2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
kızlarrr 7. haftadayım sanki eğrilip doğrulunca karnımın altında hissediyorum rrahmimin büyüdüğünü baya baya hissettiriyo diymi ama..

kızlarrr 7. haftadayım sanki eğrilip doğrulunca karnımın altında hissediyorum rrahmimin büyüdüğünü baya baya hissettiriyo diymi ama..

Benimde 7 haftalik.hatta bugun kontrolum vardi hersey normal cok sukur.ama ben boyle hissetmiyorum hic.sat in kac senin dogum tarihlerimiz ayni da.benim 17 ocak

Ben 2ayri doktora muayene oldum ikisi de tsh icin 0.10 ile 2.5 arasi normal dedi.

Ya kizlar kafam takıldı. Doktorum benden toxoplasma testi istemedi sadece hayvan besliyor musunuz dedi hayır dedik.ama simdi cig et falan da buna sebep olabilirmiş diye okudum.kucukken annem köfte hazırlarken cig eti ben yerdim ve bı kac kere kurt olmustu ben de.ama oyle ciddi problem yaşamamıştım .bu bende bir sorun teşkil eder mı cok tedirgin oldum(((

canım, rubella kızamıkçık oluyor, bağışıklığın var, pozitif olması çok güzel. rahat ol.

tsh için ilacının dozunu artırması gerekiyor dr unun. normalde sıkıntı olmazdı belki ama gebelikte düşük olması isteniyor. ben de bugün tahlil verdim, dozu çok yükseltmişti dr, bakalım kaça kadar düşmüş, bekliyorum sonucu.

diğer iki değerin de hemogram testindekiler, tahminimce ikisi de önemli değil. bende de bazen farklı çıkanlar oluyor, dr lar hiç önemsemedi bugüne kadar...

şu an sadece tsh a önem vermen gerekiyor. yanlış hatırlamıyorsam sen ilaç da kullanıyordun tsh için, en son değerini ne zaman ölçtürdün ve kaç çıkmıştı?

canım, toxoplazma için, çocukken geçirmiş olman çok daha iyidir, bir kere geçirsen bağışıklığını kazanırsın zaten,rahat ol.
sadece aşısız kedilere köpeklere(daha doğrusu dışkılarına) yaklaşma.
çiğ et yeme.
sebze meyveyi iyi yıkayarak ye.
dışarıda yememeye çalış, özellikle salata gibi çiğ sebzeler sakıncalı.

için çok rahat olsun. benim evde kedilerim var, aşıları yaptırıyor musun diye sordu dr lar, evet dedim, test bile istemediler benden ilk gebeliğimde.
kalp durmasından bebeğimi kaybetmiştim, o zaman toxoplazmaya da baktılar, evde kedi beslediğim ve sokaktakileri de sevdiğim halde negatif çıkmıştı. kedilerle alakası çıkmadı. o kadar sık rastlanan birşey değil ama gebelikte her ihtimale karşı dikkat edeceğiz işte.

çocukken geçirmiş olsan bile olumlu birşey, bağışıksındır zaten. toxoplazma nezle -grip benzeri tepki ile görünürmüş vücutta, farkında olmayabilirsin. kurtlar ile alakası yok...

devlette risk olmadan test pek yapmıyorlar.
ben rubellayı özelde yaptırmıştım.
toksoplazmayı da kalp durması nedeninde var mı diye bakmıştılar devlette.

toksoplazmaya sağlık ocakları bakmıyor, testi hem geçmiş hem de son 3 ayda geçirdiniz mi diye bakıyorlar, özeldeki fiyatları her birinin 35 -40 tl civarı.
üstteki mesajımda yazdıklarıma dikkat edin, yeterli.. korkulacak birşey yok.
ağır bir grip geçirmeyle benzer riski var toksoplazmanın. kesin zarar verir diye birşey yok.

canım, gebelikte rahim duvarı kalınlaşıyor, ben de dışarıdan dokunarak o sertleşmeyi anlıyorum.
sağ-sol taraf diye birşey yok duvar kalınlaşmasında. rahim bütün olarak kendini hazırlıyor, bebek sadece bir tarafa geçmiştir. o önemli değil.

benim de alerjim var. dr ilaç vermiyor. toza-kokulara dikkat etmeye çalışıyorum. zor ama ne yapalım

Merhaba hosgeldin canım. Hayırlı olsun insallah. Progesteronu ilaç olarak mı yoksa vajinadan jel seklinde mı kullanıyorsun? Bende bastan beri jel olanı kullanıyorum ama bende bas dönmesi yapmıyor.
Özele mı gittin devlete mı? Ben 7 haftalıkken gitmiştim kalbini dinlemeye. Dr sesini açtı ve duyduk biz sesini. Üstelik 3 tane de ultrason görüntüsü verdi. Altta kalp atışı da belli oluyordu, aşağı yukarı çizgiler seklinde.
Olsun belki bir dahaki sefere dinletir sana da merak etme.

bunu yazmıştım kızlar yok arada kaynadı sanırım sitem değil yanlış anlamayın dün okadar kötü haberden sonra normal ya
canım, ben mesajını okumuştum, hatta cevap vermedim mi diye bir an düşündüm.
bence korkacak birşey yok, çünkü gebeliğe yakın zamanda geçirmen risklidir. aşıdan dolayı yüksek çıkmış olabilir. ama aşıdan bu zamana kadar geçen sürede, yeterince antikor üretmiştir vücudun. ben bir sakıncası olduğunu sanmıyorum ama dr un en doğru şekilde yönlendirecektir.

günaydın annişler :)) ben bu faranjitten kurtulamıyorum nasıl bir önlem almalıyız bunun için ? deli olucam artık bademciklerim yok direk yapışıo boğazımdan hastalık

bal ile toz zencefil(yarım çay kaşığı)macun gibi karıştır, kaşıkla.
ballı ıhlamur rahatlatır.
ekşi-tuzlu-sıcak-soğuk-acılı yiyeceklerden ve fazla sesini yormaktan kaçın. geçmiş olsun.

benim sorum da yanıtsız kalmış.
45 dakikamı geçmişi okumaya ve cevaplamaya ayırdım ama sonuç sıfır, üzüldüm açıkçası.
aranızda 2. gebeliği olanlar da vardı, kimse cevabı bilmiyor galiba?

Son düzenleme:

Canım bende onceden kılcal damarlar gözüküyordu. Varis gibi. Ama simdi çoğalma falan yok.
Sende cok fazla varsa ve yeni oluştuysa ihmal etme bence göster Dr'a. Allah korusun kan pihtilasmasi falan olmasın. Kan sulandirici kullanıyor musun? Her gun bir coraspin, ecopirin yada bebe aspirini falan. Bana vermişti Dr'um. Her gun bir tane iciyorum.
Gerçi annemden falan biliyorum hamileliğinde cok varis oluşmuş.

cevap için çok teşekkür ederim jasemin.
örümcek ağı gibi bendekiler. dr a soracağım mutlaka.
benim bir kaybım var, pıhtılaşma dışındaki tüm nedenleri elediler neredeyse, onu da bir kayıpta yapmıyor devlet. kan sulandırmakla ilgili hiçbir şey kullanmıyorum.

işten dolayı sürekli ayakta durmaktan 2-3 tane örümcek ağı gibi ince damarlanmam olmuştu yıllar öncesinden. dikkat ettiğim için yenileri oluşmadı yıllar içinde. varis değil de örümcek şeklinde kılcal damar, böyle tanımlamıştı cildiyeci eskileri...

bu sene, ilk gebelikte de birden fark ettim, kürtajdan sonra zamanla kayboldular. geçen gün yine dikkatimi çektiler, olanlar iyice belirginleşmiş ve yenileri de çıkmış.
sormaktaki esas endişem de pıhtılaşma korkusu idi, siz de ona dikkat çektiniz. öyle belirtiler veriyor mu pıhtılaşma?
gebelikte ilerleyen dönemlerde olabiliyormuş ama erkenden çıkması biraz endişelendirdi beni.
bebek de biraz haftasına göre geri ama dr olumsuz konuşmamıştı.
olmazsa cumaya randevumu alayım ben.
çok teşekkürler cevabın için.

Arkadaslar benim onceden fibrokistik kistler vardı mememde. Tup bebek tedavisinde cok hormon kullandım. Simdi memelerime dokununca icinde birşeyler hissediyorum kitle gibi. Acaba gidip bir ultrason çektirsem mı?
Bazen hamilrlikte süt oluşumu oluyor diye içlerinde öyle kitle gibi seyler vardır diyorum. Bazen de endişe ediyorum. Sonra diyorum ki Allah korusun kötü birsey çıksa hamileliğim ne olur? Kafam karışıyor.
Sizlerde de memede bu tür degisiklikler var mı?

Bende de bir kac tane vardı öyle örümcek gibi. Ama çoğalma yok bende. Onceden cok ayakta yada cok oturarak çalıştığım icin olmuştu. Bence bir kan sulandirici verir Dr. Çünkü icmekte zarar yok. Ben iciyorum ve uzun süre de icecekmisim. Pihtilasmayi önlemek icin bütün tup bebek tedavilerinde veriliyor.
Normalde hamilelik dışında pihtilasma bacaklarda morarma vs belirtisi veriyor. Hamilelikte de aynıdır diye düşünüyorum.
Madem bir kaybın var ısrar et bence Dr'a da. Bunu testi varmı bilmiyorum. Gerekirse öyle bir test yapsın. Belki kan verip yapılabiliyordur.

canım, normalde hiç kontrole gittin mi bunun için?
genel cerraha kontrol amaçlı gidebilirsin. ultrason veya muayene ile bilgi verir sana.
kötü birşey çıkacağını sanmıyorum, benim bu yüzden ameliyat olan ve tekrarlayan arkadaşlarım da oldu(bekarlıkta-tüp bebek tedavisinden değil yani), onlarda kist olduğu halde, arada kontrolleri yaptırıyorlar. zararsızlar diye dr lar müdahele etmiyor şimdi.
kötü birşey çıkmaz inş. tüp bebek topiclerinde de bu sorunu sor bence, o tedavi sürecini ve etkilerini oradaki arkadaşlarımız daha iyi bilirler. benim maalesef bilgim yok canım.
şu an gebelikten dolayı şişlik çok var zaten. ben anlayamadım canım var mı yok mu. gebeliğe özgü şişlikle onu ayırt etmen zor olur bence, genel cerraha sor, aklında şüphe kalmasın. bence önemsiz ama canım.
gebeliğe kötü etki edecek şeylerde başka bir sürü belirti olur, vücudun sana uyarı verir zaten. için rahat olsun.
gebelikten önce bir anormallik hissetmediysen, şimdikileri gebelik belirtisine yor, dr dan en doğru bilgiyi almaya çalış yine de.

pıhtılaşma sonuçları hakkında az çok bilgim var ama görünürdeki belirtilerini bilmiyorum işte. hematoloji bölümleri bu testleri yapıyor aslında. kan testiyle anlaşılıyor. her hastanede bakılmıyor sanırım. dr lara hep sordum ama 2-3kayıptan sonra bakılır, 1 tane için gerek yok dedi herbiri. ben de oluruna bıraktım o zaman.
başka sağlık sorunlarım da var. dr larım onların da kaydını aldı, belki onlar ile ilgili de olabilir. detaylı sorarım artık.
bacaklarda morarma olur ama, genelde bir yerlere(özellikle sıralara) çarparım, ona bağlardım. çarptığımın hatırlamadığım ve morardığı oluyor çünkü.
ben en iyisi detaylı sorayım bunu. yarın gideyim, kalp atışını görmek için cumartesi gidecektim nasılsa. 1 gün erken gitmiş olurum.
güzel haberler ile gelirim inş.
tekrar teşekkürler.iyi geceler.

günaydın kızlar : bugün 11. haftaya girdimm

ikili test ve cinsiyet öğrenme tarihleri yaklaşıyor. ikili test hakkında herkes uyarıyor bir çok kişiye bebek down olabilir demişler ve
hiçbir şeyycik olmamış. özellikle özel hastanelerde çok yapıyorlarmış amniyosentez gibi ileri testler yapmak için. eğer başımıza böyle bir şey gelirse hiç endişelenmeden başka doktora !!!!!

günaydınlar gece gece bayağı konuşmuşsunuz:)))

canım endişe etme için rahat etmeyecekse sadece onu yaptır.. ama dr a da endişenden bahset.. belki başka test isteken onu da yaptırtır ayrı kan vermemiş olursun.. belki de gerek görmez..

Benim doktorumda tsh 2-2.5 arası normal dedi.

Ben 2ayri doktora muayene oldum ikisi de tsh icin 0.10 ile 2.5 arasi normal dedi.

evet kızlar banada öyle demişti... devamı aşağıda:)

ama niye burada böyle bir aralık verdiler anlamadım. sonuçta gebelik bölümünden antenatalden yani doğum öncesi istenen birşey bu.. neyse sonuçta düşmesi lazım. 20 Şubatta ölçtürmüştüm.. 14 günde 8,3 den 4,659 a düşmüş yani 3,641 gibi bir düşüş olmuş bir 15 günde 23 marta kadar 3,641 daha düşerse 1,018 e kadar düşer inşallah..

ben euthyrox 50 mcg kullanıyorum. günde 75 gr.. dr dozunu artırabilir çünkü nerdeyse 2 aylık oldu bebişim. çok önemli.. ayyy korkuyorum artırınca da... neyse inşallah kurtulurum bundan..

rubella yı internetten baktım öyleymiş ama emin olamadım sen de öyle deyince içime su serpildi.. Diğerleri de çok yüksek değil çok risk arzetmiyormuş.. böyle sonuçlar çok önem arzetmiyor cevapları olunca rahatlıyorum. ama keşke normal seviyesinde çıksa..

neyse bunlara da şükür..

teşekkür ederim canım..

canım ya ben de sana onu soracaktım dr a gittin mi bununla ilgili diye.. yani geçmişle birlikte anlattık ki zamana bırakalım görelim demesinler.. geçmiş olsun canım.

geçmiş olsun canım.. kadın doğumcunla konuş ondan sonra.. valla canım dokunamıyorum ki..akşam kontrol ediyim.. ya da bir ara müsait olursam çünkü kıyafetlerden anlaşılmıyor..

valla canım allah korusun ama sen önce kadın doğumcuna sor o da seni yönlendirsin gebe olduğunu da bağıra bağıra söyle..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…