2013 ikiz anne adayları buraya

arkadaşlar, hepsiburada.com da bezler baya bir uygun piyasaya göre. hem kargo ücreti almıyor hem de hızlı gönderisi var. mesela primanın 50 li 4 lü paketi 90 liraya geliyor. can bebenin kampanyası vardı bi ara, 60 lı 4 lü paketi 70 lira civarındaydı. çok var bez alışverişini hepsiburada.com dan yapan aile. ben de oradan almaı düşünüyorum. marketlerden paket pket taşımyacağıma kapıma kadar gelecek olması çok güzel.

ben de anne lütfenden aldım aynı fiyata ,yanında 2 tane ıslak mendil hediyeydi ve 100 tl üzeri 20 tl worl puan veriyor
ama bez için acele etmeyin,nasıl doğacakları belli değil ,ALLAH korusun prematüre yani 2 kg altı doğarsa bezler büyük gelebilir ,ben bezi en sona bıraktım ,daha geçen hafta aldım
gözünaydın ..ama sen yine de doktorlara güvenme ,inş. herşey yolunda gider ama ani bir duruma da hazırlıklı olmak gerek o yüzden çok şey alma bence zamanla alırsın
ben sadece elde taşınan pusetlerden aldım ilk ay için,sonrası için ise ihtiyaca göre almayı düşünüyorum ,herşeyi alıp yığmanın anlamı yok bence ,nette nasılsa herşey var ve daha ucuz ,bir günde de elinde oluyor..
süt sağma makinesi almadım ,duruma göre alırım dedim ,belki ihtiyacım olmaz hep emerler ,
ben bebek çantasına önem vermedim ,bir çantya gidip 100 lira vermeyi doğru bulmadım ,sonuçta bir çanta valla ,pusetleri de ucuzundan aldım çünkü kısa süreli kullanılacaklar ,sonra arabaya oto koltuğuna geçilecek ,çanta ise zaten 2 bebekten çok yıpranacak o yüzden ben 2 tane ayrı ayrı pusetlerle satılanlardan aldım ,ilk zamanlar elimde iice eskisin sonra duruma göre şık birşey alırım dedim ..
bütün biberonlara uyan pompa medelaymış arraştırdım o yüzden ben medela almayı düşünüyorum ama dedimya belki de hiç lazım olmaz ,hele bi doğuralım yavaş yavaş alınır onlar bence ,telsiz de öyle bana göre ,benim beşikler heryere gidiyor tekerlekli,içerde işimi yaparken yanımda dururlar zaten ,gece de ben onların odasındaki çekyatta yatacağım ,dolayısıyla yalnız kalmayacaklar ,bi daha telsize o kadar para vermeye gerek yok dedm ..
bakalım süreç nasıl işleyecek ona göre bir yolunu buluruz elbet
çok ihtiyaç olanlar dışında bu tip şeyler bence sonraya bırakılmalı

günaydın
alışveriş konusu hiç bitmiyor değil mi?? ben de bez stoğu yapma taraftarı değilim
hem kaç kilo doğacaklar hem de ne kadar sürede büyüyecekler belli değil... babası taşısın :)) yada dediğiniz gibi netten almak mantıklı hem kapıda hemde 1 günde elinde
benim bu yazdıklarınız içinde tek eksiğim süt sağma makinası gibi görünüyor
bi de ikiz annesiyle tanıştım vaktin olmuyor biberon sayısını artır dedi...
doğuma eminim süpriz masraflar çıkacaktır
mesela mama gibi... nasıl bi mama kullanacağız ... bi de kızlar çocuk dr.u araştırdınız mı??
ben gittiğim hastanedeki çocuk dr.u masraflı olursa başka güvenilir bi dr. bulmak istiyorum
ne de olsa hassas bebekler bizimkiler...
zamanında doğsa bile beslenmeleri farklı olacaktır

günaydın
neden beslenmeleri farklı olsun ki ,hassas bebek değiller bence gayet normaller ,hep öyle düşünmek lazım
hassas diye düşünüp paranoyak olmamak lazım
zamanında doğarlar kiloları da ii olursa normal bebeklerden bir farkları olacaklarını düşünmüyorum ben
kendimizi öyle şartlandırmayalım bence
herkes gibi normal büyümeliler bence abartmaya gerek yok
benim evin karşısına devlet hastanesi yapılıyor ama sanırım yaza ancak biter ,ben kendi hastaneme götüreceğim ,kapsamlı bir hastane beğeniyorum çok ,zaten yakında da başka hastane yok en yakını orası ,devlete götüremem devlette uğraşamam doğrusu 2 bebekle ,inş. çok sorunlu olmazlar da hastanelere çok ihtiyacımız olmaz

maşallah bebeklerine, doktordan güzel şeyler duymak hoşuna gidiyor insanın
canım ben o dediklerinin hiçbirisini almadım, doğumdan sonra ihtiyaca göre alacağım
çnta almadım, çok güzel markalı bir sırt çantam var, onu kullanmayı düşünüyorum

bebek bezi ile ilgili stok yapmayın bana mantıklı gelmiyor
ben primanın premium care yeni doğanından aldım, almaya da devam edeceğim
yeğenim ilk aylarında bundan ayda 4 paket kullanıyordu
prematüre doğsa bile premature serisi ile yeni doğan arasında fark çok yok ki ondan da aldım
çoğul gebelikte kilo alımı
topiğine bakarsanız
üç ayımızı doldurduk, ya da iki ayımızı doldurduk diyorlar
bebekler 4,5--- 5 kilo civarındalar
yani her halükarda yeni doğanı 2,3 ay kullanacaklar

bu arada canım ben medelanın elektrikli süt sağma makinasından aldım, bütçeni zorlayacaksa manuel olanından da alabilirsin en fazla zamandan kaybedersin

Son düzenleme:
Herkese gunaydin guzel bi pazar gecirmenizi diliyorum. Alisveris konusunda rabbim herkese kolaylik ve bol kazanc versin) ben henuz bisey almadim alinca paylasirimminsalllah iyi gunler..

Günaydınlar, güzel ve sorunsuz bir gün dilerim hepimize...

Ben tüp bebek transferinden sonra 1-1,5 ay kadar clexane iğne kullanmıştım, sonra onu kesip Coraspin hap kullandım, 24. Haftada onu da bıraktık artık. Kan sulandırıcı biliyorsun.

merak etme ben son güne kadar kullanmıştım,kendinde yapbilirsin,küçük bi iğne,ama sadece kolların bacakların morluk içinde geziyosun.dr neden yapman gerektiğini söyledi mi

Teşekkürler Nehir ve Başak. Bu yaz tatili başında (hamile kalmadan önce) doktorumun önerisiyle gen testi yaptırmıştık eşimle. Geçen taşınırken rast geldi okudum, gebeliğimde olabilecek risklerden bahsediyordu, yol gösterici olur diye dr.uma götürdüm. "Gösterdiğin iyi oldu, iğne başlayalım önlem olarak" dedi. İğneleri aldım ama göbeğim gergin olduğu için iğne yaparken bebişlerime zarar veririm diye korktum.(Bir şey olmazmış ama gel de bana anlat.:) ) Dün acile gittik bacaktan yapma noktalarını öğrendim de rahatladım nihayet. Doğuma kadar devam edecekmişim. Bebişlerim iyi olsun da buna da katlanırım Allah'ın izniyle.

Maşallah miniklerine, Rabbim sağlık ve mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah. "Evde bir ultrason olsa keşke devamlı bakar dururum ". Bebişlerimin tekmelerini hissetmeden önce, her kontrol sonrası aynı cümleyi ben de kuruyordum. Demek ki anne adaylarına özgü ortak bir düşünce.

Ben de düşük tehlikesi atlattığımda yoğun kanamam olmuştu, pazar gününe denk geldiğinden doktorum yoktu, biz de üniv. hastanesine gitmek zorunda kaldık mecburen... Kadın örnek almak için alttan muayene etti ve çok can yakıcıydı, hatta yanındaki kadınla "plesenta parçası bu" diye yorum yaptılar iyice incelemeden,labaratuara bile göndermeden! Ben zaten paniklerdeyim o anda. Meğer öyle bir şey yokmuş, bebişlerim iyiyiymiş, maşallah. Kendi doktorum hamileliğim süresince hep karından muayene etti.

Maşallah bebişlerine, inşallah en kısa zamanda sağlıklı, mutlu bir şekilde evinizde olursunuz, hep birlikte. O küçük bebişe de maşallah, Rabbim onu da anne-babasına bağışlasın inşallah.

Maşallah bebişlerine, inşallah hep hayırlı haberlerini duyarsın.

Son düzenleme:
doktorum bana 36 en geç 37 de alıyoruz dedi sizede aynı şekilde mi söylendi?

evet canım zaten 37. hafta ikiz gebeliğin miadı kabul ediliyor beenim doktorum 36 da doğum yapıcaz diyor inşallah tabi....ben sanki o kadar taşıyamazmışım gibi geliyor...valla derini bıraksalae akciğerlerimin arasından çıkıcak sanki.ters yön annem orası diyorum sürekli kızçem inatla bastırıyor...

yeterki 38 leri de görsünler ben dayanırım valla ,bakın ben bugünlere geldim siz de gelirsiniz inş. ümitsiz olmayın..
hem ne kadar çok dururlarsa o kadar iyi ,onlar durmak istesinler de biz çatlayana kadar dayanmaya çalışırız ne yapalım sanki çıksalar daha mı iyi ,karnımızda bi gün bile dursalar kardır ,ben bu haftalara geldim çok şükür ama daha bir ay dayanırım diyorum ,benim de sıkıntılarım var ama herşeye razıyım yeterki sağlıkla doğsunlar

ben anakucagı aldım çok da memnunum,arabayada baglıyoruz,zaten oto koltuguna oturtmak için,çok erken,13 kg geçincede oto koltuğu alırım...dediğin gibi,setlerdeki çantalar hiç güzel değil,bende tek bi çanta almıştım,70 liraydı galiba.maalesef onlar pahalı...göğüs pompasınıda elektrikli taraftarıyım,çünkü belkide en az yarım saat süt sağıyorum,heleki geceleri uykulu çok zor olur manuel uğraşmak,bide ilk zamanlar hem süt az geliyo,hemde uğrasıyosun,canım çok yanıyodu,otomatik olunca dişini sıkıyosun,ama manuel olsaydı bi yapar bi bırakırdım heralde...yine sizler bilirsiniz ama ben pompanın sart oldugunu düşünüyorum,ben almamıştım,eve gelince apar topar eşim gitti aldı,keşke ben önceden almış olsaydım.sezeryan olunca süt kesin az geliyo zaten,belki biri emebilse diğeri ememiyecek,yada ikiside emse bile mecburen sırayla emzireceksin,diğerinede o esnada sağıp biberonla verebilirsin,yani mutlaka kenarda sağılmış süt olmalı,nelerle karsılasacağımızı bilemiyoruz,

elbette paranoyak olmamak lazım ama en azından bir yasına kadar özel ilgilenilmesini gerektiğini düsünüyorum.ben mesela sadece iki kutu aptamil almıştım,doktorum pre aptamil ile baslattı,bakımı kilosu,senin şikayetlerin,beslenmesi,aklına takılanlar,motor beceri gelişim takipleri,gecenin her saatinde arayacak olman,özel aşıları falan derken,ben daimi bilen bi doktorla devam etme taraftarıyım,yinede herkesin kendi tercihi,zaten hiçbişey bilmiyosun,bişey olcak diye korkuyosun,güven veren bi dr sart bence bende mama ve bezin stok yapılması taraftarı değilim,sadece iki paket molfix extra küçük yendoğan almıştım,iyikide almışım,sıfır ve bir numara gerçekten farkediyo,şimdi biraz daha büyüdü bir numaraya geçtim,neyse herkes kendi tecrübesini yasayacak elbette...

Amin insallah 38 leri goruruz saglikla kucaklarimiza aliriz.rabbim nasip etsin insallah..

Canım hayırlısıyla görürüz inşallah 36.haftayı.....

kızlar artık bende çok zorlanıyorum 35 i bitirdim 36 ya giriyorum yarın ama 4 gündür çok rahatsızım karnım artık max.düzeyde çarşamba kontrol var ...ayın 14nde doğum olur diye düşünüyorum gelişimleri iyimiş..bakalım kontrolde belli olacak ....artık hareketlerde yavaşladı gibi geliyor....ayy sabırsızlanıyorum kuzularım gelsin sağlıkla herşeyleri hazır....allahım hepimizi sağlıkla kavuştursun kuzucuklarımıza

ah canım ne güzel bittiartık çok şükür gelio kuzular.

günaydınlarrr arkadaşlar hepinize,inşallah herkes iyidir,dışarıda buz gibi bir hava var...benim evdede temizlik var....kendinize iyi bakın byby...ablamlar temizlik yapacaklar kapatıyom.hoşçakalın.....

Sorunsuz, sağlıklı ve mutlu bir gün geçirmemiz dileğiyle...Temizlik yapanlara kolay gelsin.

Sağlıklı bir şekilde bebişlerini kucağına almanı dilerim, hayırla gelsinler inşallah.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
bende 33 haftalık tek yumurta erkek bebeklerine hamileyim. doğuma çok az kaldı, doktorum 34 ve 36 hafta arasında olacak diyo ama ben çok korkuyorum inşallah o haftaları görürüm. aslında şuanda hiçbir şikayetim yok çok rahatım zaten başından beri çok rahat bir hamilelik geçirdim, ama yinede sanki heran erken doğum olacakmış gibi hissediyorum.. inş. en azından 35 i göürürüm diye dua ediyorum.

az kalmış doğumuna. heyecanlısındır. umarım doğum sonrası da rahat bir şekilde geçer. çabuk toparlarsın.

güzel haberlerini bekliyoruz. doğumdan sonra da yazmaya çalış. merak ederiz biz. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…