- Konu Sahibi pamuk34seker
-
iki hafta önce gittiğimde 28 haftalık ama usg ye göre 30-31 haftalık 1735gr 37 cm boy demişti doktorum
Merhaba kızlar, bende 28+1 deyim. İki gün önce ayaklarımdaki şişlikler ve dizlerimdeki ağrılar yüzünden acile gittim. Sizde de şişlik ve ağrı sıkıntısı var mı? Dr daha da olur dedi. Bebeğimi gördük çok güzeldi :) kilosu da 1300 gr olmuş. Kafası biraz büyük dedi, normal doğumu zorlayabilir dedi hiçbişey anlamadım. Bide bebek doğumdaki gibi ters donmüş dedi. Çevremdekilerde daha erken diyolar. Sizde de kafası aşağı dönen oldu mu?
Merhaba Sinem, Aynı sıkıntılar bende de var ayaklarım şiş ve bacaklarım dayanılmaz derecede ağrıyor gün içinde fazla bir şeyim yok ama geceleri ağrılardan uyuyamıyorum.. Doktor ne dedi ilaç falan verdi mi?
Benim bebeğim henüz dönmedi, senin ki normal erken değil bence korkulacak bir şey yok..
iki hafta önce gittiğimde 28 haftalık ama usg ye göre 30-31 haftalık 1735gr 37 cm boy demişti doktorum
oyoyoyoy hey maşallah hey analar neler doğuracak :))) canım benim 28+2 de 1350 gramdı senin maşallahı var bebişinin rabbim nazarlardan saklasın
Selam, Dr yapıcak çok bişey yok dedi, kilo artışı nedeniyle ağrılar artıyormuş ve şişliklerde artabilir dedi. Akşamları mutlaka ayaklarını dikerek oturucaksın ve oturarak çalışıyosan ara ara kısa yürüşüşler yap, tuzlu yeme dedi. Bi de süt ürünlerini iyi tüketiyo musun diye sordu ki ben bayaa bi tüketiyorum. Tabii unutmadan bide hamurişi çok tüketme dedi. Geçmezse bi kan da protein'e bakarız dedi. Bugün iyiyim. Şişlikte azaldı. Sende dikkat et canım rahatlıyosun biraz.[/QUO
Benimde bacaklarım çok ağrıyor ve bileklerim akşama doğru çok fazla şişiyor.. dr ayaklarını yükseğe koyup dinleneceksin tek çare bu dedi ayakkabılarımın hiç biri olmuyor ayaklarım kocaman oldu.. geceleri hiç uyuyamıyorum sağa sola dönemiyorum ve korkunç kramplar giriyor.. dün kontrolde bebeğin kafasının döndüğünü aşağıda olduğunu bununda çok normal olduğunu söyledi doktorum.
Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. dün kontrole gittim 31 haftalık usg ye göre 33 haftalık dedi doktor 2 kğ olmuş boyu 43 cm ama doktorum normal doğum yapamayacağımı bebeğimin iri bebek olduğunu ve bununda şekere bağlı olabileceğini söyledi çok canım sıkıldı
Selam, Dr yapıcak çok bişey yok dedi, kilo artışı nedeniyle ağrılar artıyormuş ve şişliklerde artabilir dedi. Akşamları mutlaka ayaklarını dikerek oturucaksın ve oturarak çalışıyosan ara ara kısa yürüşüşler yap, tuzlu yeme dedi. Bi de süt ürünlerini iyi tüketiyo musun diye sordu ki ben bayaa bi tüketiyorum. Tabii unutmadan bide hamurişi çok tüketme dedi. Geçmezse bi kan da protein'e bakarız dedi. Bugün iyiyim. Şişlikte azaldı. Sende dikkat et canım rahatlıyosun biraz.
Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. dün kontrole gittim 31 haftalık usg ye göre 33 haftalık dedi doktor 2 kğ olmuş boyu 43 cm ama doktorum normal doğum yapamayacağımı bebeğimin iri bebek olduğunu ve bununda şekere bağlı olabileceğini söyledi çok canım sıkıldı
selam annişler...
büyük endişelerle(amnion suyu sızıntısı mı var,bebeğim neden hareket etmiyor,bacağım uyuşuk vs...) doktorumun muayenehanesine bugün gittim sonunda... bebeğim iyiymiş suyu da iyiymiş fakat bebeğim 1900 gr ve 43 cm çıkınca yani 29+6 olan bebek 31+5 çıkınca ve 1 ayda 3 kg almışım diye bana kızdı.. şekerin yükseliyo galiba dedi..(şeker yüklemem iyi çıkmıştı) bu haftalarda bebeğin bu kadar iri olmasını hoş karşılayamayız iyi değil dedi.. tuzlu şekerli yemeyeceksin ekmek yemeyeceksin çikolata kızartma vs... kesinlikle yemeyeceksin, bu gidişle erken doğurursan şaşırma dedi...resmen rejim yap diyo.. hamile kaldığım kilo 58 ve şu an 69,5 kiloyum çok mu almışım sizce?
bu durumda olan var mı, yani doktoru onu yeme bunu yeme diyen?
şikayetlerime ne dediğini de yazayım;
bacak uyuşması,kramp, hissizlik vs için:
günde 1 saat yürüyüş 23 saat dinleneceksin kendini yormak yok dedi.. baskı yapıyormuş bebek sinirlere..
sıvı akıntı için:
enfeksiyon da olabilir ve sızıntı da olabilir dedi ve kültür aldı... sonuç 3 gün sonra..
gece yatış pozisyonu için:
sola yatılacak illaki diye birşey yok kim uyduruyor bunu, her iki tarafa da yatılmalı dedi.. sadece sola yatış özel durumlarda önerilirmiş... bebeği ezicem gibi oluyo yan yatınca vuruyor dediğimde, hiç birşey olmaz senaryo yazma dedi
ilaçlar için:
ilaçları da kesiyorum sadece elevit iç karaciğere yük biniyor dedi...
8-10 gündür su gibi akıntım olduğunu söyledim amnion sıvısında sızıntı olup olmadığını tespit için ped alayımmı diye sordum, alabilirsin sonucu haber ver dedi.. bu arada pedi aldım bugün 3 tanesi 30 tl...
sonraki kontrol 3 hafta sonra dedi...
kafam iyice karıştı...:44::44::44:
selam annişler...
büyük endişelerle(amnion suyu sızıntısı mı var,bebeğim neden hareket etmiyor,bacağım uyuşuk vs...) doktorumun muayenehanesine bugün gittim sonunda... bebeğim iyiymiş suyu da iyiymiş fakat bebeğim 1900 gr ve 43 cm çıkınca yani 29+6 olan bebek 31+5 çıkınca ve 1 ayda 3 kg almışım diye bana kızdı.. şekerin yükseliyo galiba dedi..(şeker yüklemem iyi çıkmıştı) bu haftalarda bebeğin bu kadar iri olmasını hoş karşılayamayız iyi değil dedi.. tuzlu şekerli yemeyeceksin ekmek yemeyeceksin çikolata kızartma vs... kesinlikle yemeyeceksin, bu gidişle erken doğurursan şaşırma dedi...resmen rejim yap diyo.. hamile kaldığım kilo 58 ve şu an 69,5 kiloyum çok mu almışım sizce?
günde 1 saat yürüyüş 23 saat dinleneceksin kendini yormak yok dedi.. baskı yapıyormuş bebek sinirlere..
sıvı akıntı için:
enfeksiyon da olabilir ve sızıntı da olabilir dedi ve kültür aldı... sonuç 3 gün sonra..
sola yatılacak illaki diye birşey yok kim uyduruyor bunu, her iki tarafa da yatılmalı dedi.. sadece sola yatış özel durumlarda önerilirmiş... bebeği ezicem gibi oluyo yan yatınca vuruyor dediğimde, hiç birşey olmaz senaryo yazma dedi
ilaçlar için:
8-10 gündür su gibi akıntım olduğunu söyledim amnion sıvısında sızıntı olup olmadığını tespit için ped alayımmı diye sordum, alabilirsin sonucu haber ver dedi.. bu arada pedi aldım bugün 3 tanesi 30 tl...
selam annişler...
sıvı akıntı için:
ilaçlar için:
31 haftalıkken 1600 kilosu şimdi 32 haftalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?