2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Oooo cok güzel oldu canim allah razi olsun bunlari cikartmayacagim aklimdan dogru ya abur cubur sadece tok tutuyor hic yavruma fayda vermiyor..cok cok sagol tatlim insaallah simdiden sonra biraz dur derim
canımcım mesajını yeni okudum ben daha.. bu arada kaç kiloyla hamile kaldın ve bir de boyun kaç ? 0nlara göre yorum yapmak daha doğru olacak gibi.

Cok sagol canim allah razi olsun az yemeye calisacam..olsun kiz bana alinmam tatlim cünkü hataliyim

canım benim inşallah bundan sonra fazla almazsın da ama gerçekten ilk 5 ay için 14 kilo fazla kaldı ki bu doğuma giderken alınan toplam kilo dikkat et biraz doktorun birşey demiyor mu benimki kilo konusunda çok dikkatli utanıyorum fazla kilo almaktan yanına gittiğimde eleştirir diye ve kendime çok dikkat ediyorum çok kilo almışsın derse filan moralim bozulur o yüzden dikkatliyim 1 gün iştahım çok açıksa ve fazla kaçırmışsam en az 2 gün daha az yiyorum meyve ayranla açlığımı bastırıyorum sende dene belki işe yarar

ben de 2 haftadır 1 kilo aldım haftada yarım kilo yapıyor acaba bu 2 haftada çok mu aldım ne dersiniz dikkat de ediyorum ama hamur işinden filan elimden geldiğince uzak duruyorum tolamda şimdiye kadar 2 kilo aldım sizler haftada yada ayda ortalama kaç kilo alıyorsunuz

bende toplamda 3 kilo kadar aldım canımcım ve 4.aydan itibaren aldım. bu ara iştahın fazladır büyük ihtimalle. aşırı olmamak kaydıyla ani bikaç kilo alımı veya tam tersine ani kilo verimi normal kabul edilen birşeymiş canım.

cnm ayni problem bendede var aksama kadar bisey yok aksam mide yanmasi geyirince sanki bogazlarim falan yaniyo

Biliyorum canim bu tüm hamilelik boyunca almam gereken kilo oof cok kötü birsey ya..benim doktorum daha birsey demedi ayin 17.de randevum var ama doktorumda tatilde olacagi icin baska bir doktor bakacsk yerine umarim o birseyler söyler ve uyarir beni.muhtemelen seker yüklemeside ozaman yapilacak insaallah sekerim yoktur suanda beni korkutan sey bu.ama dikkat edecegim insaallah deneyecegim taktigini tatlim cok sagol

degil soguk sut sicak sut bile icemiyorum nedense bu hamileligimde.bes ayda belki bes bardak icmemisimdir.keske icebilsem
bende öyleyim canımm ağzıma süremiyodum ama kasık ağrılarım ve en önemlisi bebişim için içiyorum elimden geldiğince. Sade soda da iyi geldi bana, yarım şişe kadar içsem fayda ediyo. 0nun dısında gaviskon surup hamilelikten önce cok ise yarıyodu ama suan banada o fayda etmiyor. eğer denemediysen bi dr.una danıs dene derim.

banada magnezyum eksikliginden kramp cok giriyodu hap aliyorum sudt yerinede ayran falan iciyorum artik.

olmazsa bir diyetisyene git canım mutlaka faydası olur doktorun bir şey demesini bekleme kendin doktoruna sor ve bir diyetisyene git

off elifim hic acma kilo konusunu bende haftada yarım kilo kesin alıyorum ole cokta yemıyorum ama doktordan fırca yiyecege benziyorum

ÖRNEK HAMİLE BESLENME LİSTESİ

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir.

banada magnezyum eksikliginden kramp cok giriyodu hap aliyorum sudt yerinede ayran falan iciyorum artik.
bnmde belimdeki kramp için vermişti doktorum ama midemi bulandırınca bırakmıstım ama zorlada olsa içicem artık yoksa kasıklarımın ağrısından duramıcam :26: ayranda iyi olur canım, yoğurt da yiyebilirsin, meyveli yoğurt yersin olmazsa. ben bi süre öyle idare etmiştim.

bana cok bu listedekiler uysam haftada 1 kilo alırım

off elifim hic acma kilo konusunu bende haftada yarım kilo kesin alıyorum ole cokta yemıyorum ama doktordan fırca yiyecege benziyorum

canım bir sitede okudum 19.haftadan sonra filan haftada ortalama yarım kilo alınıyormuş ben de öyle aldım 2 haftadır ama bana çok gibi geldi

canım aynen bana bunların hepsi dokunuyor bugün kiraz bile yaptı ya şaka gibi inşallah fazla zorlamaz bizi .doktorla randevum 18inde hemen isteyeceğim iyi gelen birşey versin ilgin için sağol.karındaki yırtılmalara gelince öyle sancı şeklinde değil de yırtılma gibi iç karın yırtılıyor galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…