2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
ayyyy kıyamam ben onaa ye annesi ama az yeki hem seni hem oğluşunu rahatsız etmesin :125:

valla o gün biraz fazla kaçırdım baya rahatsız oldum dikkat edicem artık. bu arada kızlar bişey sorucam yaa benim tansiyonum çok düşük özellikler akşamları kendimi baya halsiz hissediyorum günün yorgunluğuyla galiba.büyük 9 küçük 6 üstüne çok nadir çıkıyo. tuzluda fazla yemek istemiyorum şişmemek için ama başım çok dönüyo yerimden kalkamıyorum benim gibi olan varmı aranızda yaa

canım benimki de aynı şekilde akşamları özellikle çalışansan çok kötü oluyosun benim tansiyon 9.8 zaten düşük normalde bu aralar daha düşük oluyomuş dr uma sordum bu aylarda normal dedi

gunaydın naber annişler ve mınık yavruları nasılsınız bakalım .benım bebış ıyıce hareketlendı ya hıc durmuyor artık

Kizlar birkaç gecedir bacağıma kramp girecek gibi oluyordu geciyordu ama bu gece cok şiddetli oldu( magnezyum eksikliği diyor ne yapmalıyım yarin kontrolum var doktoruma söyleyeyim mı?ilac kullanmak istemiyorum( nasil gecer bu ya(( sizlerde de oluyor mu?

gunaydın kızlar bizde oglumla kahvaltımızı yaptık geldik. Ogretmen1 canım gozun aydın olsun canım bundan sonra rabbim ayırmasın bidaha

bende de oluyo tatlım ilaç kullanman lazım diyolar ben dr uma söylemedim fazladan ilaç kullanmak istemiyorum onun yerine bol bol muz yiyorum bacaklara çok iyi geliyo dene bence

benim tansiyonum genelde düşüktür, gebelikte daha da düşüyor ama ben zararını görmedim canım. yemekleri çok kaçırınca çok kötü oluyorum o da tansiyondan değil şekerden oluyor sanırım.
sen de az tuzlu ayran iç, zararı olmaz.

kızlarr gunaydınnn acaba elinde bebek alışverış listesi olan var mıııı?
canım nette arat, bir sürü liste çıkar karşına. ben listelere pek önem vermiyorum, içinde çok gereksiz şeyler de var. arkadaşlarıma soruyorum, gereksiz şeyler ile doldurmak istemiyorum evi.

bana da oldu ama ilaç kullanmadım hiç. çok şiddetli oluyor, uykudan uyandırıyor ama ayağı yavaşça uzatınca, tabandan masaj yaparak geçiyor hemen.

bende de oluyo tatlım ilaç kullanman lazım diyolar ben dr uma söylemedim fazladan ilaç kullanmak istemiyorum onun yerine bol bol muz yiyorum bacaklara çok iyi geliyo dene bence

Muz iyi geliyorsa hemen yemeye başlıyim o zaman..ben de ilac kullanmak istemiyorum ama bebeğimize bu eksiklik sıkıntı verirse diye de korkuyorum.

bana da oldu ama ilaç kullanmadım hiç. çok şiddetli oluyor, uykudan uyandırıyor ama ayağı yavaşça uzatınca, tabandan masaj yaparak geçiyor hemen.
Masaj yaparak geciyormuş ama bu magnezyum eksikliğinin zararı olur mu bize ya da bebise o beni tedirgin ediyor.

slm canım benimkide seninle aynı hep ama bana bi baş dönüklüğü falan yapmış değil, arada çok çok nadir böle dönüyo gibi olsada hemen topluyo kendini o kadar, düşük iyidir ama sıkıntı veriyosa, bi zeytin at ağzına, yada ayran iç hemen, çok tuz almana gerek yok tabiki az tuzlu bi ayran yeter diye düşünüyorum.

kızlarr gunaydınnn acaba elinde bebek alışverış listesi olan var mıııı?

benim var canım, netten bulduklarımla ve etrafımdakilere sorduklarımla son haline getirdim, basit bi liste oldu benimki çok eşya doldurmak istemiyorum çünkü evi, tecrübelilere de sordum öle hazırladım burdan yüklemeye çalıştım ama olmadı, birazdan kopyalayıp yapıştırcam liste diye ordan bakarsın kendine göre şekillendirirsin istersen

canım doktoruna sormaktan çekinme bence, ancak kramplar git gide artıyor, bol muz, kuru kayısı, badem vs gibi ürünler tüket, netten bak magnezyum içeren besinlere birde öyle dene bakalım, geçmezse yinede doktoruna danış derim

[TABLE="width: 618"]
[TR]
[TD="class: xl25, width: 824, bgcolor: yellow"]ODA İÇİN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]UYKU SETİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]YATAK KORUYUCUSU[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]YATAK ( ODAYLA BİRLİKTE VERİLMEZSE EĞER )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]PERDE[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]HALI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]MOBİLYA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEŞİK ( YATAK ODASI İÇİN UFAKLARDAN İLK 4 AY İÇİN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]KAPI SÜSÜ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]DUVAR AYDINLATMA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]AVİZE[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]YASTIK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]NEVRESİM TAKIMI 2 ADET DEĞİŞMELİK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBEK DOLABI ASKISI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBEFON ( ARZUM - PHILIPS )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]DÖNENCE[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]DUVAR SÜSÜ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]SAAT ( ODA İÇİN )-gerek olmayabilir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]KİRLİ SEPETİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl25, bgcolor: yellow"]BEBEK İÇİN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]2 ADET HASTANE ÇIKIŞ SETİ ( 0-3 AY YADA YENİDOĞAN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ZIBIN ( İLK BAŞLARDA DAHA KOLAYLIK OLABİLİ R )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]UZUN KOLLU BODY 4-5 ADET ( ELDİVENİ OLANLAR TERCİH )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl27, width: 824, bgcolor: transparent"]UZUN KOLLU TULUM BELKİ GEREK OLMAYABİLİR BODY ALINIRSA ( AYAKLI YADA AYAKSIZ ) YENİ DOĞAN 4-5 ADET, 3-6 AY 3-4 ADET[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]PİJAMA TAKIMI 2 ADET ( İLK ZAMANLAR GEREK OLMAYABİLİR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ÇORAP 3-4 ADET[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]YENİ DOĞAN AYAKKABI ( BELKİ GEREK OLMAYABİLİR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ŞAPKA VE ÖNLÜK ( KIŞ BEBEĞİ İÇİN YÜN 2-3 ADET, 1-2 PAMUK )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]PENYE YELEK VE HIRKA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ELDİVEN 6 ADET ( TULUMLAR ELDİVENLİ ALINIRSA GEREK KALMAYABİLİR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]MERMERŞAHI AĞIZ BEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BATTANİYE ( PENYE EN AZ 2 ADET, YÜN EN AZ 2 ADET )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BANYO SETİ ( KÜVET, FİLE, SÜNGER, KOVA, MAŞRAPA )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl27, width: 824, bgcolor: transparent"]ŞAMPUAN, DUŞ JELİ, PİŞİK KREMİ, BANYO SONRASI LOSYON YADA BEBE YAĞI ( SEBAMED )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]UNIBABY ISLAK PAMUK MENDİL YENİDOĞAN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]FIRÇA VE TARAK SETİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]TIRNAK BAKIM SETİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl27, width: 824, bgcolor: transparent"]TERMOMETRE ( ODA İÇİN MUTLAKA GEREKLİ BANYOYA GEREK OLMAYABİLİR, DİRSEK YÖNTEMİ UYGUN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ALT AÇMA ÖRTÜSÜ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BURUN ASPİRATÖRÜ ( YAKA KULAK ÇUBUĞUDA KULLANILABİLİR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BAŞLIKLI HAVLU 2 ADET ( YENİDOĞANDA BORNOZ ÖNERİLMİYOR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]YAN YATIRMA YASTIĞI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]MEVLÜT İÇİN KIYAFET ( ANNE VE BEBEK SONRADA ALINABİLİR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]ATEŞÖLÇER[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]1 ADET EMZİK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BİBERON ( İLK BAŞLARDA EMMEZSE DİYE YEDEKTE BULUNSUN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BİBERON STERİLİZASYON FIRÇASI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBEK SICAK SU TORBASI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBE TOZ SABUN VE YUMUŞATICI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBEK BEZİ ( ULTRA PRİMA YENİDOĞAN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl26, bgcolor: transparent"]BEBEK TRAVEL SİSTEM ARABA ( PUSET ANA KUCAĞI İÇİNDE )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, bgcolor: yellow"]ANNE İÇİN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]HİJYENİK KADIN PEDİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]EMZİRME SÜTYENİ ( DAGİ ) 2-3 ADET YADA ATLETİ - EKRU YADA SİYAH[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]GÖĞÜS PEDİ ( MOTHERCARE ) - İLK ZAMANLAR ÇOK GİDİYOR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]GÖĞÜS KREMİ ( LANSİNOH OLABİLİR DOKTORA SOR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl23, width: 824, bgcolor: transparent"]GÖĞÜS KALKANI ( LANSİNOH OLABİLİR DOKTORA SOR ) YA BU YADA GÖĞÜS PEDİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]SÜT POMPASI PHILIPS AVENT[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]SÜT SALKAMA POŞETİ VS. GİBİ BİR ÜRÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]3 TAKIM GECELİK ( ÖNDEN AÇILIR )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]KULLAN AT İÇ ÇAMAŞIRI ( LOHUSALIK İÇİN )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, bgcolor: yellow"]ANNE HASTANE İÇİN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]YUKARIDAKİLER OLMALI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]ÖNDEN AÇILIR 3 TAKIM GECELİK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]SABAHLIK - LİZÖZ ( ÜŞÜMEYE KARŞI )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]KALIN ÇORAP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]TERLİK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]DEODORANT, DİŞ FIRÇASI, DİŞ MACUNU, MAKYAJ MALZ.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]PARFÜM[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]TOKA, FIRÇA, TAÇ VS.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]DUŞ İÇİN GEREKLİ MALZ. ŞAMPUAN, DUŞ JELİ, LİF[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]KAĞIT HAVLU[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]ISLAK MENDİL[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]KİRLİ EŞYA TORBASI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]SÜT ARTTIRICI REZENE ÇAYI ( ECZANELERDE )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]ŞARJ ALETİ, KAMERA VS.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]HASTANE ÇIKIŞINDA GİYMEK İÇİN KIYAFET[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]FÖN MAKİNE YADA DÜZLEŞTİRİCİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, bgcolor: yellow"]BEBEK HASTANE İÇİN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]2 TAKIM HASTANE ÇIKIŞI 1 İ TAM TAKIM OLANLARDAN YENİ DOĞAN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]YELEK, HIRKA, PATİK[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]AĞIZ BEZLERİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]FAZLADAN BATTANİYE[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]ALT DEĞİŞTİRME ÖRTÜSÜ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]BEBEK BEZLERİ, ISLAK MENDİL, PİŞİK KREMİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]BİBERON ( SÜT GELMEZSE DİYE )[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]EMZİRME MİNDERİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]ANA KUCAĞI[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]SÜS MALZ.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl22, bgcolor: transparent"]BEBEK ŞEKERİ[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…