2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

Benim biraz sorunlu cnm şükür çok kötü değil kızım da çok hareketli masallah sen bebisin hareketlerini hissettin mı cnm

Selam kızlaar. İyisinizdir inşallah. Ben iyiyim ama iki gecedir hiç uyuyamıyorum karnım resmen batıyo, çok gergin ve çok büyüdü.
Yarın 20 haftalık oluyoruz miniğimle. Cumartesi gününe 4 boyutlu ultrason için randevu alıcam kısmetse. Doktorum 18-22 arası yapılıyor en güzel sonuçları 20de alıyoruz 20. hafta gel demişti bana. Sabırsızlıkla oğlumu görmeyi bekliyorum. Bu arada ben hareketleri sizler gibi çok çok ve net hissetmiyorum günde bir ya da 2 defa ancak. 17. haftada bir defa tekme hissettim başka tekme de atmadı henüz, kaygılanıyorum bu yüzden iyi ki hafta sonu görücem yoksa telaşlanmaya başlicaktım artık.:18:

Benim biraz sorunlu cnm şükür çok kötü değil kızım da çok hareketli masallah sen bebisin hareketlerini hissettin mı cnm

kötü olmamasına sevindim, Allah daha iyi etsin canım inşallah, sorun neydi peki ?
Maşallah cnm, çok güsel bir duygu o hareketlerini hissedebilmek. Bende özellikle geceleri ve sırt üstü yattığımda hissediyorum :109:

a.slm cnm hosgeldin :) benimde aynı sorunlar var, resmen kramp giriyo ama olması gereken normal şeyler bunlar şükür ki bebişlerimiz sağlıklı :) Hareket konusunda yalnız değilsin, bende sürekli olmamakla beraber geceleri sırt üstü yattığımda hissediyorum.

Merhaba cnm telaslanma bak sen benden erken hissetmişsin ben iki gündür hissediyorum kizimi.annesi bebeğin iyidir benimde 17 ve18 haftalarda karnım gerilip agriyordu sonrada azicik gobisim çıktı.şu an karnimin agrisi yok sen dr gidince hepsini sor bebeginide gor için rahatlasin.benim dr ayrıntılı ultrasondan hiç bahsetmedi 20. Haftadayim :-(

Merhaba arkadaslar, dun Dr'a gitmiştim bana magnezyum yazdı magvital diye suya atılan toz.
Sabah kahvaltiyla birlikte ictim. Bugun cok fena oldum. Basım ağrıdı tüm gun, aksam üstü de hep uyumuşum, uyandım hala halsizlik devam ediyor. İshal olmuşum, midem bulandı demin de yediğim herseyi çıkardım.
Hafif yan etkilerinde yazıyor zaten bulantı, kusma, ishal, kramp, yorgunluk hissi falan.
Yarın Dr'uma soracağım icmeye devam edeyim mı diye.
Sizlerde böyle seyler oldu mu?
Gercekten cok kötüydüm bugun, hala da iyi değilim.

SelamlarBenim kontrolüm de 2 hafta sonra,detaylı bakılacak ve şeker yüklemesi yapılacak inşallah..Şu taşınma dönemini de atlatayım minnağımla daha çok ilgilenicem Doktorum bana şimdiye kadar sadece kan hapını verdi ama 2 hafta sonra magnezyumu sorucam çünkü bikaç gündür bacaklarıma gece kramplar giriyor ağrısı inanılmaz..Daha uzun ve sabretmemiz gereken bir süreçteyiz ama inşallah sonucu çoook güzel olacak

Cnm tsh yüksek çıkıyor vertigo ve migren bende huzur bırakmıyor boynumda ki duzlesme benim çok zorluyor çok söyledim galiba ;-)

tatile giderken belli şeylere dikkat etmen lazım, dr un yine bilgilendirir, ben de bildikleirmi yazayım.
uzun süreli yolculuk yapacaksan sık sık mola vermelisin, molalarda yürümelisin.
ıslak mayo ile uzun süre oturmamalısın, enfeksiyonu tetikler. sık sık değiştir bikini altını.
onun dışında hafif tempoda yüzmenin faydası çok.
sıvı kaybını telafi edecek şekilde bol su iç.
güneş çarpmasına dikkat.
güneşlenmeni tavsiye etmem.

Kızlar sabah kahvaltinizi nasıl yapiyorsunuz neler yiyorsunuz yazabilir misiniz

canım ben maalesef hiç dikkat edemedim bu aylarda. yakın zamanda iş yoğunluğum ve düzensizliğim bitecek, o zaman telafi edeceğim.
eğer ara öğünlerde de sağlıklı şeyler yiyorsan 2 öğünün zararı olmaz. sadece 2 öğün tıka basa yersen iyi değil. az ve sık yemeye bak.
kepek ekmeği yerine, tam tahıllı veya tam buğday, çavdar ekmeği yesen daha iyi olur.

Kızlar hamilelikten sonra ayak numarası buyuyormus dogrumu. Ayrıca boyda uzuyormus

ayaklar büyümesin!
boyun uzaması mümkün değil canım, ayaklar da şişlikten dolayı büyür ama bebekten sonra bir süre sonra eski haline döner.

ben 1 ay ara ile ikinci doz vurulur diye biliyorum. bence 2. dozu geciktirmemek daha iyi, erken doğum vb riskler için erken yapılması daha iyi olur. sağlıkçılar yine daha iyi bilir.
yanlış mı yazdılar tarihi acaba? bende aynı günde bir ay sonraya tarih verdiler.

ya hanımlar sağlık ocağına aşı ve şeker ölçümü için hangi haftada gidioduk??? benim vaktim gelmişmi????

18-20. haftadan itibaren gidebilirsin. şeker için tam tarihi bilmiyorum ama daha gelmemiştir.

Gecmis olsun cnm dr aynısını banada verdi ama akşam yemekten sonra iç ben oyle yapıyorum.bir de akşam dene aynı olursa dr danis kraplardan sikayetciydin galiba

Cnm dr kesinlikle magnezyum yazar kramplar yoksa geçmiyor

Cnm tsh yüksek çıkıyor vertigo ve migren bende huzur bırakmıyor boynumda ki duzlesme benim çok zorluyor çok söyledim galiba ;-)

aman allahım sende de miii :) bende 2 defa vertigo geçirdim inş hamilelikte olmaz diye dua ediyorum. Migrenimde var, çok şiddetlenmesede atakları ve belirtileri bazen mahvediyor. inanmıcaksın ama benimde sol omzumda kas birlesmesi var :)) Allah yardımcımız olsun insallah..

bugün eczaneden çatlak önleyici krem aldım. pregnacare isimli gebeliğe özel ürünmüş, fiyatı uygun geldi bir de eczacı tavsiye etti diye aldım. 39 tl. kokusu hoşuma gitti ama fazla nem vermedi ya da cildim aşırı kuru idi, hemen emdi kremi.
diğer kremler-yağlar gibi alerji kızarıklığı, kaşıntı yapmadı.

Gecmis olsun cnm dr aynısını banada verdi ama akşam yemekten sonra iç ben oyle yapıyorum.bir de akşam dene aynı olursa dr danis kraplardan sikayetciydin galiba

Canım kramp degil de agri olmuştu kasiklarda. Kasilma olmasın diye verdi aslında. Olmadı yarın aksam deneyeyim. Cok kötü oldum gercekten bugun.

ayaklar büyümesin!
boyun uzaması mümkün değil canım, ayaklar da şişlikten dolayı büyür ama bebekten sonra bir süre sonra eski hâline dönüyor

Hmm ablamin ve annemin doğumdan sonra boyları 2-3 santim uzamış

Bugün karnim çok gergindi arada kasiklarimda sanci da oldu ama normal sanırım bunlar.
Bir de bir anda icim sıkılıyor moralim bozuluyor çöküyorum resmen...

jasemin, bence dr a sormadan bir daha alma. sende fazla yan etki yapmış.
tek doz alınca mı bunlar oldu? eğer birkaç doz verdiyse onu azaltırsan bu etkileri yapmaz ama tek seferde yapmışsa bırak.
ilacı doğru şekilde mi aldın? onu da kontrol et bir

Geçmiş olsun cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…