mrhba hanimlar bende yeni katiliyorum size bende ekim annesi olacam insallah
hikayemi anlatmak istiyorum ben daha yeni ogreniyorum hamile oldugum 2yasinda kizim var 21 yasindayim v 5aylik hamileyim
bende spiral vardi v 5ay once kaymis hamile kalmisim 2ay oyle adet gordum sonra adet gormeyince evde test yaptim negatif cikti sonra kan tahlili yaptirdim negatif cikti son 15gune kadar her ay tahlil yaptirdim hep negatif cikti 15 oncede gogusumden sut gelince v icimde kipirti olunca birdaha test yaptim v bu sefer positif cikti doktora gitim ultrasyona gittim v bana haberim olmadan 22hatalik hamilesiniz dedi spiral kaymis .spirali cikarti ayrintili ultrasyona girdim v cok sukur cok saglikli bir bebegim olacak ...
saglicakla kalin
kan tahlilinde hata mı olmuş acaba? kan tahlili için kesin sonuç derlerdi bir de. en çok ona şaşırdım. Allah bağışlasın.
selam kızlar nasılsınız benim dünden beri çok moralim bozuk..dün kayınvalidem geldi hiç bebeğimle ilgili bişi demedi insan bi sorar nasıl gidiyor varmı şikayetin yada cinsiyetini kıza benzetmiş doktor falan ama hiç lafını yapmadı ben takıldım nasıl göbek büyümüşmü dedim güldüm anaam demez olaydım bi başladı bana ben dükkanımız var orada eşimle çalışıyorum bu konuşma sırasınfda dükkandaydık bana bi başladı sölenmeye sen artık buralarda hiç olmuyosun yani yakışmıyosun anlamaında dedi artık göbeğin çıkmış buraları çok adamlık çok erkekler var ayıpp demezmi bana çok acayip duruyosun göbeğin çok acayip duruyo ayıpp dedi kararttı kendini ay ben şookk bende napayım göbeğimi içimemi sokayım dedim ama o kadar çok üzüldümki..ben bunu gizli saklı nikahsız değil 6 yıl uğraşarak yaptım doktorların olmaz dediği tüp bebeğim benim ben niye utanıp sıkılayım anası belli babası belli hamileler doğurana kadar evden çıkmıuormu çok ama çok ağladım öle deyince ben 2 güzel söz bekledim o beni ayıpladı göbeğim çıkmışmış ayıpmışş çok moralim bozuldu :2:
canım, hiç aldırma. eski insan kafasındalar hala. Allah bağışlasın bebeğini. sizin sevginiz, mutluluğunuz ona yeter.
biz niye bu kadar kararsız bi çiftiz bilmiyorum :) lütfen bize yardım edin başar mı efe mi doruk mu? eşim doruk istiyor ama etrafta çok var bu ara herkes efe yada doruk..başar daha mı güzel acaba?
bence hepsi çok güzel. efe ve doruk çok kullanılan isimlerden. başar daha olası geldi bana.
aaayyyy aynen ya. herkes bi isim söylüyo hepsine bi kulp takıyorum. daha önce o isimde tanıdığım kişilerle özdeşleştiriyorum. yok o olmaz bu olmaz, o güzel değil bu güzel değil diyorum etrafımdakileride sinir ediyorum. ama anlatamıyorum kimseye. aslında çok güzel isimler söylüyolar ama yakıştıramıyorum.. yine dökemedim içimdekileri ama bilmiyorum. aslında ırmak, nehir, eylül,elif, selin, başak gibi isimleri beğeniyorum ama onları koymam gibi geliyo soğuk geliyo isimler. of bak yine anlatamadım içimdekileri:)
isimlerin hepsi bana da önerilenler içinde. başak hariç hepsini sevdim.
Ekim anneleri slm 22 hafta 6 günlükken ultrasona girdim ve bebeğim 701 g sizlerin bebekler ne kadar yazarmısınız
21+2 haftalıktık son gittigimizde doktora 520 gramdı
20+6 da 330 g idi. bana biraz az geldi ama ortalama değerleri tam bilmiyorum. dr olumsuz bir şey söylemedi.
hepsi sağlıklıdır inşallah.
Selam hanımlar ve tatlı melekleriii. Ben de 2 gün önce tetenoz aşımı oldum.Bugün kolumun ağrısı hafifledi ama ilk iki gün kötüydü, saçlarımı bile toplayamadım, acıdı ağrıdı hep. Aşı yapılırken hiç acımıyor hatta ilk 3 saat hiç bir şey yok, sonradan ağrıyor yeri. Çok şükür başka bir yan etkisi olmadı bende.
Bu arada bir daha ki kontrolüm 24. haftada olacak doktor şeker yüklemesi yapıcam dedi. Ama aç mı gitmeliyim tok mu bişey demedi. Daha önce sağlık ocağından çağırdıklarında(18.haftada) aç karnına kan vermiştim ve kan şekerim çok düşük çıkmıştı hatta çok mu açsın en son ne zaman yemiştin dedi ben de 13 saattir açtım o zaman :)
Bir de bebeklerimizin isimleri söz konusu olmuş. Biz de oğlumun adını 'Poyraz' koyucaz. Bundan iki yıl önce şehir dışına çıkıyorken aklımıza gelmişti bu isim o zamanlar pek duyulmamış bir isimdi hatta biz bulduk gibi gülüşmüştük eşimle aramızda. Şimdide erkek olduğunu duyunca hemen adıyla sevmeye başladık oğlumuzu hatta geçen yıllarda filan aileler arasında sohbet geçtiğinde oğlumuz olursa Poyraz olucak adı demiştik. Aileler bile unutmamış hemen Poyraz geliyor diye sevindiler onlarda benimsediler. İşin ilginç yanı kız ismi bir türlü bulamıyorduk ve ben hep oğlum olacağını hissediyordum. Allah malum etti
canım, şeker yüklemesine aç gidiyorsun. kan alıyorlar. sonra onlar sana sıvı veriyorlar. veya yemek yiyorsun, bir süre sonra tekrar kan alıp bakıyorlar, diye biliyorum. sen aç git, onlar yönlendirir seni.
Poyraz ismi çok güzel bu arada...
Son düzenleme: