıycam artık daha fazla anlatmıyım
hayır hayırrr... bak sakın olumsuz düşünme huzuruzluk tedirginlik hepimiz yaşadık halada yaşıyoruz şu anda hissettiğin duygular gayet normal... çünkü hormonlar buna neden oluyo... sıkıntılara gelince hepimizin var bir sıkıntısı içini rahatlatacaksa kalça çıkığım var doğuştan çift taraflı geçen sene doktor ameliyatlık olmuşsun protez takılcak dedi yatalak kalma ihtimalimde olabilir.astım hastasıyım kortizondan kilo aldım... doktor yürüyebilmek istiyosan kilo vericeksin dedi... veremedim gitmiyo 77 kilo ile hamile kaldım dua ediyorum ki 15 kiloyu geçmesin hamilelikteki kilom kalçamdan yürüyemiycem sıcaklar bastırcak hem astımdan hem hamilelikten nefes alamıycam kalçam yzünden normal doğum yapamıycam... en önemlisi bebeğimi ayağımda sallayamıycam...belki o koştuğunda peşinden koşmakta zorlanıcam... ama olumlu düşünüyorumm.... rabbim verir kuvvetini.. bak sakın şöleyim böyleyimm deyip olumsuz düşünme ne kadar güzelki kendiliğinden oluyor bebeğin... birde doktor konusunda gittiğin doktorların ultrason cihazıda önemli ama hangisine güveniyosan ona git...ve lütfen stres yapma... şunu düşün stresim hormonlardann :)) aynanın karşısında gülümse.. insanın kendisine olumlu enerji göndermesi kadar mükemmel bir şey yok.... :)
hayır hayırrr... bak sakın olumsuz düşünme huzuruzluk tedirginlik hepimiz yaşadık halada yaşıyoruz şu anda hissettiğin duygular gayet normal... çünkü hormonlar buna neden oluyo... sıkıntılara gelince hepimizin var bir sıkıntısı içini rahatlatacaksa kalça çıkığım var doğuştan çift taraflı geçen sene doktor ameliyatlık olmuşsun protez takılcak dedi yatalak kalma ihtimalimde olabilir.astım hastasıyım kortizondan kilo aldım... doktor yürüyebilmek istiyosan kilo vericeksin dedi... veremedim gitmiyo 77 kilo ile hamile kaldım dua ediyorum ki 15 kiloyu geçmesin hamilelikteki kilom kalçamdan yürüyemiycem sıcaklar bastırcak hem astımdan hem hamilelikten nefes alamıycam kalçam yzünden normal doğum yapamıycam... en önemlisi bebeğimi ayağımda sallayamıycam...belki o koştuğunda peşinden koşmakta zorlanıcam... ama olumlu düşünüyorumm.... rabbim verir kuvvetini.. bak sakın şöleyim böyleyimm deyip olumsuz düşünme ne kadar güzelki kendiliğinden oluyor bebeğin... birde doktor konusunda gittiğin doktorların ultrason cihazıda önemli ama hangisine güveniyosan ona git...ve lütfen stres yapma... şunu düşün stresim hormonlardann :)) aynanın karşısında gülümse.. insanın kendisine olumlu enerji göndermesi kadar mükemmel bir şey yok.... :)
Ha birşeyi de söylemeyi unuttum bu en son gittiğim doktor kanamam olup olmadığını sordu bende hiç olmadı dedim ama yinede tedbir amaçlı günde iki tane progestan verdi. niye verdi anlamadım "tedbir amaçlı" diyip durdu ama neyin tedbiri? Eşimde gördü tabi seni panik atak neyapsın doktor mecbur kalmıştır öyle heyacanlısın ki diyor. Acaba bundan mıdır yoksa başka sebebi varmıdır?
Ha birşeyi de söylemeyi unuttum bu en son gittiğim doktor kanamam olup olmadığını sordu bende hiç olmadı dedim ama yinede tedbir amaçlı günde iki tane progestan verdi. niye verdi anlamadım "tedbir amaçlı" diyip durdu ama neyin tedbiri? Eşimde gördü tabi seni panik atak neyapsın doktor mecbur kalmıştır öyle heyacanlısın ki diyor. Acaba bundan mıdır yoksa başka sebebi varmıdır?
Canım çok takdir ettim seni enerjin hiç bitmesin
kanaman yoksa tedbir amaçlı vermiştir merak etme, onun hiçbir zararı yok sana aksine bebişin tutunmasına yardımcı oluyor, her doktorun tedavi şekli farklı onlara güvenmek zorundayız, yoksa doktor olmazlardı değil mi. bide herşeyi internette araştırmamak lazım, bazen ufak bir virüs için araştırıyosun internet öleceksin diyor:) benim doktor bana direk tembihledi, sakın internetten okuyup okuyup kendini endişelendirme, bu doğal bir süreç sende doğal yaşa ve keyfini çıkar dedi, gerçi mide bulantılarından çok keyif alamıyorum ama olsun ne yapalım buda geçecek:) herşey sıpalar için:)
ah canım yaa, lütfen yapma böyle, hep olumlu tarafından bakmaya çalış, artık doktor doktor gezme, içine sinen doktorda kal ve ona inan, şöle söyliyeyim daha başlarda olumsuz konuşan bir doktorsa zaten at gitsin işe yaramaz, ben doktoruma düşük nasıl oluyor diye sorduğumda bana boşver bilme daha iyi, zaten olursa sen hissedersin kötü birşey olduğunu hislerine güven dedi bana, yani kötü kötü senaryolar anlatabilirdi ama anlatmadı. o nedenle kötü ve olumsuz şeyler söylüyorsa doktorun bırak onu direk, çünkü huzursuz oluyoruz biz, hormonlar nedeniyle çok hassasız ve herşeyi biyerlere çekebiliyoruz bunun etkisi çok fazla, ağlamak istiyosan ağla ama rahatlamak için, kendini paralama, gül geç herşeye, mutlu ve pozitif bir anne olmaya çalış, merak etme herşey güzel olacakkk, sonra güleceksin bu söylediklerine:) hadi bakalım derin nefes alıp içimizden herşey çooook güzel olacak, Allah bizim için en hayırlısı neyse onu bilir onu verir diyip rahatlıyoruz. hadi başla hemen:)
Teşekkür ederim.Şimdi saki herkes benim moralimi düzeltmek için seferber olmuş gibi oldu ben bunada üzüldüm başınızı ağrıttım ama bir yandan da iyi geldi çok yalnızım anneme bile söyleyemiyorum dedim ya artık kızıyor bana! hiç konuşmuyoruz bu konuyu hep havadan sudan. Tek dertleşmem burası hepinize çok teşekkğr ederim.
Şimdi kendime şunu demeye çalışıyorum.
ismim didem . Diyorum ki;
" Didem... 27 şubatta yani tam 5+6 gibiyken doktor alttan baktı sana... yolk keseni gördü halka gibi sende gördü demekki boş gebelik değil... bak ne güzel...
Birde alet algılayamasa da doktor kıpırtı var dedi belki bugün bakılsa o kıpırtı kalp atışıydı sen erken baktırdın ondan anlam veremedi 2 gün 2 gündür büyümüştür... Görülmese hiç kıpırtı görülmezdi. bunlar haftana göre 6. haftanın tam başı için güzel şeyler. Atmayacak kalp te o kıpırtıya benzer şeyler de olmazdı, atacak ki kıpırdanmaya başlamış o bebeğinin kalbiydi diyorum....
Nasıl züğürt tesellisi mi yoksa doğrular mı?
Sen böyle iyi niyetlisin bana da moral vermeye çalışıyorsun ya Allah sana mukafatını verecek ben eminim.
tatlım benim saol o senin iyi niyetinn....acele etme sadece bekle bak perşembe her şey güzel olucak oyalanacak birşeyelr bul kendine:) dikkatini dağıt göbüşünü sev büyü annemmmmmm de benim gibi gerçi benim bebekten çok göbek aldı başını gidiyo dur diyom durmuyo:)) bak gerçekten kafan ne kdar rahat olursa bebekde kadar huzurlu olur annesi:)
ayy millet hiç göbeği olmayan bende şu an öyle bi göbek var ki akıllara zarar şişlik falan değil bildiğimiz göbek pantolonumdan dısari pırtlamışşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?