2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar....
bebişe yediklerimiz geçiyor ya hani... ya ben kabızım ve 2 gündür tuvalete çıkamıyorum,bebeğimin de gaz sorunu mızmızlık yaşamasının sebebi bunlar olabilir mi ki...
humananın kimyonlu rezenesini içiyorum,bende hala tık yok.
kayısılaarı komposto gibi haşlayıp blenderdan geçiriyorum sonra meyve suyu gibi onu içiyorum kabızllığa birebir

ben mi lohusayım çevremdekiler mi anlamıyorum.

eşim zaten iyice bir alem oldu. önceden kendinin haklı olduğunu düşünse bile hep alttan alırdı, idare ederdi.

şimdi sağolsun ben hamileyken hamile, lohusayken lohusa oldu.

çocuk gene deli gibi ağlıyordu. ne yapsam susmadı. meme veriyorum almıyor. emmeyi bilmiyor sinirlenip bırakıyor. yada başka sorunu var bilmiorum. gaz için şurup verdim ama hiç bi şekilde ağlaması durmadı. göğsüm zaten acıyor. öyle olunca çaresiz kalıyorum ağlamaya başlıyrum. göğüs kalkanında birikmiş azıcık bir süt vardı. onu vermeye çalıştım memeden almadığı için.

kaşıkla verecektim. eşime kaşığı steril etmesi için verdim. o arada çocuk kendini yırtıyor. bende eşime çabuk ol dedim. çoştu oda. bende gerekirse koş dedim ağlayarak. o ara zaten ağlıyordum çaresizlikten. bizim sesler yükselince kardeşim geldi. abla iyi misin diye. içeri girmek istedi. eşimin üstü müsait değildi. eşim sertçe bağırdı gelme diye.

sonra kardeşimde ona bağırdı bana bağıramazsın diye. birbirlerine hakaretler falan. ben eşime kızdım sonra bebekle ilgilendim. kardeşime de bakmadım. o ara babamı aradığını duydum gel beni al diye.

ben çocuğu uyuttum , hatta kendim uykuya dalıyordum. bi baktım kapı sesi. babamlar gelmiş. kardeşimi almaya. o zaman koptum gene tabi. gene ağlamalar...
canım ben yazacaktım düşünüyordum yazsam mı diye enesibel de yazmış..ben olsam da senin yerinde kendime gelnceye kadar annemlerde kalırdım. Yine de senin halini en iyi sen bilirsin ama çocuk arada kalıyor böyle onun için en iyisi ne ise onu yap herkes de anlasın

kızlar şimdi doktordan geldim 1cm açıklık var yatışını yapalım suni sancı verelim gece doğurursun dedi ama başka doktor nöbetçi olduğu için yatmak istemedim o zaman akşam gel serum taksınlar ben rica edeyim suni versinler sana yarın mesai saatine yetişirsin dedi ilk doğumlarda 10 saati bulabiliyor açılma ama sen şanlıysan erken de olabilir bünye meselesi birazda onu şimdiden bilemeyiz dedi akşam gitmeye karar verdim ama napcam bilmiyorum yinede suni sancı nasıl bişey oluyor suni ile doğuran arkadaşlar biraz açıklarmısınız bana sizce napmalıyım kararım doğru mu günümüz geçtiği için çok da beklemek istemiyor doktor nst biraz ağrım çıktı ama çok değil bana bir akıl verin nolurrr

kızlar şimdi doktordan geldim 1cm açıklık var yatışını yapalım suni sancı verelim gece doğurursun dedi ama başka doktor nöbetçi olduğu için yatmak istemedim o zaman akşam gel serum taksınlar ben rica edeyim suni versinler sana yarın mesai saatine yetişirsin dedi ilk doğumlarda 10 saati bulabiliyor açılma ama sen şanlıysan erken de olabilir bünye meselesi birazda onu şimdiden bilemeyiz dedi akşam gitmeye karar verdim ama napcam bilmiyorum yinede suni sancı nasıl bişey oluyor suni ile doğuran arkadaşlar biraz açıklarmısınız bana sizce napmalıyım kararım doğru mu günümüz geçtiği için çok da beklemek istemiyor doktor nst biraz ağrım çıktı ama çok değil bana bir akıl verin nolurrr

sakın kabul etme canım ben o hatayı büyük oglumda yaptım bebegim biran önce kucagıma alayım diye acele ettim ve suni sancıyı kabul etmiştim.suni sancı flekat bişey öl daha iyi yani ama kendi sancın ishal olmuşun gibi bişey
keserler dikerler.
beni sag bacagıma kadar kesmişlerdi 15 tanede dikişim vardı tabi yine sen bilirsin ama kendi sancını bekle sakın suni sancıyı kabul etme.
benim dogum hikayemi okumanı tavsiye edeim ben kendi sancımı bekledim ve bebegim kendi dogdu maşallah

Canım bana da suni sancı verdi doktor 2cm kadar açıklığım vardı
Suni sancı alırken bebeğin kalp atışları birden 20 30lara düştü ve 5 dk içinde acil sezeryana alındım
Emin değilim ama suni sancı biraz heyecanlandırdı sanırım bebeği kordon dolamıştı kendi kendine
Ben de sabırsızlanıp suni sancıya evet demiştim ama normal doğumu çok istememe rağmen sezeryan oldum mecbur ki çok şükür oğluma birşey olmadı
Bence beklemelisin herşeyin doğalı en iyisiymiş..

Benimkide gece 1-1:30 gibi başlıyor zorlanmaya. Ikınıyor kızarıyor zorlanıyor ağlıyor derken sabah 9 oluyor. Sabah ta tuvaletini yapıp rahatlıyor.eşke gece uyusa sabah ıkınsa :9:
.

aynen valla gece uyusalarda gündüz uyansalar da bizide rahat ettirseler dinlenmeden süt de yapmıyor vücut ..

cnm tek meme yetiyo zaten benimki de öyle 25 dakika emince doyuyo ama bazen 15 dakika olmadan uyuyo kalıyo ve yatağına yatırdığımda 5 dakika sonra ağlamaya başlıyo ve tekrar emmek istiyo özellikle geceleri hep böyleyiz ve bana uyku haram zaten gündüzleri ise bi uyudu mu ben uyandırmazsam zorla 3-4 saat uyuyo ama geceleri tam tersi uyandımı emzir altını al ve altını alırken birdaha kaka çiş yapıyo bekliyorum sonra hıçkırık tutuyo tekrar emziriyorum emzirirken tekrra kaka yapıyo derken kısır döngüye giriyoruz ve her uyanmasındasn birbuçuk saat sonra tekrar uyuyo ve sonra bir saat sonra uyanıyo :14: bazen çok bunalıyorum geceleri ama diyorum gülü seven dikenine katlanırmış :16: eşim hiç duymıuyo horul horul uyuyo hiç yardımı yok bana:14: bana hastaneden eve ziyarete gelen bebek hemşiresi gündüz uyanık tutmaya çalış diyo ama nasıl yapıcamki çocuk emince uyuyo:31:

cnm benim de 14.günüm ama damla damla da olsa geliyo :ssz: hep pişik oldum pedden çok rahatsızım ama takmazsam garez yaparmış gibi daha çok geliyo :37:

..

inşallah yetiyodur tek göğüs bazen yetmiyo gibi geliyo bana ..
bütün bebekler aynı demekki canım hepimizde aynı durumdayız gaz altını açınca çiş yapmaları uyku sorunları hayırlısıyla 40 mız çıksaydı daha iyi olacaktı bebişlerimiz

Suni sancı alırken bebeğin kalp atışları birden 20 30lara düştü ve 5 dk içinde acil sezeryana alındım
Emin değilim ama suni sancı biraz heyecanlandırdı sanırım bebeği kordon dolamıştı kendi kendine
Ben de sabırsızlanıp suni sancıya evet demiştim ama normal doğumu çok istememe rağmen sezeryan oldum mecbur ki çok şükür oğluma birşey olmadı

canım bebek kendi sancında bile kalp atışı düşüyor benim sancım bile fazla yoktu 130 lardan 80 e düşmüştü kalp atışı
suni sancı alıpta bebegin kalp atışının düştügü bi gercek hatta bebek bayılıyormuş bazen duymuştum
ve bayıldıgı için kendini itemiycegi için sezeryana alınan çok öyle hatta bi arkadaşın dogum hikayesinde okumuştum bebegin dogumda anne karnında bayıldıgını

sakın kabul etme canım ben o hatayı büyük oglumda yaptım bebegim biran önce kucagıma alayım diye acele ettim ve suni sancıyı kabul etmiştim.suni sancı flekat bişey öl daha iyi yani ama kendi sancın ishal olmuşun gibi bişey
keserler dikerler.
beni sag bacagıma kadar kesmişlerdi 15 tanede dikişim vardı tabi yine sen bilirsin ama kendi sancını bekle sakın suni sancıyı kabul etme.
benim dogum hikayemi okumanı tavsiye edeim ben kendi sancımı bekledim ve bebegim kendi dogdu maşallah

bende suni sancı alıp da sezeryan olmaktan korkuyorum ne kadar daha beklerim acaba sancımın gelmesini napacağım yaaa 5 gün geçti günümden suyun iyi dedi ama bilemiyorum ki beklemek de risk oluşturur mu peki akşama kadar napsam sancım gelse de kendi sancımla doğursam

yaa napacağımı bilemiyorum o kadar sancıyı çekip sezercik olmak da zor birde bebek stres oluyor dediğin gibi Allahım hayırlısı ver bizim için

merhaba gönderinizi raslantı eseri gördüm ve yaşadığımı payşlaşmak istedim bende 2013 ocak annesiyim doğumuma 1 hafta varken çookkk minicik bi kan damarı gördüğüm için doktora gittim 3 cm açılmam vardı çünkü 1 gün önce çok yürümüştüm ama hiçç sancım yoktu suni sancı verdiler hiç zorluk yaşamadım açılmam 4 cm olduğunda epidural aldım ve suni sancı almaya devam ettim ve 4 saat sonra doğuma alındım inanki çok kolay bi doğumdu ama herkezde tabiki aynı olmuyo karar senin...

Denedim, ustune birde sicak havlu koyduk uyuyor ama karnindaki sesler disardan duyulor :( kac gundur neler yapmadim humana kimyonlu rezene 4 yada 5 kupa iciyorum, toz kimyonu her oglen ve aksam tepeleme cay kasigi yiyorum, bebege egzersiz yaptiriyorum hatta onada kimyonlu rezene verdim falan napicagimi sasirdim.Umarim kimyon ise yaramistir, peki ne kadar kimyon ne kadar su olucak birde kaynaticak miyim?yoksa sicak suda mi bekleticem?
canım biz biogaia kullanıyoruz kolik için kullanılıyomuş vede kesinlikle öneriyorum acı elma yağıya masaj yap çok rahatlatıyoo benm kızımın da bağırsak sesleri dışardan duyuluyodu şimdii onunla masaj yapınca hemen rahatlıyo ve uyuyoo
ben mi lohusayım çevremdekiler mi anlamıyorum.

eşim zaten iyice bir alem oldu. önceden kendinin haklı olduğunu düşünse bile hep alttan alırdı, idare ederdi.

şimdi sağolsun ben hamileyken hamile, lohusayken lohusa oldu.

çocuk gene deli gibi ağlıyordu. ne yapsam susmadı. meme veriyorum almıyor. emmeyi bilmiyor sinirlenip bırakıyor. yada başka sorunu var bilmiorum. gaz için şurup verdim ama hiç bi şekilde ağlaması durmadı. göğsüm zaten acıyor. öyle olunca çaresiz kalıyorum ağlamaya başlıyrum. göğüs kalkanında birikmiş azıcık bir süt vardı. onu vermeye çalıştım memeden almadığı için.

kaşıkla verecektim. eşime kaşığı steril etmesi için verdim. o arada çocuk kendini yırtıyor. bende eşime çabuk ol dedim. çoştu oda. bende gerekirse koş dedim ağlayarak. o ara zaten ağlıyordum çaresizlikten. bizim sesler yükselince kardeşim geldi. abla iyi misin diye. içeri girmek istedi. eşimin üstü müsait değildi. eşim sertçe bağırdı gelme diye.

sonra kardeşimde ona bağırdı bana bağıramazsın diye. birbirlerine hakaretler falan. ben eşime kızdım sonra bebekle ilgilendim. kardeşime de bakmadım. o ara babamı aradığını duydum gel beni al diye.

ben çocuğu uyuttum , hatta kendim uykuya dalıyordum. bi baktım kapı sesi. babamlar gelmiş. kardeşimi almaya. o zaman koptum gene tabi. gene ağlamalar...
lohusalık psikolojisi herkesi etkiler canım ama talıaa haklı biyerde bian herşeyi boşver kocanı kardeşini keyfine bak umursama onarıı hatta bağır umrumda değilsiniz diye bidejarj ol bırak onlar düşünsün senii silkelen kendine gell göğüs yaraları için sana garmastanı önermiştimm benm göğüslerim geçer gibi olmuştu şimdi yine berbat halde bağıra bağıra emziriyorumm seni çok seviyorum canım kızım diye bağırıyorumm bütündünyam önermişti şimdide onu yapıyorum sende dene sütünü göğsüne sürr üstüne bolca krem ben lansinoh sürüyorum bide bunu dene ama geçicek sabrett bak bide bende iki çocukk azcık şikayet etsem kocam sen istedin diyoo sıyrılıveriyoo annem buakşam gidiyoo kocam gitmesin anne senin sorunun kolay gelsin diyo iki çocuklaa ama ben umursamıyorum ve hırs yaptım görüceksin yapıcam diyrumm onları umursamıyorumm k.v falan hak getire zatennn:27:hayata küsme canımm herkese küs istersen ama hayata asla küsmee bebeğine sımsıkı sarıl onunla konuşş dertleşş iyi gelicek emin oll ama önce kendin inana senin kimseye ihtiyacın yokk sen gülü bir kadınsınn ve harika bi annesinn bırak kocan sana küssün isterse isterse kardeşine küssün hepsi düzelirr ama senin psikilojinn çok daha önemlii bozma sakın onuu tamamı arkadaşımm...kolay gelsin sana pozitifff olllll...:34:

enesibel , keep

annemler çok yakın değil. ve tenha bi yerde oturuyorlar. ulaşım sorunu var. bu zamana kadar ondan gitmedim. şimdi hafta sonuna doğru sadece 3-4 günlüğüne gideceğim. o da hava değişimi olsun diye. daha uzun kalamam çünkü orda bebeğin nerde yatacağı sorunu var, orda da yalnız olacağım. annem çalışıyor. tek fark akşamdan akşama bana destek olması. şu anda gidemiyorum çünkü abimler orda. annemlerin evi çok dar. hep beraber sığmamız mümkün değil.

talia ve zeyno

talianın yazdıklarını okuyunca üzüldüm ama iyi niyetini bildiğimden kırılmadım.

zeyno senin yazdığına ise hem üzüldüm hemde kırıldım. şahsına kırılmadım ama genel olarak kırıldım. yakın zamanda doğum yapmış olanlar beni anlamıyorsa eşim ve kardeşim beni nasıl anlasın diye düşündüm. sorun benim negatifliğimmiş, eyvallah diyorum.

benim bebeğim zor bir bebek. sadece uykudayken ağlamıyor. onun dışında kendini yırtarak ağlıyor. altını alırken, banyo yaptırırken. her zaman ağlıyor.

mesela bugün sabahtan beri yaptıklarımızı anlatayım. yarım saat emzirdim, altını temizledim, ara ara gene emzirdim. gazını çıkarmaya çalıştım. çıkaramamışımdır diye gaz şurubu verdim. ninniler, emzikler, sallamalar, kolik müzikleri vs. yinede kendini yırtarak ağlamasına engel olamadım. sabah 9 dan beri bu mücadele içindeydim. demin yorgun düştü ve sallarken uyudu nihayet. yerine koydum. 1-2 dakika sonra ağlamaya başladı yine. ve bu bizim arada yaşadığımız bir durum değil. çoğu zamanımız böyle geçiyor.

ben bütün duygularımı ve olayları yazarak rahatlıyordum.bundan sonra yazmama kararı aldım. negatifliğimle pozitif annelerimizi etkilemek istemiyorum.

bende suni sancı alıp da sezeryan olmaktan korkuyorum ne kadar daha beklerim acaba sancımın gelmesini napacağım yaaa 5 gün geçti günümden suyun iyi dedi ama bilemiyorum ki beklemek de risk oluşturur mu peki akşama kadar napsam sancım gelse de kendi sancımla doğursam

gecmişte okuyup hatırladıysan eger görmüşündür bende sürükli hastane gittim geldim 2 cm acılma vardı ebe beni sürekli eve yolluyordu suni sancı iyi birşey zannediyorsun git evine kendi sancını bekle diyordu ebem çok iyiydi.
ben pazartesi sabah suni sancı yemek için hastaneye gitcektimki o sabahı kendi sancım geldi.
illaki gelir canım belki gec döllenme olmuştur daha gününe vardır
en zoruda o evet suni sancı yiyip sezeryana alınmak iki işkeb,nceyide cekiosun
iyi düşün kararını ver doktorunu dinle bence.dedigin gibi kordon korkusu var kaka korkusu var
peki kalbin ne diyor kalbini dinle ben kalbimi dinledigimde bi güç bana suni sancıya evet dedirttirememişti mesela bende hep eve cıkıp geliodum kabul etmeyip

enesibel , keep

annemler çok yakın değil. ve tenha bi yerde oturuyorlar. ulaşım sorunu var. bu zamana kadar ondan gitmedim. şimdi hafta sonuna doğru sadece 3-4 günlüğüne gideceğim. o da hava değişimi olsun diye. daha uzun kalamam çünkü orda bebeğin nerde yatacağı sorunu var, orda da yalnız olacağım. annem çalışıyor. tek fark akşamdan akşama bana destek olması. şu anda gidemiyorum çünkü abimler orda. annemlerin evi çok dar. hep beraber sığmamız mümkün değil.

talia ve zeyno

zeyno senin yazdığına ise hem üzüldüm hemde kırıldım. şahsına kırılmadım ama genel olarak kırıldım. yakın zamanda doğum yapmış olanlar beni anlamıyorsa eşim ve kardeşim beni nasıl anlasın diye düşündüm. sorun benim negatifliğimmiş, eyvallah diyorum.

benim bebeğim zor bir bebek. sadece uykudayken ağlamıyor. onun dışında kendini yırtarak ağlıyor. altını alırken, banyo yaptırırken. her zaman ağlıyor.

mesela bugün sabahtan beri yaptıklarımızı anlatayım. yarım saat emzirdim, altını temizledim, ara ara gene emzirdim. gazını çıkarmaya çalıştım. çıkaramamışımdır diye gaz şurubu verdim. ninniler, emzikler, sallamalar, kolik müzikleri vs. yinede kendini yırtarak ağlamasına engel olamadım. sabah 9 dan beri bu mücadele içindeydim. demin yorgun düştü ve sallarken uyudu nihayet. yerine koydum. 1-2 dakika sonra ağlamaya başladı yine. ve bu bizim arada yaşadığımız bir durum değil. çoğu zamanımız böyle geçiyor.

ben bütün duygularımı ve olayları yazarak rahatlıyordum.bundan sonra yazmama kararı aldım. negatifliğimle pozitif annelerimizi etkilemek istemiyorum.
Ben seni çok iyi anlıyorum.Benim oğlumda değil ama yeğenimin aynı senin cocugun gibi bir bebegi var.hiç susmuyo.Ne yapsalar susmuyo,uyumuyo.Ne doktorlara gittiler ama kolik dediler.hiç bişi işe yaramadı.Kızda acayip bunalımda.
Ama 5 aylık şimdi oğlu.Hepsi geçti.Uzme kendini sabret....

enesibel , keep

talia ve zeyno

canım ya Allah yardımcın olsun inş. benimde annemler var yanımda onlar gidince nasıl olur diye düşünüyorum şimdiden. ama biz bu bebekleri çok istedik çok şükürde rabbim nasip etti. bak yakında bize gülecekler sesler çıkaracaklar o zaman herşey geçecek. göğüs yaran varsa geçene kadar sağmanı tavsiye ederim

enesibel , keep

talia ve zeyno

canım peki hiç iyi bi cocuk doktoruna götürdünmü bebegi anlattıgın kadar herşeye aglıyorsa onun agrıyan bi yerimi var acaba sen yinede doktora götürsen belki bagırsaklarında sorun vardır
bak sahanın bebek dogar dogmaz anlaşıldı ve bagırsaklarından ameliyat olcak yavrucagız...
gercekten yanlış anlama ama bebegi götür bi doktora idrar tahili flan alırlar incelerler ...
memsela bizim orda cok aglayan bebege derlerki erkekse eger taşagı yarık olabilri diye doktora götürürler kızsa eger göbegimi yarık diye doktora götürürler yani gitmekte inceletmekte fayda var.
mesela ben hamileylken bebgimin böbreklerinin 1 tanesi büüyüktü ve dogdu dogdugu günün 7. günü ben rştırma hastanesine götüürüp bebege ultrason rötgen tahilil herşeyini yaptırdım en azında içim rahat etti ama bizimkinin aglamsı yok allaha şükür
belki bi başka sorunu vardır belki gazdan dolayı bagırsakları sıkışmıştır yazık yavrun ya dili yokki derdini söylesin
rabbim kolaylık versin

enesibel , keep

talia ve zeyno

geridönüşüm sana yorum yazanlara kırılmıyorsun ama ben onayladım diye bana kırılıyorsun öyle mi? onlar iyi niyetleriyle yazdılar ama ben büyük bir nefretle onayladım yani..
evet birtek sen dogum yaptım sen lohusasın, senin bebegin çok zorrr..
zaten benim bebegimi başkası dogurup elime verdi. şimdi ise o kadar kolay kii oğlum uyu diyorum uyuyor, gazını çıkar diyorum çıkarıyor..
hiç sesi soluguda çıkmıyor zaten.. çevresel faktörlerle eşle aile ile ilgili ben hiç bişi yaşamıyorum.

bence sen gercekten iyi degilsin, psikolojin bozup senin bir doktora görünmende fayda var... loverlover sana mızmızlanan çocuk gibisin diyor kırılmıyorsun ama ben dogru söylüyorlar deyince kötü niyetli oldugum için seni kırıyorum..

bundan sonra ister yorum yaz ister yazma.. yazdıgını bana yazmıyorsun zaten..
ama ben bundan sonra senin yazdıgın hiçbirşeyi okumayacagım,
zira enerjimi düşürüyorsun çünküü

kızlar....
bebişe yediklerimiz geçiyor ya hani... ya ben kabızım ve 2 gündür tuvalete çıkamıyorum,bebeğimin de gaz sorunu mızmızlık yaşamasının sebebi bunlar olabilir mi ki...
humananın kimyonlu rezenesini içiyorum,bende hala tık yok.

Canım kabızlık için, her sabah kahvaltıda iki ya da üç tane gün kurusu yemeni tavsiye ederim. Düzenli olarak tüketildiğinde, gerçekten işe yarıyor... :)

Kizlar 2 numara bebek bezine gecen varmi araniz da? Ben hala 1 numaradayim bugün 6. Paketimizi actik.. Bu bebeklerin altini actigin gibi ya cisini ya kakasini yapmasina bir cözüm yok sanirim evde hali perde yatak koltuk ne varsa yapti bugün erkek kardesim kiz arkadasiyla tanistirmak icin kizi getirmis yazik kiz birde 2 saatlik mesafeden geliyor evide yakin degil kizin bile pantalonuna kakasini yapti okadar uzakta durugu halde

Kizlar 2 numara bebek bezine gecen varmi araniz da? Ben hala 1 numaradayim bugün 6. Paketimizi actik.. Bu bebeklerin altini actigin gibi ya cisini ya kakasini yapmasina bir cözüm yok sanirim evde hali perde yatak koltuk ne varsa yapti bugün erkek kardesim kiz arkadasiyla tanistirmak icin kizi getirmis yazik kiz birde 2 saatlik mesafeden geliyor evide yakin degil kizin bile pantalonuna kakasini yapti okadar uzakta durugu halde

nasıl ya... kızcağızın üstüne yapmayı nasıl becerdi hem de kakayı...:1: ay çok alem seninki maşallah. bak bazı arkadaşlar bebeklere kaka yaptırmak için uğraşıyor seninki yapıyor maşallah böyle düşün mutlu ol. biraz fazla temizlik gerektiriyor ama olsun. kıza da iyi bir iz bıraktınız. ayrılsalar bile erkek kardeşinle kız sizi hiç unutmaz :1::1:

Back
X