2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar benzer durumları bizde yaşadık, eskisi gibi olmasada hala yaşıypruz. kızım 4 gün kakasını yapamadı dayanamadık doktora götürdük bir ton laf yedik. mama kesinlikle vermeyin bağırsakları ancak düzene girer dedi. ben kimyon, nane , gaz ilacı ne bulduysam vermiştim rahatlasın diye hepsini yasakladı. evet zor oldu ama şimdi daha iyi az da olsa kakasını hergün yapıyo. kesinlikle ekstra bişey vermiyoruz sadece anne sütü.

ama gazını çıkarmadan yatırmamaya çalışıyoruz. bide elma yağığla ayak altına bir damla göbüşüne iki damlayla masaj yapıyoruz iyi gibi şimdilik. bide bizimkide her zaman aranıyo ama anladık ki açlıktan değil sadece emmeyi bildiğinden yalancı emzik deneyin çok almasada denemeye değer. Allah hepimize kolaylık versin

İyi günler arkadaşlar
Canım sıkkın baya bi eşimin vize işlemleri var ve ben 1.5aydır resmen yalvarıyorum belgeleri toparla kimseye güvenme diye anlatamadım arkadaşın biri belgeleri londrada bırakmış gelmiş 10 gündür onunla uğraşıyoruz bugün de sınav sonuç belgesini getiren arkadaş ankarada oturuyordu hataya gitmiş ev kapalı ve bize belge yarına lazımmış
Sakin olmaya çalışıyorum sütüm azaldı zaten Allahım yardım et
Sütü emdirmeyi az çok başardım geceden beri ama şimdi de biraz emip uyuyakalıor sağ memeyi ememiyor zaten dorudüzgün banyo da yaptı ama memeden ayırınca uyanıyor ve ağzını açıp duruyor doymadı galiba napayım sizce?

Miray uyuyoken hızlı hızlı yazıyorum mesaj üstüne mesaj
bu anları çok yakalayamıyoruz çünkü :53:
kızlar ben ferro die bi kan ilacı alıyorum
hamileyken kullanmamıştım hiç
bugün çok affedersiniz büyük tuvaletm simsiyah ve çok cıvıktı ishal gibi
nedendir acaba ya
sizce ilacın etkisi olabilr mi
yani ilaç kullananlarda var mı böle bişey :53:

canım ben hamileliğim boyunca kullandım. önce sabah uyandıktan 1 saat sonra aç karnına kahvaltıdan önce iç dedi dr ama mide bulantısı ve afedersin kusma yaptı. O zaman akşam yemeğinden 2 saat sonra iç dedi öyle devam ettik. Doğum yapana kadarda içtim ve evet büyük tuvalet kapkara oluyor ama bende cıvıklık olmamıştı. Kara olması normalmiş cıvığı bilemicem.Belki başka bişey dokunmuştur yediğin...

Merhaba hanımlar; kızım Mina'yı çarşamba sabahı dünyaya getirdim..
Şu an tam tamına altı günlük.. Hala inanamıyorum, tarifi imkansız muhteşem bir duygu..
Hafif sarılığımız var, dün ilk dr. kontrolümüz vardı, 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum yoksa 7-8 saat deliksiz uyuyor.. Fazla uykuda sarılığa neden oluyormuş, sarılıkta fazla uyku yaparmış bilginiz olsun..
Hepinize bebeklerinizle beraber sağlıklı, bol bol sütlü günler dilerim..:nazar:

teyzeleri biz pırtımızı kakamızı yapamıyoruz

yavrum ıkınıyor ıkınıyor öyle zorlanıyor ki göbeği kanıyor napcaz yaa? bu sorunu yaşayan var mı napyorsunuz siz ?

benimkide öyleydi belini terletmeyen bir bez ile sıkıca sardım ve hakiki zeytinyagı suyuna koyup içirdim şu an çok iyi

kızlarrr
10 günlük olduk çok şükür ama ben grip oldum fena halde
ateş basıyo hamileleiğimden beri gecede terli terli kalkıp emzirdim buz gibi suları içtim olacaı buydu
:5::5:inşllh ogluma geçmezzz kıyamam ben ona
birazdan sağlık ocağına gidicem emzirirken ilaçta kullanılmazki off offf:43:

Benim oglan simdilim sutumle doyuyor cok sukur ama hala sutum gurul gurul gelmiyor.bugun onbirinci gun ne zaman fiskirir sekilde akacak merakla bekloyorum.bi arada oglum emdikten sonra sutun fazlasini cikariyor bir de gazini cikaramiyorm.

kızlar şuan hastanedeymiş arkadaşımız
2cm açıklık varmış
akşama kadar doğum bekleniyomuş
henüz suni vermemişler
gerek kalırsa verceklermiş
bol bol dua edelm inş
o da kavuşsun hayrlısı ile bebişine
Rabbim kolaylık versin...
Hadi inşallah Allah'ım bir avazda kurtarır inş.
Şu an tam tamına altı günlük.. Hala inanamıyorum, tarifi imkansız muhteşem bir duygu..
Hafif sarılığımız var, dün ilk dr. kontrolümüz vardı, 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum yoksa 7-8 saat deliksiz uyuyor.. Fazla uykuda sarılığa neden oluyormuş, sarılıkta fazla uyku yaparmış bilginiz olsun..
Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün.

kızlarrr
ateş basıyo hamileleiğimden beri gecede terli terli kalkıp emzirdim buz gibi suları içtim olacaı buydu

canım kaç gündür bende öyleyim.gecen ateşten acile götürdü eşim süt ateşi gibi birşey dediler.bir gün sonra sağlık ocağına gittim meğer bozağım iltihaplanmış.tabi antibiyotik verdiler.yapacak birşey yok.iyileşmek için bazen ilaca gerek var.bende geceleri terli terli emziriyordum bebeği ordan kaptım şifayı.bebeğe geçmedi bugün götürdüm dr a içim rahat etmedide.çok zor oldu hastayken bebeğe bakmak.allah kolaylık versin.dikkat et çok kötü olma ben gibi.

Bugün 40+4 oldum, hala bir hareket yok, dün nst'de 90ı geçen sancılarım çıktı fakat düzensiz, işin güzel tarafı ben bunları hissetmedim, umarım doğum sırasında da böyle olur :) ilk doğumum da 41+3 te olmuştu :) sancım çıkınca nst'de eve gelince hemen şeker hamurlu kurabiye yaptım hastane için( amman eksik olmasın, onsuz doğum olmaz sanki) artık onlarda hazır, beklemeye devam. Beklemek sorun değil, hayırlısıyla sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah da şu arayıp soranlar bunaltıyor biraz. Sanki doğum yapsam saklayacağım bebeği, kimseye haber vermeyeceğim :))

maşallah canım ne hamarat kadınsın yaa :) bende gelsin istiyorum ama yinede biraz daha dur son temizliği de yapayım diyorum kaç kere temizledim bu evi hergün toz oluyor.birde arayıp da hala doğurmadın mı sen bu çoçuğu doğuramıcan deyip gülüyorlar uyuz oluyorum vakti geldiğinde gelecek elbet millet bizden sabırsız yaa

kızlarrr
Çok geçmiş olsun canım kısa zamanda düzelirsin inş.

ya kizlar yaaaaa gunaydinnnn...ben dogurmadim daha ve bu duruma cok uzuluorm
hicbir belirtide yok doguma dair
Canım gununu gecebılır bebek. Burada cok ornegı oldu. Telas etmeö doktor kontrolune devam et.Bebeğin geleceği saat bellidir

canım inan sorunlar hep aynı
altını açınca neden ciş yapıyolar ya ona bi anlam veremedm
her sefernde yapıyooo:53:
Artık kızmıyorum çiş yapınca ama her altını açışımda gardımı alıyorum. Benıimki bir de kaka püskürtüyor bezini değiştirirken :27:Birkaç seferdir çişi sırtına çıkmaya başladı sanırım bezini gevşek bağlıyorum. Bebeğim bana kızma acemi anneyim ben diyorum yavruma. Yanlış yapa yapa öğreniyorum işte :37:

Miray uyuyoken hızlı hızlı yazıyorum mesaj üstüne mesaj
bu anları çok yakalayamıyoruz çünkü :53:
kızlar ben ferro die bi kan ilacı alıyorum
hamileyken kullanmamıştım hiç
bugün çok affedersiniz büyük tuvaletm simsiyah ve çok cıvıktı ishal gibi
nedendir acaba ya
sizce ilacın etkisi olabilr mi
yani ilaç kullananlarda var mı böle bişey :53:
Demir ilacı yapar telaşlanma

teyzeleri biz pırtımızı kakamızı yapamıyoruz

yavrum ıkınıyor ıkınıyor öyle zorlanıyor ki göbeği kanıyor napcaz yaa? bu sorunu yaşayan var mı napyorsunuz siz ?
Sab simplex gaz ilacı,rezene,papatya kullanıyorum ve bacaklarını karnına doğru ittirip rahatlamasını sağlıyorum. Bu çaylar bebek için zararlı değil gönül rhatlığıyla verebilirsin ama günde en fazla 5 6 kaşık :34:

Taliaa geçmiş olsun canım. Kimbilir ne kadar korkmuşsundur. Allah korusun evlatlarımızı.

cok tsk ederim canim hemde nasil korktuk bir görsen bizi gec oglum doktor birsey yok diyene kada zangir zangir titriyordu aglamkli sesi vardi surekli canim yavrum zaten cok pimpirikli böyle birsey oluncada daha cok korkuyorr:27:neyseki birseyi yok cok sükür :))
aminn canim cümlemiuzinkini korusunn :)))
ya kizlar yaaaaa gunaydinnnn...ben dogurmadim daha ve bu duruma cok uzuluorm
hicbir belirtide yok doguma dair

canim endiselenme sende doguracaksin icinde durcak degil dimi :)) biliyorsundur burda gunu gecen cok kisi oldu seninde gecebilirse endiselenme beklemeye devam baktin gelmiyor sende sezeryana girersin artik :)) insallahh gerek kalmaz tabiki kolay ver rahat bir normal dogum yasarsin en kisa zamanda :)) ayrica sancilan birden bire gelebilyior önc ebelirtisi olcak diye bir sarti yok :34::34::34:

Sanada günaydın hullycim zamanı gelince doğurursun telaslanma gönlü ile gelmezse zorla gelir bak bizimkide gönlü ile gelmedi zorla getirdik Rabbim Hayirli kolay doğumlar nasip etsin Haziran anneleri birer birer doğuruyor sonlara yaklaşıyoruz

Bütün dogum yapan annelerimizi tebrik ediyorum bayadir giremedim aklım buralardaydi ama lohusalik sendromu icine girdik pek bı aglak olduk kizlar bilmiyorum sizlerde durum nasil ama kızımın yüzüne baktimda ağlıyorum cok guzel bir duygu annelik Rabbim olmayanlarada nasip etsin insallah
canim hosgledin kizin olunca unuttun bizlerii yaaa sendemi sendroma girdinn :53: dikkat et canim cabuk cikmaya caliss :))
günaydın ayy bu sefer doğuruyorum galiba :1: hergün sabah aynı şeyi yazıyorum galiba ama bu sefer olabilir, nişanım geldiii, kahverengimsi bir akıntı kırmızı gibi kahverengi gibi, bi duş alacağım hazırlanacağım ve gideceğiz hastaneye ama önce size yazayım dedim, ağrım falan yok hatta dün daha çok sancım vardı ama şimdi tık yok geri kaçtı galiba:1: suni sancı istemiyordum ama mecburen suni sancı verecek galiba pufff korkmaya başladımmmm :50::83:
ayy hiçde gidesimde yok bi tuhaf oldum yaa annemede söylemedim söylesem duş almama bile izin vermez duşun sırasımı der hadi hadi der ayyyyy konuşasım var galiba doğurasım yok :19: kahvaltıda yapmıorum birde lavman yapmasınlar hastanede demi yaa
ayyy ben kaçtım artık bu kadar zaman doğsun doğsun diye yalvardım şimdide kalkıp hastaneye gidesim yok ay, dua edin bana ben hepinize edeceğim sancı esnasındaaa, yani inşallah artık yarın size doğurdum diye yazarım :1:
hadi bakalim hayirlisi olsun insallahh bu defa dogurusun rabbim kolayliklar versin cok kolay gecr dogumun insallah :))

canım çok geçmiş olsun
umarım şmdi iyisinizdir...
Tsk ederim canimm simdi cok iyi hamdolsunn :)))

canım inan sorunlar hep aynı
altını açınca neden ciş yapıyolar ya ona bi anlam veremedm
her sefernde yapıyooo:53:

rahatladiklari icin yapiyorlar canim bizimkilerde öyle bazen acar acmaz yapiyor baznde kremi suyurum yeni bezi kapatacam tmm birakiyorr:53::9::9: esimin yöntemini dene yeni bezi koymadan altini acinca pitigina ufluyorr rahatlasin da cisini yapsin diyee:27::27: oda yapiyor valla:1:

tebrik ederim canimm gecmis olsun rabbim sizlere bagislasin anali babali buyutsun insallahh:))

balonlari salinnnnn,havai fisekler patlasinnn-oglum oglusum kakasini yapmisssss
:64::21::24::24::21::32::nazar:

Gözunuz aydin canimm hadi bakalimm insallah bundna sonra kolay yaparr:27::27:

yaa benim kizimda hemen hemen her bezinde ishal olmus gibi sivi seklinde kakasi oluiyor ama öyle cok degil az az bazen fazla olyuor tabii ama azar azar her bezinde oluyor bu gazini ciokardigi icinmi oluyor yoksa kakaninimi o sekile yapiyor cözemedim gitti
bilen birileri varmi acaba:53::53::44::44: sizinkilerde öyle oluyormuu

kizlar gögüslerim tekrar yara oldu ama ne yara elimi bile degemiyorum kizimi emziremiyorum sagarak veriyorumm emzirmek iskence oldu 2 günden fazla dir böylee gecer diye bekledim ama daha fena oldu bugun hic emziremedim gece bir kere denedim az daha kizimi atcaktim kucagimdan okadar fena agridi:50::50:

sebebine gelince sanirim kizim pamukcuk olmuss :14::14::14::14: gögüslerimede mantar bulasti bu yuzdennnn napcam ben simdi

digerlerinde yasamadigim seyleri bunda yasamaya hizla devam ediyourmm:14:birde okadar dikkat ediyorum biberonunu pompayi herkullanmada özel bebek deterjaniyla yikayip kaynatiyorumm mezigini surekli koruyurm ellerimi dejenfeke etmeden dokunmuyorum
cocuklarla ve esime kavga ediyorum hergun ellerini yuzleirni yikadan dokunmayin diyee ortaligi yikiyorum:53: yinede bu basima geldii napcam ben simdii:14::14::14:

canım kaç gündür bende öyleyim.gecen ateşten acile götürdü eşim süt ateşi gibi birşey dediler.bir gün sonra sağlık ocağına gittim meğer bozağım iltihaplanmış.tabi antibiyotik verdiler.yapacak birşey yok.iyileşmek için bazen ilaca gerek var.bende geceleri terli terli emziriyordum bebeği ordan kaptım şifayı.bebeğe geçmedi bugün götürdüm dr a içim rahat etmedide.çok zor oldu hastayken bebeğe bakmak.allah kolaylık versin.dikkat et çok kötü olma ben gibi.

dün gece bende titredim, yüksek ateşim vardı. acile gittik. ben dikişlerden falandır diye endişelendim. acildeki doktor idrar yolu iltihabından dedi ama sanırım göğüslerimden dolayı. bi göğsüm kızarık çünkü. bunuun için bişi vermediler ama :(

Benim oglan simdilim sutumle doyuyor cok sukur ama hala sutum gurul gurul gelmiyor.bugun onbirinci gun ne zaman fiskirir sekilde akacak merakla bekloyorum.bi arada oglum emdikten sonra sutun fazlasini cikariyor bir de gazini cikaramiyorm.

Canım bebeğin hayırlı olsun. :) Benim bebeğim de bugün 22 günlük oldu. :) Gün geçtikçe, ihtiyacına göre süt de artıyor. Ben her gün ısırgan otu çayı, melissa ve rezene karışık çay, bol bol şekersiz komposto ve elbette bol su içmeye çalışıyorum. Herhalde toplamda 4-4.5 lt kadar sıvı alıyorumdur. Badem ve salep de güzel süt yapıyor canım. Bebeğin gazızı bazen hemen, bazen de yarım saat uğraşarak çıkarabiliyorum. Bir kaç gündür de, her emzirmenin ardından olmasa da günde 3-4 kez emzirme sonrası bir çay kaşığı kadar rezene çayı veriyorum. Daha kolay gaz çıkarmaya başladı sanki :) Kolay gelsin...

Eki Görüntüle 742377
öncelikle bebeğimize 41,5kere maşallah :16:

kızlar bu eklediğim resimdeki takımı çok beğendim sizin topikte birisinde gördüm maşallah çokta yakışmış.bende almayı düşünüyorum nerden aldığınızı ve markasını söyleyebilirseniz daha kolay bulabilirim.gittigidiyorda buldum bitanede alt pijaması sade beyazdı bununkisi gibi değildi...

beğenmene sevindim canım😊 bu takımı h&m den almıştım..şehrinde mağazası varsa alabilirsin,internetten satışı var mı bilmiyorum..

Kizlar doktor bana fito diye bir krem vermis. Ama ben ne icin ve nasil kullanacagimi bilmiyorum. Yarin dikislerim alinacak bugune kadar kullanmadim. Gec mi kaldi acaba. Doktoru arayip soramam devlet hastanesi malum. Krem kullananlar nasil kullaniyorsunuz
La

Back
X