2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

evet canım neredeyse her baktığımda bişey olmuş oluyo bende çok üzülüyorum başka kötü haberler almayız artık inşallah

peki sağlık ocağına ne dicem bana verdikleri test listesini alıp gitsem yetermiki acaba yaparlarmı.. 500 tl dediler hastaneden, hani sağlık ocağı yapıyorsa süper olur.

canım o 500 ün en az yarısını, sen bebeğin için kenara koy bence. bir sürü eksiğini tamamlarsın. eskiden ben de çok gereksiz ödemeler yaptım ama daha dikkatliyim artık.

HIV =aids testine bence de gerek yok.
sen sağlık ocağına git. hamile olduğunu söyle, hem kaydını yapacaklar, hem de genel testleri yaptırırlar. bu listeni göster, çoğuna ücretsiz bakarlar. standart test listeleri var, bakmadıklarını işaretlerler, onları özelde yaptırırsın.
tam idrar tahlili yapıyorlar, orada sorun çıkarsa kültüre vs bakarlar.
benim idrar tahlilini sağlık ocağı yaptı, lökosit çıktı, bugün özelde idrar kültürü yaptırdım, sadece ona 24 tl verdim. eğer idrar tahlilim temiz çıksaydı, o kültüre gerek olmayacaktı. sonuca göre dr ilaç yazar ya da yazmayacak, dr ondan kültürü istedi.

bazı testler de şu an için çok önemli değil, ama bu testlerinin sonuçlarını sakla. mesela birkaçına bağışıklığın varsa, o testleri her gebelikte tekrarlamana gerek yok.

hımmm çok teşekkürler yaa walla size sormasam ben gidip çatır çatır verecektim o parayı resmen.. o zaman ben pazartesi sağlık ocağına gideyim orda yapmadıklarınada ona göre bakarım artıkın :)..

Arkadaslar bi ara bir yerde okudum hamileler icin bir cok şey ücretsiz olacak diye. Hatta sigortası olmasa bile. Aynı 18 yas küçük cocuklarda oldugu gibi. Ama bu özel hastaneleri kapsamıyor herhalde. Siz hiç böyle birsey duydunuz mu? Ne kadar doğruydu bilemiyorum. Gecen sene bir yerlerde okudum sanki öyle hatırlıyorum.

eşimveben
canım eşindeki sorunu bilmiyorum ama sendeki problem değil canım.benimde sol tüpüm tamamen kapalı.3 senelik evliyim ve şuan 5.bebeğime hamileyim.ilk 3ü düştü.ama eşimle yada tüpümle alakalı bi sorun değildi tamamen benim rahmimdeki perdeyle ilgili bi durumdu.ameliyatla perdeyi aldırdıktan sonra sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma aldım ben..yani tüpümün birinin olmaması bi problem değil.hatta eşim benimle dalga bile geçiyor ceketimi versem hamile kalıcan diye..umarımmm ve inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alacağın gün gelir.seni çok ama çok iyi anlıyorumm çünkü bende 3 meleğime veda ettim.dile kolay 3 cana veda...yani senin yaşadığının 3 katııı acıı.ve bende sorunun ne olduğunu bile uzun süre bulamadılar.o dahada kötü.en azından sizdeki problem nedir biliniyorr ve ona göre tedaviniz mümkün...ya birde nedeni bilnmeseydiii..

peki sağlık ocağına ne dicem bana verdikleri test listesini alıp gitsem yetermiki acaba yaparlarmı.. 500 tl dediler hastaneden, hani sağlık ocağı yapıyorsa süper olur.

canım aynen öyle yapacaksın test listesini al aile hekimine git ben dün yaptırdım zaten onlar yapıyomuş bu testleri doktorum 7 tane test istemişti sağlık ocağı yaklaşık 20 kadar teste bakmış boşuna özelde o kadar para verme

büyükçekmece özel kolan hastanesine gidiyorummm, sgklıyım buda sgklı hali dediler.. aaa bak bende uyuz oldum şimdi sizinkileri duyuncaaa, başka hastaneye sorayım bari..

merhaba canım bende o hastaneye gidiyorum nihan hanıma acayip iyi ve süper bir dr , çok rahatlatıyor insanı..bu hafta belki yine giderim anadolu yakasında oturmama rağmen arada o dr gidicem galiba :) ama sağlık ocağıda yapıyor aynı testleri ben hepsini devlet hastanesinde yaptırdım perşembe alıcam sonuçları.

çok sevindim yaa, walla bir daha teşekkürler hepinize, açıkçası banada çok gelmişti 500 ama herhalde piyasa böyle demiştik biz kendi aramızda :)))

kızlar eleyebildiysem işte bebişimin ilk fotosu yeni kontrollerde dahada netleşicek inşallah maşallah derseniz çok sevinirim rabbim hepimizin meleklerini korusun....

maaşallah bebişimize, sağlıkla büyür inşallah..

ben de alerji için zencefil çayı kullanayım rahat ederim dedim bugün doktorumu aradım sordum kullanabilir miyim diye.. o da erken dönemde hamilelikte zencefil çayı önermiyoruz dedi biligniz olsun doktorunuza danışıp öyle kullanın

aa gerçektenmi ilk defa buralarda bir hastaneye giden birini duydum :).. bende mustafa sedat beye gidiyorum, biz genelde akşamları gidiyoruz, oda akşamları orda oluyor.. ama anadolu yakasından geldiğinize göre siz baya baya bağlanmışsınız doktorunuza.. peki nihan hanımda sizden böyle 15 tane test istedimi ?

Merhaba arkadaşlar,nasılsınız?Öncelikle kadınlar gününüz kutlu olsun,inşallah anneler günümüzü de kutlarız :) Nice huzurlu mutlu yıllara diyorum..Kötü haberler var yine sanırım,Allah sabırlar versin hayırlısı budur inşallah..Bugün bir arkadaşımın bebek mevlidine gittim,çok güzeldi ve kendim için,bebek bekleyen tüm annelerin bu duyguyu tatmasını diledim..Rabbim bizlere de yaşatsın inşallah..

canım sen nereye gidiyorsun böyle sgk ile anlaşması mı yok, yoksa senin sağlık güvencen mi yok anlamadım ben. benim gittiğim sgk anlaşmalı özel hastanede 182 lira dendi.

kızlar ben bu testlerin hepsini yaptırdım özel bir hastneye gidiyorum dr umda orda ve hiç para ödemedim

Merhaba Ekim Anneleri nasılsınız. ben bugün dayanamadım gittim doktora kızanımız gayet iyi hatta sat a göre 9+5 olmamız gerekirken 10+3 çıktık hiç böyle bişeyle karşılaşan oldu mu biz niye önden gidiyoruz yoksa ben çok mu iyi beslemişim kızanı mı

nasıl olur canım ya emin misin

evet eminim bugüne kadar ödediğim tek tahlil parası gebelik testi için di o da muayene olmadan kendim baktırmak istedim o yüzden ama gebeliğimi ögrendiğimden bu yana yapılan hiçbir teste para vermedim şimdilik bir tek muayene ücreti ödüyorum o kadar

önceki sayfalarda da vardı bebe yağı kullananlar.. bebe yağları petrol bazlı olduğu için ne kendi vücudunuza ne de bebeğiniz doğunca bebeğinize sürün..zararlıı..ayrıca vücut jelleri..ben yaklaşık 1 yıldır zaten bıraktım duş jeli kullanmayı..zeytinyağlı ssabun kullanıorum..zaten banyodan sonra çok farkediosunuz..duş jelinde kaygan bi ten, sabundan sonra gıcır gıcır bi ten..belki duş jeli daha hoş kokuo ve daha yumuşak bi ten ama..o da çok zararlı ve bunu vücüdumuz emio..bence en azından hamilelikte onu da bırakın.. bu benim fikrim ve bildiklerim tabi ama..gerisi size kalmış..

Daha önce bu tarih karışıklığı var mıydı?Doktorlar adetin başlangıcından itibaren hesaplıyorlar belki ondandır..

iyiymiş canım valla ne diyim neden böyle farklılıklar oluyo anlamadım neyse bebişimize değer sağlıklı olsunlarda yeter ki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…