2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Sıkma canını ogrenirsin bende senin gibi öğreniyorum dr kıza benziyor dedi iki hafta önce kız olduğu kesinleşti.belki seninki degisir gorunmemis inşallah sağlıklı olur gönlünden geçen neyse o olsun canım

Ozendim sana ben arada bir kaciriyorum şu ana kadar 2 kilo ya yakın aldım en son tatlı yedim her yerim kabardı alerji oldum hala geçmedi :-(

Ben sütü hiç icemiyorum arada bir icebilirsem içiyorum yoksa zorlayinca kusuyorum.dizinde böyle bir sorununuz var mı ben en çok balığı ve meyveleri seviyorum.günde bir yada iki ogun yemek yiyebiliyorum.

hiç pozisyon değişmedi doktor da önemli olan sağlıklı olması dedi birdaha ki ay bakarız dedi.bnde bişey diyemedim..tabiki önemli olan sağlıklı olması ama ben kızım yada oğlum demek istiyorum ve çoğu kişi hemen öğreniyor ben hala öğrenemedim ona bozuldum biraz sadece.etrafta insanlarda kzın olcak kıza benziyo diyor göbekten anlıyolarmış erkek sivri olurmuş falan diyolar ama bilmiyorum hiç anlamıyorum

canım 1 ay hep bu ay belli olcak ümidiyle bekledim sabah kahvaltı yaptım hastanede tatlı şeyler yedim ama banamısın demedi benim bebek hiç hareket etmedi uyudu göstermedi o yüzden bozuldum tabi rabbim sağlıklısını nasip etsin önemli olan o canım rabbim herkese sağlıklısını nasip etsin olmayanlarada nasip etsin bu duyguyu yaşamayı

Etrafındakilerin yorumunu takma bence benim göbeğim de sivri ama kızım olacak anne ne hissederse o doğru çıkar bence.senin gönlünden ne geçiyor

kızlar merabaa sizlere bıse sorucam ben otururken karnımı izliorumm sankı kalbım karnımda atıomuş gıbı karnım tıtrıo sızde de bole bişe oluo mu. 18. haftam doldu bebegımı daha 1 kere hıssettım tamolarak başlamadı yanı ama bu durumu merak ettım

Amin canım.bence bir ayı bekleme öğren cinsiyetini.aç kalınca bebek hareket etmiyor mu ama ben her kontrole aç gidiyorum çünkü hep kusuyorum minibus araba gibi şeylere binemiyorumbinemiyorum görmeden kusmaya basliyorum masallah kızım her ultrasonda çok hareketli

Son düzenleme:

Canım benimde hep karnım atar. Hamilelikten once de öyleydi simdi de atıyor. Eskiden gobek deliğime bastırırdim kalp atışımı duyardim orda. Göbeğin kaçtı yada düştü derlerdi o zaman. Ama simdi de hissediyorum orda kalp atışımı. Oradan atar damar geciyormuş o atıyor.

arkadaşlar doktorum bugün bana munı-x diye bir losyon verdi.göğüslerim çok kızarmıştı o yüzden.aranızda kullanan varmı arkadaşlar

canım benm bebişte16 haftalıkken hareket etmiyordu bacaklarını karnına çekip yatıordu ama 4 d baktığımız için testis torbaları gözüküyordu :) senin gözükmediğine göre bende kızdır diyorum

Kızlar ultrason alanında cok tecrubem var. Size bilgi verebilirim. Doppler dedikleri şey 4 boyutlu ile aynı değil. Doktor bazen kan damarlarına bakar görmüşsünüzdür, mavi ve kırmızı renkte kan akımına bakar, genelde plesenta etrafına, bebeğin kalbine yada göbek kordonuna bakar. Doppler buna deniyor. Kan akımlarının incelenmesidir.
4 boyutlu olan ise sadece anneler mutlu olsun diye yapılan birşey.. Genelde 19-28 haftaları arasında yapılır. Klinik açıdan dudak damak yarıgı gibi görsel bozuklukları tespit için de kullanılıyor ama genelde anneler siyah beyaz görüntüden çok birşey anlayamadıkları için 4 boyutlu yapan yerler olabiliyor, tmamamen şov amaçlı aslen :)
Normal ultrasonu farklı bir probla 4 boyutluyu ise daha yuvarlak bir probla yaparlar. Prob o karnımıza sürttükleri alet :)
Zamanında cok 4 boyutlu ultrason yaptım hamilelere. Burda bebeğinizi gülerken yutkunurken amniyon sıvısından içerken görebilirsiniz. Ben de kendi ultrasonumu iple çekiyorum. İnşallah 30 mayısta giriyorum.

KIZLAR yaa bişey sorcam karnımın içinden göbek deliğimin çevresinde ağrı var neyin nesi acaba bilen var mı? Geçmedi sabahtan beri,
Bu bende de oluyor. Sanırım göbek genişledikçe tam deliğin orası genleşiyor. Hatta fıtık oldu sandık. Göbek deliği hafif şekil de değiştirdi bende gerginlikten..

Canım ben uc aylıkken şakır şakır kanama geçirdim. Nisan 12den beri de hergün kahverengi akıntım var. O kalanlar atılıyor dediler. Hiç merak etme, kan koyu ise içerde birikmiş birşeylerdir. Açık renk yeni kanama olmadıkça, şiddetli ağrın olmadıkça endişelenme..

Bu da bende oluyor. Hamilelikle birlikte vücuttaki kan artıyor. Kan dolaşımı da buna bağlı olarak artıyor. O nedenle kalbinin karnında attığını hissetmen çok normal. Ben kulaklarımda bile attığını hissediyorum. :)

Ben sağlık çalışanıyım arkadaşlar, sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..

dikkat ediyorum çünkü kaybetmek istemiyorum. Allahım hepimizin bebeklerine sağ salim doğmayı nasip eder inş. birde benim dün kontrolde bebk 244 gr. demişti doktor. burda olması gereken 280 gr. diyor. sizinde varmı değişiklik yoksa buradaki olması gereken kiloyla yakın mı

Merhaba size birşey sormak istiyorum iki gündür karnım ağrıyor ve ateşim çıkıyor çok halsiz oluyorum sizce nedendir

Ne güzel iste...

Seninle tahmini doğum tarihimiz ayni detayli ultrasonu da ayni gun almisiz :) hadi ins saglikli bebekler görürüz

Kızlar şu ana kadar kaç kilo aldiniz aşırı kilo almamak için ne yapmaliyiz

Ben hala kilo almadim sanirim bu avantaj. Baska var mi benim gibi hic kilo almayan?

Merhaba size birşey sormak istiyorum iki gündür karnım ağrıyor ve ateşim çıkıyor çok halsiz oluyorum sizce nedendir

Bu çok genel bir tanımlama, birşey söylemek zor.. Ateş çıkması enfeksiyon belirtisi olabilir. Gebelikte idraryolu enfeksiyonu çok sık görülür. Böyle birşey olabilir. İdrar yaparken yanma filan da var mı?
Doktoruna danış bir istersen..

İyi geceler kızlar karnım ağrıyor böyle devam ederse dr gideceğim.hiç keyfim yok sizin keyifler nasıl

Var ama sebebi bobregimde kum olması.şu aralar yediğim birşeye karşı alerji oluyor sürekli minik minik bir sürü sivilce benzer şeyler çıkıyor ve kızarıklık oluyor acaba ondan olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…