ya bılen bi cevap vere bilir miben şimdi burdayazdıgı gibi steteskopla kalp atıslarını dınleye bılır mıyım
hmm anladım canım. benim devamlı yapılıyo ölçümler ama şimdiye kada çıkmadı şükür. inşallah böle devam eder :)Yok cnm benimde iki aylıkken kAn ölçümlerim normaldi de ilerleyen aylarda tekrar ölçüyorlar kan değerleri düşüyor bebek aldığı için
bende de vardı aynı sorun, günde yarım şişe sade soda içtim ve kendi kendine düseldi, şimdi çok fazla olmuyo.kızlar ayrıba bende aşırı mide yanması ve ağza acı su gelmesi oluyor akşamları bir başlıyor uykuya dalana kadar ne yesem ne içsem yaramıyor ne yapmalıyım bilemiyorum benimle aynı durumda oalan var mı acaba :44:
tetanosu sağlık ocağından söylüyolar canım ama bende kendi doktoruma sordum, suan 21. haftaya girmek üzereyim. önümüzdeki süreçte vurdurabilirsin dedi.Yok cnm doktorumu değiştireceğim için eski doktoru da arayamıyoum tetenos aşısını soracaktım sağlık ocağı senin olmana gerek yok dedi ben üç yıl üst üste olmuştum bir ilacım vardı 20. haftada kes dedi 21 e geldim hkullanıyorum amabugün kesicem artık işte böyle sorular
elevit vitamini kullandım canım 2 ay boyunca, gayet iyiydi. bende de vitamin eksikliği vardı aynı zamanda, ona rağmen sıkıntım olmadı.doktor bana feramat ile elevit yazmış bunları kullananlar varmı ???
kızlar bu arada bende size bişey sorcammm, midemin üstüyle sol gögsümün alt kısmının alduğu yerde batma oluyo yukarı doğru. nadiren de olsa olmaya başladı. sizde de var mı böyle birşey ????
Merhaba ekim anneleri,
Bende sizi hamileliğimin en başından beri takip ettim çok şeyde öğrendim. teşekkürler. bugün ilk defa yazmak istedim. bende 20. haftamdayım kız bebek geliyor bende insülin direnci olduğu için bu hafta şeker yüklemesi yaptırdım ve gebelik şekeri çıktı. başka gebelik şekeri bulunan arkadaşlar var mı? diyet ile kontrol edilir dediler ama ben yine erken olduğu için bebeğe zarar vermesinden korkuyorum.
bir de 2 isim arasında kaldım melek / zehra.. hangisi güzel:)
öğretmen1 benim de karınım alt kısmı kasıklarım sanki içten yırtılır gibi ağrıyor cilt çatlağı değil kaslarım yırtılıyor gibi hissediyorum 3-4 gündür beni baya rahatsız ve tedirgin ediyor senin de öyle birşey mi yaa başka yaşayan arkadaşlar varmı
bende aynı dertten muzdaribim tatlım ya sürekli aynaya koşuyorum karnım mı yırtıldı diye ama birşey yok içte yırtılmalar mı oluyor acaba :26:
bunu 1 aydan fazla süredir yaşıyorum hemde
2 gündürr ne kadar çok uykum geliyo yaaaaaa,hiç bir işte yapmıyorum ama bebiş büyüdükçe vücudumuzunn daha çok enerji harcadığından mı oluyo acaba :26:
doktor bana feramat ile elevit yazmış bunları kullananlar varmı ???
evet benıde cagirdilar 2nci doz icin 7aylik olunca vuruyorlar
kızlar bu arada bende size bişey sorcammm, midemin üstüyle sol gögsümün alt kısmının alduğu yerde batma oluyo yukarı doğru. nadiren de olsa olmaya başladı. sizde de var mı böyle birşey ????
Naber kizlar??
Suan yürüyüsten geldim ve cok rahatladigimi hissettim,birde su kilo problemi olmasa ya ben tam 14 kilo aldim sonum ne olacak bir fikri olan varmi?biri bana cok yanlis birsey yaptigimi söylesin kizsin bana en azindan biraz dikkat etmeye calisayim bunu cok istiyorum ama yapamiyorumkizin bana kizlar yoksa sonum hiiic iyi degil kimse dur demiyor bana siz diyin
arkadaşlar, ayrıntılı ultrason CD nizde video var mı? yoksa sadece foto mu var?
Naber kizlar??
Suan yürüyüsten geldim ve cok rahatladigimi hissettim,birde su kilo problemi olmasa ya ben tam 14 kilo aldim sonum ne olacak bir fikri olan varmi?biri bana cok yanlis birsey yaptigimi söylesin kizsin bana en azindan biraz dikkat etmeye calisayim bunu cok istiyorum ama yapamiyorumkizin bana kizlar yoksa sonum hiiic iyi degil kimse dur demiyor bana siz diyin
aynen canım bende sanki çamaşırım daha çok sıkıyormuş gibi hissettim gidip çıkardım. sadece sol tarafta olmasından dolayı da merak ettim, mideden kaynaklanıyoda olabilir aslında, tüm göğüsü kaplayabiliyo çünkü.. çok teşekkür ederim cevabın beni rahatlattı biraz :)canım bendede ara ara oluyo hatta ben iç çamasırımı sıkı gıydıgımı dusundugum ıcın evde hıc takmıyorum.bebeişlerimiz buyudugu ıcın olabılır o batmalar.
tamam canımmm çk teşekkür ederim :) ilk gebelik çok zormuş yaa herşeyi sorasım geliyo sanki herkes normal bi tek ben yaşıyormuşum gibi..ben de öyleyim canım. çabucak yoruluyorum, sık sık dinlenme ihtiyacı duyuyorum. kendini yorma, beslenmene dikkat et. dinlendikçe rahatlıyor insan.
hem metabolizmanın hızlanması, hem hormonların tavan yapması sebep oluyor.
aynen canım benimde ilk dfa bugün akşam üzeri oldu. kızartma türü yağlı yemek yemiştim, bi süre sonrada suya fazla yüklendim. sanırım o da etkiledi. gülerken bile sancı hissediyodum :))aynen benim yaklaşık bir aydır var özelliklede yemeklerden sonra akşam üzeri
canım bizim cdmizde hem foto hemde video var kısa kısa
al benden de o kadar canımcım. bende sadece 2 tane foto var ve onuda istedim öyle verdi, yoksa o da yoktu. Net bile değiller. ayrıca 10 dk anca sürdü, ilgi alaka sıfır. güya özel hastane hemde ankarada... mecburiyetten gitmiştim ama kendi dr.uma gitmeye ve Allah'ın izniyle doğumuda orada yapmayı düşünüyorum ( Ispartada)sağol canım. bende sadece foto var, onların sayısı da çok değil. çok uzun çekim yapmadı dr ama her şeye kısa kısa baktı. fotolar da pek net değil. ona canım sıkıldı biraz.
tamam canımmm çk teşekkür ederim :) ilk gebelik çok zormuş yaa herşeyi sorasım geliyo sanki herkes normal bi tek ben yaşıyormuşum gibi..
aynen canım benimde ilk dfa bugün akşam üzeri oldu. kızartma türü yağlı yemek yemiştim, bi süre sonrada suya fazla yüklendim. sanırım o da etkiledi. gülerken bile sancı hissediyodum :))
kesinlikle haklısın canım. iyi ki burası var, herşeyi paylaşabiliyoruz ve dediğin gibi gereksiz stres yapmıyoruz :)rica ederim. çoğumuzda o durum var canım. sorarak gereksiz stres yapmayı önlüyoruz.
kızartma türü gerçekten mideyi çok kötü yapıyor. gebelikte uzak durun diyorlar. mideyi çok doldurmamaya çalış, daha rahat geçiriyorsun o zaman.
büşra, o kiloların bebeğe bir katkısı yok.
kilo aldıkça son aylarda daha çok zorlanacaksın.
son aylarda zaten daha kolay kilo alacaksın.
abur cubur ve hamur işlerini menünden çıkar, bebeğe katkısı olmayan, sadece tokluk yapan şeyler yemenin anlamı yok.
yürüyüş yapman çok iyi, ama bu hızla kilo alırsan ayaklarına çok yüklenmiş olacaksın ve son aylarda yürüyüş yapamayacaksın, zor hareket edeceksin. nefes darlığın artacak, bel-sırt-ayak ağrıların artacak.
sebze meyveye ağırlık ver, hem kalorisi az, hem de bebeğine bol bol vitamin vermiş olacaksın.
kilonu boyunu yazmamışsın, eğer çok zayıf iken hamile kalmışsan normalden daha fazla kilo almanda fazla bir sakınca olmaz ama yine de 14 kg az değil. son aylarda istemesen de zaten kilo alacaksın...
oldu mu?
sağol canım. bende sadece foto var, onların sayısı da çok değil. çok uzun çekim yapmadı dr ama her şeye kısa kısa baktı. fotolar da pek net değil. ona canım sıkıldı biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?