2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
merhaba kızlar ben 2012 ekim annesiyim. 2013 ekim anneleri topiğini görünce çok duygulandım. geçen sene bende hamilelik heyecanını yaşıyodum ve şimdi kızım odasında uyuyoo. tarif edilmez bi duyguydu hamilelik.şimdiden o günleri özlüyorum. miğde bulantılarını bile özledimm. hamileliğinizin tadını çıkarınn. kafaya hiçbirşey takmayın ve bol bol redim çekilin. ilerleyeyen aylarda bebeğinizin tekmelerini ve karnınızdaki dalgalanmaları kameraya çekin.geriye dönüp baktığınızda güzel bi anı oluyo...

siz şimdi özlüyosunuz bizde sabırsızlıkla dogsunlar diye bakıyoruz heyecanla.rabbim kızınza hayırlı ömürler versin ne güzel siz kucagınıza aldınız bizde sıra

siz şimdi özlüyosunuz bizde sabırsızlıkla dogsunlar diye bakıyoruz heyecanla.rabbim kızınza hayırlı ömürler versin ne güzel siz kucagınıza aldınız bizde sıra

tabi kucağına aldığın kısım daha güzelll.sizde sağlıkla yavrucuklarınızı kucağına alınn.hayat onlarla dah güzel :)

Evet benimde kasıklarımin altında sertlik oluşuyor bazen öyle mı oluyor hareket diye düşünüyorum bazen. Neyse su bir kac haftayı da atlatsak hayırlısıyla belli olur insallah.

Canım hamilelikte diyet olmaz diyorlar. Bırak kilo al. Takma o kadar kafana. Bende cok aldım. Ne yapalım sonradan vereceğiz insallah

Selamun aleykum. Günaydın herkese...

Elifim asiri kilolu insanlara bile diyet vermiyorlar hic takma kafana. Tamam dikkat edersin süte meyveye tüm besin gruplarina ama diyet olmaz cnm hem beden kitle indeksinin yuksek çıkacağını sanmıyorum doktorun halt etmis 169a 65 gayet iyi. Ben de 158e 53-54 kiloyum. Gerci almadim hala... ama kocaman bir gobusum var. Esime fotoğraf gönderdim sen iyice guzellesmissin ne güzel bir hamile oldun dedi moralim yerine geldi eminim esin de oyle dusunuyordur hem en rahat kilo alacagimiz zamab dilimi bence hamilelik :)

arakadaşlar mrb, düzcede ayrıntılı ultrason yokmuş, en yakın izmitte varmış, onlar da ne zamana sıra verir bilmiyorum artık, siz girdiniz mi, girmek gerekir mi, karar veremedim???yardımcı olur musnuz??

canım bu önemli bi ultrason, tüm organlara bakılıyor, kalbinden tut bağırsaklarına kadar, o nedenle bunu herkes yaptırmalı. Bebişte bir sorun varsa bile şimdiden önlem alıyolar, nette bak bir ayrıntılı ultrason diye, hatta dün ben mynette bir video izledim adam bebişi ırım tırım etti incelerken, tavsiye ederim insana fikir oluyor

canım birde hamişler için özel bir güneş kremi var bu lekelenme olayını en aza indiriyor, solenta pregna ( 50 faktör buda ), benim doktorum bunu tavsiye etti bende aldım, memnunumda nemlendirici niyetine geçiyo resmen, ayrıca zaten 50 faktör almışsın en iyisini yapmışsın, tüm hamişlerin yaz boyunca 50 faktör kullanması lazım kızlar, atlamayın bunu cildimiz herzamankinden daha hassas

şöle oluyo ben sana annatayımilk başlarda içerde minik pıt pıtlar oluyo bu benim 18-19. haftalarda oldu ama varla yok arası bişi ve özellikle yemek yada bişi yiyince oluyo, sora yani şuanda dahada net ve kesin bu bebişim diyosun çünkü sende alışıyosun, bişi yediğin zaman başlıyo pıt pıt pıtakşam resmen dışardanda göbüşümün oynadığını gördüm gittikçe güçleniyolar ve yakında el ve ayaklarını dışardan görcez sanırsammmm

canım nette şöle bişi var yani normal hafta hesabına göre ay hesabı yapmıyolar, en iyisi hamişlikte hafta hesabıymış zati
yani sen şuanda 4,5 aylıksın 21. haftayı bitirince 5 olcan, bak aşağıda hesabı var
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

canım takma bunu kafana bu haftalardan sora günde 300kalori fazla almamız lazımmış zati buda her hafta 400gr a tekabül eder ve ayda 2 kg yapar ben şöyle yapıyorum kesinlikle hamuş işi, kızartma ve abur cubur yemiyorum ( ama çok canım çekerse bi lokma atıyorum azıma nefsim körelsin diye o kadar ve hemen frenliyorum kendimi ), tamamıyla protein, vitamin, demir ve kalsiyum ağırlıklı besleniyorum, sadece sabah kahvaltıda iki dilim ekmek yiyorum, sora gün içinde hiç ekmek yok, ölen pilav yada makarna varsa yemiyorum, yani yararlı şeyleri yemeye adadım kendimi, iyide oluyo açıkçası, ha bunları yerken kilo alıyomusun diye soruyosan yessss tabikisi ama olsun en azından bebişe yararlı bunlar sora vercezzzz, kime baksam doğum yapan hiçbirinde kalmadı o kilolar, hatta kimisi eski halinden daha bile zayıf

günaydın canımmmmm, kesinlikle katılıyorum sana, 10 numara 5 yıldız bu cevabına, benim kocada hep sen daha bi güzelleştin deyip deyip duruyo aslında bendede koca bi göbüş var ama, öle diyince insanın içi içine sığmıyo yaa, tüm kocişler böle olmalı, senin eşinide kutluyorummm, süper bi baba olacak işallah

günaydın kızlar :) bugun işe gelirken bir anda elim ayağım kesildi ve ateş batı baya fena oldum , acayp bir anlık oluo , sıcaklar çıktı ya iyice sanırım tansiyon problemi başlıo

ayy benimkide baya vuruyo eşim küçük küçük hissediyodu dün baya bi hissetti tekmeleri oy yavrummm yerim ben onuuuu :)

yaaa kıyamam yaa yerim ben onları, minnacık ayaklarıyla elleriyle tepik atıyolarrr ben vuruyo dedikçe bizimki yanaşıo tam elini koyuyo bizimkinde ses kesiliyo tık yok, garibim dün akşam her vurdu deyişimde koydu ama ne hikmetse bizim sıpa ona vurmuyo deli oldu akşammm

günaydın kızlar :) bugun işe gelirken bir anda elim ayağım kesildi ve ateş batı baya fena oldum , acayp bir anlık oluo , sıcaklar çıktı ya iyice sanırım tansiyon problemi başlıo

dikkat et canım kendine, sabah çıkmadan bişiler at ağzına mutlaka, kan şekerimiz düşüyo sabahları bide tansiyon düşüyo aç olduğumuz için, o yüzden illaki bişi at ağzına bi lokma öle çık, çantandada su ve kuruyemiş tarzı bişiler bulundur illaki, nerde ne zaman kan şekeri düşçe belli olmuyo şu aralar, birden insanın eli aya titremeye başlıyo

gü-nay-dııııııııııııııınnn
Kızlar ben dün panason görüntüleme merkezine gittim. Eşim doktorla kavga etti ve çıktık. Randevumuza 15 dk kala gittik merkeze ancak yarım saat geç alındık içeriye. Eşim işe gideceği için çok gerildi. Bende aynı şekilde bir de sıcak klimayı açmışlar buz gbi olmuş bekleme salonu. Kısın diyoruz tınlayan yok. İçeri ne zaman alınırız geç kalıyoruz diyoruz adam gibi açıklama yapan yok. Açmış bilg önünde oyun oynuyo personel yüzünüze bile bakmıyor. Sorsan özel hizmet...
Sonra içeri aldılar bizi neyse ki orda bi kızcağız kusura bakmayın beklettik falan dedi bize. Doktor içeri bir girdi kızlar ben şok. Ağzında sakız cak cak geldi başıma. Uzan, ayalarını düzelt. Sanki kırk yıllık ahbabı var karşısında. Neyse ben çok çok gerildim (daha önce sağlıkta yıllarca çalıştığım için doktor triplerini çok iyi bilirim) Çekime başladık. Eşim arkadan izliyor. 1-2 dk sonra eşim gülümsedi dedim noldu gördün mü bebişi. Evet, galiba ded,. Doktor döndü alaycı bir tavırla yok ya ne anlicaksın sen o görüntüden dedi. Eşimde normalde gergin bir tiptir göz göze geldik kaş göz yaptım neyse sustu. Sonra eşim dedi ki bu görüntü siyah beyaz, renkli görüntü alacak mıyız bundan görebilecek miyiz bebeğimizi net dedi. Sen bu doktor git dolaptan bir kitap çıkar eşimin önüne koy. Al bak burda 1000 sayfa çevir çevir oku diye. Ben zaten bu durum itibari ile kalktıp üstümü fln silmeye başladım ki eşim çoktan patlamıştı. Doktoru yerind ibine soktu çıkardı. Çektik geldik. Yaptığı çok terbiyesiz bir davranış. Sen bileceksin tabi biz mi bileceğiz çekimi. Sen açıklayacaksın ne çekeceğini. Yani hiç memnun kalmadım. Çok kötü bir yer. Sakın giteyi düşünen varsa gitmesin. Cihazı da eski model zaten
Sonraaaaaa geldim kendi doktoruma (yine ne varsa kendi hastanemizde var) Çekimi yaptırdım. Tam 35 dk sürdü. Bebeğimi sarı kırmızı tonlarda gösterdi. Resmen ağzı burnu ortada. Yerim onuuuuu. Bildiğiniz küçük adam oluvermiş Allah'a emanet. Çok güzel bir duygu oonu öyle görmek. Bu çekimi mutlaka yaptırın kızlar. Çerçeveleyip odasına asacağım bu resimlerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…