merhaba, ben 9+3 haftalık hamileyim 6. haftadan sonra 4 kilo verdim. zaten cok zayıf olmadığım için kilo vermem fena olmadı ama hic bir sey yemedigim icin bebeğim vitaminsiz kalacak diye korkuyorum. bazı doktorlar balık yağı falan veriyormuş benim ki bi şey de demedi. zaten hiç bir şey söylemiyor sağolsun cımbızla laf alınıyor ağzından
çok vermişsin canım. dr a söyle, kan değerlerine bakıp gerekirse serumla takviye yaparlar. ilk 3 ay çok önemli değil, bebek besinsiz kalmaz, merak etme. sen çıkarsan bile yine de yemeğe çalış.
kizlar cok kotuyum yaa kanamam var doktor yapacak bise yok sagliksizsa dusecektir dedi moral sifir kac gundur agla agla beterim çıkmazda gibiyim şaşirdim kaldim gece uykudan icim yanarak kalkiyorum yüregim sıkışıyor bukadar ugraştan sonra kaybetmek istemiyoru herkes neden cocuk yapmiyorsun bilmem ne sorular bi mucize olarak oldu tedaviyi artık birakiyorum dayanamiyordum surekli ilaç doktor her ay hamile gibi hissedip sonra bir hayal kirikligi daha ve artik aglamaktan bitap sekilde tedaviyi birakacam dedim doktoruma oda sen bilirsin dinlen dedi vee mucizze geldi simdi gidiyor allah im ne olur gitmesin hergun karnimi sevdim birakma beni diye esim agliyor bana gostermeden ama ben anliyorum gozler kipkirmizi allah im sabir ver diyorum ama dayanamiyorum kesilsin kanamam artik belim karnim cok agriyor zaten gelismemisti ama umutla bekledim icim yaniyorr kor gibi allah im kimseye yasatmasin bu durumu
canım, hayırlısı için dua et hep. inş sağlıklıdır ve tutunabilir. kanamalı süren ve sağlıklı doğan bebekler de çok oluyor. hiç kanamasız olan düşükler de. benim ilk gebelikte kalbi durmuştu, düşmedi, hiçbir şekilde belirti de vermemişti, kanama lekelenme olmadı, kürtajla alındı sonra.
sadece dua et. kendini üzmemeye çalış.
slm arkadaşlar nasılsınız uzun süre giremedim ama arada yazdıklarınızı okudum naıl gidiyor hayat
sizi birşey soracağım1 ay sonra 2li taramam var bugün arkadaşlarla buluştum çocuğu olanlar sakın yaptırma dedi
özür diliyorlar sağlam çıkıyor sen üzülmekle kalıyorsun dediler çocuğu aldırmadıktan sonra yaptırmana gerek yok dediler siz ne düşünüyorsunuz..
2li tarama konusunda başka fikri olan yok mu
ben ikili testi kesinlikle yaptıracağım. bir de ileri haftalarda ayrıntılı ultrason varmış(tam adını unuttum.) o ikisi çok belirleyici testler, onun dışındaki taramaları yaptırmayı düşünmüyorum, benim kanımla öğrenileceklere bakılsın sadece. olumsuz bir şey çıksa bile aldırmayı düşünmüyorum ama, olumsuz haberlere karşı önceden hazırlıklı olmak için, erken bilgi sahibi sahibi olmak faydadır diyorum.
kızlar hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için.sizler de görürsünüz inşallah büyümüş halini.bi de size bi sorum olacak,öğleden beri sol kasığımda ara ara batma oluyor,daha önce hiç olmamıştı,ağrı oldu da böyle batma olmamıştı,sebebi ne olabilir? bebek sol taraftaysa acaba ,ondan mıdır?
Neva'cığım, tahminimce rahim kasılıp gevşeyerek bebeğe uygun ortam hazırlıyordur. rahim hacmini genişletirken böyle kasılmalar oluyor, normal bence. dr una yine bahsedersin kontrolünde.
ilk haftalarda bende de vardı ama şu an durdu. yakında yine başlar diye tahmin ediyorum. endişe etme canım.
ya kızlar bu mide bulantısına kesin çözüm yok mu yaa.tıpta kansere bile çözüm bulunmuşken bu mide bulantısına neden yokk..yoruldum artık.hiçbirşey yapamıyorum.oğlumla ilgilenemiyorum.temizlik yapamıyorum..yemek yapamıyorum..yatağımı toplamak bile gözüme geliyor..sadece uzunmak ve hiç kalkmamak istiyorumm...ben ilk hamileliğimdede böyleydim ama onda sorumluluğum yoktu.bunda minik prensim varr.onunla ilgilenemiyorumm ve okadar vijdan azabı çekiyorum kii...bitsin nolur bu bulantılarrr...
canım, benim en iyi çözümüm istifra etmek. o zaman rahatlıyorum. çok sulu olmasın miden. suyu azar azar sık sık iç. beyaz leblebi atıştır bir de. mide boşken, kendi salgılarıyla daha fazla bulantı oluyor, az ve sık ye. şikayetlerin azalır.
kızlar kayinvalidem iyidir hoştur ama iki gündür sinir ediyor beni dün bebeğimin kalp atışlarını duymaya gittiğimizde esimi almadilar ve dr da çok ilgisizdi kayinvalidemin doktoruymus önceden o yüzden ona gidiyoruz her neyse ışte eve geldik böyle böyle dedim çok ilgisizdi hiç bişey söylemiyordu falan dedim önceden öyle değildi yaşlanmış demekki ddi ben özel muayenehanesine gidiyordum tabi parayı veriyorduk ilgileniyordu ddi bizde artık özel hastaneye gidecegimizi söyledik hemen itiraz etti hayır devlet hastanesi iyi de bilmem ne de bir sürü şey söyledi özel hastaneye gitmememiz için halbuki kendisi de söyledi özel muayenehanesine gitmis herşeyi esirgiyo ya eşim birşeye fazladan para ödeyecek diye ödü kopuyo bugün de yengemle konuşuyoruz onlarda bebek istiyor olmadan önce folk asite başla dedim hemen ona da itiraz etti önceden öyle şeyler mi vardı ddi şimdi ki zamanla o zaman aynı mi o zaman bir sürü doğurup çoğu da ölüyormus dedim orası öyle diyo sinir oldum ya bi de ilk torunlari olacak hiç öyle önemsemiyorlar
kv deyince
bizim bebekten şu an ailelerden kimsenin haberi yok. kesinleşince söyleyeceğiz.
sen bebeğin için eşinle aldığın kararları uygula canım. öncelikle söz hakkı sizin, onların önerilerini dinlersin yine ama bildiğini uygula. canını sıkma bu yüzden.
ya kızlar moralim çok bozuk bugün misafirliğe gittik görümceme evleri sobalı oğlum sobayı bilmediği için iki elini birden yaktı avuç içini.yaa sobayı kıracaktım nerdeyse.çok kötü oldum.2 saat ağladı.ağrı kesici merhem felan derken yanması geçti ama parmakları su toplamış.elleri havada geziyor.canım benim yaaa.oturdum hüngür hüngür ağladım yaa.sonra eşim geldi eve parmağı sargılı noldu dedim oda parmağının etini kesmiş resmen koparmış atmış etini.çok derindi.hangisine üzülüm ben yaaa.buarada eşimde çok feci hasta.benim midem zaten iflas etmiş durumda ben ne yapayım şimdi yaa
birkaç güne iyi olur canım. dr a götürdünüz mü, su toplamış yerleri patlatmayın, mikrop kapmasın, kendiliğinden sönmesini bekleyin. merhemi sür ve sargılı gezsin birkaç gün. çabuk iyileşir merak etme. için gitmiştir ama böyle böyle öğreniyor çocuklar. sen de yabancı yerlerde daha dikkatli ol, çocuklar merakla her yere dalar, göz kontrolünde olsun hep.
ailecek geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.