kızlar kanamam oldu. Doktorum hemen gel dedi. 10 dakika sonra yeniden baktım kanama durmuştu. Bugün gitmedim.
ama yarın sabah acil olarak gel dediDoktora gideceğim bana dua edin.
Arkadaşlar merhaba, ben çok üzgünüm çok tedirginim ne olur beni aydınlatın içimden ağlamak geliyor.
17 ocak ta en son adet gördüm. Şubatta adetime 2 gün kala evde idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. 21 şubatta yani tam 5. hafta da 5ml kese göründü. doktor şekli yeri güzel 2 hafta sonra gel dedi. Eve gedim, bu siteden forumları bi okudum ki benim kesem haftama göre küçükmüş yorumlar öyle. O gece evde zor durdum ertesi gün başka doktora gittim kese boyutu 6.2 ml çıktı. Doktor" bizim için boyutu değil görünmesi önemli şimdilik" dedi o da 2 hafta sonra gel dedi.
Bu arada tahlillerim vardı onları devlet hastanesinde yaptırırken oranın doktoruda karnımdan bi bakmak istedi. 27 şubat günüydü yani 6. hafta olmuştu kesem 10ml çıktı.... Doktor bu "kese 6 günlük adet gecikmesi olan kadının kesesi senin adetin geçeli nerdeyse 15 gün olmuş bu kese küçük, yakın zamanda düşük yapacaksın" dedi.Hiç lekelenmem kanamam yoktu, neye uğradığımı şaşırdım şok oldum. 2,5 senedir bekliyordum tam tüp bebek tedavisine gideceğim ay gelen mucizem bizi bırakacak mıydı?.
Tansiyonum düştü yığılmışım, eşim hemen başka bir özel hastaneye götürdü kapanmaya yakın apar topar aldılar beni muayene odasına. Doktor sağolsun halime baya üzüldü. Karnımdan bişey göremedi ki alttan bakmak istedi. Kesemin ölçüsünü söylemedi ben zaten kendimde değildim sormak aklıma gelmedi. Sadece " yol sac oluşmuş görülüyor ve bir kıpırtı tarzı bir şey var alet tam algılayamıyor, bu embriyo diyip seni ümitlendirmek istemem ama büyük ihtimalle embriyodur bak sende görebilirsin, kalp atışıda kesin olur olmaz onun içinde bişey diyemem bakalım zaman gösterir perşembe birdaha gel" dedi.
Şimdi burada bakıyorumda benim gibi muhtemel doğum tarihi 25/10/2013 olan arkadaşlar kalp atışını ya görmüş ya duymuş bana niye böyle havada şeyler söyleniyor?
Günde 1 ml artmamış kesem çarşamba günü 11 milim olması gerekirken 10 milim olmuş bugün nedir bilmiyorum. Perşembe yi bekleyemiyorum. Delirmek üzereyim. O kıpırtı neydi? bebek diyemedi. Şu an gidebileceğim en yakın hastaneye gidip "beni bi muayene edin" diyesim var. saatte geçiyor ama artık duramıyorum. kimsemde yok lütfen yardım edin... ben niye göremedim kalp atışını yada bebeği....
tüylerim diken diken oldu hem kendine hem bebişine hemde çiçeklerine iyi bak bunca engele rağmen bebeğin sana tutunmuşsa vardır bi hikmeti bence hamileliğinin tadını çıkar
arkadaşım kendini boşa üzüyosun geç döllenme diye bir şey var ki benimki öyle mesela ben şu an 8 hafta görünüyorum ama öyle dğil daha kalp atışını falan duymadık senin gittiğin doktor nasıl bir doktormuş öyle şak diye kesinmiş gibi söylemiş bence sen o doktora bir daha gitme hem düşük yapacak olsaydın kese gelişmezdi canım emin ol
Ben taa perşembe günü. nasıl bekliycem bilemiyorum. Kimseyle konuşamıyorum eşim annem herkes kızıyor artık bana bu panik halimden bende içime kapandım iyice ama buda delirtiyor. Bende de küçük bi beyazlık var ama doktor bebeğin demedi diyemedi büyük ihtimal bebek olabilir dedi. Kesin kesin " aaa bak bebeğin hemde kıpırdıyor" falan dese böyle olmazdım. Kalbi atabilirde atmayabilirde.... yorum böyle
canım o herkes için geçerli kimseye kesin kalbi atar ya da atmaz demiyolar ki diyemezler de zaten boşa stres yapıyosun bence
Birde son bişey anlatmak istiyorum ;
Biz 2,5 yıldır bebek istiyoruz eşimin morfoloji, hareket, sayı, miktar ne ararsan sorunu var. Benim de sağ tüpüm tıkalı ara sıra kistlerim oluyordu. Geçen sene evlilik yıldönümümüzde eşim bana 3 dal mor orkide getirdi çok sevdim ama bakamadım 3 ayda soldu gitti... Sonra arşatırdım ki budanacakmış dedikleri gibi budadım ama kaldı 3 tane sopa gibi sap! aylarca öyle kaldı gittim geldim baktım, suladım, gübreledim yok tepki yok çiçekten.
Birgün dedim ki bu çiçek ne zaman tomurcuklanıp çiçek açarsa ben de o zaman yavrulayacağım... Derken ocak ayıydı yandan birden tomurcuk verdi birde kökten 4. yeni dal gelmeye başladı. Söylediğim şey aklıma geldi. Acaba mı dedim ama yakın da etmedim sonuçta saçma geldi çiçekle kendini bir tutmak... Şubat ayı tomurcuklar iyice arttı her dal da oluştu büyüdü ama daha açmadı.
Bizde mart ayında tüp bebek tedavisine başlayacağız, 1 yıldır ovulasyon testi kullanıyordum fazla almışım artmış biraz, dolabımı düzenleerken test kutusu önüme düştü. "Amaaan bunuda fazla almışım arttı, işime yaramaz artık ama dur bi yapayım da bitsin" dedim . adetime de 2 gün var. gidip fsh,lh baktıracağım. Sonra bi yaptım ki kopkoyu çift çizgi.... Yumurtluyor olamam adetim geldi sayılır... Araştırdım ki hamilelik te de pozitif çıkarmış. İçime bi kurt düştü hem korkuyorum hem istiyorum bir tane de gebelik testim var yapsammı yapmasammı? Bi cesaret yaptım. Bekledim. Ne göreyim .... Pembe ikinci çizgi...
Dolabımı düzeltirken önüme düşen kutu ile bir anda hayatım değişti.
Hemen gittim çiçeğe baktım tomurcuklar açtı açacak... Allahım bu bana işaretinmiş ama ben anlamamışım dedim. Ağladım şok oldum, Tüp bebek için gün almıştık biz...
Kan testi falan derken doktor ilk defa keseyi görmek için gün verdi. Yine sabırsızca o günü bekliyordum. Bir gün öncesi orkidemin tomurcuklarından bir tanesi çiçeğini açtı. içimden dedim "Tamam keseyi görücez, iki haftadır duran tomurcuğun bugün açmasında bir hayır var" hakikatende ertesi gün keseyi gördük.
şimdi 2 tane daha tomurcuk çiçek açtı toplamda 3 çiçek ve birkaç tomurcuk var. Ve ben kalp atışını duymak için bekliyorum. Çiçeğim solmuyor aksine çiçekleniyor. Kalp atşınıda duyacağım inşallah Allahım neolur benim gibi olanların yüzünü güldür...
mrb. aranıza yeni katılıyorum dün int.te araştırma yaparken rastladım size. hemen üye oldum. ben de ekim annesi olmaya adayım :) allah bebek isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. inşallah sağlıklı huzurlu hamilelik dönemi geçiririz ki bebeklerimz de öyle olsun .. :)
canım, bana dr önümüzdeki hafta içi, kalp atışı için gitmemi söyledi. senden önde göründüğüm halde, ben de geçen hafta sadece keseyi görebilmiştim.
lütfen kendini üzme şimdiden. bekleyerek bebeğin gelişimini takip ederek yeni dr un seni bilgilendirecektir.
hiçbir dr um bana keselerin kaç mm olduğu hakkında birşey söylemedi, onlara hiç kafayı takmıyorum ben.
benim için önemli olan kalp atışını almak, ilk 3 ayı atlatmak. ince hesaplara girmeyelim. bireysel olarak herkesin gebeliğinde farklılıklar olacaktır. tüm bilgileri ortalamalara vurarak belirliyorlar, kesin net bilgi olarak düşünme hiçbirini. ortalamanın gerisinde veya ilerisinde olanın da sağlıklı bebekleri doğuyor.
Aöa işte geç döllenme olsa ben adetime 2 gün kala evde testte iki çizgi nasıl çıktı? onu anlayamıyorum?
Eşimin Dna hasar testinde de sağlam sperm % 0 çıktı yani "döllenme asla olmaz olsa bile düşer" . Bunu Kaan Aydos hoca söyledi düşün, herkese ümit saçan hoca bize bunu söyledi. Şimdi bu mucizeye birşey olacak diye ödüm kopuyor çok panik durumdayım doktor doktor geziyorum. Belki de herşey normal ama çok doktor çok ses çok kafa karışıklığı, işin içinden çıkamadım
Dimi normal benimde durumum . Hatta o görülen beyazlık ta bebeğimdi ama daha 5+6 olduğu için küçücüktü alet algılayamadı diyorum artık kendime
şu panik halini bırak kenara. endişe ederek sadece kendini strese sokuyorsun ve o stres bebeğinin baş düşmanı. bunu bil.
güzel ılık suyla bir duş yap. sonrasında uzan, kitap oku. düşünme bunları. hepimizde farklı düzeylerde endişe oluyor ama, o endişelerin bir şeyi olumlu olarak değiştirdiği olmuyor.
9. haftaya kadar gecikmeler olabiliyor, içlerinden ne mucizeler çıkıyor. moralini yüksek tut. o zamana kadar dr larının hiçbirisinin olumsuz yorumu ile kendini üzme. güvenmiyorsan dr una , başka bir dr a gider, ikinci bir görüş alırsın.
arkadaslar persembe gunu bebisimi gorme umudu ile gittim ama.bebgim gorunmuyo 5+3 gunluk kanda var 796 cikti beta hcg sizdel bole
yasayan varmi lutfen cevap
başka ne olabilirki canım bebeğindir tabiki,ben tam 6 haftalıkken gittim kalp atışı görülmedi doktor çok normal 2 hafta sonra gel dedi ben o kadar bekleyemem dedim 10 gün sonra gidicem çok panik yapmıştım ama bakıyorum ağrım yok kanamam yok herşey gayet normal gidiyor bende pozitif olmaya karar verdim bu halime kendim bile şaşıyorum normalde eşimi delirtirdim ya kalp atışı yoksa ya kötü bişey varsa diye,ama beklemekten ve dua etmekten başka yapacağımız bişey yok nasipte varsa kalp atışınıda kucağımıza aldığımızıda görürüz ama nasip değilse yapacak bişey yok sende olumlu düşünmeye çalış lütfenhakkında hayırlısı olsun
Yapamıyorum, içimden bir ses bu doktor için de " seni oyalıyor aslında geri olduğunun o da farkında ama o kadar peniktim ki üstüne bidaha üzmek istemedi ondan var la yok arası konuştu" diyor bu sese engel olamıyorum.
kızlar kanamam oldu. Doktorum hemen gel dedi. 10 dakika sonra yeniden baktım kanama durmuştu. Bugün gitmedim.
796 beta ile görünmez zaten canım biraz daha artması lazımbenim 2225 çıktıktan 1 hafta sonra sadece kese göründü doktor tekrar ne zaman çağırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?