ne çabuk uyudunuz kızlaarr ....
kızlarrr 7. haftadayım sanki eğrilip doğrulunca karnımın altında hissediyorum rrahmimin büyüdüğünü baya baya hissettiriyo diymi ama..
kızlar sonuçlarımı internetten baktım çıkmış..
dr a yarın sorarım troit için diğerleri için cumartesi giderim..
kızlar bu konu hakkında ne dersiniz. nasıl çıkmış.. bilen var mı ya da bu sonuçları olan var mıydı
TSH 4,659 uIU/ml 0,35 - 5,50 yani normal görünüyor. ama dr 2 nin altına düşmesi gerekir diyordu. burda 5,50 ye kadar olabilirmiş gibi.
RubellaIgG [H] 46,6 (POZİTİF) IU/ml 0 - 9,9 yüksek çıkmış..
WBC [H] 10,41 x10^3/uL 4 - 10,3 yüksek çıkmış
MPV [H] 11,4 fl 7,4 - 10,9 yüksek çıkmış
kızlar sonuçlarımı internetten baktım çıkmış..
dr a yarın sorarım troit için diğerleri için cumartesi giderim..
kızlar bu konu hakkında ne dersiniz. nasıl çıkmış.. bilen var mı ya da bu sonuçları olan var mıydı
TSH 4,659 uIU/ml 0,35 - 5,50 yani normal görünüyor. ama dr 2 nin altına düşmesi gerekir diyordu. burda 5,50 ye kadar olabilirmiş gibi.
RubellaIgG [H] 46,6 (POZİTİF) IU/ml 0 - 9,9 yüksek çıkmış..
WBC [H] 10,41 x10^3/uL 4 - 10,3 yüksek çıkmış
MPV [H] 11,4 fl 7,4 - 10,9 yüksek çıkmış
Ya kizlar kafam takıldı. Doktorum benden toxoplasma testi istemedi sadece hayvan besliyor musunuz dedi hayır dedik.ama simdi cig et falan da buna sebep olabilirmiş diye okudum.kucukken annem köfte hazırlarken cig eti ben yerdim ve bı kac kere kurt olmustu ben de.ama oyle ciddi problem yaşamamıştım .bu bende bir sorun teşkil eder mı cok tedirgin oldum(((
ekim anneleri hepinize merhaba,
ben de 6 haftalık hamileyim. İnşallah bebeklerimiz sağ salim dünyaya gelir :)
doktorum benden toxoplazma ve rubella testleri istedi. bu testleri devlette yaptırabilen anne adayları var mı aranızda
nerdeyse her yerimden kalkışımda kasıklarımda ağrı hissediyorum.Göbek çekilmeside dün başladı.birde yattığım zaman sağ tarafımda portakal büyüklüğünde bi kese var gibi hissediyorum onun gebelik kesesi olduğunu düşünüyorum çünkü bebeği doktor sağda bulmuştu da , aynı hissi bide solda da hissediyorum , benim bitanecik bebeğim var :)) ona neyin nesi anlayamadım :))
hanımlar ben bu alerjiden mahvoldum ya ilaç da kullanamıyorum o yüzden tüm gün hapşur allah hapşur...
her hapşurukta içimde deprem oluyo üstelik düşük tehlikem vardı şimdilik bayağı azaldı düşük tehlikesi ama yine de temkinli olmakta fayda var...
benim gibi olan ya da bu derdin çaresini bilen biri var mı?:2:
Ben de inşallah bir sorun olmazsa ekim 2013 de bir kez daha anne olacağım. Şubat 2010 doğumlu bir kızım var. Ben özel bir okulda ğretmenim... İstanbul Gaziosmanpaşa'da oturuyorum.
Burayı sadece okuyabiliyorum kaç gündür yazmaya çok vaktim olmuyo ne yazık ki.
Dün dr daydım 6 haftalık hamileymişim. Kalbi atıyo dedi ama ben ne gördüm ne duydum... Pek suratsız bi dr du zaten. Hafif bir lekelenmem vardı. Progestana başlattı ama gözümü açtırmıyo bu ilaç. Acayip baş dönmesi yapıyo
Sat: 19 Ocak
canım, ben mesajını okumuştum, hatta cevap vermedim mi diye bir an düşündüm.bunu yazmıştım kızlar yok arada kaynadı sanırım sitem değil yanlış anlamayın dün okadar kötü haberden sonra normal ya
günaydın annişler :)) ben bu faranjitten kurtulamıyorum nasıl bir önlem almalıyız bunun için ? deli olucam artıkbademciklerim yok direk yapışıo boğazımdan hastalık
arkadaşlar, üst bacaklarınızda kılcal damar çatlaması olan var mı?
bacaklarımda ağrı vardı, bir yere mi çarptım, morardı mı diye bakayım dedim, bir sürü kılcal damarlar çıkmış bacaklarımda, incecik damar damar görünüyorlar, örümcek ağı gibi.. siz böyle birşey gördünüz mü ya da duydunuz mu?
cumartesi dr'a gideceğim ama endişe edilecek bir durum var mı sizce?
benim sorum da yanıtsız kalmış.
45 dakikamı geçmişi okumaya ve cevaplamaya ayırdım ama sonuç sıfır, üzüldüm açıkçası.
aranızda 2. gebeliği olanlar da vardı, kimse cevabı bilmiyor galiba?
Canım bende onceden kılcal damarlar gözüküyordu. Varis gibi. Ama simdi çoğalma falan yok.
Sende cok fazla varsa ve yeni oluştuysa ihmal etme bence göster Dr'a. Allah korusun kan pihtilasmasi falan olmasın. Kan sulandirici kullanıyor musun? Her gun bir coraspin, ecopirin yada bebe aspirini falan. Bana vermişti Dr'um. Her gun bir tane iciyorum.
Gerçi annemden falan biliyorum hamileliğinde cok varis oluşmuş.
cevap için çok teşekkür ederim jasemin.
örümcek ağı gibi bendekiler. dr a soracağım mutlaka.
benim bir kaybım var, pıhtılaşma dışındaki tüm nedenleri elediler neredeyse, onu da bir kayıpta yapmıyor devlet. kan sulandırmakla ilgili hiçbir şey kullanmıyorum.
işten dolayı sürekli ayakta durmaktan 2-3 tane örümcek ağı gibi ince damarlanmam olmuştu yıllar öncesinden. dikkat ettiğim için yenileri oluşmadı yıllar içinde. varis değil de örümcek şeklinde kılcal damar, böyle tanımlamıştı cildiyeci eskileri...
bu sene, ilk gebelikte de birden fark ettim, kürtajdan sonra zamanla kayboldular. geçen gün yine dikkatimi çektiler, olanlar iyice belirginleşmiş ve yenileri de çıkmış.
sormaktaki esas endişem de pıhtılaşma korkusu idi, siz de ona dikkat çektiniz. öyle belirtiler veriyor mu pıhtılaşma?
gebelikte ilerleyen dönemlerde olabiliyormuş ama erkenden çıkması biraz endişelendirdi beni.
bebek de biraz haftasına göre geri ama dr olumsuz konuşmamıştı.
olmazsa cumaya randevumu alayım ben.
çok teşekkürler cevabın için.
Arkadaslar benim onceden fibrokistik kistler vardı mememde. Tup bebek tedavisinde cok hormon kullandım. Simdi memelerime dokununca icinde birşeyler hissediyorum kitle gibi. Acaba gidip bir ultrason çektirsem mı?
Bazen hamilrlikte süt oluşumu oluyor diye içlerinde öyle kitle gibi seyler vardır diyorum. Bazen de endişe ediyorum. Sonra diyorum ki Allah korusun kötü birsey çıksa hamileliğim ne olur? Kafam karışıyor.
Sizlerde de memede bu tür degisiklikler var mı?
Bende de bir kac tane vardı öyle örümcek gibi. Ama çoğalma yok bende. Onceden cok ayakta yada cok oturarak çalıştığım icin olmuştu. Bence bir kan sulandirici verir Dr. Çünkü icmekte zarar yok. Ben iciyorum ve uzun süre de icecekmisim. Pihtilasmayi önlemek icin bütün tup bebek tedavilerinde veriliyor.
Normalde hamilelik dışında pihtilasma bacaklarda morarma vs belirtisi veriyor. Hamilelikte de aynıdır diye düşünüyorum.
Madem bir kaybın var ısrar et bence Dr'a da. Bunu testi varmı bilmiyorum. Gerekirse öyle bir test yapsın. Belki kan verip yapılabiliyordur.
canım endişe etme için rahat etmeyecekse sadece onu yaptır.. ama dr a da endişenden bahset.. belki başka test isteken onu da yaptırtır ayrı kan vermemiş olursun.. belki de gerek görmez..Ya kizlar kafam takıldı. Doktorum benden toxoplasma testi istemedi sadece hayvan besliyor musunuz dedi hayır dedik.ama simdi cig et falan da buna sebep olabilirmiş diye okudum.kucukken annem köfte hazırlarken cig eti ben yerdim ve bı kac kere kurt olmustu ben de.ama oyle ciddi problem yaşamamıştım .bu bende bir sorun teşkil eder mı cok tedirgin oldum(((
Benim doktorumda tsh 2-2.5 arası normal dedi.
Ben 2ayri doktora muayene oldum ikisi de tsh icin 0.10 ile 2.5 arasi normal dedi.
canım, rubella kızamıkçık oluyor, bağışıklığın var, pozitif olması çok güzel. rahat ol.
tsh için ilacının dozunu artırması gerekiyor dr unun. normalde sıkıntı olmazdı belki ama gebelikte düşük olması isteniyor. ben de bugün tahlil verdim, dozu çok yükseltmişti dr, bakalım kaça kadar düşmüş, bekliyorum sonucu.
diğer iki değerin de hemogram testindekiler, tahminimce ikisi de önemli değil. bende de bazen farklı çıkanlar oluyor, dr lar hiç önemsemedi bugüne kadar...
şu an sadece tsh a önem vermen gerekiyor. yanlış hatırlamıyorsam sen ilaç da kullanıyordun tsh için, en son değerini ne zaman ölçtürdün ve kaç çıkmıştı?
cevap için çok teşekkür ederim jasemin.
örümcek ağı gibi bendekiler. dr a soracağım mutlaka.
benim bir kaybım var, pıhtılaşma dışındaki tüm nedenleri elediler neredeyse, onu da bir kayıpta yapmıyor devlet. kan sulandırmakla ilgili hiçbir şey kullanmıyorum.
işten dolayı sürekli ayakta durmaktan 2-3 tane örümcek ağı gibi ince damarlanmam olmuştu yıllar öncesinden. dikkat ettiğim için yenileri oluşmadı yıllar içinde. varis değil de örümcek şeklinde kılcal damar, böyle tanımlamıştı cildiyeci eskileri...
bu sene, ilk gebelikte de birden fark ettim, kürtajdan sonra zamanla kayboldular. geçen gün yine dikkatimi çektiler, olanlar iyice belirginleşmiş ve yenileri de çıkmış.
sormaktaki esas endişem de pıhtılaşma korkusu idi, siz de ona dikkat çektiniz. öyle belirtiler veriyor mu pıhtılaşma?
gebelikte ilerleyen dönemlerde olabiliyormuş ama erkenden çıkması biraz endişelendirdi beni.
bebek de biraz haftasına göre geri ama dr olumsuz konuşmamıştı.
olmazsa cumaya randevumu alayım ben.
çok teşekkürler cevabın için.
Arkadaslar benim onceden fibrokistik kistler vardı mememde. Tup bebek tedavisinde cok hormon kullandım. Simdi memelerime dokununca icinde birşeyler hissediyorum kitle gibi. Acaba gidip bir ultrason çektirsem mı?
Bazen hamilrlikte süt oluşumu oluyor diye içlerinde öyle kitle gibi seyler vardır diyorum. Bazen de endişe ediyorum. Sonra diyorum ki Allah korusun kötü birsey çıksa hamileliğim ne olur? Kafam karışıyor.
Sizlerde de memede bu tür degisiklikler var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?