- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.281
bu arada delikız sanırım doğum yaptı. sesi çıkmadı hiç baksanıza. eve gelince yazar inşallah. sanırım 2 gün bekleyeceğiz.
Canım ben 3. aydan sonra kakao yağı, badem yağı ve kayısı çekirdeği yağı karışımına başlamıştım, kokusu çok ağır geldi bir hafta sonra bıraktım. Daha sonra zeytin yağına başladım o zamandan beri devam ediyorum. 23+3 deyim çok şükür şimdilik çatlağım yok, tenimi de nemli tutuyor. Daha sonra çatlar mı bilmem. Zaten ne kullanırsan kullan çatlayacağı varsa çatlıyormuş. Kullandığım yöntemden şimdilik memnunum ve pahalı kremlere göre çok da ekonomik.
Krem hiç denemedim ama birçok kişi lireac adlı bir krem kullanıyor.
. Otomatik klavye yapınca biraz cümleler karışmış kusura bakmayınDaha önce bir dogum yaptım hiç çatlağım olmadı. Sımdı ikizlere hamileyim sürekli yağladım karnımı clarins ile daha sonra ek olarak aloevera ve kantaron karıştırıp kullandım. Su an 35+3 günlük hamileyim üç gün önce göbek cevrem çatır çatır çatladı resmen. Velhasıl çatlayacağı varsa catlar. Tavsiyem şu ki çatlaklara doğumdan hemen sonra contraktubex (doktora yazdırın biraz pahalıdır) krem sürün nisbeten izleri küçültecektir.
*arkadaşlar delikızdan haber yok*acaba doğum yaptımı sizin gibi bende çok merak ediyorum...kızlar tetenoz aşısı yaptıran varmı,bugün beni ebe aradı sağlık ocağına çağırdı.gittim tetenoz aşısı yaptı.21.haftaya girince yapıyolarmış.birde bebeklerde kıpırdama varmı diye sordu,yoksa vurmuyolarmış...benim hala dışarıdan fazla belli olmuyo hareket ettikleri..eşim çok merak ediyo ama daha göremedi ,vuruyolar ama o eliyle hissedemiyo..21.haftada normalmi bu acaba yada çokmu güçsüzler diye korkuyorum.kızım 18-19 da kıpır kıpırdı da..
*arkadaşlar delikızdan haber yok*acaba doğum yaptımı sizin gibi bende çok merak ediyorum...kızlar tetenoz aşısı yaptıran varmı,bugün beni ebe aradı sağlık ocağına çağırdı.gittim tetenoz aşısı yaptı.21.haftaya girince yapıyolarmış.birde bebeklerde kıpırdama varmı diye sordu,yoksa vurmuyolarmış...benim hala dışarıdan fazla belli olmuyo hareket ettikleri..eşim çok merak ediyo ama daha göremedi ,vuruyolar ama o eliyle hissedemiyo..21.haftada normalmi bu acaba yada çokmu güçsüzler diye korkuyorum.kızım 18-19 da kıpır kıpırdı da..
Hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım. Ben de ikizlerime 10 haftalık hamileyim.
hoşgeldin aramıza sağlıklı ve hayırlı gebelik geçirmen dileğiyle
Hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım. Ben de ikizlerime 10 haftalık hamileyim.
bende sol yanımdaki kızımı günde 2 3kez hissediyorum çok kuvvetli değil ama sağ tarafımdaki oğlumu hiç hissetmedim bende çok merak ediyorum normal mi diye bakalım yarın doktorumada soracağım
arkadaşlar çok normal bu. güçlendikçe daha da güçlü vuracaklar. zazen bacak bacağa duruyorlar ve hangisini hissettiğinizi anlamazsınız. ya da birinin ayakları diğerinin başında oluyor. kimin neresini hareket ettirdiği de belli olmuyor. bacaklar kollar birbirne karışıyor yani.
benim haftalarıma gelin, o zaman görün siz harekt etmeyi. göbeğim zıplıyor resmen.
selam kizlar. dun 10 haftalik bebeklerimin hareketlerini gordum ultrasonda. ne buyuk mutluluk allahim cok sukur. iki hafta sonra bazi testler yapilacakmis. acaba ikili tarama dedikleri testler mi?
arkadaşlar çok normal bu. güçlendikçe daha da güçlü vuracaklar. zazen bacak bacağa duruyorlar ve hangisini hissettiğinizi anlamazsınız. ya da birinin ayakları diğerinin başında oluyor. kimin neresini hareket ettirdiği de belli olmuyor. bacaklar kollar birbirne karışıyor yani.
benim haftalarıma gelin, o zaman görün siz harekt etmeyi. göbeğim zıplıyor resmen.
Selam kizlar, bugün kontrole gittim bebeklerin kalp atislarini gördüm. 8.hafta icindeyim bebeklerin boylari birbirinden cok farkli, dr normal olabilir dedi am benim icime endse düstü. sizlerde durum nasilsi
selam kizlar. dun 10 haftalik bebeklerimin hareketlerini gordum ultrasonda. ne buyuk mutluluk allahim cok sukur. iki hafta sonra bazi testler yapilacakmis. acaba ikili tarama dedikleri testler mi?
kızlar bebekler için boydan tulum koymayın,alt ust ayrı koyun,bizim bebekler en az 3.5 kilo doğupta tulumu dolduracak turden oladığı için gerek olmuyo,artı mutlaka premature bir iki parça bişey alın,ben hastane çıkışını kullandım,kıyafetler cocugu sarmadıgı için çok üşümüştü,yarım kollu veya tam kollu çıtçıtlı body,altınada ayaklı pijama gibi olsun,cicili seyleri sonra giydirirsiniz,önemli olan çocugun ilk etapta vücut sıcaklığını koruyacak,saracak seyler,artı yeleklerde çok büyük geliyo,yani örmeleri diyorum,bu arada kendinize yinede 2 takım pijama koyun,evet yapıştırma şeklinde yapılıyo,dikiş yok ama kanama oluyo,hatta hasta bezi koyun,ilk bir yada iki gün kanama oluyo,sonra pedde yeter hatta içerdeki kan birikmesin diye bide gelip gidip karnınıza bastırıyolar,nasıl acı veriyo anlatamam.o yuzden leke falan olabilir,2.takım olsun,yanınıza şal alın,çıkınca çok üşüyeceksiniz.valla ben krem falan kullanmadım,hiç duymadım
benim eşimin kuzeni söylemişti bana. nasıliz kaldı mı çok dedim. şöyle dedi: hani bacağımızı çorap sıkar da iz kalır ya, aynen öyle bir iz var. çirkin bir görüntü yok dedi. doktoru vermiş bahsettiği kremi. hatta ona sorayım ben ne marka, hangi firmanın. biz burada çatlak muhabbeti yapıyoruz ama bir de ameliyat izi derdi var. ben hiç görmedim yapıştırma yöntemiyle yapılan ameliyatlarda ki kalan izin nasıl olduğunu. normal dikişli kadınlarınkini görmüştüm. o baya bir kötü ve derin.
bir tanıdığım kanama çok olduğu için ped değil de bildiğin çocuk bezi kullanmıştı.çocuk bezini ped gibi kullanmış. benim de aklıma yattı.
valla insan ne alacağını da şaşırıyor. masraf hiç bitmiyor ya.
bu arada örgülerim baya küçük benim. sadece mart nisan ve mayısta giyebilecekleri için kışı o kadar yaşayacakları için öyle düşünüp küçük yapmıştım. seneye giyecekleri örgüleri de ayrı. ben prematüre kıyafetler baktım bir kaç mağazadan. onlar daayrı pahalı ya. 5 parça prematüre takım 30 lira. şapka, eldiven, zıbın ve pijama takımı. sadece bu.
hazırlıklarım tamam sayılır benin. bir kaç parça kaldı. onları da tamamlarız inşallah.
bende sol yanımdaki kızımı günde 2 3kez hissediyorum çok kuvvetli değil ama sağ tarafımdaki oğlumu hiç hissetmedim bende çok merak ediyorum normal mi diye bakalım yarın doktorumada soracağım
Selam kizlar, bugün kontrole gittim bebeklerin kalp atislarini gördüm. 8.hafta icindeyim bebeklerin boylari birbirinden cok farkli, dr normal olabilir dedi am benim icime endse düstü. sizlerde durum nasilsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?