2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Yok cnm benimde iki aylıkken kAn ölçümlerim normaldi de ilerleyen aylarda tekrar ölçüyorlar kan değerleri düşüyor bebek aldığı için
hmm anladım canım. benim devamlı yapılıyo ölçümler ama şimdiye kada çıkmadı şükür. inşallah böle devam eder :)
bende de vardı aynı sorun, günde yarım şişe sade soda içtim ve kendi kendine düseldi, şimdi çok fazla olmuyo.

tetanosu sağlık ocağından söylüyolar canım ama bende kendi doktoruma sordum, suan 21. haftaya girmek üzereyim. önümüzdeki süreçte vurdurabilirsin dedi.

doktor bana feramat ile elevit yazmış bunları kullananlar varmı ???
elevit vitamini kullandım canım 2 ay boyunca, gayet iyiydi. bende de vitamin eksikliği vardı aynı zamanda, ona rağmen sıkıntım olmadı.

kızlar bu arada bende size bişey sorcammm, midemin üstüyle sol gögsümün alt kısmının alduğu yerde batma oluyo yukarı doğru. nadiren de olsa olmaya başladı. sizde de var mı böyle birşey ????

kızlar bu arada bende size bişey sorcammm, midemin üstüyle sol gögsümün alt kısmının alduğu yerde batma oluyo yukarı doğru. nadiren de olsa olmaya başladı. sizde de var mı böyle birşey ????

canım bendede ara ara oluyo hatta ben iç çamasırımı sıkı gıydıgımı dusundugum ıcın evde hıc takmıyorum.bebeişlerimiz buyudugu ıcın olabılır o batmalar.

hoşgeldin firtinas, gebelik şekerinde genelde özel beslenme ile sorunsuz atlatıyorsun.
şekerden dolayı ben de yediklerime çok dikkat ediyorum.
istersen dr un ile detaylı görüş. ya kendisi bilgilendirir ya da bir diyetisyene yönlendirir. aslında çok önemli bir sıkıntı olmuyor. bebek iri doğuyor şeker olunca. başka problemin yoksa, diyetle sorunsuz atlatırsın. canını sıkma canım.

bende aynı dertten muzdaribim tatlım ya sürekli aynaya koşuyorum karnım mı yırtıldı diye ama birşey yok içte yırtılmalar mı oluyor acaba :26:
bunu 1 aydan fazla süredir yaşıyorum hemde

arkadaşlar, daha önce de yazmıştım. bende çok şiddetli oluyordu kasık ağrısı-sancısı. bıçakla kesiliyormuş gibi şiddetli ağrılar, kramplarım oluyordu. dr birkaç soru sordu, cevaplarıma göre magnezyum eksikliğinden olduğuna karar verdi. beni de çok korkutuyordu o ağrılar. ilaç kullanmaya başladıktan sonra geçti çok şükür. bende myomlar olduğu için onlar da ağrı yapıyordu. bazen de erken gelen sancılar ile karışabiliyor. dr unuzu bilgilendirin telefonda, önemli görürse sizi çağırır. korkulacak bir şey yok ama dr unuza söyleyin bence. boşuna ağrı çekmeyin. geçmiş olsun.

2 gündürr ne kadar çok uykum geliyo yaaaaaa,hiç bir işte yapmıyorum ama bebiş büyüdükçe vücudumuzunn daha çok enerji harcadığından mı oluyo acaba :26:

ben de öyleyim canım. çabucak yoruluyorum, sık sık dinlenme ihtiyacı duyuyorum. kendini yorma, beslenmene dikkat et. dinlendikçe rahatlıyor insan.
hem metabolizmanın hızlanması, hem hormonların tavan yapması sebep oluyor.

tılsım, mesajını bulamadım, alıntılarda gördüm.
mide yanması bende de çok olmaya başladı. bu aylardan sonra artarak devam edecek maalesef. bebeğin büyümesine bağlı reflü durumu.
mideni çok doldurmamaya çalış, az ve sık ye. bir de çikolata, çiğ sebze türü şeyler(soğan, salatalık vb) bana çok dokunuyor. seni rahatsız eden şeyleri belirle, onlardan uzak dur. ben çok kötü olduğumda gaviscon içiyorum, çok rahatlatıyor. gebelikte kullanımı güvenli...
yatarken yastığını yüksek tut bir de..

doktor bana feramat ile elevit yazmış bunları kullananlar varmı ???

feramat ı duymadım canım. elevit+demir+ magnezyum takviyesi alıyorum ben de.

arkadaşlar, ayrıntılı ultrason CD nizde video var mı? yoksa sadece foto mu var?

Naber kizlar??
Suan yürüyüsten geldim ve cok rahatladigimi hissettim,birde su kilo problemi olmasa ya ben tam 14 kilo aldim sonum ne olacak bir fikri olan varmi?biri bana cok yanlis birsey yaptigimi söylesin kizsin bana en azindan biraz dikkat etmeye calisayim bunu cok istiyorum ama yapamiyorum kizin bana kizlar yoksa sonum hiiic iyi degil kimse dur demiyor bana siz diyin

aynen benim yaklaşık bir aydır var özelliklede yemeklerden sonra akşam üzeri

yani arkadaşım kızmak değil elbette ama bebeğe bir yararı olmadıgını düşünsen bide tabiki bi an geliyo kendini durduramıyosun bendede zaman zaman oluyor. ama onu telafi etmeye çalış bir öğün fazla kaçırdıysan sonraki öğün biraz daha az yemeye çalış. ama 30 kilo alan arkadaşımda var verdi bebek bir yaşına gelmeden. yinede fazlası zarar.

büşra, o kiloların bebeğe bir katkısı yok.
kilo aldıkça son aylarda daha çok zorlanacaksın.
son aylarda zaten daha kolay kilo alacaksın.
abur cubur ve hamur işlerini menünden çıkar, bebeğe katkısı olmayan, sadece tokluk yapan şeyler yemenin anlamı yok.
yürüyüş yapman çok iyi, ama bu hızla kilo alırsan ayaklarına çok yüklenmiş olacaksın ve son aylarda yürüyüş yapamayacaksın, zor hareket edeceksin. nefes darlığın artacak, bel-sırt-ayak ağrıların artacak.
sebze meyveye ağırlık ver, hem kalorisi az, hem de bebeğine bol bol vitamin vermiş olacaksın.

kilonu boyunu yazmamışsın, eğer çok zayıf iken hamile kalmışsan normalden daha fazla kilo almanda fazla bir sakınca olmaz ama yine de 14 kg az değil. son aylarda istemesen de zaten kilo alacaksın...

oldu mu?

Son düzenleme:
canım bendede ara ara oluyo hatta ben iç çamasırımı sıkı gıydıgımı dusundugum ıcın evde hıc takmıyorum.bebeişlerimiz buyudugu ıcın olabılır o batmalar.
aynen canım bende sanki çamaşırım daha çok sıkıyormuş gibi hissettim gidip çıkardım. sadece sol tarafta olmasından dolayı da merak ettim, mideden kaynaklanıyoda olabilir aslında, tüm göğüsü kaplayabiliyo çünkü.. çok teşekkür ederim cevabın beni rahatlattı biraz :)
çok sağol yardımın için :)

tamam canımmm çk teşekkür ederim :) ilk gebelik çok zormuş yaa herşeyi sorasım geliyo sanki herkes normal bi tek ben yaşıyormuşum gibi..

aynen benim yaklaşık bir aydır var özelliklede yemeklerden sonra akşam üzeri
aynen canım benimde ilk dfa bugün akşam üzeri oldu. kızartma türü yağlı yemek yemiştim, bi süre sonrada suya fazla yüklendim. sanırım o da etkiledi. gülerken bile sancı hissediyodum :))

canım bizim cdmizde hem foto hemde video var kısa kısa

sağol canım. bende sadece foto var, onların sayısı da çok değil. çok uzun çekim yapmadı dr ama her şeye kısa kısa baktı. fotolar da pek net değil. ona canım sıkıldı biraz.

sağol canım. bende sadece foto var, onların sayısı da çok değil. çok uzun çekim yapmadı dr ama her şeye kısa kısa baktı. fotolar da pek net değil. ona canım sıkıldı biraz.
al benden de o kadar canımcım. bende sadece 2 tane foto var ve onuda istedim öyle verdi, yoksa o da yoktu. Net bile değiller. ayrıca 10 dk anca sürdü, ilgi alaka sıfır. güya özel hastane hemde ankarada... mecburiyetten gitmiştim ama kendi dr.uma gitmeye ve Allah'ın izniyle doğumuda orada yapmayı düşünüyorum ( Ispartada)

rica ederim. çoğumuzda o durum var canım. sorarak gereksiz stres yapmayı önlüyoruz.
kızartma türü gerçekten mideyi çok kötü yapıyor. gebelikte uzak durun diyorlar. mideyi çok doldurmamaya çalış, daha rahat geçiriyorsun o zaman.

kesinlikle haklısın canım. iyi ki burası var, herşeyi paylaşabiliyoruz ve dediğin gibi gereksiz stres yapmıyoruz :)

Oooo cok güzel oldu canim allah razi olsun bunlari cikartmayacagim aklimdan dogru ya abur cubur sadece tok tutuyor hic yavruma fayda vermiyor..cok cok sagol tatlim insaallah simdiden sonra biraz dur derim

canım sıkma canını saglık olsun ne yapıcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…