Ne güzel iste...
Seninle tahmini doğum tarihimiz ayni detayli ultrasonu da ayni gun almisiz :) hadi ins saglikli bebekler görürüz
Ben hala kilo almadim sanirim bu avantaj. Baska var mi benim gibi hic kilo almayan?
Ben sütü hiç icemiyorum arada bir icebilirsem içiyorum yoksa zorlayinca kusuyorum.dizinde böyle bir sorununuz var mı ben en çok balığı ve meyveleri seviyorum.günde bir yada iki ogun yemek yiyebiliyorum.
günaydınnnnn serapımmmmm..günaydın kızlarrrr dua edin bugün tahlil sonuçlarını almaya gideceğim bir sıkıntı çıkmasın...
günaydın cnm.....günaydın kızlar :))
Günaydın... haftasonu sabah sabah evime temizlige gidiyorumm bugün temizlik var. Evim mis gibi olacak çünkü kocacigimin gelmesine cok az kaldi :)
günaydınnnnn serapımmmmm..
bişey yoktur cnm endişe etme... bence bu yaşadığımız ağrılar normal... sonuçta bebek büyüyo kız içerde... yoğun çalışmalar var.....
günaydın cnm.....
günaydın cnmmmm,,, 4 gününüz kalmış hadi bir an önce Allah sağl salim kavuştursun eşine cnm...
tostoparlak bişi olmuş kuzum zaten...
Kızlar ultrason alanında cok tecrubem var. Size bilgi verebilirim. Doppler dedikleri şey 4 boyutlu ile aynı değil. Doktor bazen kan damarlarına bakar görmüşsünüzdür, mavi ve kırmızı renkte kan akımına bakar, genelde plesenta etrafına, bebeğin kalbine yada göbek kordonuna bakar. Doppler buna deniyor. Kan akımlarının incelenmesidir.
4 boyutlu olan ise sadece anneler mutlu olsun diye yapılan birşey.. Genelde 19-28 haftaları arasında yapılır. Klinik açıdan dudak damak yarıgı gibi görsel bozuklukları tespit için de kullanılıyor ama genelde anneler siyah beyaz görüntüden çok birşey anlayamadıkları için 4 boyutlu yapan yerler olabiliyor, tmamamen şov amaçlı aslen :)
Normal ultrasonu farklı bir probla 4 boyutluyu ise daha yuvarlak bir probla yaparlar. Prob o karnımıza sürttükleri alet :)
Zamanında cok 4 boyutlu ultrason yaptım hamilelere. Burda bebeğinizi gülerken yutkunurken amniyon sıvısından içerken görebilirsiniz. Ben de kendi ultrasonumu iple çekiyorum. İnşallah 30 mayısta giriyorum.
Bu bende de oluyor. Sanırım göbek genişledikçe tam deliğin orası genleşiyor. Hatta fıtık oldu sandık. Göbek deliği hafif şekil de değiştirdi bende gerginlikten..
Canım ben uc aylıkken şakır şakır kanama geçirdim. Nisan 12den beri de hergün kahverengi akıntım var. O kalanlar atılıyor dediler. Hiç merak etme, kan koyu ise içerde birikmiş birşeylerdir. Açık renk yeni kanama olmadıkça, şiddetli ağrın olmadıkça endişelenme..
Bu da bende oluyor. Hamilelikle birlikte vücuttaki kan artıyor. Kan dolaşımı da buna bağlı olarak artıyor. O nedenle kalbinin karnında attığını hissetmen çok normal. Ben kulaklarımda bile attığını hissediyorum. :)
Ben sağlık çalışanıyım arkadaşlar, sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..
selamlar canımcımmm dün gece hiç uyumadım resmen göbeğimdeki acıdan.. öncelikl bana mı öyle geldi bilmiyorum ama göbeğim benimde bi düzleşti gibime geliyor, dün gece sağa sola dönerken hep acı vardı doktoru aradım bende bu sabah göbek deliğimin arkasında dedim acı var, bebektedehareket yok bişey mi oldu acaba dedim (Allah ım sen koru Yarabbim) doktor dedi ki sende göbek fıtığı var mıydı bildiğimiz yoktu geçen haftada siz bişey demediniz dedim.. çektiğin acının bebekle alakası yok çünkü bebek göbek deliği hizasında değil aşağıda şu an dedi.. gaz sıkışmasıda olabilir dünden beri sürekliyse dedi.. dağılır o dedi, bebeğin hareketleride bi durdu dedimm 19.,20. haftalarda beebği şuana kadar belki daha hiç hissetmedin dedi, ama sen hissediyorum diyorsun öyle farzedincede bu haftalardaki bebeğin hareketlerinde düzen aramayız rahat ol dedi.. inşAllah dediği gibidir.. bu arada sanki 2 gündür karnım yoktu benim pek o çıktı o zamanda büyümeden dolayı olduğunu düşünmüyorda değilim.. İyidir di mi kızlar bebek yaa hayırlısıyla..
Günaydın kızlar,
Ben bir daha çığ sarmisak yemeyeceğim. Dun yemekle sarmisak yedim aksam ve gece kasıklarım ve hafif belim ağrıdı. Daha once de sarmisak yutmuştum 5 haftalıkken kanamam ve kasıklarımda siddetli agri olmuştu. Sanırım sarmisak kasıyor icimde birşeyleri. Simdi de uyandım hala kasıklarım hafif ağrıyor.
Tuvalete çıksam belki geçer.
Yoğurtta vs de karışık olunca yapmıyor, ama çığ yiyince mahvediyor beni. Sabaha kadar hep sag sola dönerken ağrıdı.
Kasıklarında falan agri olan arkadaslar size de belki yediğiniz birsey dokunmuş olabilir. Gaz sancısı ve kasıklara baskı yapıyordur.
Bebekle ilgili olacağıni zannetmiyorum.
Gunaydinn arkadaslar . Bende ilk haftalarda sirtustu yatinca agri kasiklarimda oluyordu. Burun kanamakarim mide agrilarim birsuru sikayetim varrdi... Ama iki gundur sanki tum hamilelik belirtileri zorluklari kalkti. Idrar yolu enfeksiyonum vardi birsey olmamistir bebegime degilmi. Bugun 4.5 aylik oldu oglusum. Sizde belirtiler devam ediyor sanki ....??????
Evet canim ben hala kusuyorum bu hamilelik çok zor gececek sende karin agrisi ve bacak agrisi oluyor acaba ondan
Kasiklarimda agri cok oluyordu ama siddetli degildi. Bacaklarinda cok yoruldugumda canim. Offf ya bisi yoktur isallah acikemi gitsem kalp atisina baktirsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?