kendini kasma canım, 2 li yapıldıysa sorun yok diye biliyorum ben, çoğu arkadaş yaptırmadı 3-4 testleri, ayrıntılı ultrasonda çok iyi bir yöntem o nedenle kasma kendini, herşey yolunda merak etmeKızlar merhaba.
hepinizin regaib kandilinin mübarek olmasını dilerim.
ben bugün doktora gittim 3lü ve 4lü testleri kaçırmışım bebeğim büyümüş. 2'li testi zamanında. Moralim çok bozuldu. Kendi kendimi yiyorum şuanda. Ayrıntılı ultrason istedi doktor. herşeyi normal dedi beğendi. Allah'a şükürler olsun bir sıkıntı yok. Çok kilo almışım 1 ayda 5 kilodikkat etmemi söyledi. Anadolu yakasında nerede yaptırabilirim bu ayrıntılı ultrasonu. Doktor iyi bir yer olsun mutlaka önemli bu usg dedi. bir dahaki gidişime şeker yüklemesini yaptır gel dedi 50 gr.
Bakalım hayırlısı olsun. Allah'a emanet
Yazı için çok teşekkürler, bunu duymuştum daha önce o nedenle kesinlikle yemek üstüne tuz ekmiyorum, ne konmuşsa içinde onu öylece yiyorum ben, birde bol bol su için kızlar 21. haftadan sonra bebişin sıvısı her 3 saatte bir bizim içtiğimiz suyla yenileniyomuş o nedenle çok çok önemli, bebişi rahat ettirelim mekanındaMerhaba arkadaslar herkesin kandili mübarek olsun. Bebislerimizi saglikli, sihhatli bir sekilde kucağımıza alalım insallah, ve evlatlarımız ve eşlerimizde torunlarımızı sevmeyi nasip etsin insallah Allahım.
aminnn canım
Bu arada bugün kuzenim bana kesinlikle tuzu kesmemi söyledi cok tehlikeli dedi. Benim dr'um hiç öyle birsey söylememişti. Onunki söylemiş zamanında. Bende biraz araştırdım.
Aşağıdaki yazıyı okudum size de kopyaladım. Aman tuzu keselim arkadaslar.
Dünyanın en çok tuz tüketen ülkeleri arasında Türkiye'nin de bulunduğuna işaret eden Karahan, ''Fazla miktarda tuz tüketimi, yaşamın tüm dönemlerinde sakıncalı olduğu gibi gebelik döneminde de sakıncalıdır. Gebe kadının yemeklerinde tuz miktarına dikkat etmesi önemli bir konudur. Gebelikte aşırı tuz tüketimi, halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen, gebelik toksemisi adı verilen hastalığa zemin hazırlar'' diye konuştu.
Yalnızca gebelik döneminde görülen hastalığın birçok belirtisi bulunduğunu vurgulayan Karahan, şöyle devam etti:
''Hamilelikte vücut sıvılarının dağılımı değişir ve fazla tuz tüketilmesi ortaya çıkar. Aşırı tuz kullanımı sonrasında gebelerde tansiyon yükselmesi olur, el, yüz ve ayaklarda şişlik meydana gelir ve idrarda protein bulunur. Bunların sonunda ortaya çıkan gebelik toksemisi, anne ve bebek ölümlerinin önemli nedenleri arasında yer alan ciddi bir hastalıktır. Fazla miktarda tuz tüketimi, gebelik döneminde bu nedenle sakıncalıdır.''
canım bazı doktorlar yaptırmıyo, kimisi yaptırıyo bu tamamen doktora bağlı, testin iyi çıktı diye yaptırmamış olabilir, 20-22 haftalar bu ultrasonun yapılması gerekiyor, hala yaptırmak istersen bilgin olsunarkadaşlar öncelikle regaip kandiliniz mübarek olsun, size bir sorum olacak ben ayrıntılı ultrasona girmedim testlerin de hepsini yaptırmadım sadece 3'lü test yapıldı normal çıktı hiçbir doktor da bana ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı diye sormadı ya da yaptırmamı söylemedi, ayrıntılı ultrasonun bir zamanı var mı bunu merak ettim?
Günaydınnnnnnnnnnn, aminnnnnnn cümlemizin işallah!Günümüz aydın , Cumamız mübarek ,evlatlarımız sağlıklı , vatana millete hayırlı ,anne babasına saygılı olsun inş :))))
Sanada canımmmmmmBugün yine haftanin en guzel günü ve safak da 12 oldu...
Maaşallah canım, Allah 1 güne düşürsün tez zamandada sayılı saatler kalsın beklemek için
Herkese hayirli cumalar
günaydınlar hayırlı cumalar
olabiliyor canım bu, hatta reflü son aylara doğru dahada artacakmış çünkü bebiş midemize iyice baskı yapıcak, o nedenle az az sık sız yemeye çalış kendini frenle, doyunca hemen bırak reflüyü getir aklınageçmiş olsun canım ,başına ne geldi bilmiyorum ama su gerçekten çok önemli ,başım çatlıyo dünden beri bu sefer miğdemede vuruyo artık başım mı miğdeme miğdem mi başıma vuruyo bilmiyorum ama çok kötüyüm dünden beri bide bu tekrarlanıyo belli aralıklarla suya bağlıyorum ben
suzuzluktan olabilir canım unutma en az 1,5 litre günde, geçmiş olsun işallah daha iyi olursun
arkadaşlar normal mi benim bu hallerim ilk 3 ay bişey olmayan ben bu dönemlerde miğde bulantısı reflü baş ağrısı çekiyorum ,kilo almadım hiç ama göbeğim çıktıbu normal mi peki ,sınavlarımda var mayıstakiler çok kötü geçmiş ya poffff