2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
cnm benide aramişlardı sağlık ocağından şeker yüklemesi için. doktorumu arayıp sordum 24- 27 haftalar arası yapılıyo dedi. hafta sonu gidicem doktora sorucam tam kacıncı haftada yaptırıyım diye.

ben salı günü tetenoz aşımı oldum 18 hazirandada şeker yüklemesine çağırdı doktor

Merhaba kızlar ;
benim karnımda ve kasıklarımda ufak ufak kızarıklıklar ve kaşıntı var. neredeyse 1 haftadır geçmiyor ve sanki ilerliyor gibi. ilk zaman sıcaktan falan diye düşündüm ama sürekli kaşıntı halindeyim. lierac çatlak kremi alerji mi yaptı diye düşünüyorum.çünkü krem kullanmadan önce böyle birşey yoktu. kremi bıraksam başka ne kullanabilirim çatlaklar için..

kızlar doğum anınızı ve sonrası için hastaneye fotoğrafçı düşünomusunuz ?, fiyat bilen varsa paylaşabilir mi acaba ?

Canım ben dogum anında gerek görmedim fotoğrafçıyı. Sonrasi icin de eşim yada kaynım çeker. Bizimkilerde iyi makineler var. Onlarla çekerler diye düşünüyorum.

benim iki kizim var en onemlisi saglikli olmalari e erkek olursada cok guzel olur ins tahminin dogru cikar haftaya gidicem bakalim artik

kizlar nerdesiniz hadi yorumlarinizi bekliyorum cinsiyet tahmini icin ultradon resmimi yukledim gormeyenler olmus olabilir bi bakarmisiniz

merhabaLrrr yeni uyeyim ve ben de sizLer gbi ekim annesi adayıyım:)))
cok konuda bicok soru soracagm:) simdiden hepinize sonsuz teskkurLer :)
hatta iLk sorum; konunun başındaki listeye nasL girecegim adımı nasL yazdıracagm oLabiLir simdidden teskkurLer

canım benim kıyamam.herşeyde bi hayır vardır mutlaka.belki yollarda bebişin için sıkıntı olacaktı.ki ben çok korkuyorum bakma gidicez ama aklım hep orda eğer hayırlısı değilse bi engel olsun bizde gidemeyelim inş. cnm.

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

En iyisini kullanmışsın aslında ama susam yağını da deneyebilirsin. cok iyi diyorlar. Ben şu en medikasol+bepantene krem karışımım var onu kullanıyorum. Bir de yeni cıkan Biooil var ya ondan aldım, fiyatı uygun. Dönüşümlü olarak kullanıyorum. Şimdilik bir şikayetim yok. Ama cok para verebilecek olsam hiç kuşkusuz lierac alırdım. Bakalım sonuç ne olacak görücez ilerleyen aylarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…