2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
günaydın ayy bu sefer doğuruyorum galiba :1: hergün sabah aynı şeyi yazıyorum galiba ama bu sefer olabilir, nişanım geldiii, kahverengimsi bir akıntı kırmızı gibi kahverengi gibi, bi duş alacağım hazırlanacağım ve gideceğiz hastaneye ama önce size yazayım dedim, ağrım falan yok hatta dün daha çok sancım vardı ama şimdi tık yok geri kaçtı galiba:1: suni sancı istemiyordum ama mecburen suni sancı verecek galiba pufff korkmaya başladımmmm :50::83:
ayy hiçde gidesimde yok bi tuhaf oldum yaa annemede söylemedim söylesem duş almama bile izin vermez duşun sırasımı der hadi hadi der ayyyyy konuşasım var galiba doğurasım yok :19: kahvaltıda yapmıorum birde lavman yapmasınlar hastanede demi yaa
ayyy ben kaçtım artık bu kadar zaman doğsun doğsun diye yalvardım şimdide kalkıp hastaneye gidesim yok ay, dua edin bana ben hepinize edeceğim sancı esnasındaaa, yani inşallah artık yarın size doğurdum diye yazarım :1:

güzel haberlerini bekliyoruz canım hadi hayrlısı :34:

günaydınlar biz daha burdayızz henu z dogum yapamdık dün gece eacile gittikvarmı bır gelırme sancı yalancımı yoksam gercekmiiii derkennn

hastaneye dogum servısıne cıktım cok tatalı ebe ler vardı daha once ark..dogumunda tanıstıgım ebe yı gordum hadı gel muaynee edeyım dedıı ve benım dogum haneye aldıı (ıcım o ka rahatkı suan dgum hane korkummyok artık yanı nasıl bır ortammm:27:koskusuu:1:)
sonra catala cıktım elii o ka hafııftıı dr den de hemde cunku baktıgını bıle hıssetmedım yahuuu:46::1::nazar: dedım doguma gırıyorsun demı evet dedı benım doguma da gır dedım ınsallah dedı vardıyalı oldukları ııcn:1:sonra haydı gel nts ye dedı bu arad halne 2 cm mıs acılmamm :19: sonra 1 st yakın nts de kaldımm sola yatıgmdaa 30-45 arası cıktı sırt ustunde ısee wuwwwwwwww 80 leri bulduuu saguıma yattaıgımda ıse 30-80 arası esıt ledı kendını ama bas ebe geldı benım ısteıdıgm 100 lerı vurucakk ve dusenlı olucak dedı dedım zaten dusenlı degıl bende bılıyorum ama sancım gercekden varmı yoksa bısmı kuruntu halındeyız var ama dusensız dedı dur dr arayım dedı gecenın 12 bu aradaa dr aramıa oda 15 dk dursun sonra gorusup karara dedı bekledık tmm gıtsın ama yarın goruyum dedı bende gıtmeyı dusunmuyorummm esım yarın gıt o vakıt dedıı bılmıyorum ne yapımm aynı agrılar var dayanılmaz degılll ve acılmamada artmamıss :51: sizce ne yapimm bugnde gıdeyımmıııı
ayy canım senin adına seviniyorum bebeğin artık yavaş yavaş geliyor sana bizde hiç kıpırtı yok henüz bende diyorum ki pat diye geliverse hiç heyecan yaptırmadan bize nasıl olur ama :) doğum hakkkında hiç tecrübem yok ki ne bileyim gitsen mi tekrar bilemedim şimdi

Miray uyuyoken hızlı hızlı yazıyorum mesaj üstüne mesaj
bu anları çok yakalayamıyoruz çünkü :53:
kızlar ben ferro die bi kan ilacı alıyorum
hamileyken kullanmamıştım hiç
bugün çok affedersiniz büyük tuvaletm simsiyah ve çok cıvıktı ishal gibi
nedendir acaba ya
sizce ilacın etkisi olabilr mi
yani ilaç kullananlarda var mı böle bişey :53:

canım benmki damla günde 5 damla verdim ama tık yokk doktorum bide acı elma yağıyla masaj yap dedi onuda yaptık hala uyumadı emmek isityoo okadar süt sağdım verdim hala doymadıı mama vericem şimdi 30 cc yok ya 70 cc falan doyurmuyo bizimkinii off bu süt olayı beni deli ediyoo...canım bende 1 haftada gittimm sağlık ocağına önemli değil yanii..

valla canım bu süt olayını ben bi anlasamm emdiğinde 20 dakkada doyuyoduu uyuyoduu bugün sağdım dengem dağıldı ben bu kızı doyuramıyorum benmki 90 la doymadı meselaa nerdesyse 120 cc falan içtii...

acı elma yağını ben başka sebepten almıştım evde duruyor. ama kullanmaya korkuyorum. keskin bir yağ diye. nasıl kullanmanı söyledi. zeytinyağının içine mi karıştırsam diye düşünüyorum.

teyzeleri biz pırtımızı kakamızı yapamıyoruz

yavrum ıkınıyor ıkınıyor öyle zorlanıyor ki göbeği kanıyor napcaz yaa? bu sorunu yaşayan var mı napyorsunuz siz ?

Gunaydin annisler ben normal dogum yaptim 10tane dikisim var ve hala dikislerim dusmedi cok geriliyo aciyo acaba dikislere birazcik zeytinyag sursem bir zarari olur mu ki yada baska bir fikri olan var mi?
zeytinyagi yakabilir ya da mikrop kapabilir,doktoruna danis canim..benim dikisler sezeryandi,dr.contractubex diye bir krem vermisti ve cok iyi gelmisti ama normal doguma kullaniliyormu bilemiyorum

bizde de ayni sorun var,dun son care gozumu karartip 3damla zeytinyagi icirdim kasikla..hala tik yok,dr uc gun yapamazsa getirin demisti..sen retzene kayisi suyu vs icebilirsin emziriyorsan,mama veriyorsaniz bazi mamalar daha kotu yapiyor,bir de mamayi biraz daha sulu yapinca da kabizlik olmuyormus..biz dun mecbur mama verdik,hemen kabiz oldu hala beklemedeyiz kaka duasina cikicaz yakinda:37:

canım üzülmee bende varım bak senin gibi yarın takvim bitiyor ama gelesi yok bizim oğlanın

Bugün 40+4 oldum, hala bir hareket yok, dün nst'de 90ı geçen sancılarım çıktı fakat düzensiz, işin güzel tarafı ben bunları hissetmedim, umarım doğum sırasında da böyle olur :) ilk doğumum da 41+3 te olmuştu :) sancım çıkınca nst'de eve gelince hemen şeker hamurlu kurabiye yaptım hastane için( amman eksik olmasın, onsuz doğum olmaz sanki) artık onlarda hazır, beklemeye devam. Beklemek sorun değil, hayırlısıyla sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah da şu arayıp soranlar bunaltıyor biraz. Sanki doğum yapsam saklayacağım bebeği, kimseye haber vermeyeceğim :))

nedendir acaba ya

Demir hapları yapar, telaşlanmana gerek yok, yan etki de değil normal bir durum canım

rezene anason ısırgan kimyon karışımı içiyorum kayısı püresi yiyorum başından beri, emziriyorum ben neden böyle oldu bilmiyorum ya sancısı oldukça beni emmek istiyor daha çok gazı oluyor öyle de.. doktor ilaç veremem dedi anüsüne zeytinyağ sür çatlamasın dedi göbeğine de pansuman yapıyorum... az az kakasını yapıyor ama onu yapana kadar harap oluyor yavrum neobaby gaz ilacına başladım.. işe yarar mı bilmem

rezene anason ısırgan kimyon karışımı içiyorum kayısı püresi yiyorum başından beri, emziriyorum ben neden böyle oldu bilmiyorum ya sancısı oldukça beni emmek istiyor daha çok gazı oluyor öyle de.. doktor ilaç veremem dedi anüsüne zeytinyağ sür çatlamasın dedi göbeğine de pansuman yapıyorum... az az kakasını yapıyor ama onu yapana kadar harap oluyor yavrum neobaby gaz ilacına başladım.. işe yarar mı bilmem
sutun yagli geliyor olabilir sik sik emzir ve hep farkli memeyi ver..ilk basta memeden daha sulu sut gelir,sonradan yagli sut gelur sik ve farkli farkli gogusten emzirirsen hem emme biraz yardimci olur hem de daha fazla sivi almis olur..bir de masaj yapiyoruz biz altili setler halinde toplamda 15-20dk..kaka yapamazsa da gazi mutlaka cikatiyor masaj yaparken..youtubeda nasil yapilacagi gosteriliyor..bugun bir de elma yagi ile masaji deneyecegiz bakalim,sonucu bildiririm :-) bol ve kolay kakali gunler:p

Son düzenleme:
günaydın ayy bu sefer doğuruyorum galiba :1: hergün sabah aynı şeyi yazıyorum galiba ama bu sefer olabilir, nişanım geldiii, kahverengimsi bir akıntı kırmızı gibi kahverengi gibi, bi duş alacağım hazırlanacağım ve gideceğiz hastaneye ama önce size yazayım dedim, ağrım falan yok hatta dün daha çok sancım vardı ama şimdi tık yok geri kaçtı galiba:1: suni sancı istemiyordum ama mecburen suni sancı verecek galiba pufff korkmaya başladımmmm :50::83:
ayy hiçde gidesimde yok bi tuhaf oldum yaa annemede söylemedim söylesem duş almama bile izin vermez duşun sırasımı der hadi hadi der ayyyyy konuşasım var galiba doğurasım yok :19: kahvaltıda yapmıorum birde lavman yapmasınlar hastanede demi yaa
ayyy ben kaçtım artık bu kadar zaman doğsun doğsun diye yalvardım şimdide kalkıp hastaneye gidesim yok ay, dua edin bana ben hepinize edeceğim sancı esnasındaaa, yani inşallah artık yarın size doğurdum diye yazarım :1:
Ayyy sen cok panik atak olmuşsun tatlim ya ne yapacagını ne söyleyeceğini dahi bilmiyorsun bence de bu sefer digurabilirdin hafi hayırlısı olsun Rabbim kolay sağlıklı bı dogum nasip etsin
canım inan sorunlar hep aynı
altını açınca neden ciş yapıyolar ya ona bi anlam veremedm
her sefernde yapıyooo:53:
ayy aynı durum buzdağa var tek olduğunu düşünüyordum ki tek degilmisim ya acinca yapıyor yada bezlerken:)))
günaydınlar biz daha burdayızz henu z dogum yapamdık dün gece eacile gittikvarmı bır gelırme sancı yalancımı yoksam gercekmiiii derkennn

hastaneye dogum servısıne cıktım cok tatalı ebe ler vardı daha once ark..dogumunda tanıstıgım ebe yı gordum hadı gel muaynee edeyım dedıı ve benım dogum haneye aldıı (ıcım o ka rahatkı suan dgum hane korkummyok artık yanı nasıl bır ortammm:27:koskusuu:1:)
sonra catala cıktım elii o ka hafııftıı dr den de hemde cunku baktıgını bıle hıssetmedım yahuuu:46::1::nazar: dedım doguma gırıyorsun demı evet dedı benım doguma da gır dedım ınsallah dedı vardıyalı oldukları ııcn:1:sonra haydı gel nts ye dedı bu arad halne 2 cm mıs acılmamm :19: sonra 1 st yakın nts de kaldımm sola yatıgmdaa 30-45 arası cıktı sırt ustunde ısee wuwwwwwwww 80 leri bulduuu saguıma yattaıgımda ıse 30-80 arası esıt ledı kendını ama bas ebe geldı benım ısteıdıgm 100 lerı vurucakk ve dusenlı olucak dedı dedım zaten dusenlı degıl bende bılıyorum ama sancım gercekden varmı yoksa bısmı kuruntu halındeyız var ama dusensız dedı dur dr arayım dedı gecenın 12 bu aradaa dr aramıa oda 15 dk dursun sonra gorusup karara dedı bekledık tmm gıtsın ama yarın goruyum dedı bende gıtmeyı dusunmuyorummm esım yarın gıt o vakıt dedıı bılmıyorum ne yapımm aynı agrılar var dayanılmaz degılll ve acılmamada artmamıss :51: sizce ne yapimm bugnde gıdeyımmıııı
Cnm bende seni merak ediyordum dogurmamissin daha ama yakın gibi gözüküyor hadi hayırlısı icinin rahat olmasına da cok sevindim hakkında hayırlısı olsun Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin sana sen yone de bı doktora gozuk derim icin rahat eder hic olmazsa
nedendir acaba ya
cnm bende aynı ilacı kullandım hatta yine kullanmam lazım ama kullanmıyorum dışkı karşılıyor bende sevmiyorum o sepepten ben eğer düzenli kullanırsam isal yapıyordu duzensiz ara ara kullanırsam da kabiz yapıyordu aynı durum bende de var ilaçtan yani merak etme

yavrum ıkınıyor ıkınıyor öyle zorlanıyor ki göbeği kanıyor napcaz yaa? bu sorunu yaşayan var mı napyorsunuz siz ?
Bizde de iki gündür o sıkıntı var dün gece sabaha kadar ıkındi kivrandi durdu ve hala kivraniyor yavrum ya cok kötu birsey ne yapsak ki acaba
bizde de ayni sorun var,dun son care gozumu karartip 3damla zeytinyagi icirdim kasikla..hala tik yok,dr uc gun yapamazsa getirin demisti..sen retzene kayisi suyu vs icebilirsin emziriyorsan,mama veriyorsaniz bazi mamalar daha kotu yapiyor,bir de mamayi biraz
daha sulu yapinca da kabizlik olmuyormus..biz dun mecbur mama verdik,hemen kabiz oldu hala beklemedeyiz kaka duasina cikicaz yakinda:37:
Allah iyiliğini versin kiz senin güldürdün beni kaka duası mı varmış ben bilmiyordum:)))

Son düzenleme:
sutun yagli geliyor olabilir sik sik emzir ve hep farkli memeyi ver..ilk basta memeden daha sulu sut gelir,sonradan yagli sut gelur sik ve farkli farkli gogusten emzirirsen hem emme biraz yardimci olur hem de daha fazla sivi almis olur..bir de masaj yapiyoruz biz altili setler halinde toplamda 15-20dk..kaka yapamazsa da gazi mutlaka cikatiyor masaj yaparken..youtubeda nasil yapilacagi gosteriliyor..bugun bir de elma yagi ile masaji deneyecegiz bakalim,sonucu bildiririm :-) bol ve kolay kakali gunler:p

saol cnm, masajı bende yapıyorum acı elma yağını da topuklarına sürüp masaj yapıyorum.. hiç sütümü sağmadım bugün sağıp bir bakayım dediğin gibi yağlı olabilir .. size de cnm ..

saol canım ya bende doktorumuzla konuştum oda bulaşmamıştır korkma dedii rahatladım biraz...

hadi hayırlısı canım yaa allahım hayırlı doğumlar versin..

canım çok tatlı maşallah..:nazar::nazar:allahım esirgesin..

canım ya üzme kendinii düzelir inşallah ağlarsa ağlasın sen önce memeni tuttur yavaş yavaş alışır..meme başınmı yokta tutmuyoo...

ayy canım ya sevindim allahım evlatlarımızı korusun bu ara iyice pimpirikli oldum yaa:53::53:

canım bende öleyim arasıra gelip gidiyoo dün boğdular resmen benide bebeğii anneme verdimm erkenden yattım uyudumm oğlum ateşli bebek gazlı kafayı yiyodum ağlama seslerine...

ya bende çoğaltamadım şu sütü su içiyorumm herşeyi yiyorum kilomda duruyo yerinde tatlılar yüzündenn :26::26:offf gıcık oldum iyice bugün sağmaya başladımm artıkk çoğalsın diyee talıaa bide ortalama kaç ccle doyarr ben normalde 20 dakka emziriyorumm
amin ALLAH Razı OLSUN canım benımm

merdiven inip çıkmakta işe yarıyor diye duydum ama denemedim açıkçası bende hurma yiyorum hergün artık yürüyüş ve sıcak duşu da düzenli olarak yapacağım unutmazsam kontrole gittiğimde sorayım ilişkiyi bakalım ne diyecek,allahım hepimize kolay doğumlar nasip etsin inş.sen ne zaman gideceksin tekrar muayeneye bana cuma gel dedi ama günüm 2 gün geçmiş olacak o zamana
dur bugn ole yapayım 7.kata kdr ıneyım cıkayım asansor yok bundan sonra:1:7.katta oturuyorumcunkumm:8::9:
ben oglenden sonra da gıdecegım ınsll

suyu na fılan bakar en azındannn:34:

Ayyy sen cok panik atak olmuşsun tatlim ya ne yapacagını ne söyleyeceğini dahi bilmiyorsun bence de bu sefer digurabilirdin hafi hayırlısı olsun Rabbim kolay sağlıklı bı dogum nasip etsin

ayy aynı durum buzdağa var tek olduğunu düşünüyordum ki tek degilmisim ya acinca yapıyor yada bezlerken:)))

Cnm bende seni merak ediyordum dogurmamissin daha ama yakın gibi gözüküyor hadi hayırlısı icinin rahat olmasına da cok sevindim hakkında hayırlısı olsun Rabbim sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin sana sen yone de bı doktora gozuk derim icin rahat eder hic olmazsa

cnm bende aynı ilacı kullandım hatta yine kullanmam lazım ama kullanmıyorum dışkı karşılıyor bende sevmiyorum o sepepten ben eğer düzenli kullanırsam isal yapıyordu duzensiz ara ara kullanırsam da kabiz yapıyordu aynı durum bende de var ilaçtan yani merak etme

Bizde de iki gündür o sıkıntı var dün gece sabaha kadar ıkındi kivrandi durdu ve hala kivraniyor yavrum ya cok kötu birsey ne yapsak ki acaba
Allah iyiliğini versin kiz senin güldürdün beni kaka duası mı varmış ben bilmiyordum:)))
evet canım saglasınn nasılsınız bebegınle bakalımm , ınsl oglenden sonra gorumcemle gıdecegım bır aksılık olmas ıseee
hayırlı haberlerle ınsll:23::23::21:
ayy canım senin adına seviniyorum bebeğin artık yavaş yavaş geliyor sana bizde hiç kıpırtı yok henüz bende diyorum ki pat diye geliverse hiç heyecan yaptırmadan bize nasıl olur ama :) doğum hakkkında hiç tecrübem yok ki ne bileyim gitsen mi tekrar bilemedim şimdi
dogum hakkında yeterınce bıgın var ama deneyım anında n eolur bılmem kı dogum haneyeı dun gece gorunce ıcım cok rahat oldu yaaa ebeler fılan cok tatlıdıı:nazar::emir_bebek:az dan belırtıler var artısını beklıyoruzzzzzzzzzzzzz:36::36: sende cumayı beklıcen sanırımm

kızlar şuan hastanedeymiş arkadaşımız
2cm açıklık varmış
akşama kadar doğum bekleniyomuş
henüz suni vermemişler
gerek kalırsa verceklermiş
bol bol dua edelm inş
o da kavuşsun hayrlısı ile bebişine
Rabbim kolaylık versin...

Kizlar gaz icin rezene diyorum baska bi sey demiyorum.hem kendim iciyorum hem cocuga uc dort kasik veriyorum.cocugum muthis rahatliyor

canım bebişe verme bence ya
biliyorum her kafadan bi ses çıkyo şu sürecte ama
bebişi kötü etkilio
örnekler var cevremde :50:
kendin iç tabi bi fincan
ben de içiyorum

bu kv ler gerçekten alem insanlar onu anladım.

tutturdu kv bebek 2 saatte bir uyandırılırmış mı.geçen eltimler,annesi ve kardeşleri geldi.eltimin anneside aynı şekilde bebk uyuyarak büyür 2 saatte bir uyandırma yavrucağı bırak uyusun acıkınca uyanır dedi.neyse onlar gitti kv söylenmeye başladı yine bak elife hanım ne diyo bebek öle her zaman emzirilmezmiş.o çok bilgili kadın herşeyi bilir dedi.(dr lar bilgisiz oluyo bu arada.)
oğlum dün gece çok huysuzlandı kv sabah ne olacak uyku düzeni bozuk bebeğin dedi.
sabah beş dakka kv verdim bebeği bi baktım ayağında sallıyo.anam allahım hiç istemediğim şey.bu çocuk sallanmaya alışmış baksana sallayınca susuyo dedi.inanın bebeği şu zamana kadar ne ayağımda salladım nede kucağa alışacak diye çok kucağıma aldım.emzirirken sevyorum hep bebeğimi.geçen beşiğinde yatmadı bebek kv kucağına almış gezdiriyo bu bebek kucağa alışmış artık diyo.
kocişim deseniz bebek ağladında alıyo hemen annesine götürüyo al anne diye.deliriyorum o zaman.benden isteyemiyo bebeği.
evde en serin oda kv nin odasıymış şimdi soruyo bebeğin beşiği çok sıcak oluyo mu sizin oda çok sıcak diye.durun bakalım ne yumurtlayacak.yakında der beşiği benim odaya getirin burda yatsın die.
gerçi bütün evin işini yapıyo kadın ondan şimdilik birşey demiyorum dişimi sıkıyorum.nereye kadar görcez beraber........

benm çok fazla içti ozaman sürekli açç 3.5 kilo anca olmuştur bir saat arayla 60 ml önce sonrada 70 ml içtiii valla anlamıyorum aç gibi aranıyoo ama anlamıyorumki ben

Canım bebekler gaz sancısı ile açlık duygusunu karıştırırlar. Üst üste çok vermemeyi dene. İçtiğinin sindirilmesi 1 saat 1 buçuk saat alır. İçtiğini sindiremeden yenisini gönderince dahada kötü oluyor. Masaj yapmayı dene, kucağına al salla oyala onu biraz zaman geçsin sonra yine ver.

artık takvimim de yok :50: ne zaman gelecek bu sıpa yaa havalar da çook sıcak oturduğum yerde sırılsıklam oluyorum :50:

Back
X