2013 Eylül Anneleri bebişlerinin gelişimleri

slm kizlar .. bugün dr kontrolümüz vardi bekledigim gibi gecmedi moralim bozuldu biraz... 2 hafta önce 27+5 haftada 1320 gr di bebegim bugün 29+3 haftalik 1330 gr kilo almamis bebegim gelisimi normalden 2 gün gerideymis ... normal olabilir dedi drumuz ama benim cok moralim bozuldu neden kilo almadiki bebisim .... kilo almasi icin ne yapabiliirm lütfen yardim...

Merhaba kızlar, bende 28+1 deyim. İki gün önce ayaklarımdaki şişlikler ve dizlerimdeki ağrılar yüzünden acile gittim. Sizde de şişlik ve ağrı sıkıntısı var mı? Dr daha da olur dedi. Bebeğimi gördük çok güzeldi :) kilosu da 1300 gr olmuş. Kafası biraz büyük dedi, normal doğumu zorlayabilir dedi hiçbişey anlamadım. Bide bebek doğumdaki gibi ters donmüş dedi. Çevremdekilerde daha erken diyolar. Sizde de kafası aşağı dönen oldu mu?

Merhaba Sinem, Aynı sıkıntılar bende de var ayaklarım şiş ve bacaklarım dayanılmaz derecede ağrıyor gün içinde fazla bir şeyim yok ama geceleri ağrılardan uyuyamıyorum.. Doktor ne dedi ilaç falan verdi mi?
Benim bebeğim henüz dönmedi, senin ki normal erken değil bence korkulacak bir şey yok..

Selam, Dr yapıcak çok bişey yok dedi, kilo artışı nedeniyle ağrılar artıyormuş ve şişliklerde artabilir dedi. Akşamları mutlaka ayaklarını dikerek oturucaksın ve oturarak çalışıyosan ara ara kısa yürüşüşler yap, tuzlu yeme dedi. Bi de süt ürünlerini iyi tüketiyo musun diye sordu ki ben bayaa bi tüketiyorum. Tabii unutmadan bide hamurişi çok tüketme dedi. Geçmezse bi kan da protein'e bakarız dedi. Bugün iyiyim. Şişlikte azaldı. Sende dikkat et canım rahatlıyosun biraz.

iki hafta önce gittiğimde 28 haftalık ama usg ye göre 30-31 haftalık 1735gr 37 cm boy demişti doktorum

maş.arkadaşım miniiğin kilosu güzel ama doktor demedimi önde falan diye bişey dedimi. bizde 30 haftadayken 1600grdık. bir hafta öndesin dedi doktor. maş.canım miniğine nazar değmesin.

oyoyoyoy hey maşallah hey analar neler doğuracak :))) canım benim 28+2 de 1350 gramdı senin maşallahı var bebişinin rabbim nazarlardan saklasın

Allah herkese hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin.. dün kontrole gittim 31 haftalık usg ye göre 33 haftalık dedi doktor 2 kğ olmuş boyu 43 cm ama doktorum normal doğum yapamayacağımı bebeğimin iri bebek olduğunu ve bununda şekere bağlı olabileceğini söyledi çok canım sıkıldı

banada eger böyle kilo almaya devam ederse bi iki hafta önce almamız gerekiyor dedi. amin herkes kolay bidogum yapar inş.

Ne yazık ki oturarak çalışıyorum akşamları da otobüslerde ayakta geliyorum eve gidince de o yorgunlukla yemek telaşesi derken saat 9-10 buluyor benim ayaklarımı dikerek uzanmam Hamur işi ve tuz neredeyse hiç kullanmıyorum süt ürünlerini baya bi tüketiyorum.
Bebişlerimizi sağ salim alabilsek kucağımıza bir an önce keşke

Benimde bacaklarım çok ağrıyor ve bileklerim akşama doğru çok fazla şişiyor.. dr ayaklarını yükseğe koyup dinleneceksin tek çare bu dedi ayakkabılarımın hiç biri olmuyor ayaklarım kocaman oldu.. geceleri hiç uyuyamıyorum sağa sola dönemiyorum ve korkunç kramplar giriyor.. dün kontrolde bebeğin kafasının döndüğünü aşağıda olduğunu bununda çok normal olduğunu söyledi doktorum.[/QUOTE]

Ben hamilelik öncesi 37-38 numara ayakkabı giyiyordum şuanda 40 giyiyorum, terlik giymeye utanıyorum ayaklarım öyle tombik ki
Kramplar için magnezyum verdi benim dr. işe yarıyor bilgin olsun..
Maşallah senin bebeğin ne güzel dönmüş benim kide döner inşallah en kısa zamanda hareketleri hep aşağıda inanılmaz rahatsızlık veriyor cimcimem

canım ben de seninle neredeyse aynı durumdayım bugün doktora gittim canım sıkıldı...
aşağıda ayrıntılı anlatıcam uzunca biraz...

selam annişler...

büyük endişelerle(amnion suyu sızıntısı mı var,bebeğim neden hareket etmiyor,bacağım uyuşuk vs...) doktorumun muayenehanesine bugün gittim sonunda... bebeğim iyiymiş suyu da iyiymiş fakat bebeğim 1900 gr ve 43 cm çıkınca yani 29+6 olan bebek 31+5 çıkınca ve 1 ayda 3 kg almışım diye bana kızdı.. şekerin yükseliyo galiba dedi..(şeker yüklemem iyi çıkmıştı) bu haftalarda bebeğin bu kadar iri olmasını hoş karşılayamayız iyi değil dedi.. tuzlu şekerli yemeyeceksin ekmek yemeyeceksin çikolata kızartma vs... kesinlikle yemeyeceksin, bu gidişle erken doğurursan şaşırma dedi... resmen rejim yap diyo.. hamile kaldığım kilo 58 ve şu an 69,5 kiloyum çok mu almışım sizce?
bu durumda olan var mı, yani doktoru onu yeme bunu yeme diyen?

şikayetlerime ne dediğini de yazayım;
bacak uyuşması,kramp, hissizlik vs için:
günde 1 saat yürüyüş 23 saat dinleneceksin kendini yormak yok dedi.. baskı yapıyormuş bebek sinirlere..
sıvı akıntı için:
enfeksiyon da olabilir ve sızıntı da olabilir dedi ve kültür aldı... sonuç 3 gün sonra..
gece yatış pozisyonu için:
sola yatılacak illaki diye birşey yok kim uyduruyor bunu, her iki tarafa da yatılmalı dedi.. sadece sola yatış özel durumlarda önerilirmiş... bebeği ezicem gibi oluyo yan yatınca vuruyor dediğimde, hiç birşey olmaz senaryo yazma dedi
ilaçlar için:
ilaçları da kesiyorum sadece elevit iç karaciğere yük biniyor dedi...
8-10 gündür su gibi akıntım olduğunu söyledim amnion sıvısında sızıntı olup olmadığını tespit için ped alayımmı diye sordum, alabilirsin sonucu haber ver dedi.. bu arada pedi aldım bugün 3 tanesi 30 tl...

sonraki kontrol 3 hafta sonra dedi...
kafam iyice karıştı...:44::44::44:

benimde bacaklarım çok ağrıyor ve ayak bileklerim çok şişiyor doktorum bunların hamilelikte olabilecek komplikasyonlar olduğunu her hamilede olabileceğini ayaklarımı yüksekte tutup dinlenmem gerektiğini söyledi.. benim şeker yüklemelerinde tokluk şekeri yüksek çıkıyordu diyet yaptımda sayılmaz ama şeker ve ekmeği neredeyse tamamen kestiğim için son kontrolde şekerim iyi çıktı fakat kolesterol tavan yapmış yağlı şeyler yemeyeceksin dedi doktorum..
benimde bildiğim daha doğrusu okuduğum kadarıyla sola yatmak dolaşım için faydalıymış hep sola yatmaya çalışıyorum doktorum karnımın içini bir akvaryum gibi düşünmemi ne tarafa yatarsam yatıyım bebeğe bir şey olmayacağını söyledi. bebişim 31 haftalık ama oltrason ölçümlerinde 32-33haftalık ve 2010gr doktorum bu haftalarda en fazla 1750 olması gerekiyor iri bebek dikkat edeceksin dedi.. Kızımın hamileliğindede bana aynı şeyi söylemişlerdi 7 aylıkken ooo kilosu çok iyi rahatlıkla 3200-3600 arası doğar demişlerdi ama kızım yedi aydan sonra sanıyorum kilo almadı 2750 doğdu doğumdan sonrada 2500 e düştü küveze aldılar 1 gün küvezde kaldı..
Başı aşağıda dönmüş dedi dokorum bunun iyi bir şey olduğunu söyledi maşallahh çok hareketli özelliklede sesli müzik çaldığında hareketleri çok artıyor karnımı şekilden şekile sokuyor :)) ara ara kasıklarıma basınç yapıyor sanki pırtlayıp çıkacakmış gibi canımı acıtıyor. dün evde biraz iş yaptım gece belimin ağrısından sabaha kadar uyuyamadım resmen yeni yürüyen bebekler gibi tay tay duruyorum ayakta bayrama kadar çalışıp bayramdan sonra doğum iznime ayrılcam inşallah.... önümüzdeki hafta nst için çağırdı doktorum..bendeki durumlarda bunlar haa birde çok fazla akıntım oluyor uzun zamandır günde 2-3 kez günlük ped değiştiriyorum doktorum normal dedi...

Canım gecmıs olsun toplamda 11 kilo almıssın ben ikiz bebeklerımı beklıyorum ınsallah ben de 13 kilo aldım dr normal dıyor ki bunaylardan sonra artıs olacakmıs
Önemlı olan anı kılo artısıymıs tehlıkelı olan haftada 2 kiloyu asan alımlar mesela
Sızıntı için örnek almıs zaten neden ped aldın kendını strese sokma canım varsa bısey cıkar O ornekten
Bır de havalar da sıcak ter olmadıgına emın mısın
Bnm arkadasın da bebegı onden gıdıyor ona dr oyle bır sey soylemedı sadece hamur işi yıyorsan bırak dedı
Kilolu bebek ve suyu fazla bebekte sekerden suphelenıyorlar
Bence kafana takma Allah baska dert vermesın saglıcakla al kucagına

ben de senin gibiyim bir ayda 3,5 kilo aldım ve bebegimde 2kilo bebeğin kilosu bana fazla geldi ama doktora göre gayet iyi şimdiden iki kilo olunca ilerki aylarda daha kilolu bir bebek olurda doğumum zor olur korkusu sardı beni

merhaba hanımlar. önceki mesajlarınızda yazdığınız bebeklerinizin kilolarına baktım da ben de 30. haftadayım. bebeğim şu an 1 kilo 284 gr. acaba bu haftama göre düşük bir kilo mu ? gerçi doktorum olumsuz birşey söylemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…