2013 ikiz anne adayları buraya

uykusuzların sayısı çoğalmaya başladı sanırım :)) ben son 2 gündür iyi uyuyordum bu gece yine nöbetiçiyim
aklıma doğuma gidecekler düştü... delikız hayırlı haberlerini bekliyoruz bugün inşallah
kendimde nasıl olurum bilmiyorum ama sizin adınıza bile çok telaşlandım Allah kolay kurtarsın

bu arada benim gaz sancılarım geri döndü ((
eşim ve k.valide korkuyo ama ben hep aynı yer ağrıdığı için rahatım
ama bugünde devam ederse dr.umu aramayı düşünüyorum
ben hala d.çantamı hazırlamadım
bu hafta kısmetse mobilyalarım gelecek haftasonuna çantamı hazırlmak istiyorum
neler koydunuz çantaya?? hoş tecrübeliler bu hafta gidecek gibi ama yine de hazırlayanların fikirlerine açığım :))

canım ben 15 kg aldım şimdilik...büyük benim göbek ya bende farkındayım ama ne bilim..oyüzden 36 hafta bana rüya gibigeliyor.allah yardımcım olsun....delikız yarın tüm dualarımız seninle...
DİKKAT ET kilona ama benden sana uyarı , senin haftanda bende 8 kilo vardı sonra 1,5 ayda 10 kilo aldım
şişti heryerim ödemden filan ,ben de 15 le kapatırım sanıyordum ama hiç öyle olmuyormuş
olur inş. 36 .hafta da olur ,bana da rüya gibi geliyordu ama olacağı varsa oluyor
bende de öyle ,sağa yatsam sağdaki sola yatsam soldaki tepikliyor ama bunla gayet normal ,ben de eziyorum sanıyordum ama korkma endişelenme ALLAH onları öyle koruyorki rahat olabilirsin..
yüzüstü yatma yeter
sağolasın dosba darısı başınıza inş.

uyuyamadım valla 1 saattir ayaktayım ,düşün düşün düşün düşünüp duruyorum ,filozof olacağım bu gidişle
dün sabah 930 a kadar uyudum onun etkisi var sanırım erkenden dikildim ayağa ,bugün doğum olursa yorucu olacak uyumam lazım ama 7 de kalkıp hazırlanmam duşa girmem lazım ..
az önce yavrularımın odasına baktım ,kendilerinin kokusu yayılmış ne güzel de kokuyor ,inş. hayırlısıyla alır kucağımıza geliriz bir an öncce ..
valla ikiz çantası hazırlamak zor iş ,elimizde iki çanta iki puset olacak ..
ben emzik ,biberon ,hastane çıkışı ,ikişer çift iç zıbın ve ayaklı boydan tulum aldım ,ağız mendili ,şapkası ,yeleği ,battaniyeleri ,göğüs kremim ,göğüs pedim ,kendime 2 takım pijama ,terlik ,çorap ,kişisel bakım ürünleri, tuvalet kağıdı ıslak mendil ,bebeklerin bezi 5er tane , ıslak mendili ,bebelere eldiven çorap 2 şer tane ,alt açmaları ,pişik kremleri ,valla sanırım aldığım bi çok şeyi koydum ne olur ne olmaz diye

Allah yardımcın olsun canım,sağlıkla kavuş yavrularına inşallah.dualarımız seninle,sende duanı eksik etme üzerimizden...

Doğum Çantasına Anne Adayı İçin Konulması Gerekenler :

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant, kırmızı taç
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, mp3 çalar, teyp, radyo, cd vb.
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık
Doğum Çantasına Bebişiniz İçin Konulması Gerekenler :

2 tane badi (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası

günaydıııınnn herkese
çanta fikirleri için teşekkür ederim...
bende başlasam iyi olur hepsi evde var ama bi araya getirip unutmadan yerleştirmek lazım sanırım
sadece kendime tek pijama düşünüyordum mantıklı olan sanırım 2 pijamanın olması ...
bebeklerinde hastane çıkışlarında herşey var ama yanıma fazladan cicilerinden almam gerekecek çünkü 2 gece kalacağım (inşallah küvez falan olmaz da )
ayyy çok heyecanlı...

Demek ki hepimiz doğum yapacak arkadaşları düşünerek yatmışız. :) Allah yardımcınız olsun, mutlu haberlerle dönmenizi heyecanla bekliyorum. Sağ-salim, acısız-ağrısız bebişlerinize kavuşursunuz inşallah.

BEKAY cığım ben de ne yana yatsam o yandan tekme alıyorum.:) Arada bir yorulunca sağ tarafıma yatsam da, daha çok sol tarafıma doğru yatıp sırtıma da yastık koyuyorum ki sola fazla baskı yapmayayım diye. Çünkü bu pozisyonda bebişlerimiz daha iyi besleniyormuş.

Ben eşyalarımı da mobilyalarımı da 28-30. haftalarda almayı düşünüyorum kısmetse. (İnşallah o haftaları ve sonrasını görürüm.) Geçen cumartesi İkea' ya gittim, katalogta çok cici görünen şeyler çok uyduruk göründü gözüme, hiç sevmedim. Sevsem de almaya cesaret edebilir miydim o ayrı. :) Artık Manisa'daki mağazalardan falan bakarım alacaklarıma, birkaç yer ayarladım zaten.

albilda teşekkürler liste paylaşımın için. Hemen "Hamilelik Notlarım" klasörüme ekleyeyim. :)

Son düzenleme:
uykusuz geçen bir gecenin yorgun sabahından günaydın herkeseeee
sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olur inşallah

dün sağlık ocağından aradılar
gebe izlem zamanımız gelmiş ama
benim gidecek cesaretim yok
çünkü her yer buz
eşim de iş nedeniyle il dışında
o gelsin de inşallah beraber giderizzzzzz
elimdeki ödemlerimin artmasından korkuyorum kızlar
tuzu olabildiğince azalttım bakalım
hayırlısı
umarım herkes iyidirrrrrrr

günaydınlar herkese
delikız dualarımız seninle inşallah hayırlısıyla bebişlerin gelir dünyaya
daha çok var ama şimdiden doğum yapan arkadaşları okudukça bende çok heyecanlandım dualarımız sizinle :)

bebekler için sadece hastane çıkışı yetmez mi ki? eve gelince üstü değişir bence bebeklerin. hastane çıkışı dışında hırkaları, patikleri olur diye düşünüyorum ama. bunların hepsi 2 valize sığmaz da. onun için diyorum. annenşn ihtiyacı ayrı bebeklerin ki ayrı. ben bir pijama takımı götüreyim diyorum kendime. yoksa yükümüz baya çok olacak.
bu arada artık ameliyatları yapıştırma denilen yöntemle yapıyorlar değil mi? eskisi gibi dikiş dikilmiyor yaraya. kanama olma ihtimali de ortadan kalkıyor sanırıyorum. hiç bileniniz var mı bu konuyu. bir de ameliyat izi kalmasın diye kullanılan çok iyi kremler de varmış. muhakkak doktora sormak gerek.

Anneler merhaba.
Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin.Ben bişey sormak istiyorum sizlere.4 haftalık hamileyim ve 1 haftadır her iki kasığımda da batma var.Tek taraflı olmayınca acaba ikizmi diye düşünmeden edemiyorum.En büyük hayallerimden biri bu.Bütün dualarım bu yönde.Bu arada batım 11 ocak.Dün değerim 22 çıktı.Lütfen bi bilgi:26::26::26::26::26::26::26::26:

Allah sağlıklı sıhhati nasip etsin inş ikizlerde değer çok yüksek çıkıyor cnm

Allah sağlıklı sıhhati nasip etsin inş ikizlerde değer çok yüksek çıkıyor cnm

1,2 den 140a yükselen sonra da ikiz bekleyenler olmuş da o yüzden ümitlendim.Çok istiyorum ikizlerim olsun diye.Bütün dualarım böyle.Eşiminde...Daha bata 3 gün var.Yarın kan testini tekrarlayacağım.Belki çok yüksek çıkar da sevincim ikiye katlanır...

Allah gönlüne göre versin, inşallah umduğun gibi olur.

*günaydınlarrrrrrrrrrr arkadaşlar* inşallah herkes iyidir.**dekikız**dualarımız seninle çok merak ediyorum bugün doğum olacak mı,,,hayırlısı...

Arkadaşlar şuan 21+4üm allaha şükür hiç çatlağım yok hiç kremde kullanmadım acaba bundan snra olur mu
birde tavsiye edileceğiniz ürün var mı bu hafta almayı düşünüyorumda

inşallah herşey gölünce olur :) benimde adet döneminden 2 gün önce yapılmıştı ve doktor %90 ikiz demişti ama benimkisi tüp bebekti belki farklılık olabilir

Arkadaşlar şuan 21+4üm allaha şükür hiç çatlağım yok hiç kremde kullanmadım acaba bundan snra olur mu
birde tavsiye edileceğiniz ürün var mı bu hafta almayı düşünüyorumda

Canım ben 3. aydan sonra kakao yağı, badem yağı ve kayısı çekirdeği yağı karışımına başlamıştım, kokusu çok ağır geldi bir hafta sonra bıraktım. Daha sonra zeytin yağına başladım o zamandan beri devam ediyorum. 23+3 deyim çok şükür şimdilik çatlağım yok, tenimi de nemli tutuyor. Daha sonra çatlar mı bilmem. Zaten ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlıyormuş. Kullandığım yöntemden şimdilik memnunum ve pahalı kremlere göre çok da ekonomik.
Krem hiç denemedim ama birçok kişi lireac adlı bir krem kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…